PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103911}
6,4 48 tys. ocen
6,4 10 1 47898
6,3 13 krytyków
Rodzina zastępcza
powrót do forum serialu Rodzina zastępcza

Jest genialny! Gra tak, jakby w ogóle nie grał, a przecież o to chodzi. Uważam, ze jedynie on ratuje ten serial, ponieważ fabuła i humor specjalnie nie pociagają. Poza tym jest znakomitym kontrastem dla wielu postaci wręcz epatujących sztucznością. Wybitnie sztuczna jest Alutka, lecz rozumiem,ze to efekt zamierzony (egzaltowana pseudopoetka itp). I, choć wiem, ze głupio to teraz pisać po śmierci pani Kownackiej, od samego początku jej Ania wydawała mi się niezmiernie sztuczna. Wiecznie zamglone oczy, spowolnione gesty, to mówienie na wydechu "Jacuniu" - bardzo mnie to drażniło. Widziałam inne filmy i seriale z panią Gabrielą, gdzie nie grala ona z taką manierą, więc najwyraźniej reżyser tak jej kazal grać. Jak dla mnie to nie była dobra decyzja. Przerysowana do granic możliwości i przez to sztuczna jest także Jadzia.

Pan Piotr natomiat robi po prostu kawał dobrej roboty i bierze na swoje barki cały serial, moze do spółki z Boberkiem, ale cóż, tytanem nie jest, jedynie człowiekiem, i po pewnym czasie nie chce się już tego serialu oglądać. a tymczasem Polsat i Polsat 2 specjalnie nie daje mi wyboru, więc wyrobilam sobie taką a nie inną opinię. Mam nadzieję, ze fani serialu mnie nie zjedzą za tę opinię.