PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=132771}
6,2 18 tys. ocen
6,2 10 1 18440
6,8 5 krytyków
Rodzina zastępcza plus
powrót do forum serialu Rodzina zastępcza plus

Kto jest przeciwny wpisywać się tutaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Body

Zdenerwowała mnie ta wiadomosc o zdjeciu Rodziny zastepczej z anteny, ale nic nie mozemy zrobic niestety. "Inteligentni" ludzie wola widocznie ogladac seriale typu Kiepscy z przeklenstwami co 5 sekund (mowie o tych nowych odcinkach, choc Kiepscy skonczyli sie juz na okolo 250 odcinku).

I nie porównywajcie RZ+ do seriali typu M jak miłość itp!! RZ jako taki serial rodzinny (niekoniecznie w pelni komedia) mimo ponad 300+ odcinków wypadał zawsze bardzo dobrze wg mnie!

ocenił(a) serial na 8
reaster

100 % RACJA!!! Zgadzam się!

Wolę żeby kiepskich zdjęli

ocenił(a) serial na 9
Saichan

Kiepskich to już się praktycznie nie da oglądać. Stare odcinki , te że tak powiem bardziej realistyczne były niezłe , ale te aktualne są nudne i nieśmieszne , no może z małymi wyjątkami. A RZ+ trzyma poziom więc nie rozumiem dlaczego miałby zniknąć z anteny.

Eliza90

Sam nie wiem od początku Rodzina Zastępczą ogląda mi się dobrze ale może czas na zmiany ?

Saichan

Lubię ten serial, ponieważ jest fajnie rodzinny...
Wszystkie rolę są fajne i mają coś szczególnego w sobie....na pewno z różnych rzeczy można brać przykład...
Jedynie nie cierpię roli Alutki, kobieta mnie strasznie irytuje...
Moim zdaniem jest pustą samolubną materialistką. Nie widzi niczego oprócz własnego nosa...tylko jej potrzeby się liczą...A z tym tekstem,że tylko ona może mieć depresję to też mnie rozwala...
Jest leniwa i mimo tego,że jest wykształcona jest strasznie głupiutka, a uważa się za najmądrzejszą...
Nie mogę na nią patrzeć i dlatego troszkę mi ulży,że nie będę musiała na nią patrzeć,ale reszty mi szkoda!!!!

ocenił(a) serial na 7
Body

Zdecydowanie jestem przeciw. Tworzą nowe jakieś badziewie co ich się oglądać nie da, a Rodzina Zastępcza jest zajebista - przekazuje WARTOŚCI SPOŁECZNE. Zresztą wg mnie jest to ostatni normalny serial w TV - który czasem potrafi coś ciekawego nauczyć. Ot - chociażby odcinek - jak ułożyć sztućce na stole. Niby pierdoła - a jednak - nigdzie tego nie uświadczymy w tych nowych gniotach, co tak namiętnie teraz tworzą.

12chinczyk

Porównajcie sobie scenariusz RZ+ z Kiepskimi... przecież tego drugiego aktualnie oglądać się nie da! Były odcinki w których Ferdek chodził ciągle wkurzony i co chwilę przeklinał (nie mam tu wcale na myśli "kurde"). Tego słuchać nie idzie, strasznie krzykliwe są te nowe odcinki, często muszę ściszać. Może to głupio zabrzmi, ale wstydzę się włączać Polsat w środy po 20, gdy inni są w domu. Mi również jest przykro, że zdejmują RZ z anteny :( Myślę, że niepotrzebnie reklamowali go jako serial komediowy.

ocenił(a) serial na 10
12chinczyk

Tak to już bywa w dzisiejszych czasach że nie liczy się przesłanie, czy
wartości filmu tylko inne dziwne rzeczy. Oczywiście głosy są podzielone,
ale zrozummy Panią Anię (G.Kownacka) musiał ktoś zastąpić w domu. według
mnie dużo osób oglądało ten serial, wiem jak się "robi" statystykę
rzeczywisty błąd statystyczny to wcale nie jest 3% kiedyś do naszej grupki
na rynku 12 osób podeszły dwie Panie pytały o pewien serial konkurencji,
zapytali akurat te2osoby które go nie cierpią o pozostałe 10 go lubiły więc
tutaj błąd procentowy jest szalenie duży. Więc widzimy. Jedynym sposobem na
przywrócenie serialu jest usilny kontakt z TV Polsat z działem kontaktu z
widzami oraz prośby listowne, Oni nie mają czasu na przeglądanie portali.

ocenił(a) serial na 10
Body

Oczywiście nie zgadzam się na to, aby go "zdjęli z anteny".
Seriale typu "Kiepscy" to żenada, która wymusza w człowieku śmiech z rzeczy głupich (sitcom), a o ludziach dla których dedykowany jest ów serial... nie będe się wypowiadał. RZ+ to jedyny, unikalny serial na polskiej scenie filmowej, który ukazuje REALNE życie. Chwali pozytywny snobizm, przekazuje cenne wartości, ukazuje polskie realia (policjant).
Jest jedynym oglądanym przeze mnie serialem, wszystko inne....uważam za kompletny kicz. Proszę, nie likwidujcie go!! RZ+ jest jedynym serialem z klasą!!! Jako osoba z wykształceniem muzycznym, gustująca w klasyce i kulturze wyższej, szczerze doceniam wkład twórców w serial, szczególnie fragmenty Mozarta jak i słynnej "Humoreski". Jedyny serial, który promuje kulturę wyższą. Zostawcie go!!

ocenił(a) serial na 4
szubcio123

Co wy tak się do tych Kiepskich przyczepiliście, nowe odcinki są zdecydowanie lepsze od tego obyczajowego szajsu jaki serwuję nam teraz RZ+.

Stara RZ > Starzy Kiepscy
Nowi Kiepscy> Nowa RZ+

Body

Obecne odcinki straciły kompletnie swój urok. Starsze emisje jak z 2005 roku, czy te najstarsze z 1999 można oglądać godzinami, a to jest po prostu na siłę, żeby trzepać kapuchę.

ocenił(a) serial na 10
misk0

To jest skandal!!! To jest wspanialy film i POLSAT jest nie powazny, jesli zdejmie RZ+ z anteny.. Mam swietne wspomnienia z tego serialu, pewnie nie tylko ja..

ocenił(a) serial na 10
Body

Faktycznie szkoda, jednak nie powinno być większego problemu, gdyż RZ oraz RZ Plus (oraz inne seriale z Polsatu) można bez problemu oglądać przez platformę ipla - za darmo, w dobrej jakości oraz bez konieczności pobierania na dysk.

ocenił(a) serial na 8
Body

Jedyny serial nadający się do oglądania. Można przecież nowe odcinki uatrakcyjnić a nie od razu likwidować. Cała moja rodzina protestuje przeciwko decyzji o zdjęciu z anteny.

ocenił(a) serial na 8
bogop

Świetny serial nie wyobrażam sobie, aby mógł się skończyć.

ocenił(a) serial na 10
Body

Cytuje i dodaje swoje zdanie i całkowicie zgadzam się z tym.

Zdenerwowała mnie ta wiadomość o zdjęciu Rodziny zastępczej z anteny, ale nic nie możemy zrobić niestety tylko pisać by serial powrócił.

I nie porównywajcie Rodziny Zastępczej+ do seriali typu M jak miłość itp!! Rodzina Zastępcza+ jako taki serial rodzinny (niekoniecznie w pełni komedia) mimo ponad 300+ odcinków wypadał zawsze bardzo dobrze wg mnie!

Rodzina Zastępcza+ trzyma poziom więc nie rozumiem dlaczego miałby zniknąć z anteny.

Lubię ten serial, ponieważ jest fajnie rodzinny...
Wszystkie rolę są fajne i mają coś szczególnego w sobie....na pewno z różnych rzeczy można brać przykład...

Zdecydowanie jestem przeciw. Tworzą nowe jakieś badziewie co ich się oglądać nie da, a Rodzina Zastępcza jest bardzo fajna - przekazuje WARTOŚCI SPOŁECZNE. Zresztą wg mnie jest to ostatni normalny serial w TV - który czasem potrafi coś ciekawego nauczyć. Ot - chociażby odcinek - jak ułożyć sztućce na stole. Niby pierdoła - a jednak - nigdzie tego nie uświadczymy w tych nowych serialach, co tak namiętnie teraz tworzą.

Mi również jest przykro, że zdejmują Rodzinę Zastępczą+ z anteny :(

Rodzina Zastępcza+ to jedyny, unikalny serial na polskiej scenie filmowej, który ukazuje REALNE życie. Chwali pozytywny snobizm, przekazuje cenne wartości, ukazuje polskie realia (policjant).
Jest jedynym oglądanym przeze mnie serialem, Proszę, nie likwidujcie go!! Rodzina Zastępcza++ jest jedynym serialem z klasą!!!

Cieszy mnie fakt że można bez problemu oglądać przez platformę ipla - za darmo, w dobrej jakości oraz bez konieczności pobierania na dysk.

Świetny serial nie wyobrażam sobie, aby mógł się skończyć.

Według mnie nawet nowe odcinki były bardzo fajnie i było by na czy rozwinąć dalszą fabułę.

Jeśli ktoś się z tym zgadza to skopiuj to wpisuj się.

ocenił(a) serial na 10
gromnet01

No i to jest doskonały przykład na to, jak wielką wartość w dzisiejszych czasach ma pieniądz.
Nikt nie patrzył na naprawdę wielu fanów, których na przestrzeni lat zaskarbił sobie ten serial.
Nie przynosił zysków jedna decyzja= serial zdjęty z anteny.
Mogiła.
Wielka szkoda.

Bogdan4674

Brawo Polsat dobra decyzja ten serial był dobry do 156 odcinka potem zaczął się sypać. Dzieci wyrosły Nowe postacie Kuba Dziadek w ogóle nie pasowały do tego serialu do tego odejście Kownackiej z powodu choroby a już z tym ślubem Elizy to już przesadzili no i jeszcze te bliźniaki tragedia. Dobrze że już skończyli ten serial bo ciągnięcie go dalej nie miałoby sensu. Kiepskich też powinni już skończyć.

ocenił(a) serial na 10
Body

Kazdy moze uwazac po swojemu (o gustach sie nie dyskutuje) ale uwazam, ze Kuba ze swoim dziadkiem (panem pulkownikiem, lekarzem wojskowym) raczej dobrze pasuja do serialu, ale rodzice Michala - Krysia i sztywny Wlodek "Wlodzio" juz nie bardzo, a ze o blizniakach Piotr i Pawel nawet nie wspomne. Dodajac do tego brak pani Ani, poziom najnowszych odcinkow faktycznie sie pogorszyl.

ocenił(a) serial na 10
Body

Również jest mi ciężko się z tym oswoić - bardzo uwielbiałem ten serial...
Naprawdę jedyny mądry i sensowny serial w polskiej telewizji, i co ważne... NASZ! a nie ściągany z zagranicy.
Zawsze można było się z czegoś pośmiać i czegoś się nauczyć.
Ten serial był (i będzie), przynajmniej dla mnie, jedyny w swoim rodzaju.
Musimy jednak przyjąć do wiadomości, że nie można robić z niego telenoweli czy też opery mydlanej, gdzie z powodu braku pomysłów serial odchodziłby coraz bardziej od swojej formuły, przez co robiłby się coraz tragiczniejszy.
Prawda jest taka, że dzieci już powyrastały (a część nawet wyjechała), jedynie co te bliźniaki zostały, ale co niby miałoby być potem?
Znowu oddzielny wątek dorosłego Filipa oraz Elizy z Michałem, którzy też by potem mieli swoje dziecko?
A serialowi państwo Kwiatkowscy, którzy na dzień dzisiejszy mają około 50 lat?
Wzięliby sobie następne dzieci, gdyby bliźniaki wyrosły i założyły własne rodziny, a oni sami ciągli by to do sześćdziesiątki?
To byłoby bez sensu.
W ogóle, już w wieku 50 lat ciężko jest wyobrazić sobie, aby jeszcze brać na siebie taki obowiązek jakim jest adopcja.
Serial ten, miał na celu pokazać nam, że nie należy bać się adopcji, że każdemu można "zbudować" szczęśliwy dom, że można stworzyć wspaniałą rodzinę, że wystarczy odrobina miłości.
Dał nam również przykład tolerancji rasowej wobec ludzi, którzy nieco różnią się od nas, a dobrze wiemy jak w Polsce patrzy się na innych niż my.
Po prostu serial spełnił już swoją rolę i się zakończył...
Nic nie trwa wiecznie, a każdy się ze mną zgodzi, że Mody na Sukces z RZ robić się nie powinno.
Jak napisałem wcześniej, nie byłoby już czego pokazywać w RZ, wszystko co miało zostać pokazane, zostało zrealizowane.
Będę mile wspominał "Rodzinę Zastępczą", tym bardziej, że spędziłem z nimi całe 10 lat...
Naprawdę, można pogratulować sukcesu twórcom tego serialu.
Mimo że miał chwile słabości po odejściu pani Kownackiej, zapamiętam go takim, jakim był w chwilach świetności :)

ocenił(a) serial na 9
Patryk_Milano

ja byłam bardzo ciekawa Alutki i Jędruli w roli rodziców ...wielka wielka szkoda że to już koniec

Eliza90

Macie rację ten serial jest super i bardzo będzie mi go brakować

ocenił(a) serial na 9
bongusia

Wielka strata dla widzów polsatu. Ale polsat przyłożył się do spadku oglądalności stale przesuwając godziny emisji serialu. Tak dobrze napisanego, obsadzonego i zagranego serialu w polskiej telewizji jeszcze nie było i długo nie będzie. Ten ciepły i nienachalny humor,te subtelne nawiązania do literatury, to miód na moje serce. A kreacje Jacka, Anki, Jadzi, Alutki, Jędruli czy posterunkowego to mistrzostwo. Wielka szkoda. Nie ma już żadnego serialu w telewizji polskiej, który można by oglądać. I błagam, nie porównujcie go do kiepskich, bo to bardzo krzywdzące. Jedyne porównanie, jakie można tu zastosować to Przystanek Alaska. Równie ciepły, mądry, odpowiadający mojemu świat wartości, erudycja i humanistyczne zacięcie scenarzystów.

użytkownik usunięty
MoniQe24

No bez jaj. "Rodzina zastępcza" była świetna, ciepła, inteligentna - to bez
wątpienia. "Rodzina zastępcza plus" na początku też była w porywach bardzo
dobra, ale później, po dodaniu tych wszystkich polityczno-wychowawczych
bzdur, nowych dzieciaków, jeszcze później... kolejnych nowych dzieciaków,
stała po prostu słaba. A na końcu to już była zupełna żenada, jak tą
Kurowską zatrudnili.

Naprawdę szkoda mi tego serialu, miałem do niego ogromny sentyment. Ale
skoro wszystkie zmiany jakie twórcy wprowadzali były złe, najbardziej
słuszną decyzją było zakończenie produkcji - i tak też Polsat zrobił,
wreszcie.

Body

szkoda ogromna że skonczyło sie na narodzinach dziecka alutki. szkoda ale z 2 strony mama dzieci juz doroslych nie gra duzo osob juz nie gralo

ocenił(a) serial na 10
Body

W mym ostatnim postcie zapomniałem dodać, że według mojej opinii od czasu
gdy bliźniaki weszły do rodziny Kwiatkowskich, film nabrał dosyć nowej
barwy i dużo radości nie spotykanej do tej pory, ale ostatni odcinek
dostępny na ipla w ogóle nie wygląda na zakończenie. Żywię się nadzieją że
serial wróci w nie bardzo zmienionej formie.

ocenił(a) serial na 7
Body

znam już ten serial na pamięć, ale mimo to bardzo mi się podoba, szczególnie te pierwsze odcinki jak dzieciaki były jeszcze małe. Przez lat ten serial jest puszczany i tak powinno zostać