Reacher
powrót do forum 3 sezonu

Policjanci zachowują się jak odioci próbując, byćprzy tym zabawni. Główna aktorka uczy się grać w trakcie kręcenia kolejnych odcinków.

cellfreak

No niestety dialogi większości aktorów drugoplanowych strasznie trącą amatorką.

cellfreak

Oczywiście silna niezależna agentka FBI która poniewiera młodym

borys1223

Ten młody to parodia i żart, takie pi*dy nie powinny pracować w wydziale.

KennyDeath

Fakt , to swoją drogą ale jej kozaczenie jest sztuczne

borys1223

To akurat kwestia przede wszystkim słabej moim zdaniem aktorki, jest strasznie nieprzekonująca, Willa Fitzgerald w 1 sezonie i Serinda Swan w 2 obie wypadły znacznie lepiej niż Sonya Cassidy tutaj, momentami mam wrażenie jakbym oglądał robota, który uczy się ludzkich emocji i dialogów.

ocenił(a) serial na 4
KennyDeath

Zgadzam się!

ocenił(a) serial na 4
borys1223

Psuje serial niestety

ocenił(a) serial na 4
borys1223

Ale na plus ze jest biała  ;)

cellfreak

To już chyba wolę czarną lesbijke która ma jakiekolwiek warsztat aktorski xd

ocenił(a) serial na 4
mar_kli

Hehe. Prawda!

cellfreak

ALe znowu wlecieli z poprawnością polityczną - w książce Duke jest biały i wzrostu Reachera.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 4
master_of_vinyl_donuts

Twój komentarz wskazuje że masz inteligencję makreli. Ciesz się tym jednym zdaniem które dla Ciebie napiszę

ocenił(a) serial na 4
master_of_vinyl_donuts

Bobasku. Sam sobie gdzieś nadinterpretowałeś rasizm. Nikt w tym wątku nie napisał, że osoby innej rasy są lepsze czy gorsze. Napisane jest tylko, że nawiązując do książki pewne postaci są białe a w filmie nie zostały na silę zastąpione. To ty sam wymyśliłeś sobie rasizm. Ty masz problem a nie żadna osoba w tym wątku. Masz pewnie z 16 lat...ledwo liznąłeś świata. Myślisz, że piszesz anonimowo w Internecie. Twój komentarz pierwszy i drugi został zachowany. Zostanie przekazany jako mowa nienawiści (art. 256 i 257 Kodeksu karnego). Idź .... ratuj świat może w końcu z czymś trafisz.

użytkownik usunięty
cellfreak

oj tam, mogli dać czarnoskórą i kwik inceli i innych gorzej wykształconych (z deficytami ewentualnie poznawczymi) byłby większy i sprzedaż także plus reklama. No ale zdecydowali jak zdecydowali :)

cellfreak

Niestety po trzech odcinkach też oceniam negatywnie. Jestem świeżo po przeczytaniu książki więc zmiany w serialu oceniam też na minus.
1. Reacher znowu zachowuje się jak terminator, żadnego strachu, obaw i ryzyka w jego postawie. W książce sam był obsrany i bardzo ostrożny działaniem pod przykrywką.
2. Uśmiercenie matki Richarda , a to był ciekawy wątek
3. Teresa Daniel była agentką wysłana pod przykrywką, a nie żadna ćpunka. Dla Villaneuva to była osobista sprawa jego podopieczna którą namówił.  Po co w ogóle takie coś zmieniają ? 
4. Angel doll ukazany w serialu to jakiś pajac, aż oglądać ze to jakiś ziomek.
5. Zachary Beck wcale nie był taki pewny siebie, sam był przestraszony tym że ma nad głową quinna i ochroniarzem Paulliego który de facto nie pracuje dla niego.

ocenił(a) serial na 4
Tukanek96

Ten serial dość mocno odbiega od książki. Dobrze, że chociaż Reacher jest prawidłowych rozmiarów.

cellfreak

To muszę przyznać że kreacja Reachera świetnia, kiedy czytam inne książki o nim to cały czas mam przed oczami tego aktora. To zasługuje na ogromną pochwałę. Chociaż mam wrażenie że czasami zachowuje się jak ciężka lokomotywa w serialu :D

ocenił(a) serial na 4
Tukanek96

I czasem trochę jest za bardzo nieśmiertelny, ale aktor idealny. Dodatkowo łatwo się z nim sympatyzuje

cellfreak

Ojojoj, każdy tylko pisze o tych rozmiarach. Przypominam, że to nie wszystko. Adaptacja z Cruisem była bardzo dobra, a przecież Tom to karzeł.

mgolab

Zgadzam się, względnie lubię adaptację "Jednym strzałem" (polubiłem po latach. Wygląd zewnętrzny to nie wszystko: trzeba oddać character postaci. Tom Cruise potrafił to zrobić, Alan Ritchson niestety nie.

cellfreak

Oj, zupełnie się nie zgadzam. Bardzo ładne sceny, fajny montaż, trzyma w napięciu. Dialogi - dla mnie spoko. Nawet ta scena z Alanem to udowadnia jak przejrzał Reachera. 8/10. Sezon 1 najlepszy cały czas. Ale też trzyma poziom.

ocenił(a) serial na 4
cellfreak

Połowę serialu przewijałem. Strasznie schematyczny.