Tak ma zostać biskupem pomocniczym i to właśnie w odcinku 104 przyjedzie ogłosić biskup wiadomość o nominacji na biskupa pomocniczego dla Piotra Kozioła a nowym proboszczem ma zostać ksiądz Robert.
dobrze wiedzieć ;) Chociaż pewnie coś wymyślą, żeby często zaglądał do Wilkowyj ;)
myślę że Klaudia będzie, ale jej wątek ograniczą... Zdjęcia do 9 serii trochę potrwają, mam nadzieję że szybko dojdzie do siebie po porodzie i sceny z nią nakręcą na samym końcu ;)
Nie wiem może faktycznie tak będzie bo scenarzyści jeszcze nie ujawnili co zrobią z Klaudią bo jak zdjęcia mają ruszyć w lipcu to już pewnie zarys scenariusza jakiś jest ale może czekają na decyzję Pani Marty czy będzie mogła choć na parę scena na plan przyjechać.
Klaudia zostanie żonąwójta Fabiana. Już ogłosiła, iż ją popamiętają. Czerepach wicepremier, dyrektorka minister oświaty, Więcławski, minister budowlanki, prokurator wiceminister sprawiedliwości. Prezes Kozioł, wysstaruje na miejsce Komorowskiego ;) A Solejuk, zostanie dyrektorem biura Czerepacha ;))))))
Ja czekam z niecierpliwością jak to będzie w nowym sezonie zwłaszcza bez księdza proboszcza i jego dogadywania z Michałową. Klaudia niby zgodziła się zostać żoną wójta ale w obecnej sytuacji nie wiadomo co zrobią.
Chodziło mi o to, że sezon kończy się tym, że Klaudia zgodziła się zostać żoną wójta ale jak wiadomo z powodu ciąży Pani Marty nie było wiadomo czy będzie w 9 sezonie ale na szczęście na fb potwierdziła swój udział w 9 sezonie więc może będzie ślub Klaudii i Dudy
No więc świeżo po obejrzeniu ostatniego odcinka 8 sezonu mogę powiedzieć tylko, ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jak dobry był 8 sezon.
ksiądz awansuje na biskupa. Wielki to zaszczyt, ale nie byłem zaskoczony, bo już od dłuższego czasu się o tym mówiło. Ciekawi mnie jak ksiądz Robert poradzi sobie w nowej roli. Na pewno będzie dużo śmiechu, ale całe szczęście, że Michałowa nie odchodzi, przynajmniej będą mieli pomoc.
Klaudia i Fabian na reszcie są razem i mam nadzieję, że tak już będzie do końca i twórcy znowu nie zaserwują nam ich rozłąki, bo zanosi się na to, że Fabian zostanie wójtem i na pewno uda mu się wygrać wybory. Przy takim zaangażowaniu Lucy oraz Biskupa Kozioła sukces będzie murowany.
Kozioł chce wystartować w wyborach prezydenckich xD na pewno byłby lepszy od Komorowskiego.
Najbardziej podobało mi się końcowa przemowa ławeczki, która powinni wziąć sobie do serca nasi rządzący.
Podsumowując sezon bardzo dobry, obfitujące w wiele śmiesznych sytuacji. I tak znowu zaczyna się czekanie cały rok na kolejny sezon :(
Ciekawe czy biskup Kozioł będzie często zaglądał do Wilkowyj, a fakt przemowa ławeczki świetna, a co do Fabiana i Klaudii to ciekawe jak to zrobią może Klaudie gdzieś wyślą, a ślub z Dudą będzie np w 10 sezonie.
Bardzo udany finał bardzo udanego sezonu 8-mego - jeszcze odświeżę sobie w całości i będzie ocena. Nie mniej najbardziej jestem zaintrygowany księdzem proboszczem.. znaczy, biskupem pomocniczym Koziołem i jak to teraz będzie od następnego sezonu. Fakt, twórcy serialu mają tu duże pole do popisu, np. nowy ksiądz proboszcz, Robert, i Michałowa, która obsługiwać będzie już 3-ego z rzędu proboszcza tej parafii xD Albo w ogóle motyw z biskupem pomocniczym Koziołem - rozumiem, że odstawienie postaci na dalszy plan nie wchodzi w grę, więc podejrzewam częste wizyty w Wilkowyjach <a jeśli rzeczywiście chcą tej postaci dać trochę odsapnąć i Cezary Żak co by miał więcej do grania jednej roli zamiast dwóch - też może być>. Choć i tak stawiam na opcję nr1. Czerepach dostający po mordce to było COŚ. "Wilkowyje nie pomyje" razy ileś tam xD "Geniusz" razy ileś tam - no, wybory prezydenckie, no robi się jeszcze śmieszniej xD Klaudia jako żona wójta <jak swego czasu jej matka> to coś pięknego, zwłaszcza, jak pogroziła sobie, że będzie nie z tej ziemi 'zoną wójta', haha xD Przemowa na końcu bardzo przypomina przemowę do widzów na koniec 1-wszej serii, tj. 4 sezonu.. ciekawe, bardzo ciekawe, bo oznacza to, że kolejny sezon to w pewien sposób start 3 serii? : )
Pani Marta Chodorowska na swoim facebooku napisała:
Kochani, zasypaliście pytaniami więc odpowiadam.
Brzuch rośnie już 7 miesiąc, w lipcu przyjdzie na świat mały człowiek. Klaudii nie zabraknie jednak w kolejnej serii Rancza, do której zdjęcia planowane są już latem!
Pozdrawiam i całuję!
Jest więc nadzieja na ślub Klaudii i Dudy
Też się ucieszyłam ale z drugiej strony szkoda, że księdza już nie będzie ciekawe jaki ten 9 sezon będzie.
Pewnie tak bo nie wierzę żeby zapomniał o swoich Wilkowyjach mnie chodziło o to, że już nie będzie tak regularnie jak zawsze. Choć w sumie jak było 3 księży to można było się spodziewać, że któryś odejdzie tylko kwestia czasu. Nawet ksiądz Robert mówił w którymś odcinku do księdza Macieja, że to stan przejściowy. Zobaczymy jak to rozwiążą może niedługo będzie coś wiadomo bo podobno w wakacje będą kręcić.
Co do Cezarego Żaka, to stawiam raczej na odpoczynek od serialu. Biskup wyjedzie z Wilkowyj, podobnie jak kandydat na prezydenta. Trochę szkoda, bo kluczowe postacie, ale może tak ma być. Możliwe, że raz na kilka odcinków pojawią się na chwilę.
Zobaczymy co zrobią w 9 sezonie myślę jednak, że co do postaci księdza faktycznie będzie pojawiał się czasem ale co do senatora to raczej będzie w Wilkowyjach bo nie sądzę by wycofali naraz dwie kluczowe postacie, a patrząc tym kluczem musieliby wycofać Czerepacha, doktora, dyrektorkę i Więcławskiego bo ministrami mają zostać to cały czas w Warszawie będą siedzieć, a nie wydaje mi się żeby tak nagle pozbyli się tylu bohaterów.
Za to szykuje się kilka "nowych" którzy przejmują pałeczkę. Nowy wójt, wójtowa, proboszcz. Zostaje Kusy z Amerykanką. Możemy tak dywagować w nieskończoność. Jak to będzie czas pokaże :-)
A tak swoją drogą niesamowity jest awans społeczny mieszkańców Wilkowyj jak się popatrzy na 1 odcinek i teraz, nie tylko wizualnie wieś się zmieniła ale mieszkańcy zwłaszcza
Lucy- została wójtem
Kusy- od pijaczka do topowego malarza
wójt- senatorem i przywódcą PPU i być może prezydentem
proboszcz- biskupem
Solejukowa, Hadziukowa i Więcławska bizneswomen
Jola i Pietrek- gwiazdy disco polo
Klaudia- przyszła wójtowa
Fabian- przyszły wójt
Czerepach- wicepremier
Więcławski- minister
dyrektorka szkoły- ministrem edukacji
doktor i aptekarz posłowie
Witebski- znany pisarz
Chwila chwila, a czy Fabian w ogóle oświadczył się Klaudii? Czy to tylko takie dopowiedzenie?
Co do przyszłości Klaudii w serialu...hmmm może Klaudia też zajdzie w ciąże i będzie zbzikowaną mamuśką, której hormony rzucą się na mózg. Nie zdziwiłoby mnie to.
Fabian formalnie nie oświadczył się jeszcze Klaudii, ale ona sama powiedziała, że zostanie zostanie żoną wójta taką, że ją wszyscy popamiętają i w końcu pogodziła się z losem, że tak jak jej matka też będzie żoną wójta. Co do ciąży Klaudii nie wchodzi to w grę bo Pani Marta będzie już po porodzie jak pojawi się na planie 9 sezonu. Raczej w 9 spodziewam się oficjalnych oświadczyn i ślubu tej pary.
Świetny odcinek świetny sezon :) Miłe zburzenie 4 ściany ( swoją drogą to dobrze że polscy reżyserowie i scenarzyści stosują ten coraz popularniejszy zabieg ) Co do biskupa/senatora to nie wierzę by zniknął on z serialu bo po pierwsze to zbyt ważna postać Nie wiem gdzie mieszkają biskupi ale co szkodzi by pomocniczy rezydował w Wilkowyjach :D Co do senatora to przecież mieszkać w Warszawie nie będzie... Po drugie to nie sądzę by Żak był specjalnie zmęczony Ranczem jakiejś innej jego roli obecnie nie pamiętam co prawda gra chyba w teatrze ale tam koksów nie zarabia
podaję za wikipedią:
(...)swoiste zachowanie się aktora lub postaci z gry wideo czy filmu animowanego: ten zwraca się bezpośrednio do publiczności, świadom jej obecności, lub daje znać, że wie o tym, że jest obserwowany.
"Miłe zburzenie 4 ściany ( swoją drogą to dobrze że polscy reżyserowie i scenarzyści stosują ten coraz popularniejszy zabieg )"
'1-wsza seria' podobnie się kończyła, ale ekipa z ławeczki była na cmentarzu i siedziała przed grobem Jana Japycza - podejrzewam, że teraz zakończyli '2 serie' <albo chcieli zaznaczyć, że minęły kolejne 4 sezony xD
Nie wydaje mi się. "1-wsza seria', jak to ująłeś, skończyła się w ten sposób, ponieważ wtedy miał to być w ogóle ostatni odcinek serialu. Dlatego zwrócenie się bywalców ławeczki do widzów miał być klamrą zamykającą historię. Jak wiemy, po pewnym czasie twórcy postanowili wznowić serial. Teraz natomiast zastosowali ten zabieg, gdyż jest to po prostu świetny sposób "podsumowania", a tylko ławeczka może kończyć sezon :) Ukłon w stronę widzów. Tak mi się wydaje.
Oczywiście, że masz rację, ale też o serii 5-8 na dzień dzisiejszy mówi się '2-ga seria' bo rozpoczęła nowy etap 'życia' serialu, jedno nie wyklucza drugiego <zresztą tutaj opieram się na forum Rancza>. Ponieważ w finale sezonu 8-mego następują lub będą mieć miejsce ogromne zmiany dla niektórych bohaterów siłą rzeczy podsumowanie coś na wzór 4-tego sezonu chyba wchodziło w grę <przynajmniej są konsekwentni>. No i zasada 'co 4 sezony' chyba się właśnie narodziła xD
Do tego duża populacja Wilkowyj dostała się do Parlamentu, więc pomijając oczywistą zmianę kadry w Urzędzie Gminy zapewne dostaniemy spore odnowienie obsady. Chociaż podejrzewam, że po wygraniu wyborów przez Dudę jego zastępcą zostanie Lucy.
Nie sądzę jednak żeby te wszystkie osoby co dostały jakąś funkcję nagle zniknęły z obsady pewnie będzie tak jak w przypadku senatora, że nadal będą mieszkać w Wilkowyjach tylko ewentualnie do Warszawy na obrady sejmu jeździć. A pewnie z kandydowaniem Kozioła na prezydenta wymyślili dlatego żeby Czerepachowi dać nowe wyzwanie bo jak już wprowadził PPU do rządu to teraz zajmie się kampanią wyborczą senatora.