TVP potwierdziło powstanie 7 i 8 sezonu ech i na co idą nasze płacone pieniądze na abonament .
Pierwsze 4 serie to było arcydzieło ,był to wtedy najlepszy serial jaki widziałem.5 seria jeszcze jako taka mogła być ,ale 6 to nieporozumienie niedługo pewnie Paweł Kozioł zostanie prezydentem/premierem USA .Pieniądze które idą na 7 i8 serię mogły by zostać przeznaczone
na kinowego ,,Ojca Mateusza,, ,a nie na to.
NIC JUŻ TEGO SERIALU NIE URATUJE
Cóż, fakt że sezony 1-4 były zdecydowanie lepsze, ale ostatnie 2-3 odcinki serii 6 dawały nadzieję, że serial się podniesie.Ja zdecydowanie wolę "Ranczo" od "Ojca Mateusza", głównie dlatego, że to nasz, Polski pomysł, a nie zrzynanie pomysłow innych producentów, więc zdecydowanie wolę dwa nowe sezony Rancza niż film z Ojcem Mateuszem.
Po prostu kasa, kasa, kasa. Póki ktoś to jeszcze ogląda to twórcy będą kręcić dalej żeby zarobić, tak jak "Świat według Kiepskich".
przecież na tym od zawsze polegała telewizja, to widzowie są produktem ktory stacje sprzedają reklamodawcom, a wszyscy bulwersują się, jakby produktem były nadawane programy. (oczywiście i tak się zdarza, np HBO nigdy nie nadaje reklam - w tym wypadku to seriale są sprzedawanym towarem).
wolę żeby kasa szła na ranczo niż badziewnego komisarza alexa, m jak miłość i modę na sukces. Ojciec Mateusz jest dobry ale przy dłuższym oglądaniu potrafi zmulić, ciągle to samo, zmieniają się tylko zagadki i bohaterowie ale schemat ten sam.
Akurat Moda na Sukces utrzymuje sie w 100% z kasy jej producentów a ni Polski czy USA...
Owszem - Ale glupi nie ten kto bierze ale ten kto daje.. Nie mozna winic producentów tego serialu że za pieniadze sprzedaja licencje..
Ale kto ma o to pretensje do producentów? pasior87 napisał tylko, że woli, żeby publiczna kasa, która trafia do TVP była wydawana na produkcje takie jak Ranczo, a nie na takie gnioty jak "M jak miłość", czy "Moda na sukces".
1) Nie krzycz Capsem.
2) Jeśli numerek w nicku to Twoja data urodzenia to jeszcze nie płacisz podatków, więc zarzut bezpodstawny.
3) Dosyć nietypowo oceniłeś poszczególne sezony. W mojej opinii oraz z tego co zauważyłem większości fanów, rzeczywiście pierwsze cztery sezony są uznawane za perełki, natomiast piąty jest najgorszy, głównie przez nachalne lokowanie produktu i podporządkowanie fabuły wychwalaniu funduszy unijnych. Szósty natomiast trzymał poziom, ze siódmym sprawa się komplikuje. Pierwsza połowa z Moniką w tle była irytująca, poza drobnymi wyjątkami, jednak druga część z prokuratorem w tle była wręcz genialna... no może nie licząc zakończenia zrobionego nieco na wyrost.
4) Może i kariera senatorska byłego wójta jest naiwna, ale na moje scenarzyści kierują ją w taki sposób, że nie ma w niej przesady oraz ponadto jest naprawdę zabawna.
5) Co ma Ojciec Mateusz do Rancza? Przecież te seriale mają osobne budżety, które nie są od siebie zależne.
6) Nie chcę nic mówić, ale osobiście wolę Ranczo od Ojca Mateusza, którego niby też lubię. Powodów jest kilka... Po pierwsze Ranczo jest naszą rodzimą produkcją, a nie kolejną licencjonowaną. Po drugie ma lepszych aktorów i barwniejsze postacie. Po trzecie fabuła jest wielowątkowa i rozwija się w poszczególnych sezonach. Porównaj sezon pierwszy i siódmy. Zobacz jak bardzo przez ten czas wątki, bohaterowie, a nawet same Wilkowyje się zmieniły. Natomiast w Ojcu Mateuszu wszystko opierało i opiera się na tym, że ktoś kogoś zabił, policja jest bezradna, ale całe szczęście nasz główny protagonista rozwiąże każdą zagadkę kryminalną... i tak w każdym odcinku, niedługo mieszkańców Sandomierza zabraknie, tyle już ich w tym serialu pozabijali :D
Dlatego właśnie zawsze gdy widzę jakikolwiek serial lub film "kryminalny" to dosłownie od razu mnie odrzuca, więc przełączam
Cały problem polega na tym, że to kobiety w sporej większości są naiwne do tego stopnia, że wręcz ubóstwiają te wszystkie kryminały... MAŁO TEGO!! one kiedy tylko mogą, kiedy mają taką okazję, to oglądają je bez przerwy!!! dosłownie jeden za drugim...!! nie wiem gdzie one mają rozum, nie mam pojęcia... i niestety ale prawda jest taka, że to właśnie w sporej większości kobiet zasługa, że te wszystkie gnioty w stylu dlaczego ja, trudne sprawy, pierwsza miłość, m jak miłość, na wspólnej, moda na sukces, klan, BLEEbania(której już na szczęście nie ma) itp... mają największą siłę przebicia w tym kraju!!
Wszystko co tutaj napisałem, z palca sobie nie wyssałem!!
Wynika to z moich już(niestety) długoletnich obserwacji, tej naszej "ludzkiej"populacji... :-D
2) Podatek VAT też sie liczy.. Jesli rodzice daja mu z wlasnej woli pieniadze to sa one jego (o ile jest teraz dzieckiem) a kupujac cos placi VAT... Zreszta plac je jego rodzice któzy mogli by je na cos wydac
1)Dobra
2) Dobra
3) Dla mnie z serii 5-7 najlepsza była 7 ,5 średnia ,a 6 najmniej mi przypadła do gustu
6)Sandomierz ma ponad 25 tysięcy mieszkańców więc jeszcze trochę odcinków upłynie zanim ich wszystkich pozabijają xd
A o reszcie się nie wypowiem bo post dodałem w styczniu kiedy jak wiesz nie było jeszcze 7 sezonu, a serial nadal by ewentualnie mógł
być gdyby był na poziomie 7 serii...