PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 86 tys. ocen
7,4 10 1 86112
7,4 21 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo
ocenił(a) serial na 10
marekwyszosiat

No najlepiej nie było, ale też nie jakoś specjalnie źle :P

ocenił(a) serial na 10
karolina922

Na seansik tv jest juz drugi odcinek jakby co.

ocenił(a) serial na 10
swirus5

Sezon sie rozkreci. Mam nadzieje

marekwyszosiat

niestety ale scenarzysci się nie spisali na początek. jedynie Czerepach i zebranie partii było jasnym punktem odcinka. a sceny tych kłotni na dworku u Lucy mega sztuczne i pozbawione humoru i sensu. mam nadzieje ze to pierwsze śliwki-robaczywki:D

marekwyszosiat

Pomijając sceny w dworku z kłótniami (a jednak Monika wraca na stałe xd) to odcinek był naprawdę dobry. Prawie każda postać nakreślona w poszczególnych scenach (prawie, brakowało np. Solejukowej, doktorowej, Hadziukowej itd.), a sceny z biskupem po prostu rządziły (co scena to z czegoś śmiałem). Senator też był dobry ale jednak odcinek należał do braciszka, np. nauki od biskupa, albo 'laska' od Michałowej :D Czerepach i jego wybór tupecika też był niezły, a jego dobór (kiedy pojawił się senator w gabinecie).. to było bezcenne (śmiałem dobrą chwilę z tego, jak wygląda). I fajnie rozwiązali sprawę, przynajmniej na razie, z biskupem mieszkającym na parafii - bałem się, że może postać zniknąć z ekranu lub zostać ograniczona do pojawiania się raz na jakiś czas, a tutaj taka miła niespodzianka.
Aha, nawet ławeczka miała swoje 5 minut - nic wielkiego ale zawsze coś xD

ocenił(a) serial na 9
marekwyszosiat

o tym samym pomyślałam, moze to kwestia tego, że 3-4 sezony w tył były też nudne, ostatni był genialny, a tu znów wrócili do flaków z olejem...

ocenił(a) serial na 7
marekwyszosiat

Jak dla mnie, jeden z najgorszych odcinków całej serii. Sztuczna gra aktorska. 1/10

ocenił(a) serial na 7
rad_75

Małe sprostowanie. Wczoraj pobrałem drugi odcinek, jako pierwszy. A dziś obejrzałem pierwszy.
Nie był zły, można było się uśmiechnąć. Franczeska dobrze wyglada ;)

marekwyszosiat

Mi się tam nawet podobał pierwszy odcinek. Sceny z biskupem Sądeckim i Czerepachem zmieniającym peruki były boskie. ;) Zresztą to na razie początek sezonu. ;)

ocenił(a) serial na 10
cloe4

mi się odcinek 9 sezonu podobał, i oby tak dalej. Ranczo to jest mój ulubiony serial i cieszę się że będzie następna seria.

marekwyszosiat

ja też najgorszy odcinek w historii serialu ,właściwie to ani razu się nie zaśmiałem 3/10

ocenił(a) serial na 9
marekwyszosiat

Pierwszy odcinek był bardzo dobry ale drugi to już porażka.