PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 86 tys. ocen
7,4 10 1 86116
7,4 21 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

Nazwisko Kusego

ocenił(a) serial na 10

Moglby ktos napisac skad wiadomo jakie nazwisko nosi Kusy?

ocenił(a) serial na 10
Linka94

Podobno jest widoczne na zaproszeniach, które Monika pokazywała Lucy w areszcie. Tak wyczytałam w necie, ale odcinek (90, albo 91) tuż tuż, wiec można będzie sprawdzić.

ocenił(a) serial na 10
Milanowa

Sprawdziłam i na jednym zaproszeniu jest widoczne nazwisko, ale jakie - tego na LCD 32 cale nie widać.

ocenił(a) serial na 7
Linka94

Sokołowski. Było mówione w telewizji, jak Monika z nim pojechała do tej galerii.

ocenił(a) serial na 10
Bartekkk16

Właśnie nie było mówione w telewizji. Sama byłam o tym przekonana i zadałam pytanie w innym wątku o to, ale nie dalej jak przedwczoraj chyba szedł ten odcinek i nazwisko Kusego nie pada.

ocenił(a) serial na 7
Milanowa

Może nie było w telewizji, ale na 90% Sokołowski, bo gdzieś słyszałem.

ocenił(a) serial na 10
Bartekkk16

Pojawia się w 90 odcinku na jednym z zaproszeń.
http://i42.tinypic.com/2elcfwk.jpg

ocenił(a) serial na 10
Milanowa

Rzeczywiście jest nazwisko :) Dzięki za odpowiedź :)

ocenił(a) serial na 10
Linka94

Przemo trzeba podziękować, to on wrzucił link w wątku z quizem (strona 3)

ocenił(a) serial na 10
Milanowa

Nie zauważyłam tej odpowiedzi w wątku z quizem dlatego założyłam ten temat. Tak czy inaczej dzięki :) Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
Milanowa

nie ma za co, proszę bardzo ;)

Bartekkk16

chuja prawda 5 razy oglądałem

Linka94

No to teraz już na prawdę powinna być Lucy Sokołowska, albo ostatecznie Lucy Sokołowska-Wilska.

ocenił(a) serial na 10
Skymaster

Ale Lucy w serialu nazywa sie caly czas Wilska. Tak ma na wizytowce na drzwiach gabinetu.

Linka94

Wiem, i właśnie to jest według mnie głupie. Każda inna kobieta przyjmuje nazwisko męża, a ona co, jakaś wyjątkowa jest?

ocenił(a) serial na 10
Skymaster

To nie jest regula. Przeciez sa kobiety, ktore zostaja przy swoim panienskim nazwisku.

Linka94

Możesz podać jakiś przykład w Polsce? Ja słyszałem tylko, że kobiety zostają przy swoim nazwisku ale dodają też nazwisko męża, w tym przypadku powinno być Lucy Sokołowska-Wilska.

ocenił(a) serial na 10
Skymaster

Przecież wiele aktorek i piosenkarek, które mają mężów noszą jedno, swoje nazwisko panieńskie. Popatrz na aktorki na filmwebie, przy których jest napisane, że mają męża, pojawia się jego imię i nazwisko,a one mają inne.

Linka94

Kimże jest zwykła wójt we wsi przy aktorce? Aktorki i piosenkarki to osoby medialne, nie zmieniają swoich nazwisk żeby nie być nierozpoznawalnymi, żeby ludziom się nie mieszało.

ocenił(a) serial na 10
Skymaster

Tak jak już pisałam nie jest to regułą. Być może są kobiety przywiązane do swego nazwiska, które nie chcą ich zmieniać lub mąż przyjmuje nazwisko żony, ale to w Polsce rzeczywiście nie jest popularne. Jeśli tak się upierasz przy tej biednej Lucy ;) to to samo można powiedzieć o tym jak scenarzyści postąpili z Michałową. Wszyscy tak o niej mówią, gdyż chyba jej mąż miał na imię Michał, lecz Michałowa jest już żoną Stacha, mimo to nawet dla swojego męża Michałową pozostaje. Scenarzyści tego nie zmienili tak jak i nazwiska Lucy.