PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 86 tys. ocen
7,4 10 1 86106
7,4 21 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

Oczywiście jest to wątek czysto hipotetyczny, brak żadnych informacji odnośnie do kontynuacji.
Wiadomo, że wiele głównych postaci jak Kusy czy Japycz już nie żyję i bez nich nie byłoby to samo.
Jednak uważam, że gdyby miał powstać film warto byłoby, aby więcej czasu ekranowego miały Ola, asystentka Czerepacha oraz Klaudia, córka Kozioła. Pierwsza z nich czynnie wspiera prezydenta Kozioła w trakcie kadencji, z kolei Klaudia krok po kroku dochodzi coraz wyżej w hierarchii politycznej. Używa genów po tatusiu i bardzo szybko staje się twarzą partii, aż w końcu zostaje wiceprezesem rady ministrów.
Co o tym sądzicie?

MBIITF

Wszystko jest możliwe . No , prawie . Gdyby to ode mnie zależało to nie brnąłbym w wątek prezydentury Kozioła , a raczej w zgodzie z piosenką z napisów - ''to tylko sny , szalone sny ....ustawiłbym kamerę na dom wójta gdzie (jak to wiele razy w serialu bywało ) pod pianie kura , pan wójt otworzy rankiem swoje oczęta i wszystko będzie jak na początku . Taka klamra mi się marzy . Ale możliwości jest multum . Przy tylu wyrazistych postaciach można zbudować wiele nowych historii . Wokół ''młodych księży '' , dzieci Solejuków , Dudy i Czerepacha .

ocenił(a) serial na 10
MBIITF

Osobiście wolałbym, że żadna kontynuacja ,,Rancza'' już nie powstała i cieszę się, że plotki na jej temat w ostatnim czasie mocno przycichły. Jakkolwiek wciąż mam dobre zdanie o tej serii i uważam ją jedną z bardziej udanych polskich produkcji komediowych obecnego stulecia, tak obawiam się, że kolejna reaktywacja, zrealizowana po tylu latach i to jeszcze w dodatku bez kilku wiodących aktorów nie wniosłaby już niczego dobrego. Wręcz przeciwnie - wielu widzom mogłaby już totalnie obrzydzić historię mieszkańców Wilkowyj, a tak jeszcze wciąż nie jeden przysłowiowy Kowalski wspomina ją z sentymentem. ; )
Jeżeli jednak już miałaby powstać jakakolwiek forma kontynuacji (czy to w formie filmu, czy też kolejnego sezonu), to najbardziej widziałbym ją w formie dania szansy postaciom potraktowanym trochę ,,po macoszemu'' w ostatnich sezonach i domknięcia wątków, które nie miały szansy się dobrze rozwinąć, jak. np. dom samotnej matki prowadzony przez Doktorową, kawiarnia Kingi i Kuby, dalsze losy Więcławskiej w roli wójta, hurtowni alkoholowej w Wilowyjach, Haliny przygotowującej się roli pierwszej damy, itd.
Ale jak już wspomniałem wcześniej, lepiej żeby to się nigdy nie wydarzyło. Te dziesięć sezonów i film ,,Ranczo Wilkowyje'' w zupełności mi wystarczają. : )