PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 86 tys. ocen
7,4 10 1 86106
7,4 21 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

"Wspólny wróg" - taki sam tytuł ma odcinek w serialach "Miodowe Lata" (odc. 117), oraz "Ranczo" (odc. 11).

ocenił(a) serial na 9
damiano444492

hehe, ja to się zawsze śmieję z duetu Żak/Barciś, od tramwajarza i kanalarza po wójta i sekretarza gminy. :)

użytkownik usunięty
klekipetra

No cóż, to samo studio, z pewnością byli świadomi, że wskrzeszenie niezapomnianego duetu będzie dobrym posunięciem. :)

ocenił(a) serial na 10
damiano444492

Wielu aktorów należy do obsady obydwu seriali ;)
Z tego, co pamiętam: Artur Barciś, Cezary Żak, Katarzyna Żak, Dorota Chotecka, Marta Lipińska, Sylwester Maciejewski, Grzegorz Wons, Leon Niemczyk, Wojciech Wysocki, Sławomir Orzechowski, Waldemar Obłoza, Tomasz Sapryk, Violetta Arlak, Jacek Kawalec.

perwi19

prędzej można wymienić kogo nie było - aktorów grających postaci Lucy, Kusego, Wioletki, Klaudii, Dudy, Stacha Japycza, Lodzi, Kingi, Weroniki, obu księży wikarych, Wezółowej, Hadziukowej, Joli,Moniki, Jerry'ego. Nie jestem pewien Hadziuka i Pietrka ale wydaje mi się, że też wystąpili epizodycznie w ML.

ocenił(a) serial na 8
xavi91

Pietrek na pewno był epizodycznie, w któryś z odcinków z 2002 albo z 2003 roku, niestety nie pamiętam tytułu odcinka, ale grał jakiegoś złodziejaszka, kolegę Kurskiego

qwerty95960

Podwójne ubezpieczenie. :)

tupac1991

a Hadziuk (Bogdan Kalus) ?? Wiem, że na pewno popularność zdobył rolą cwaniaka Gerarda ze Świętej Wojny przedtem był mało znanym śląskim aktorem. Wiem też, że grał w Dziupli Cezara - nie pamiętam jak się nazywała jego postać wiem, że był kucharzem ze Śląska i w Halo Hans grał Slodowego, Ślązaka z Wermachtu. Hadziuk to w ogóle jego chyba pierwsza poważniejsza rola gdzie nie gra Ślazaka. Ale wracając do tematu ktos pamięta czy Kalus wystąpił w Miodowych Latach ??

xavi91

Pan Bogdan nigdy nie zagrał w Miodowych. W Dziupli grał Ewalda, górnika ze zlikwidowanej kopalni, który zmywał naczynia w bistro. W filmie "Biała sukienka" miał fajną rolę.

użytkownik usunięty
perwi19

Obłoza był w Ranczu?

Zagrał epizodyczną rolę. Dyrektora domu dziecka do którego przyjeżdżają Hadziukowie chcąc ufundować stypendium jednemu z dzieciaków :)

użytkownik usunięty
tupac1991

Faktycznie, już sobie przypominam :D