PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=817406}

Ragnarok

2020 - 2023
6,8 17 tys. ocen
6,8 10 1 17374
6,0 4 krytyków
Ragnarok
powrót do forum serialu Ragnarok

Jak podoba wam się postac Lokiego? Według mnie rozbrajająco oddaje charakter mitycznej postaci. Żałuje że jest go tak mało w serialu

ocenił(a) serial na 8
ASSAMITA1986

Tylko kto jest Lokim, jego brat, czy Fjor? Bo to nie do końca musi być takie proste :)

SkowronskiJM

Fjor nie jest bogiem. On i familia to olbrzymi (tak to wygląda, jeśli mamy "ragnarök")...

ocenił(a) serial na 8
pixi222

Loki nie był Asem. W mitologii był "adoptowany" przez Odyna. I chyba był z Jotunheimu :)

ocenił(a) serial na 9
SkowronskiJM

Status Lokiego jest mocno skomplikowany w mitologii nordyckiej. Ni to gigant, nic bóg (może coś pomiędzy?). Z Odynem łączyła go mocna więź.. z Thorem najczęściej miał na pieńku (chociaż bywało że współpracowali)... Owszem, był synem giganta Farbautiego i Laufey... ale przecież Odyn też był synem olbrzymów (Borra i Bestli).

ocenił(a) serial na 8
markfalzmannfan

Po pierwszym odcinku było oczywiste dla mnie, że brat jest Loki, ale im dalej, tym większe wątpliwości. Po ostatnim stawiam jednak na Fjora.

essi_deven

Dlaczego? Fjor zupełnie nie pasuje. Za to postać brata była od samego początku wyraźnie poprowadzona tak, byśmy nie mieli wątpliwości. Jest bystry, złośliwy, trochę wycofany, robi bratu "psikusy", w ostatnim odcinku nawet "zmienia postać". Oczywiście, że to Loki.

ocenił(a) serial na 8
veir_th

No jak dla mnie właśnie nie - to zbyt oczywiste.