Właśnie skończyłam oglądać druga serie Merlina(10min temu)QQ Szkoda że nowa seria dopiero we wrześniu:/.. dopiero co przeczytałam to na forum. czytając niektóre posty śmiałam się tak jak kiedy Uther zakochał się w trollicy xD ahh będę wyczekiwać września.. choć nie lubię tego miesiąca;P
BBC ogłosiło że trzecia seria rozpocznie się oficjalnie we wrześniu 2010r.
Podpisano już kontrakty i prawdopodobnie będą tez nakręcone kolejne sezony , ponieważ serial osiągnął niezwykłą popularność
Już się nie mogę doczekać !! ;)
no a trochę tego czekania jest... ja już tylko czekam aż ukarze się pierwszy zwiastun nowej serii :D Jestem baardzo ciekawa co z Morganą i kogo jeszcze z legendy wcisną...
Noo , ja też już się nie mogę doczekać ... Pewnie tak jak 3 sezon wystartują około 20 września ... Jeszcze pół roku...
Ja zapomniałem ostatnio o Merlinie(muszę sobie przypomnieć oglądając jeszcze raz 1 i 2 sezon)
A do września szybko zleci,już zaczął się kwiecień;)
Wakacje wiadomo i koniec wakacji.I merlin się zacznie.
Sądzę że najlepsze odcinki zaczną się dopiero w 3 sezonie ;)
Mi się chyba najbardziej ze wszystkiech odcinków w 1 sezonie podobał mi
się ten , co Artur i Merlin jechali do tej wioski w której urodził się
Merlin , co zmarł jego najlepszy przyjaciel. A w 2 sezonie to był ostatni
albo przed ostatni odcinek , ten z ojcem Merlina. Ale emisję pewnie zaczna
tak jak 2 sezon. Między 20 a 30 września.
jak się cieszę że będą kolejne sezony :) tylko szkoda że jeszcze tyle czasu
trzeba czekać :(
z pierwszej serii najbardziej to mi się chyba podobał pierwszy odcinek bo
Merlin z taką zażartością stawiał się Arturowi, zresztą wszystkie odcinki
są ekstra
http://iitv.info/ na tej stronce można sobie obejrzeć 2 sezony Przygód Merlina oraz inne seriale ;) Jest tam limit ale po 54 minutach można znowu oglądać więc jest ok ;)
I pomyśleć - ma być 5 sezonów . Każdy sezon pewnie będzie emitowany między
wrześniem a grudniem . Więc jeszcze przez 3 lata będziemy oglądac Merlina
:)
No fajnie.A orientuje się ktoś kiedy będzie emitowany 2 sezon na Polsacie i czy w ogóle będzie?Ja osobiście już oglądałam 2 sezon ale po angielsku z polskimi napisami.a wydaje mi się że lepiej z lektorem obejrzeć więc nie mogę się doczekać.
SłysZaŁaM ŻeeE ...na WaKacJacH
;***
seans24.pl polecam można oglądać filmy, serriale
znalazłam plotke dotyczącą 3 sezonu. przpraszam że tak dziwnie jest napisana bo z angielskiej strony ją wkleja po przetłumaczeni w google.translate wiec troche bezsensu przetłumaczone ale do skapowania;
Uther jest tak zdesperowany, żeby znaleźć Morgana mówi Gaius zgodziłby się na magii należy korzystać, gdyby nagle zabrać ją z powrotem do niego.
Morgana próbuje włączyć Uther przeciwko Arthur, a także na Artura Merlin i Gwen. Ona udaje, że miło Uthera i Artura ale gardzi jak i zna prawdę o Ygraine i narodzin Artura.Morgana zamierzał bałagan z głową Gaus, ale ona kończy się i zaczyna go zabić dzieje po jego bliskich.
związek Morgana z Gwen nie jest już przyjazny, po prostu master-sługa.
Istnieje kilka przyjemnych scen Arthur i Gwen w pierwszym odcinku. Sir Leon zna uczucia Artura i podczas ataku Cenred Arthur's obiecuje, że nie pozwoli skrzywdzić Gwen być.Uther tylko angażuje się w walkę w drugim odcinku, kiedy Morgana Merlin przerwy zachwyt nad nim. Istnieje jakieś fajne walki ojca i syna z powrotem do tyłu chwile.
Merlin mówi Gaius obawia się o bezpieczeństwo swojej matki powinny Ealdor zaatakowana.
Jest sugestywny dialogu między Morgause i Cenred.
Morgana uwodzi rycerz przed zabiciem go.
Georgia King odtworzenia Elaine.
Epizod z Gruzją King, Simon Williams i Miriam Margolyes jest dwu parter.
Morgana Gwen będzie slap w twarz, po tym jak coś świadków, że nie powinien zobaczyć
źródło http://king-giles.dreamingforaliving.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic& t=298&highlight=3+season;
to też z tego forum
To urzekające, akcji książki składającej się z dwóch ekscytujących odcinków serialu! Minął rok od Morgana zniknął, i rozpaczliwe próby, aby znaleźć Uthera jego okręgu prawie zniszczył armię. W wyniku zasadzki w lesie dziwne, posiniaczone i krwawe Morgana wynika, twierdząc, że był więziony przez bandytów cały ten czas. Gdy Uther zaczyna mieć przerażające wizje, Gaius i Merlin sobie, że jest zdrajcą Morgana i króla ogarnia ciemna zachwyt. Merlin prasowe Uther ale jest gorzej przyjść: Cenred połączyła siły z Morgause i wojsko ogromne roi do Camelot. Jako Uther stara się odzyskać, Arthur musi przejąć. W środku bitwy, Morgana spokojnie wsuwa w dół do podziemi i uwalnia przerażające armia szkieletów, chce zemsty za śmierć Uthera spowodował w jego dążeniu, aby zniszczyć wszystkie istoty magiczne. Merlin stawia przed nią, jak walczyć o mało nie ujawnia jego dar. A jej powrót jest włączony używa magii, aby zwinąć pułapu, przewracając Morgana nieprzytomny. Przerwy w jej czar, wojsko szkielet rozpada się i walczy Camelot na zwycięstwo. Merlin's na horror, Uther błędnie pochodzi Morgana jako Zbawiciela Camelot - a król jest bardziej zdeterminowany niż kiedykolwiek, aby zachować siły magii z jego bram.
jak myślicie Ygraine będzie grała w 3 sezonie bo na niektórych forach mi przez oczy przeleciało to że okaże sie że Ygraine żyje???
http://community.livejournal.com/ohnotheydidnt/45372929.html prawdo podobnie Nimue powróci w 3 sezonie
wpadłam równierz na tą stronke gdzie tu jest więcej na temat 3 sezonu http://www.tv.com/merlin/show/75429/spoilers-thread/topic/90585-1331284/msgs.htm l?page=0&tag=pagination;1
to było już wcześniej wiadome ile i tak smutne... ten dzieciak jest niesamowity normalnie!! :D Już żałuje, że nie pojawi się w serii 3 :P Hmm... może jakaś nastoletnia wersja Mordreda będzie?
Nie wydaje mi się... Bo musieliby kręcić z perspektywy "kilka lat później", tak raczej nie zrobią ;P Ale i tak szkoda, że Mordred się nie pojawi, będzie mi brakować tego jego ponurego spojrzenia xD
hej, mówimy o czarnoksiężniku, jestem pewna, że mały Mordred by znalazł sposób by nagle dorosnąć :P Ale masz racje, to raczej odpada :D
Na youtube dostępny jest już trailer 3 sezonu! ;D tylko w słabej jakości bo nagrywany na comic conie 2010 kamerą. Oglądnijcie sobie, bo jest świetny! ;D
zamieszczam jakby komuś nie chciało się szukać ;D
http://www.youtube.com/watch?v=j5mSUKjPTUY
i mam jeszcze takie pytanie xD ile tak właściwie Artur ma lat? xD ;D nigdy nie wiem. W pierwszym sezonie była jego koronacja ze względu, że był pełnoletni ale cały czas powtarzali 20 lat od urodzin xD ;D to ja już nie wiem. Czy ktoś mi może wyjaśnić? I przy okazji ile lat ma reszta bohaterów? Merlin, Gwen i Morgana? ;D
Artur w III sezonie będzie miał 22 (jeden sezon=jeden rok), Merlin ma tyle samo. Co do Morgany i Gwen to myślę, że też koło tego wieku są.
Jeśli zaś idzie o aktorów to Bradley ma 26, Colin 24, Katie (Morgana) 27, a Angel (Gwen) 30.
Mnie się Morgana zawsze wydawała dużo starsza od Merlina i Artura, np. gdy oni mają ok. 20lat, to ona 26-28. A Gwen mi wygląda na ok 24 lata. Dlatego Morgana nigdy mi nie pasowała ani do Artura, a tym bardziej Merlina :P
ja też bym chciała oglądnąć w lepszej jakości xD ;D ale jeszcze chyba trzeba trochę poczekać ;)
Ja bym chciała wiedzieć jak już będzie 3 sezon do obejrzenia:) Nie mogę się go doczekać! ;P
pierwszy odcinek 3 sezonu zostanie wyemitowany 11 września tzn tydzień mniej czekania źródło http://twitter.com/PaulDJCripps/statuses/21761640841
Ja mam dwa dni później, ale też sobie to podciągnę pod prezent urodzinowy;D jak to miło ze strony BBC, to się nazywa prezent^^
http://przygodymerlina-bile13.blog.onet.pl/
Streszczenie dwóch pierwszych odcinków
chciałaś powiedzieć tłumaczenie spolierów, które pojawiły się w necie już kilka dni temu.
Aż taka wielka frajda nie będzie podczas oglądania, gdy przedtem wie się co się zdarzy w odcinkach, gdy zna się większość szczegółów. ;)
dlatego ja tego nie czytam :P Zadowalam się zdjęciami. Choć ostatnio byłam zła, że ścieli grzywkę Colina... Wygląda tak ja kw pierwszy sezonie.
Też uważam, że lepiej było mu z grzywką i w ogóle trochę dłuższymi włosami. Ale Artura za bardzo nie zmienili, i dobrze.
arturowa fanka, co? :D Ja wolę ciemnowłosych dlatego tym bardziej ubolewam nad ucięciem takiej ślicznej grzywki...
Nie wiem jak Julia_20, ale ja jestem "arturową fanką", więc cieszę się, że za bardzo mojego ulubieńca nie zmienili;P
Aczkolwiek Merlina też naprawdę lubię, więc też mi żal chłopaka, że mu grzywkę obcieli- lepiej mu było w takich trochę dłuższych włosach i na pewno z dłuższą grzywką;P Ta krótsza zdecydowanie mu nie służy;P