PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37749
6,0 4 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Czy ktoś słyszał coś o planach sezonu trzeciego przegód merlina ??

ocenił(a) serial na 10
gioa

NO wsumie ja też bo gupio by było !!!

Niedawno to sobie uświadomiłam:P

ocenił(a) serial na 9
gawor1

Właśnie skończyłam oglądać druga serie Merlina(10min temu)QQ Szkoda że nowa seria dopiero we wrześniu:/.. dopiero co przeczytałam to na forum. czytając niektóre posty śmiałam się tak jak kiedy Uther zakochał się w trollicy xD ahh będę wyczekiwać września.. choć nie lubię tego miesiąca;P

ocenił(a) serial na 9
Nixe

BBC ogłosiło że trzecia seria rozpocznie się oficjalnie we wrześniu 2010r.
Podpisano już kontrakty i prawdopodobnie będą tez nakręcone kolejne sezony , ponieważ serial osiągnął niezwykłą popularność
Już się nie mogę doczekać !! ;)

użytkownik usunięty
GreenTrainers

no a trochę tego czekania jest... ja już tylko czekam aż ukarze się pierwszy zwiastun nowej serii :D Jestem baardzo ciekawa co z Morganą i kogo jeszcze z legendy wcisną...

ocenił(a) serial na 10

Noo , ja też już się nie mogę doczekać ... Pewnie tak jak 3 sezon wystartują około 20 września ... Jeszcze pół roku...

nenya_29

Ja zapomniałem ostatnio o Merlinie(muszę sobie przypomnieć oglądając jeszcze raz 1 i 2 sezon)
A do września szybko zleci,już zaczął się kwiecień;)
Wakacje wiadomo i koniec wakacji.I merlin się zacznie.
Sądzę że najlepsze odcinki zaczną się dopiero w 3 sezonie ;)

ocenił(a) serial na 10
kamilx98

Mi się chyba najbardziej ze wszystkiech odcinków w 1 sezonie podobał mi
się ten , co Artur i Merlin jechali do tej wioski w której urodził się
Merlin , co zmarł jego najlepszy przyjaciel. A w 2 sezonie to był ostatni
albo przed ostatni odcinek , ten z ojcem Merlina. Ale emisję pewnie zaczna
tak jak 2 sezon. Między 20 a 30 września.

nenya_29

jak się cieszę że będą kolejne sezony :) tylko szkoda że jeszcze tyle czasu
trzeba czekać :(
z pierwszej serii najbardziej to mi się chyba podobał pierwszy odcinek bo
Merlin z taką zażartością stawiał się Arturowi, zresztą wszystkie odcinki
są ekstra

ocenił(a) serial na 10
julisiak

http://iitv.info/ na tej stronce można sobie obejrzeć 2 sezony Przygód Merlina oraz inne seriale ;) Jest tam limit ale po 54 minutach można znowu oglądać więc jest ok ;)

ocenił(a) serial na 10
goska00013

I pomyśleć - ma być 5 sezonów . Każdy sezon pewnie będzie emitowany między
wrześniem a grudniem . Więc jeszcze przez 3 lata będziemy oglądac Merlina
:)

ocenił(a) serial na 10
nenya_29

No fajnie.A orientuje się ktoś kiedy będzie emitowany 2 sezon na Polsacie i czy w ogóle będzie?Ja osobiście już oglądałam 2 sezon ale po angielsku z polskimi napisami.a wydaje mi się że lepiej z lektorem obejrzeć więc nie mogę się doczekać.

ocenił(a) serial na 8
asia199m

SłysZaŁaM ŻeeE ...na WaKacJacH

;***

seans24.pl polecam można oglądać filmy, serriale

mari1996

wiecie dokładnie którego wrześni jest premiera merlina

ocenił(a) serial na 10
kinga45

A może ktoś wie kiedy i na jakiej stronie będzie online? : )

qnna

na iitv.info na 100% będzie 3 sezon z napisami kilka dni po premierze w angli

gawor1

znalazłam plotke dotyczącą 3 sezonu. przpraszam że tak dziwnie jest napisana bo z angielskiej strony ją wkleja po przetłumaczeni w google.translate wiec troche bezsensu przetłumaczone ale do skapowania;

Uther jest tak zdesperowany, żeby znaleźć Morgana mówi Gaius zgodziłby się na magii należy korzystać, gdyby nagle zabrać ją z powrotem do niego.
Morgana próbuje włączyć Uther przeciwko Arthur, a także na Artura Merlin i Gwen. Ona udaje, że miło Uthera i Artura ale gardzi jak i zna prawdę o Ygraine i narodzin Artura.Morgana zamierzał bałagan z głową Gaus, ale ona kończy się i zaczyna go zabić dzieje po jego bliskich.
związek Morgana z Gwen nie jest już przyjazny, po prostu master-sługa.
Istnieje kilka przyjemnych scen Arthur i Gwen w pierwszym odcinku. Sir Leon zna uczucia Artura i podczas ataku Cenred Arthur's obiecuje, że nie pozwoli skrzywdzić Gwen być.Uther tylko angażuje się w walkę w drugim odcinku, kiedy Morgana Merlin przerwy zachwyt nad nim. Istnieje jakieś fajne walki ojca i syna z powrotem do tyłu chwile.
Merlin mówi Gaius obawia się o bezpieczeństwo swojej matki powinny Ealdor zaatakowana.
Jest sugestywny dialogu między Morgause i Cenred.
Morgana uwodzi rycerz przed zabiciem go.
Georgia King odtworzenia Elaine.
Epizod z Gruzją King, Simon Williams i Miriam Margolyes jest dwu parter.
Morgana Gwen będzie slap w twarz, po tym jak coś świadków, że nie powinien zobaczyć

źródło http://king-giles.dreamingforaliving.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic& t=298&highlight=3+season;

kinga45

to też z tego forum

To urzekające, akcji książki składającej się z dwóch ekscytujących odcinków serialu! Minął rok od Morgana zniknął, i rozpaczliwe próby, aby znaleźć Uthera jego okręgu prawie zniszczył armię. W wyniku zasadzki w lesie dziwne, posiniaczone i krwawe Morgana wynika, twierdząc, że był więziony przez bandytów cały ten czas. Gdy Uther zaczyna mieć przerażające wizje, Gaius i Merlin sobie, że jest zdrajcą Morgana i króla ogarnia ciemna zachwyt. Merlin prasowe Uther ale jest gorzej przyjść: Cenred połączyła siły z Morgause i wojsko ogromne roi do Camelot. Jako Uther stara się odzyskać, Arthur musi przejąć. W środku bitwy, Morgana spokojnie wsuwa w dół do podziemi i uwalnia przerażające armia szkieletów, chce zemsty za śmierć Uthera spowodował w jego dążeniu, aby zniszczyć wszystkie istoty magiczne. Merlin stawia przed nią, jak walczyć o mało nie ujawnia jego dar. A jej powrót jest włączony używa magii, aby zwinąć pułapu, przewracając Morgana nieprzytomny. Przerwy w jej czar, wojsko szkielet rozpada się i walczy Camelot na zwycięstwo. Merlin's na horror, Uther błędnie pochodzi Morgana jako Zbawiciela Camelot - a król jest bardziej zdeterminowany niż kiedykolwiek, aby zachować siły magii z jego bram.

kinga45

jak myślicie Ygraine będzie grała w 3 sezonie bo na niektórych forach mi przez oczy przeleciało to że okaże sie że Ygraine żyje???

użytkownik usunięty
kinga45

nie żyje, na bank. Co jak co ale niektórych rzeczy twórcy chyba nie zmienią.

może . Pożyjemy zobaczymy xD

gawor1

http://community.livejournal.com/ohnotheydidnt/45372929.html prawdo podobnie Nimue powróci w 3 sezonie

kinga45

wpadłam równierz na tą stronke gdzie tu jest więcej na temat 3 sezonu http://www.tv.com/merlin/show/75429/spoilers-thread/topic/90585-1331284/msgs.htm l?page=0&tag=pagination;1

kinga45

mordreda nie zobaczymy w 3 sezonie http://twitter.com/asabfb/status/18615588391

użytkownik usunięty
kinga45

to było już wcześniej wiadome ile i tak smutne... ten dzieciak jest niesamowity normalnie!! :D Już żałuje, że nie pojawi się w serii 3 :P Hmm... może jakaś nastoletnia wersja Mordreda będzie?

ocenił(a) serial na 10

Nie wydaje mi się... Bo musieliby kręcić z perspektywy "kilka lat później", tak raczej nie zrobią ;P Ale i tak szkoda, że Mordred się nie pojawi, będzie mi brakować tego jego ponurego spojrzenia xD

użytkownik usunięty
Julia_20

hej, mówimy o czarnoksiężniku, jestem pewna, że mały Mordred by znalazł sposób by nagle dorosnąć :P Ale masz racje, to raczej odpada :D

ocenił(a) serial na 10

Na youtube dostępny jest już trailer 3 sezonu! ;D tylko w słabej jakości bo nagrywany na comic conie 2010 kamerą. Oglądnijcie sobie, bo jest świetny! ;D

ocenił(a) serial na 10
Angel357

zamieszczam jakby komuś nie chciało się szukać ;D
http://www.youtube.com/watch?v=j5mSUKjPTUY

i mam jeszcze takie pytanie xD ile tak właściwie Artur ma lat? xD ;D nigdy nie wiem. W pierwszym sezonie była jego koronacja ze względu, że był pełnoletni ale cały czas powtarzali 20 lat od urodzin xD ;D to ja już nie wiem. Czy ktoś mi może wyjaśnić? I przy okazji ile lat ma reszta bohaterów? Merlin, Gwen i Morgana? ;D

użytkownik usunięty
Angel357

Artur w III sezonie będzie miał 22 (jeden sezon=jeden rok), Merlin ma tyle samo. Co do Morgany i Gwen to myślę, że też koło tego wieku są.
Jeśli zaś idzie o aktorów to Bradley ma 26, Colin 24, Katie (Morgana) 27, a Angel (Gwen) 30.

ocenił(a) serial na 10

Mnie się Morgana zawsze wydawała dużo starsza od Merlina i Artura, np. gdy oni mają ok. 20lat, to ona 26-28. A Gwen mi wygląda na ok 24 lata. Dlatego Morgana nigdy mi nie pasowała ani do Artura, a tym bardziej Merlina :P

ocenił(a) serial na 10
Julia_20

heh dzięki za odpowiedzi ;D
oglądaliście już zwiastun? ;)

użytkownik usunięty
Angel357

oczywiście!! I chce obejrzeć go jeszcze raz w lepszej jakości :P

ocenił(a) serial na 10

A ja chcę obejrzeć cały trzeci sezon :D

ocenił(a) serial na 10
Julia_20

ja też bym chciała oglądnąć w lepszej jakości xD ;D ale jeszcze chyba trzeba trochę poczekać ;)

ocenił(a) serial na 10
Angel357

Ja bym chciała wiedzieć jak już będzie 3 sezon do obejrzenia:) Nie mogę się go doczekać! ;P

asia199m

pierwszy odcinek 3 sezonu zostanie wyemitowany 11 września tzn tydzień mniej czekania źródło http://twitter.com/PaulDJCripps/statuses/21761640841

kinga45

Jupi!!!! a już sądziłam, że puszczą pod koniec września, a tu taka niespodzianka!:)

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Łee to extra miła niespodzianka :) ciesze się że tak szybko ;]

ocenił(a) serial na 8
asia199m

a WIĘC BYLE DO 11 WRZEŚNIA!! :)

stokrotkka_filmweb

Tego dnia mam urodziny, fajny prezent mi się szykuje ^^

_Anika_

Ja mam dwa dni później, ale też sobie to podciągnę pod prezent urodzinowy;D jak to miło ze strony BBC, to się nazywa prezent^^

użytkownik usunięty
Ava713

jeszcze tylko znaleźć miłych ludzi, którzy szybko zrobią napisy :D

ocenił(a) serial na 10

http://przygodymerlina-bile13.blog.onet.pl/
Streszczenie dwóch pierwszych odcinków

użytkownik usunięty
ladymorgana14

chciałaś powiedzieć tłumaczenie spolierów, które pojawiły się w necie już kilka dni temu.

ocenił(a) serial na 10

Aż taka wielka frajda nie będzie podczas oglądania, gdy przedtem wie się co się zdarzy w odcinkach, gdy zna się większość szczegółów. ;)

użytkownik usunięty
Julia_20

dlatego ja tego nie czytam :P Zadowalam się zdjęciami. Choć ostatnio byłam zła, że ścieli grzywkę Colina... Wygląda tak ja kw pierwszy sezonie.

ocenił(a) serial na 10

Też uważam, że lepiej było mu z grzywką i w ogóle trochę dłuższymi włosami. Ale Artura za bardzo nie zmienili, i dobrze.

użytkownik usunięty
Julia_20

arturowa fanka, co? :D Ja wolę ciemnowłosych dlatego tym bardziej ubolewam nad ucięciem takiej ślicznej grzywki...

Nie wiem jak Julia_20, ale ja jestem "arturową fanką", więc cieszę się, że za bardzo mojego ulubieńca nie zmienili;P
Aczkolwiek Merlina też naprawdę lubię, więc też mi żal chłopaka, że mu grzywkę obcieli- lepiej mu było w takich trochę dłuższych włosach i na pewno z dłuższą grzywką;P Ta krótsza zdecydowanie mu nie służy;P

ocenił(a) serial na 10
Ava713

Monilip, nie, ja raczej wolę Merlina :) Artura lubię, ale z mniejszą przewagą.