Nom niestety , ja mam fiła na punkcie merlina xD Ściągam se odcinki z neta , ale niestety 2 sezon się skończył ;( Trzeci będzie od wrzesnia '10 ;( ale podobno już podpisano umowy na 5 sezonów!!
5 (!) sezonów? Nie, żebym narzekała, ale biedny Artur w końcu dostanie jakiejś padaczki czy czegoś o.O
No masz racje XD Miejmy nadzieje,że Artur dowie się o tajemnicy Merlina chociaż w 4 sezonie bo tracenie przytomności w odpowiednich momentach w końcu się to odbije na jego zdrowiu ;D
Gdzie to niby przeczytałaś? Takiej informacji nie ma nawet na imdb (nie mówiąc już o samej obsadzie... xD)
Hahahaha, wyobraziłam sobie takiego Artura mdlejącego przez najbliższe 3 sezony zawsze wtedy, gdy Merlin czaruje... xD nie wyrobiłabym ze śmiechu, a Arty straciłby rozum (no bo w końcu ile razy można uwierzyć, że zabiło się smoka poprzez zranienie się w głowę, a następnie osunięcię się na ziemię? może on zacznie wierzyć, że jego omdlenia mają magiczną moc i będzie się bał, by Uther się o tym nie dowiedział xD lol, odbija mi przez święta xD)
Z tego co kojarzę 5 sezonów nie jest wcale "pewnych", chociaż rzeczywiście w którymś wywiadzie producent lub rezyser wspominał, że planują 5 serii. Przy takiej oglądalności jaka sie utrzymuje nie ma sie raczej czego bać... Tylko czekać na kolejne 3 serie :)
o jaaaa, tylko niech te serie nie robią z roczną przerwą jak teraz, bo nie wytrzymam. xd
"Hahahaha, wyobraziłam sobie takiego Artura mdlejącego przez najbliższe 3 sezony zawsze wtedy, gdy Merlin czaruje... xD "
Aż mi się taka scena wyobraziła:
(gdzieś między 3 a 4 sezonem)
Merlin: Gaiusie, wiesz, ostatnio Artur mdleje zawsze, kiedy mam zamiar czarować. To właściwie wygodne, ale zaczynam się nieco niepokoić.
Gaius: Jak długo to trwa?
M: No, już od jakiegoś czasu...
G (robiąc swoją "firmową" zatroskaną minę): To bardzo niedobrze... Obawiam się, że Artur może być... uczulony na magię!
i złowieszcza muzyka!
Wińcie mój pokręcony umysł xD
scena rodem z angielskiej komedii xD umarłabym ze śmiechu xD już wyobrażam sobie tą rozkminkę Gaiusa.... xD
moim skromnym zdaniem za mało jest odcinków.
tyle czasu teraz mamy czekać?
Arturowi robią wodę z mózgu. Jeszcze trochę i będzie myślał, że jest nieśmiertelny czy coś.
Jedyne na co mogę narzekać to to, że czekam 9,5 miesiąca na serial, który trwa niecałe 3 miesiące. Jeżeli faktycznie ma być 5 sezonów to Artur dowie się prawdy o Merlinie w 4. 3 sezon ma skupić się na "błędach ojca". Dlatego wydaje się mi, że w 3 sezonie Artur zrozumie, że nie należy tępić wszystkiego co powiązane jest z Magią mimo, że był uczony przez ojca, że nawet dobra magia w końcu przerodzi się w coś złego (uważa, ze magia daje poczucie mocy, potęgi i niezwyciężalności co przeradza się w chęć "panowania nad światem"). Dlatego w finale 3 sezonu Artur dowie się, że jego przyjaciel też jest magiem. Natomiast to ciągłe "biadolenie" na temat tego jaki Artur jest głuchy denerwuje mnie bardziej niż fakt, że przesadzają z tymi wyjściami z sytuacji. Mogliby to urozmaicić poprzez czarowanie Merlina w trakcie walki Artura, jakimś zajęciem (czymkolwiek: całowaniem się, bycie rannym, ratowaniem najbliższych, zamartwianiem....). Dlatego cieszy mnie fakt, że Artur jeszcze nie wie bo oznacza to, ze koniec nie jest bliski.
to wcale nie oznaczałoby końca. Mogliby zrobić cały sezon o tym jak Artur próbuje przystosować się do Merlina-maga a kolejny sezon jak Artur ochrania Merlina przed swym ojcem xD i już 2 sezony gotowe^^
Miej litość. Zrobiliby z tego serialu telenowele, klan, złotopolskich i plebanie razem wzięte.
O matko. I przez pierwsze 50 odcinków toczyłby się dialog między Merlinem i Arturem na temat Merlinowej magii.
- To nie możliwe.
- A jednak.
- Nie możesz być czarodziejem.
- Ale jestem.
- Ale magia jest zakazana. Nie możesz być czarodziejem...
I tak w kółko. A gdzieś w tle Uther popełnia rytualne samobójstwo, zaś ostatni ze smoków zwyczajnie zdycha z nudów :|
a po śmierci Uthera dalej toczyłby się dialog:
-Ale ty nie możesz być czarodziejem!
- Ale jestem...
- Ale mój ojciec spali cię na stosie!
Niezręczna cisza. Cykają świerszcze (xD)
- Arturze... Przykro mi, że to ja muszę ci powiedzieć, ale... twój ojciec nie żyje od 50 lat...
hah xD może nie myślmy o tym xD BBC po prostu NIE MOŻE zniszczyć na Merlina!!!!
Ej spójrzcie z drugiej strony no np. Brzydula , ja już bym wolała żeby się z brzyduli tasiemiec zrobił niż zeby ta beznadziejna Majka leciała ... Zresztą wszystkie seriale sie kończą i już nie ma co oglądac ... Brzyduli nie ma , 39 i pół nie ma, Szymon Majewski Show nie ma , Niania nie ma , Mam talent skończył się . No sorry ale już naprawde nie ma co oglądac a jeszcze na rok mi merlina zabrali... Wg to niech ten merlin leci dalej tak w takim stylu w jakim jest bo jest spoko , ale niech nie robią tych rocznych przerw bo umrę z nudów....:D
Ha haa jasne że nie ogądam tylko tv , ostatnie filmy jakie obejrzałam to avatar i new moon . Ale no w serialu jest coś że mnie interesuje co bd w nst odcinku i serial oglądam dłużej a nie taki film ,,sru'' i już można zapomnieć... Z książkami jest tak samo , wole czytać te długie niż te krótkie, nom ale z takich serali to musicie mi przyznac wszystko sie pokonczylo... A mnie wkurzają obyczajowe polskie seriale... Już wole jak nasi zgapiają od innych typu ,,brzydula'' ,,niania'' a nie jak coś sami wymyślają , bo według mnie polskie filmy są beznadziejne ...nie wszystkie oczywiście ale większość ...
ja czytałam gdzieś w komentarzach na YT że ma być 5 sezonów, ale to baaardzo mało wiarygodne źródło :P chociaż... kto wie :) piąty sezon nowej serii Doktora Who startuje już wiosną ;) może więc BBC z Merlinem też dotrwa do serii 5.
nom szkoda, oj szkoda :( ten Matt mi jakoś do gustu nie przypadł a ludziom się podoba jakoś... pożyjemy, zobaczymy... na razie to jego "I'm a a girl?" i "Geronimo!" mnie nie przekonały. Moffat może jednak napisać mu zarąbisty scenariusz :)
nowy Doktor będzie miał teraz problem z ze zdobyciem takiej sympatii jak to miało miejsce z naszym 10 Doktorem^^ Zresztą, co dziwne, nowy Doktor z zachowania przypomina starego, choć w każdym wcieleniu powinien mieć inny charakter xD no cóż, wolę tego Doktora niż np 9 xD
tak w ogóle, czemu "skończyli" z 10 Doktorem? Tennant już nie chciał? Bo jakoś się nie orientuje xD
tak, David już nie chciał, czuł się zmęczony i chce się poświęcić innym rolom. Stwierdził więc że odejście RTD to dobry czas aby i on odszedł. O tym że nowy Doktor jest podobny do 10 to już mówiłam (ale nie tu). Teraz wiem czemu. Otóż pisał jego sceny RTD a nie Moffat! Jak Moffat wkroczy do akcji to zapewne napisze tego Doktora inaczej (chyba...) ;)
czemu gadamy o DW na forum Merlina? :P
dobre pytanie xD
ech, będę tęskniła za Tennantem....:( cóż, ale chyba wolę jednak taką szaloną wersję Doktora. z tego co widziałam w zwiastunie 5 sezonu, to 11 Doktor dalej taki jest xD
haha, czy tylko ja mam takie wrażenie, że Doktor z każdą regeneracją jest coraz młodszy? xD założe, się, że 13 ostatni Doktor (tak przynajmniej jest w oryginalnym założeniu, ale zawsze jest możliwość, że przedłużą żywot Doktora... xD) będzie dzieciakiem xD i w sumie byłoby śmiesznie, gdyby zregenerował się jako dziewczyna xD
szizolka, teraz mówisz o Merlinie?:D bo ten temat od jakiegoś czasu stał się jednym wielkim OT-em xD
David Tennant, najlepszy Doktor Who wszech czasów!!!
e mam pytanko, niedawno sie logłam na erepublic.com kto by mi wytlumaczyl zasady tej strony i jak mam poprawidz zycie mojemu ludzikowi?lub kto by dal linka z zasadami tej gry bo szuknełam se w googlach, i nic mi to nie dalo...
o 'doktorze who'.
bo słyszałam, że jest nawet ciekawy, ale to nie była zbytnio ciekawa opinia
i nic szczególnego poza jednym słowem.
Doktora trzeba po prostu obejrzeć:D uwielbiam obłąkańczo-szaleńczo-zwariowane zachowanie Tennanta jest rewelacyjne!!:D uwielbiam tego aktora:)
O boże dopiero co odkryłam że jest 2 sezon
wszystkie odcinki obejrzałam w 1 dzień
no to jestnormalnie SUPER
jaki Merlin i Artur są przystojni!
Szkoda tylko że mało popularne
trzeba coś zrobić żeby to było tak popularne jak ,,Zmierzch" lub ,,Awatar"!!! Tylko co?!
No nie wiem !
Ale nie moge się już doczekać 3 sezonu ma być 5 podobno!
A ja tam wcale nie chcę, żeby Merlin stał się aż tak popularny jak Zmierzch i Avatar, bo wtedy spowszednieje i stanie się kolejną, głupią ekranizacją. Dobrze jest tak jak jest;)
A wiecie, mnie się wydaje, że Artur coś tam podejrzewa w sprawie Merlina. W końcu nie jest głupi ;]
Ale był ten odcinek , co ten jak mu tam... ee ten co podejrzewał Merlina, Gajusza i Morganę o czary - jak powiedział to królowi to Artur go wyśmiał - więc chyba tak do końca to nie zbyt podejrzewa :)