PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37792
6,3 6 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

A więc zaczęło się!!:D Co sądzicie o najnowszym odcinku już 3 serii naszego ukochanego Merlina?

Uwielbiam scenę, w której Arthur przedrzeźnia Merlina, a ten potem się "mści"^^ No i Morgana - czy naprawdę myślała, że tak szybko pozbędzie się naszego warlocka? Zapowiedź odcinka drugiego pokazuje epickość tego sezonu, nie mogę doczekać się walki Merlina z Morganą, przemówienia Merlina do Arthura o jego przyszłej wielkości no i scen z Wielkim Smokiem (Merlin fajnie na nim krzyczał xD).

A wy? Jakie macie odczucia?:)

ocenił(a) serial na 7
Luelle

Gdzie obejrzałaś 1 odc 3 serii ??

x D

akasia10

Właśnie, gdzie?;P

ocenił(a) serial na 6
Ava713

A no właśnie , GDIZEEE ?

ocenił(a) serial na 7
Pysia11127

Ja ściągnąłem z hotfile, dla niezorientowanych polecam zajrzeć na peb lub darkwarez ;) Co do samego odcinka to był naprawdę na poziomie, początek trochę przynudzał ale potem się rozkręcił na całego. Pod koniec byłem zwyczajnie sfrustrowany że to tylko 40+ minut :)
*Spoiler*
Co prawda końcówka była trochę nielogiczna, wielki warlock który pokonał Nimueh nie może wymyślić czegoś żeby zatrzymać hordę dzikich stworzeń. Mógłby chociaż rozpalić wokół siebie krąg ognia który powinien skutecznie odgrodzić jego i oponentów. Wiem że się czepiam do szczegółów ale rzuciło mi się to jakoś w oczy. Scenarzyści przynajmniej zrekompensowali to powrotem Kilgharra :)
Lekko rozczarowała mnie także postawa Morgany która wydała Merlina na pewną śmierć bez żadnych oporów, wiem że ostatecznie było to raczej nieuniknione ale nie przypomina mi to Morgany którą widzieliśmy jeszcze kilka odcinków temu.
Ogólnie odcinek 8/10, jeśli serial utrzyma ten poziom to można spodziewać się najlepszego sezonu Merlina :)
PS: Ale Uther mógłby się w końcu przekręcić ;)

bedger

ja również z hotfile'a pobrałam:)

Spoiler!
Co do Morgany... Cóż, jej postawa jest dla mnie jak najbardziej logiczna - jej tzw. "przyjaciel" otruł ją, więc chciała zemsty. Poza tym od ostatniego odcinka 2 serii do pierwszego 3 minął rok, więc nie dziwi mnie, że Morgana się całkowicie zmieniła:)
Co do Merlina... Ja się zdziwiłam, że nie użył swoich mocy, kiedy uciekał w lesie przed gorylami Morgause! Sądziłam, że już wtedy użyje swej mocy... (W końcu nie dość, że jest najpotężniejszym czarownikiem na ziemi, to na dodatek jest Władcą Smoków i Panem Życia i Śmierci!) Później, gdy był związany może nie mógł jej używać dobrze, zresztą był otoczony ze wszystkich stron (choć wiem, i tak się dziwię czemu nie użył mocy...). Ale i tak uciekł nie?:P Nawet w bardziej widowiskowy sposób niż ty proponowałeś:) Wezwanie smoka jest bardziej epickie niż ogień i gdyby Morgause to zobaczyła to jestem pewna, że by się nieźle zdziwiła^^ Heh, chociaż bardziej bezcenna byłaby mina Arthura... xD
I ja również strasznie się ucieszyłam na widok Kilgharra:) Sądziłam, że ujrzymy go w późniejszych odcinkach, a tu widzę, że scenarzyście mile mnie zaskoczyli:)

ocenił(a) serial na 7
Luelle

*Spoiler*
Fakt, zachowanie Morgany nie powinno dziwić, spodziewałem się jednak że zachowa chociaż resztkę sumienia, natomiast w tym odcinku miałem wrażenie że gdyby mogła to by własnoręcznie cały Camelot wybiła :)
Po trailerze widać że Morgana już teraz jest jednym z najpotężniejszych wrogów z którymi Merlin musiał się zmierzyć (przyzwanie armii umarłych), mam cichą nadzieję że Morgana pozna prawdę o Merlinie już w następnym odcinku.
Co do Morgause to będzie się jeszcze miała okazję zdziwić (zresztą kolejka ludzi do zdziwienia zrobiła się już całkiem pokaźna :)), podejrzewam że nawet śmiertelnie (co tylko ostatecznie przypieczętowałoby nienawiść Morgany).
Bez Kilgharra spadłaby im oglądalność więc scenarzyści nie mieli większego wyboru ;) Szkoda tylko że smok nie będzie najprawdopodobniej brał udziału w bitwie.
W sezonie musi się wydarzyć obowiązkowo jedna z rzeczy - śmierć Uthera (najlepiej z rąk Morgany) lub odkrycie sekretu Merlina przez Artura. W innym przypadku obrażam się i 4 sezonu nie oglądam (w sumie to kogo ja oszukuje? :P).

bedger

Spoiler!
Podobno Uther zginie w 5 sezonie i serial skończy się na koronacji Arthura.... Ale to tylko ploty... W sumie to chciałabym, aby Arthur poznał sekret Merlina pod koniec 3 sezonu i kazałby mu np wynosić się z zamku (w napadzie furii by to powiedział), a w 4 sezonie były też przygody Merlina poza Camelotem, jednak dalej pomagałby Arthurowi. A pod koniec 4 sezonu Arthur by się z tym pogodził i Merlin wróciłby na zamek^^ Głupio to brzmi jak to piszę, ale jak mówię to brzmi to sensownie xD
O matko, kolejka ludzi do dziwienia się to właściwie cały Camelot xD Ale słyszałam, że podobno Morgana nie pozna i tak w 2 odcinku sekretu Merlina...
Co do Kilgharra... Hmm, będzie służył albo jako mentor, jak dawniej, albo... hmm... w zapowiedzi 2 odcinka widać było duużo ognia... może to Kilgharr?:>
Przez rok ludzi mogą się diametralnie zmienić, tak jak Morgana:) Ona przeszła całkowitą metamorfozę i jest teraz wręcz swym przeciwieństwem...
Też podejrzewam, że Merlin zabije Morgause na koniec sezonu i Morgana będzie się mściła. A do tego dojdzie Mordred i kłopot gotowy:)

Luelle

luelle wypluj to słowo Merlin nikogo nie zabije pod koniec sezonu .Morgause musi grac do konca 5 sezonu

kinga45

tyle, że Merlin już nie raz zabijał^^ Właściwie to dość często mu się to zdarza:) Nawet w tym odcinku zabił kogoś:)

No nigdy nie wiadomo ile w serialu będzie dana postać (oprócz, oczywiście, głównych wszystkim znanych postaci:P)... Np podobno (SPOILER!!!) zginie w tym sezonie Gaius...:(

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Matko gdzie to wyczytałaś Luelle???? Nie żebym go jakoś specjalnie lubiła, ale może sobie żyć....

A w ogóle to cześć wszystkich filmwebowym fanom Merlina xD

GinnyW

na jakiejś stronie ze spoilerami. Że podobno ktoś zabije Gaiusa i Merlin go pomści xD Melodramatyczne, wiem^^

Ja chcę następny odcinek!!!:P

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Musze przyznać, że trochę bałam się, że będę rozczarowana nowym sezonem, ale miło mnie zaskoczyli. Co za emocje i to już od pierwszego odcinka :)
Artur jeszcze złośliwszy niż zazwyczaj. Naprawdę się ucieszyłam, kiedy dostał nauczkę :D
Szkoda mi Uthera, ale tak czy inaczej podoba mi się wątek z nową, złą Morganą. Już myślałam, że Morgause odkryje sekret Merlina. No i powrót smoka- nie spodziewałam się, że nastąpi tak szybko.
W ogóle to już trzeci sezon, a Merlin nadal nie ma własnego miecza! Nie mam pojęcia, dlaczego Artur oczekiwał od niego, że będzie walczył :p
A co do Gajusza to mam nadzieje, że nie umrze. Kto by pomagał Merlinowi w rozwiązywaniu zagadek? ;p

purrie

pewnie będą go chcieli trochę usamodzielnić^^ albo w roli mentora będzie tylko Kilgharr:)

http://www.youtube.com/watch?v=7-LBH-YPlYE a w tym trailerze urzekła mnie jedna scena:
Merlin - " I'm gonna be at your side like I always am. Protecting you."
Arthur - " God help me. . . "

Czyżby...? Czyżby...? Czyżby big secret Merlina przestał być taki big!?:D

Luelle

W sumie Gaius już chyba dwa razy prawie zginął. Myślisz, że to będzie na zasadzie "do trzech razy sztuka?" ;P

A co do sekretu Merlina, ech, módlmy się wszyscy o to ;)

Desmei

O tak;P mina Artura byłaby epicka;D;D

ocenił(a) serial na 8
Luelle

O matko, nie spodziewałam się aż tylu emocji i to już pierwszego odcinka. Już nie mogę doczekać się następnego!
Te utarczki Artura i Merlina są genialne. :D
Wiedziałam, że Morgana będzie zła, ale jakoś nie mogę się do tego przyzwyczaić. Z tego co widać, to Morgana jest nawet potężniejsza niż Mer, a przecież tak nie powinno być. Biedny Merlin nawet łańcuchów, nie mógł rozerwać, a co dopiero przyzywać armię umarłych...
Następny odcinek będzie epicki. :)

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Tak te kościotrupki będą piękne xD
Odcinek będzie epicki, chociaż w sumie każdy taki jest, a mnie ta Morgana evil przywodzi na myśl czerwonego kapturka :P

ocenił(a) serial na 8
GinnyW

Niby wszystkie są epickie, ale jednak jedne bardziej od drugich. Po pewnej kontemplacji stwierdzam, że Morganie pasuje ten zły image. ;) Ale dziwi mnie trochę to jak bardzo się zmieniła. Żeby tak bez krzty sumienia. Rozumiem może mieć żal do Merlina, bo chciał ją zabić. Sama była sobie winna ale co tam... ;P No i do Uthera ostatecznie, ale co jej zawinił taki Artur biedny, albo poddani.
Tyle nienawiści, Morgause musiała jej zrobić niezłe pranie mózgu. Tak sobie tylko dywaguje. :P

Lellandra

Morgana to w ogóle wyglądała jakby Gwen też chciała zamordować, a cóż jej ta biedna Gwen zrobiła? Przecież nawet się przyjaźniły... ale nie zmienia to faktu, że ta nowa, zła Morgana mi się podoba ^^ No i odcinek był ciekawy i dość mroczny - byle tak dalej to seria 3 będzie naprawdę fajna, oby tylko tego nie zepsuli...
To był mocny start. Ciekawe co będzie dalej? ^^

_Anika_

SPOILER! Słyszałam, że Morgana spoliczkuje Gwen o_O :D

Morgana nie jest potężniejsza niż Merlin - właściwie ani razu nie użyła swojej mocy, tylko Morgause:) A że Morgause jest na razie lepsza od Mera to wiadomo - dłużej się szkoliła (od dziecka, tak została wychowana)

Mi szkoda tylko, że Morgana tak samo źle traktuje Arthura... W końcu znają się od dziecka, są właściwie rodzeństwem...Poza tym Arthur akurat nic jej nie zrobił, bo do Uthera i Merlina mogła mieć jeszcze jakieś żale, ale do Arthura!?

ocenił(a) serial na 8
Luelle

No właśnie. Gwen zawsze tak o nią dbała i się martwiła, a ona wydaje mi się, że nie miałaby żadnych problemów z zabiciem jej. ;/
Wydaje mi się, że w przyszłym odcinku, jak Mer będzie walczył z Morganą będzie musiał użyć magii bo będzie chciała go zabić. Ale będzie jazz. :)
@Luelle: Mam prośbę, jakbyś mogła jakoś bardziej akcentować spoilery. Głównie mi chodzi o jakieś większe, bo ten to tam pół biedy. :P Bo ja jak jest coś takiego to i tak czytam jak się rozpędzę. Powinni zrobić coś takiego, żeby przekrywać spoilery jak jest na niektórych forach. Ależ ten filmweb kuleje. :P

Lellandra

no niestety, tak samo z edycją, po 5 minutach już nie możesz:( ile bym dała za zasłonięte spoilery...
Poza tym to, co mówię to nie spoilery tylko plotki, dlatego też ich aż tak nie oddzielam:)

PLOTAA!!!!!!!!! xD A więc wg jednej ploty Mer nie użyje magii w walce z Morgi (gdy coś odwróci jej uwagę to podobno znokautuje ją czy coś)... Ale to plotka, więc nigdy nie wiadomo:) KONIEC PLOTY!!! xD

ocenił(a) serial na 8
Luelle

I tak przeczytałam. xD
Powinni wprowadzić te spoilery... A dali tylko jakieś pierdoły, nieciekawy design, no i chociaż te edycje, ale szkoda, że tylko na 5 minut... :(
A tak apropo ploty to zniszczyłaś moją piękną wizję. xDD ale może tak będzie lepiej.
A tak w ogóle to Mer powinien się podszkolić w tej magii. Rozumiem, że się konspiruje, ale mógłby trochi po praktykować. :P
A tak BTW, to skąd bierzesz te ploty? xD

Lellandra

ech, za słaba wola do merlina xD ja w ten sam sposób dowiedziałam się o tych plotach - nie mogłam powstrzymać się od czytania:P

wybacz, że twa wizja rozbiła się w pył, ale nie martw się, moja też (a miałam takie epickie scenariusze w głowie.... xD)

no ja też nie ogarniam Merlina. W końcu uczy się te 3 lata magii i ciągle jest na poziomie podstawowym!? No ja rozumiem, że ma ograniczone pole do ćwiczeń, ale na litość boską!! xD ja byłabym już mistrzem!:P

brałam je z jakieś angielskiej strony, już nie pamiętam, ale bodajże ktoś wrzucił te ploty do jednego z tematów na tym forum... poszukaj:)

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Oj, nie ja omijam takie strony szerokim łukiem raczej. :)

No też się dziwie, że nie robi jakiś większych postępów. Żeby nie móc łańcuszka przeciąć... Ja tak siedzę i oglądam myśląc "no dawaj żesz!". Przez chwile myślałam, że Morgause specjalnie te więzy zaklęła i zaraz wróci i powie "mamy cię!", ale nic takiego się nie stało tzn, że to był zwykły łańcuch... :(

Lellandra

a ja myślałam, że jak Merlin był wystawiony na śmierć to Morgause nagle wyłoni się z krzaków i krzyknie :"AHA! Jesteś Dragonlordem!! Mamy cię!" xD

ale wiesz, na tą stronę weszłam przez link na filmwebie, a wiesz jak to jest - jak coś takiego zobaczysz to musisz przeczytać:P

ocenił(a) serial na 8
Luelle

No ja też tak myślałam, że czeka tylko żeby użył magii. Ale nie jest tak sprytna jak chciałaby być. :P

Kurcze, od razu jak zobaczyłam, że odcinek jest dwu częściowy to sobie pomyślałam, że chcą mnie wykończyć. xD Nie cierpię tak czekać.

Tak ogólnie nie przepadam za Utherem, ale w tym odcinku mi było go szkoda. Jak zabiorą ten korzeń maczany w budyniu to mu się chyba polepszy, co nie? xD

Lellandra

my byłybyśmy lepszymi Morgause:P w sumie szkoda mi Merlina - wszyscy go nie doceniają i myślą, że jest zwykłym służącym:P

mnie też bolą 2-częściowe odcinki - nie możemy od razu zobaczyć końca historii:P

ha, a ja się nie mogę doczekać miny Morgany, gdy nagle w zamku pojawi się Merlin^^

Luelle

Mi się wydaję, że z tymi łańcuchami było tak, że każde wypowiedziane zaklęcie zaciskało jeszcze bardziej więzy i tylko ten kto je założył mógł je zdjąć.. Jak wszyscy pewnie pamiętają Merlin otrzymał wielką wiedzę od smoka, a że kto się nie rozwija ten się cofa, nie mógł podołać temu zaklęciu.. Mógł to zrobić tylko smok.. Mi się wydaję, że teraz dopiero zacznie się najciekawsza część legendy (o ile nadal będą jako tako jej się trzymać).. Gesty Morgany w stosunku do Artura mogą wskazywać na to, że być może (to są skrajne domysły) będzie chciała go uwieść xD i ciekawe czy pocałunek Ginewry tym razem wystarczy.. To jest już najprawdopodobniej półmetek całego serialu, więc oprócz Gajusza, Pani Jeziora i Lancelota ktoś jeszcze mógłby się dowiedzieć o sekrecie Merlina..

Ranwen_92

hm, też nad tym myślałam, ale przecież Morgause nie wiedziała kim jest Merlin, więc po co dawać magiczne więzy...?
Ach, ten Merlinek... Do nauki!!:D Chcę zobaczyć w końcu tego największego czarodzieja!

Wątpię, by Morgana chciała uwieść Arthura... Jest dla niej jak brat (w poprzednich sezonach było to dla nich obrzydliwe^^). Myślę, że znajdą jakiś inny pomysł by zniszczyć Camelot...

ocenił(a) serial na 8
Luelle

O którym geście mówicie Morgany wobec Artura mówicie? Ja tam nie zauważyłam, żeby Morgana w jakikolwiek sposób uwodziła Artura. :)
Mam nadzieję, że to jeszcze nie jest półmetek. Jak dla mnie ten serial może ciągnąć się latami. xD Ale faktycznie mógłby się ktoś jeszcze o Merlinie dowiedzieć. Kiedyż w końcu ten Arti się dowie! Nie mówię, że nie śmieszą mnie te ich docinki. Szczególnie kiedy Artur śmieje się z Mera. :D Heh, fajne to było, jak się później wywalił. Nie no, uwielbiam ich. :D

Lellandra

no ja mówię, że nie widzę tych gestów^^

Owszem, docinki merturowskie są prześmieszne, ale pomyślcie jakie żarty można wymyślić jak Arthur znałby sekreyt Merlina! Nowe pole do popisu! Całkowicie nowe żarty!:D

Luelle

No dobra, może tych gestów za dużo nie było (może nawet parę i to też takie bardziej przyjacielskie), ale coś ja tak czuję, że tak będzie.. W poprzednich sezonach było to dla niej obrzydliwe, ale jak już nadmieniliście, Morgana bardzo się zmieniła.. Chociaż w sumie ta część legendy może dla scenarzystów wydać się trochę.. niestosowna :P ale z drugiej strony, dlaczego Morgana nie jest w ogóle spokrewniona z Arturem? Przecież w takiej sytuacji w serialu mogłaby być równie dobrze siostrą Artura.. A z tego co NARAZIE wiemy, nawet nie mają wspólnej matki.. Ale cóż.. W sumie po jednym odcinku to mało wniosków możemy wyciągnąć..

Ranwen_92

hehe, jeszcze się okaże pod koniec sezonu, że to tak naprawdę Uther jest jej ojcem... xD

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Ja tak podejrzewałam. W sumie jest to możliwe, bo niby czemu nie. :P
Zresztą w którejś wersji legendy, Morgana była przyrodnią siostrą Artura.
Choć, wróć... Morgana jest siostrą Morgause. Ale od czyjej strony. Tzn. czy miały jedną matkę czy ojca. I jak to się w ogóle stało, że Morgause jest wyrzutkiem społeczeństwa.
Mogłam coś pokręcić, bo dawno muszę sobie chyba drugi sezon przypomnieć. xD

Lellandra

Hmm.. Ja przed chwilą sobie przypomniałam tylko 8 odc 2 sezonu, ale przyszła mi do głowy pewna myśl.. Może Morgause i Morganę łączy matka, a (jeżeli trzymamy się wersji z pokrewieństwem) ojcem Morgany i Artura jest Uther.. Może magia u Morgause ujawniła się w dzieciństwie i rodzice po długich sporach postanowili ją gdzieś oddać (może do druidów?). A może matka z nią uciekła, zostawiając przypuszczalnie "niemagiczną" Morganę z ojcem.. Z tego co pamiętam to ani Uther ani Morgana nigdy nie wspominali o matce Morgany..

ocenił(a) serial na 6
Luelle

Trochę mi się śmiać chciało, ale odcinek uważam za dobry Minus - Morgana prawie nic nie mówiła co się z nią działo przez rok i ten głupi uśmiech, nikt nie widział choćby podczas uroczystej uczty, że ona na siłe tam jest? Wiem, że trudno to wymyśleć w scenariuszu, ale to jest minus, bo nawet jej służąca widziała, że dziwnie się zachowuje i to potajemne wychodzenie w nocy... Dla mnie to glupota w tym serialu... Głównym plusem odcinka jak i serialu jest to, że znów się miło to luka, i te horrorowe momenty były całkiem przyzwoite ;) Oby 3 seria była lepsza od poprzednich, bo jakoś mnie z fantasy ostatnio bardziej "Legend of the Seeker" przekonał, ale to kwestia gustu...

MegaTM

oj, LotS miał dobry 1 sezon, ale 2 był... hmm... raczej słaby:/
a w ilu filmach "złe charaktery" uśmiechają się publicznie złowrogo? Zresztą teoretycznie nikt Morgany nie będzie podejrzewał - w końcu wg nich przeżyła ona straszny rok...:)

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Złowrogie uśmiechanie to ich znak rozpoznawczy! :D
Na pewno zauważyli, że Morgana jest trochę dziwna, ale ponoć trzymano ją rok w lochu, więc nie podejrzewali jej.
Przecież wszyscy ją tam uwielbiają. :)
Apropo żartów - teraz to Merlin mógłby się naśmiewać z Artura. ^^
Odcinek był fajny, ale najlepszy był zwiastun następnego. Normalnie apopleksji dostałam. xDD

Lellandra

haha, chciałabym zobaczyć jak to Merlin żartuje sobie ze ślepoty Arthura^^ to byłoby dobre xD

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Heheh. W sumie Mer już sobie z niego żartuje, ale miałby wtedy większe pole do popisu. :D
Podobała mi się się w tym odcinku ich rozmowa o "kluchowatości".
- Zdefiniuj kluchowatość.
- W dwóch słowach? Książę Artur. xD
Szkoda, że im to przerwali. xD ^^

Lellandra

w sumie to zawsze im przerywają w takich momentach:P jestem ciekawa do czego by doszło gdyby nie przerywali im:P

ale gdyby Arthur wiedział to Merlin miałby większe pole do popisu^^ już sobie wyobrażam tą wkurzoną minę Arthura ...^^

ocenił(a) serial na 7
Luelle

No, fajnie by było to zobaczyć.
; D

ocenił(a) serial na 8
akasia10

Na to chyba przyjdzie nam jeszcze troszkę poczekać. :) A tymczasem następny odcinek już za 3 dni... ^^

Lellandra

pewnie to będzie za jakieś 3 sezony, znając nasze szczęście xD

tak, już nie mogę doczekać się 2 odcinka...:)

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Wypluj te słowa! xD Mam nadzieję że jednak w tym... Czekam na to od pierwszego sezonu... ^^

A myślicie, że kręcą już 4 sezon? Powinni. Te przerwy między kolejnymi sezonami są najgorsze. :(

Lellandra

<odpukuje w niemalowane> xD

na razie chyba nie kręcą, a szkoda:( chciałabym zobaczyć pare odcinków w zimowej scenerii ( a ile pomysłów na śmianie się z Merlina miałby Arthur!! I na odwrót!!:D)

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Hej :) a ja mam pytanko, bo już nie pamiętam tych dwóch serii: dlaczego Morgana tak bardzo chce się zemścić na Utherze Pendragonie i na całym Camelot? bo na Merlinie to pamiętam (to że chciał ją otruć czy coś takiego), ale na całe królestwo??

ocenił(a) serial na 8
emi_95

IMO już wcześniej jej się coś w główkę robiło, ale teraz jak jej ta Morgause zrobiła pranie mózgu to kompletnie jej odbiło. :P
Krótko mówiąc przekabaciła ją. Bo wtedy jak Merlin chciał ją zabić (też nie pamiętam muszę sobie oglądnąć) bo było widać, że miała wyrzuty sumienia. Teraz już nie. :(
Tak BTW, to już jutro moi drodzy. :D

Lellandra

Ponadto Uther chce zabić wszystkie magiczne istoty, a Morgana sama jest jedną z nich. Widziała tyle razy jak Uther zabijał niewinne osoby, tylko dlatego, że posiadały magiczny dar, że w końcu nie wytrzymała. Już pod koniec serii 2 widać było, że nienawidzi Uthera, powiedziała mu: "And you, Uther Pendragon, will go to hell":)

ja też chcę już kolejny odcinek!:)