PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=601348}
6,9 51 tys. ocen
6,9 10 1 50689
6,6 14 krytyków
Przepis na życie
powrót do forum serialu Przepis na życie

Gniewko

ocenił(a) serial na 10

Podoba Wam się to imię? Ja szczerze mówiąc chyba pierwszy raz je usłyszałam we wczorajszym odcinku ;) dziwne imię moim zdaniem ;D

ocenił(a) serial na 10
karolina922

a może to jest zdrobnienie od jakiegoś imienia?

ocenił(a) serial na 5
karolina922

Zdrobnienie od Gniewomira.

ocenił(a) serial na 10
skarpetka_55

Aha :) ale Anka wymyśliła to imię ;D z gniewem mi się kojarzy :P to już lepsze było Stanisław, zaproponowane przez Andrzeja i Irenę.

ocenił(a) serial na 10
karolina922

Gniewko Anka wymyśliła dlatego, bo Irena jej powiedziała że jest ciągle taka zaGNIEWAna :) U mnie w szkole jeden chłopak nazywał się Gniewko :) Niestety jego imie było pośmiewiskiem szkoły cóż... Stanisłąw bardzo fajne imię'Staś''Stasiu''Stasiulek''Stachuuu' :D

skarpetka_55

Albo od Gniewosza.

użytkownik usunięty
karolina922

okropne imię i już! może zmienią te imię

ocenił(a) serial na 7
karolina922

Przynajmniej oryginalne.

ocenił(a) serial na 10
smiglo1993

i zapewne będzie jedynym Gniewkiem w swoim najbliższym otoczeniu ;)

ocenił(a) serial na 7
laleczka874

To chyba nie jest minus?

użytkownik usunięty
smiglo1993

Może i oryginalne ale ja bym tak nie chciała mieć na imię...mimo wszystko. Swojego dziecka też bym tak nie nazwała..

ocenił(a) serial na 10
smiglo1993

ja nie powiedziałam, że minus. Dziecko będzie rozpoznawalne i tyle.

laleczka874

To był wyraz Gniewu Anki w drugim odcinku ;) Nadopiekuńcza matka i mąż- nie mąż, który zjawia się i znika. To wszystko wyprowadziło ją z równowagi i na przekór wszystkim i wszystkiemu nazwała synka Gniewko :)

ocenił(a) serial na 8
decoco

a zauważyliście jak naprawdę ma na imię to dziecko grające Gniewka? :D jego rodzice to dopiero się oryginalnością wykazali.... biedne dziecko....

karola1986

Modest:( To ja już nie wiem któro gorsze- czy to prawdziwe czy serialowe:P

kamila3105

Modestowe Gniewko ;-D
a tak w ogóle,że się wtrącę : dziwi mnie jak matka może nosić w sobie bezimienne dziecko ?
a co dopiero urodzić bezimienne.
Jak z tym jest ? bo zastanawiało mnie to .
Ja już w czasie ciąży wymawiałam imię Syna ;-)
(a może tu chodzi o te śmieszne przesądy ???)

nathalie.de

No fakt, prędzej bym dziecko nazwała Gniewko niż Modest...

ocenił(a) serial na 7
e_w_a_

Nieładne imię.

karolina922

a ja zagne was wszystkich bo mam tak na imie i sie z tegto zajebiście ciesze :P :D ;P

ocenił(a) serial na 9
Gniewomir995

I gratulacje, bo imię jest piękne.

ocenił(a) serial na 9
karolina922

Piękne Słowiańskie imię i tyle, wymyślacie, wy byście pewnie chcieli kolejnego Mateusza, Tomka albo jakieś zagraniczne badziewia jak Natan.

vampire_12

Racja racja :D

karolina922

Mój kuzyn ma syna Gniewka i zdrobniale mówi się na niego Gniewuś lub Gniewulek. Ludzie przyzwyczajeni do tabunów Szymonów,Kubusiów,Filipów,Kacprów ,Michałków czy różnych zagranicznych dziwadeł jakoś nie akceptują ładnych,choć niepopularnych imion.To taki instynkt zwierzęcia :nie wyróżniać się od stada .Stąd są takie sytuacje,że w klasie mojej córki jest 5 Kacprów ,3 Maje i 3 Julki i te biedne dzieciaki nie wiedzą do kogo mówi pani i musi ona dodawać nazwisko.Tak samo w moim bloku.Mam woła przez okno:Kuba choć do domu na obiad i grupka maluchów podrywa się na baczność i patrzy czyja to mama woła i o jakiego Kubusia chodzi. Modne imiona to większa zmora niż imiona obciachowe.Wolałbym nadać swojemu dziecku rzadkie imię,które będzie miało tą zaletę,że w szkole czy potem pracy będzie wiadomo o kogo chodzi ,a nie takie,że bez nazwisko ani rusz.Nie ma obciachowych imion są tylko obciachowe osoby,które je noszą.