PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=658219}

Prawdziwe uczucie

Amores Verdaderos
2012 - 2013
7,7 1,0 tys. ocen
7,7 10 1 1038
Prawdziwe uczucie
powrót do forum serialu Prawdziwe uczucie

Rozmowy o AV

ocenił(a) serial na 9

Gubię się już troszkę w dyskusji "Jak wrażania po pierwszym odcinku?" więc postanowiłam założyć nowy :)

Co do dzisiejszego odcinka: nie spodziewałam się że powiem kiedyś coś dobrego o Lili i Cristinie ale wielki plus dla nich że nie siedzą na tyłku w mieszkaniu tylko starają się zarobić pieniądze (choć Cristina w gaże jak dla wojska ugotowała te swoje specjały:)

Druga rzecz to to że byłam w lekki szoku jak Kendra pozwoliła się zachowywać tak Odett wobec siebie. Nie pasowała mi te jej pokora.

ocenił(a) serial na 8
jagodajulia

Teraz będzie trzeba czekać do poniedziałku na następny odcinek. A potem nie wiadomi czy będzie 11 listopada, bo Świat według Bundych niby będzie. A o 19 jest pustka i nie wiadomo czy będzie. I jeszcze w piątek jest napisany 51 a we wtorek jest napisany, 52 więc prawdopodobnie w poniedziałek nie będzie.

Lili zawsze wszystkich żałuje hehe poza Nikki. Nawet nad Poliżą się lituje, bo to jej najlepsza przyjaciółka i nie zabiera jej Guzmana hehe.

dominik1989

Wiem, szkoda... Tyle czekania... O nie, znowu, czy oni muszą eliminować z ramówki AV... Później pewnie w święta też nie będzie...

Dokładnie, wszystkich tylko nie Nikki. Tak, tak chociaż jakby tak się nad nią litowała odkochałaby się we Frankim hahaha Pewnie ma nadzieję, że jak Polity nie ckoha to się w niej zakocha.

ocenił(a) serial na 8
jagodajulia

Mi się wydaje, że dlatego nie dadzą. Po cały dzień filmy dają i powtórki o 13 nie będzie i dlatego nie dadzą, o 19 bo by musieli powtórkę pominąć. Świat według Bundych ma lepiej, bo mają powtórkę o 7 rano.Ale za to szybciej się skończy:, / mimo że mają więcej odcinków, ponad 260 bo dają po 10 odcinków tygodniowi a AV po 5 odcinków.

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

Końcówka cudo ale te ich scenki inne z wczorajszego odcinka też niczego sobie. Stwierdzenie Nikki że Guzman chce ją otruć :D Nikki ma duże szczęście że ma takiego Guzmanka ;)

Podobają mi się scenki Salsera i Beatriz, jak on "rozkwita" w jej towarzystwie :D

p_o_n_

Oczywiście, że tak ;) Każda ich scenka jest mega, ale końcówka była taka słodka ;) Nikki to ma pomysły :D Wielkie szczęście ;) Ja już chcę poniedziałek ;)

Ja też nawet lubię ich scenki, Salsero wtedy nie jest Salserem, tylko Santinem.

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

Ja też już chce poniedziałkowy odcinek :) A wogóle to Nikki ładnie wyglądała w tym futerku na kolacji :) Ale to jak się rzuciła na Guzmana ♥

p_o_n_

Ja też :) Szybciej go online oglądnę niż doczekam się poniedziałku :) Tak, zgadzam się dobrze się prezentowała. Ogólnie mi się wszystkie jej stroje podobają...
Tak, tak ♥♥♥ Cudowne to było. Nie dziwię się, że boi się ciemności ;)

jagodajulia

Nikki naprawdę tak bardzo boi się ciemności i gwałtownych burz czy po prostu udawała przy Guzmanie? :D:D

W tym serialu wszyscy bohaterowie są jedną wielką rodziną. Wszyscy są ze sobą spokrewnieni.
Jak Forresterowie w "Modzie na sukces" :D:D

Vanessa100

Z tego, co mówiła tej pokojówce to boi się od dzieciństwa ;)

jagodajulia

Victoria boi się zamkniętych pomieszczeń i wody.
Nikki z kolei boi się burz. (taka przemądrzała, a jak zagrzmi, to mało pod łózko nie wskoczy :D:D)
Ciekawe ile one jeszcze mają tych lęków i jakie ;)

Vanessa100

Ludzie różne lęki mają, jedni mają lęk wysokości inni klaustrofobię, inni arachnofobię, a inni całkiem coś innego.
Ja nawet się nie dziwię, że Nikki boi się burzy. Jest prawie sama na takiej wielkiej hacjendzie, to wyobraźnia działa :)

jagodajulia

No wiem, że ludzie mają różne lęki. Tak tylko przecież żartowałam.
Ja sama mam lęk wysokości.

Vanessa100

Tak, zakładałam, że żartowałaś :) Lęk Victorii przed wodą jest uzasadniony. A ja nie wiem, czy mam lęk wysokości, czy nie.

jagodajulia

Ja mam lęk wysokosci, zawsze mi się w głowie kręci.

Jeeej Salsero i Beatriz <3 chce ich więcej chce ich mocniej !

Rozwija sięwątek Adriany, najwyższy czas choć pewnie będzie sięciągnelo przy takiej ilosci odcinków. Ogólnie Anibala nie lubię, nie rozumiem jak mozna byctak okrutnym dla własnej córki. Jedyny plus to to jak on moze usadzić Nelsona jak przyjdzie co do czego.Do tego nawet lubie go z Paula, o ile się nie całują...bo facet jest obleśny. xD

Niki i Guzmi coraz lepiej.

Dominik, skończ przekręcać imie Adriany błagam. Adrian to forma męska wkażdej odmianie xD (nie to, zebym się czepiałaaleto moje imię i jestem uczulona na tym punkcie)

ocenił(a) serial na 8
vampire_12

Adrian z akcentem brzmi jak żeńskie imię, W Polsce to jest imię męskie, ale zagranicą to jest też żeńskie i wcale nie przekręcam. Tylko tak się pisze te imię, Przecież nie mówią do niej Adriany tylko normalnie Adrian. W filmie Rocky Babka się nazywała Adrian Pennino. Chyba, że ona nie nazywa się Adrian tylko Adriana to już całkiem, co innego. Ale moim zdaniem Adrian lepiej brzmi niż Adriana.

dominik1989

ona ma na imię Adriana, nie Adrian ;P i tak też mówią do niej w serialu :)

ocenił(a) serial na 8
klaudia1300

Dobra to jak ciebie tak razi to będę na nią mówił po nazwisku Gil będzie krócej i z nikim nie będzie się myliła. Tylko nie wiem skąd u niej te nazwisko wyjdzie za mąż czy jak.

dominik1989

to nie ja napisałam, że mi to przeszkadza, a nazwisko Gil ma też Victoria, bo to matce. W Meksyku nosi się dwa nazwiska, ojca i matki.

ocenił(a) serial na 8
klaudia1300

No ale Victoria używa 2 nazwiska po mężu,

dominik1989

Victoria jak wyszła za mąż to teraz jest Victoria Balvanera Gil de Brizz. Aczkolwiek w AV jest przeważnie używane Victoria Balvanera de Brizz. Z tego, co czytałam nazwiska nie znikają, ani się ich nie zamienia na nazwisko męża, żona przyjmuje jeszcze nazwisko męża (i jest senora de Brizz).

ocenił(a) serial na 8
jagodajulia

Ale w tej telenoweli wyraźnie widać, że nie używa nazwiska po matce:)

dominik1989

Pisze się Adriana, tak jak Adriana Lima. U nich również funkcjomuje imię Adrian jako męskie. Z resztą przysłuchaj sie jak Victoria mówi ciągle tylko "Adriana"to"Adriana" tamto nie ważne w jakim sensie, imienia w ogóle nieodmienia w sensie końcówki.

ocenił(a) serial na 8
vampire_12

No tak, ale jeszcze zależy od sensu zdania. Bo czasem jest tak, że jak dodasz a to brzmi jakby to był mężczyzna a nie kobieta.
np.Wczoraj spotkałem Adriana(facet). Wczoraj spotkałem Adrian (kobieta)

dominik1989

Nie, wtedy będzie w przypadku kobiety "wczoraj spotkałem Adrianę".Ale to w języku polskim, w hiszpańskim zdaje się, ze wogóle imion nie odmieniają tylko w każdym kontekście używają pierwszej formy. Nigdy nie spotkałam się aby kobieta nazywała się Adrian, najwyżej w wymowie lale lekko przez "e" jak Audrien(fonetycznie) ale to chyba bardziej francuski czy angielski ale pisownia wtedy wciąż jest a na końcu.

ocenił(a) serial na 8
vampire_12

Ja tak pisze bo się przyzwyczaiłem bo oglądałem taki film w którym dziewczyna ma na imię Adrian i mi się to utrwaliło i dlatego teraz uważam że to mało męskie imię,

dominik1989

Jaki film, podaj tytuł.

ocenił(a) serial na 8
vampire_12

Rocky film z lat 70 i aktualny czas w filmie też lata 70 w USA.

ocenił(a) serial na 8
vampire_12

Chociaż możliwe że reżyser specjalnie dał jej tak na imię, Bo ona tam grała takie brzydkie kaczątko.

Chociaż mi się bardzo podoba te imię Adrian. Chociaż to był film a pewnie w rzeczywistości dodają a i dlatego wychodzi Adriana a nie Adrian, chociaż mi się bardziej podoba Adrian ładniej brzmi niż Adriana.

dominik1989

Teraz to się już obraziłam.

ocenił(a) serial na 8
vampire_12

W Polsce twoje imię brzmi Adrianna. Bo Adriana to nie po Polsku.

Chodzi mi w znaczeniu zagranicznym, bo w polsce nikt się nie nazywa przecież Adrian;p

A Adriana to jest rodzaj rośliny :)

dominik1989

Przykro mi obalać twoją teorięale ja nie nazywam aię Adrianna, a Adriana właśnie, przez 1n. To są dwa różne imiona.

ocenił(a) serial na 8
vampire_12

http://pl.wikipedia.org/wiki/Adrianna

A ja muszę obalić twoją teorie tu masz wyraźnie napisane że Adrianna i Adriana to te same imiona.

p.s A po za tym u nas w Polsce ostatnio jest moda na zagraniczne imiona na chrzcie.

dominik1989

To nie są te same imiona tylko odmiany, jak by to było to samo imię to mogłabym stosować je wymiennie a nie mogę. To są formy również Polskie, ale i zagraniczne. Samo imie jest pochodzenia łacińskiego.

ocenił(a) serial na 8
vampire_12

No to już wina twoich rodziców jak nie umieli ci dać Polskiego imienia.

dominik1989

Lol człowieku. Tak jak i tobie, twoje też jest łacińskie... a nie Polskie.

ocenił(a) serial na 8
vampire_12

A ty się obrażasz, że mi się bardziej podoba Adrian niż Adriana.

To teraz pojechałaś po bandzie hehe. Chodziło mi o to, że mogli ci dać Adrianna, bo to jest uznawane powszechnie za Polskie imię.

Nie ma imienia pochodzenia Polskiego, bo Polska jeszcze nie istniała, kiedy powstawały imiona, więc naprawdę teraz przeszłaś samą siebie

dominik1989

Po pierwsze imię Adrianna jest tak samo łacińskie jak Adriana więc nie wiem w czym rzecz. Nie jest powszechnie uznawane a jedynie jest to popularniejsza forma, częściej spotykana.
Są Polskie imiona w sensie z naszego terenu, ogólnie nazywane słowiańskimi czy staropolskimi i aby się nie rozpisywać na dole masz spis imion żeńskich i męskich http://pl.wikipedia.org/wiki/Imiona_s%C5%82owia%C5%84skie

Nie chodzi o to co ci się bardziej podoba a o to, ze Adrian to forma męska i jeden Rocky tego nie zmieni

vampire_12

A poza tym to Ty pierwszy uzyłes stwierdzenia "Polskie imię" więc czemu się mnie czepiasz?

ocenił(a) serial na 8
vampire_12

Bo myślałem, że to jest oczywiste i się skapniesz, o co mi chodzi. Ale najwyraźniej nie wszyscy wiedzą, że Polska nie była od zawsze,
A po za tym napisałaś twoje też jest łacińskie, zamiast że pochodzenia łacińskiego.

dominik1989

Prosze Cię nie rób ze mnie idiotki i nie lap mnie za słówka. Myśle,ze każdy wie kiedy formalnie powstała Polska i od kiedy można o niej mówić jako o kraju, ale to nie ma znaczenia bo już powiedziałam,zeimiona Polskie a dokladniej staropolskie istnieją, ostatnio są mało uzywane, ale jednak istnieją.

ocenił(a) serial na 8
vampire_12

Tylko że bez sensu jest robić 2 takie same imiona przecież one mają identyczne zdrobnienia i niczym się nie różnią od siebie po za n,
Ciekawe jakby to wyglądało jakby z wszystkimi imionami tak robili bez sens.

dominik1989

Wiele imion ma inne odmiany. To raczej wynik naturalnej odmiany fonetycznej,żetak powiem ktoś usłyszał, przekręcił i zaszczepił u siebie w zmienionej formie i tak z jednego imieniarobiło siępare różnych jak Adrianna, Adriana,Hadriana, Ariana- to samo pochodzenie od męskiego Hadrian ale różne imiona. Ada na przykład to zdrobnienie Adriany ale teżsamodzielnie funkcjonujace imię. To nie jest tak, ze nagle ktos postanowił sobie że z jednego imienia zrobi 5,to długotrwały proces.

ocenił(a) serial na 8
vampire_12

Jakbym tego nie wiedział.

dominik1989

No to po co pytasz jak wiesz?

ocenił(a) serial na 9
vampire_12

Jeżeli się mogę wtrącić do dyskusji: rozmowa zaczeła się chyba od tego że kolega uważa imie Adriana za mało żeńskie i woli Adrian to może porozmawiajmy o imieniu Dominik i Dominika.

ocenił(a) serial na 8
p_o_n_

Akurat tutaj nie ma o czym pisać bo tu nie ma problemu bo jest Dominik i Dominika.

Pon pomyliło ci się ja uważam że imię Adrian jest mało męskie a nie że Adriana jest mało żeńskie

dominik1989

Tak samo jak jest Adrian i Adriana

ocenił(a) serial na 8
vampire_12

Właśnie nie, bo tam jest jeszcze Adrianna, więc nie tak samo. A nie ma Dominika przez dwa n.

Tak samo jak jest bezsensowne Izabela i Izabella dwa identyczne imiona.

ocenił(a) serial na 8
p_o_n_

Zaczęło się od tego, że powiedziałem, że Adriana to nie polskie imię tylko Adrianna

ocenił(a) serial na 8
vampire_12

Nie pytałem się ;p