Wlasnie skonczylem ogladac pierwszy odcinek, jak na razie jest ciekawy.
Dziecko internetu rok 1990 masz i Polskie napisy potrzebujesz? ja 84 rocznik i org-eng oglądam od 10 lat język Angielski prosty a szczególnie dla młodych co na internecie wychowani leniu ty )
Pracuję na stanowisku, które wymaga znajomości angielskiego, więc język znam bardzo dobrze, ale jako że w każdym serialu amerykańskim pojawia się slang/żargon lub zaawansowane słownictwo, nie zawsze wszystko zrozumiem. To naturalne, że człowiek woli oglądać w języku ojczystym (którego, jak widać, nie opanowałeś jeszcze w pełni). Więc proszę bez inwektyw, bo strasznie mnie drażnią tacy ludzie, którzy uważają, że wszystko musi być tak, jak oni lubią.
Praktycznie widziałem 70% filmów i seriali z tej strony jak nie więcej i jakoś slogan i żargon mi nie przeszkadzał.
Język ojczysty? Brednie widocznie twoja edukacja była kiepska od dziecka w dziedzinie języków jak byś się uczył kilku na raz od młodych lat to byś nie widział różnicy między tymi językami wystudź się nowe pokolenie, a ma problemy z Angielskim bierz przykład z kolegów za granicą.
Kolejna sprawa to kto tutaj uważa, że musi być tak jak on chce? No chyba raczej ty, bo kto się domaga polskich napisów w pierwszej kolejności? Hehe.
Widzę, że jednak młody wiek idzie u ciebie w parze z brakiem doświadczenia hehe takie głupie i stereotypowe tezy wypisujesz, że tu się robi kabaret ogarnij się młody, bo wstyd swojemu pokoleniu robisz zastanów.
Nie "domagam się". Jestem tylko zainteresowana serialem, a po wyszukaniu go w google praktycznie nie ma wyników, a co dopiero z polskimi napisami, dlatego zadałam pytanie, czy taka wersja istnieje.
Żadnych tez nie głoszę, po prostu wiem, że każde społeczeństwo woli oglądać wszystko w języku, w którym lepiej się czuję. Nie mieszkam za granicą, na co dzień mówię po polsku i dlatego nie mam okazji poznawać technicznego, naukowego czy naprawdę potocznego słownictwa, więc ja, jak i wiele innych osób, czułabym się lepiej oglądając serial z napisami. Jest to wyłącznie moja sprawa, a fakt, że pytam innych, czy są dostępne napisy, wynika jedynie z zainteresowania.
A języka uczę się od trzeciego roku życia. Niemieckiego z kolei od dziesiątego. Mimo wszystko w kraju nie ma możliwości nauczenia się obcego języka w pełni. Można go rozumieć na wysokim poziomie, ale po wyjechaniu za granicę, człowiek zderza się z rzeczywistością i uczy wszystkiego na nowo.
PS. Nie rób z siebie takiego geniusza, bo piszesz jak dziecko z podstawówki, bez przecinków, kropek, z błędami ortograficznego i ze strasznie ch*jową składnią.
Przymiotniki (takie jak angielski i wszystkie inne) się pisze z małej litery, pozdrawiam.
Nie trać mojego czasu już dziecko widzę, że jest nie dobrze z tobą nic nie rozumiesz co ktoś piszę może trzeba do ciebie pisać wprost? Bo, czego innego mogłem się spodziewać po internaucie twojego pokroju jednak się powstrzymam może kiedyś zrozumiesz jak dorośniesz, A teraz na podwórko pobiegaj sobie może zmęczenie ci otrzeźwi umysł hehe.
Az sie wtrące bo nie moge. Jako osoba postronna napisze tak:
AnOI = dojżały czlowiek
EroStanczyk = gówniarz.
Tyle