Wyjaśnijcie mi kim był Zordon i skąd pochodził. Pamiętam, że w jednym odcinku coś o tym było ale co dokładnie to nie wiem.
Zordon był wielkim ludzkim łbem w słoiku, najpewniej zmutowanym kiszonym ogórkiem, pochodził z fabryki Ogórków kiszonych.
Zordon – twarz zamknięta w szczelnej komorze – utworzył załogę wojowników mających walczyć ze złem na świecie (to jest bandą kosmitów, mutantów i uśpionego zła). Tych nadpobudliwych wojów ubrał w różnokolorowe stroje, by obezwładnić przeciwnika śmiechem, gdy będzie komentował, co zgraja przebierańców robi w wielkich hełmach i kombinezonach przy 30°C.
http://www.rangercentral.com/mmpr-allies.htm
Zordon walczył ze złem, ale poległ wobec sił Rity, został uwięziony w jakiejś pętli czasowej (chociaż moje słowniki tłumaczą 'time warp' jako perwersję czasową - coraz bardziej go lubię) i teraz jego jedynym okiem na świat jest dobrze nam znana tuba.
Chociaż teoria zmutowanego ogórka też do mnie przemawia. :)
nie ważne kim jest Zordon ważne że wszystkich wzywa:) i o to chodzi;)hehe szalona i uczciwa głowa zamknięta w szklanym naczyniu:)
Do mnie przemawia ta teoria :)
http://mistrzowie.org/uimages/services/mistrzowie/i18n/pl_PL//201101/1295564935_ by_ReptileReX.jpg?1295564936
Zordon wymiata :P hahahaha No też mi się wydaje ja takiego na chacie podobnego do niego ogórka miałam. To dziwne no nie ?
Tak naprawdę to Zordon jest synem Eryka i Bruk z Mody na Suckes. Nie chciał wystąpić w tej niekończącej się historii, więc schował się do słoika. Niestety słoik zakręcono, a Zordon skisł :|
W 15 sezonie Mody na Sukces, Eryk próbował odnaleźć syna-Zordona, ale ten poturlał swój słoik do centrum dowodzenia, gdzie uszył kolorowe kostiumy i zgrywał obrońcę Ziemi, by nikt nie rozpoznał w nim potomka Forresterów. Jego pomocnik, Alfa to tak naprawdę jego brat ze strony babki, który w przebraniu starał się przyprowadzić Zordona do domu. Gdy tylko jednak opuścił familię postanowił zostać z bratem w centrum dowodzenia. Czasem wysyła listy do Eryka by ten go nie szukał, bo obaj z Zordonem mają ważną misję ocalenia ludzkości.
To nie ja! To moja Schauma...
Wiesz, jak się było małym chłopcem to się oglądało Power Rangers. Będąc na Filmwebie zajrzałem na stare śmieci, a tu proszę, taki fajny temat o Zordonie. Dołożyłem swoje 5 gr, a co.
A Ty co tutaj robisz? :P