Przepraszam jeżeli ten temat był już poruszany, i jeżeli się powtarzam, ale nie znalazłam
takiego, a bardzo mnie to ciekawi. A mianowicie: Jak to było z rodziną Marceliny? Czy od
zawsze była wampirem? W pewnym odcinku powiedziała że ma wspomnienie związane ze
swoją matką, która opatrywała jej oparzenia spowodowane słońcem. Co oznacza, że jej
matka była z nią, wtedy kiedy była wampirem. Zasłyszałam gdzieś taką teorię że rodzice
Marceliny sprzedali ją szatanowi ( tu; ojciec Marceliny, demon) w zamian za wieczne życie.
Co sądzicie o tej teorii? Czy macie jakiekolwiek inne informacje o matce Marceline? Bardzo
mnie to interesuje, piszcie wszystko co wiecie i co o tym sądzicie :D
Cóż, nie czytałam komiksu. Wciąż jednak zastanawia mnie to co napisałam na początku, czemu Marcelina urosła (nastolatka 1000lat) mimo, że była wampirem jako dziecko przynajmniej wg animacji? Może są jakieś nowe zasady i miała prawo postarzeć się :)
wampiry które piją czerwony kolor, a nie krew, tak możliwe że jednak się starzeją ale baaaaardzo powoli
Ja uważam, że Marcelina miała ludzkich rodziców, którzy prawdopodobnie zginęli w trakcie wojny i została "adoptowana" przez wampirów. Bo jak inaczej wytłumaczyć fakt, że w odcinku "I remember you" siedzi opuszczona i smutna na ulicy? Taka sama sytuacja ma miejsce w odcinku "Wspomnienia wspomnień".
Spekulacji jest wiele. Moim zdaniem wystarczy poczekać na odcinek "Simon and Marcy". Mam nadzieję, że tam wyjaśnią wszystkie kwestie.
A co wy na taką teorię? Wg mnie mogło być tak że Marcy miała ludzką matkę i Ojca Demona (Hunson) Była na tyle duża by ją pamiętać ( np. wtedy kiedy opatrywała jej oparzenia słoneczne) Ale zginęła w wojnie. Marcy i Hunson się rozdzielili, a zanim się odnaleźli pojawił się Simon który zajął się nią. Myślę że to ma sens :> co sądzicie?
Fakt, ma to bardzo duży sens, zwłaszcza po ostatnim odcinku, gdzie Marcelina powiedziała, że jest tylko "pół-demonem". Tezę, iż Hunson jest jej prawdziwym ojcem uznaje za niemal pewną, a potwierdzają to chociażby zdjęcia w gabinecie Abadeera, na których jest on ukazany razem z Marceliną - jeszcze niemowlęciem( "Powrót do Nocosfery"). W "Finn The Human" Marcelina się starzała, chociaż oczywiście dużo wolniej niż normalny człowiek(przetrwała 1000 lat), co ma moim zdaniem związek z tym, że w tamtej paralelnej rzeczywistości Simon zginął, a Marcy została przy jego zwłokach, by strzec korony. Nigdy więc nie ukąsił jej żaden wampir(brak śladów na szyi, nie reaguje negatywnie na promienie słoneczne). Wciąż pozostaje jednak mnóstwo nierozstrzygniętych kwestii, mam więc cichą nadzieję, że odcinek "Simon & Marcy" wiele wyjaśni, bądź wszystko, jeśli to ma być ostatni sezon(oby nie).
Sezon szósty jest w toku już od dawna, a Pen jak na razie nie ma najmniejszego zamiaru kończyć pracy nad Adventure Time. Nie wiem skąd te wasze spekulacje.
Wiem że to już stara rozmowa ale muszę was wyprostować. Marcelina urodziła się jako pół demon, jej ojciec jest demonem, a matka człowiekiem. Kolor skóry, demoniczne uszy i kły nie są spowodowane jej wampiryzmem, a jedynie demonicznym genem ojca. Marcelina została ukąszona i przemieniła się w wampira dopiero w dorosłym wieku, od tamtego czasu się nie starzeje.
Jeśli chodzi o komiks, to nie zwracam na niego uwagi, bo Pen wiele razy mówił że komiksy nie wiążą się z fabułą serialu, są oddzielnym od niego tworem.
Edit: Ouh, teraz dopiero zauważyłam że wiele z tego co powiedziałam zostało już napisane.
Od samego początku twórcy w wywiadach i na konwentach mówili, że komiks nie jest kanoniczny z serialem.
hmm.. ale zauważcie jednak, że Pen i spółką nie są święci i popełniają błędy :) Sądzę, że mogą czasem zapomnieć o kłach, lub o śladach na szyi, lub, co uważam za bardziej prawdopodobne, czynią z premedytacją abyśmy my się musieli domyślać ;D
Pojawił się trailer 5 sezonu, który wyjaśnia zakończenie w czwartym :) Tak jak myślałem, to alternatywny świat, w którym wojna atomowa w ogóle nie miała miejsca. http://www.youtube.com/watch?v=TO-U--obEGI&feature=g-high-lik
Możemy założyć grupę wsparcia, bo też już mnie zjada od środka z niecierpliwości :D
A ja mam takie pytanie.. fani Adventure Time . 1 odcinek 5 sezonu ma byc kontunuacją the lich.. ale jedno mnie zastanawia. Czy wiecie o co tam będzie chodzic z tym, że oni całkiem inaczej wyglądają? Finn ma gałki oczne, rękę robota, a Jake jest prawdziwym psem. Podejrzewam, że oni cofną się w czasie, do momentu przed wojną.. ale dokładnie sama nie wiem. Nie wyrabiam nerwowo!! Nie mogę się skapąc, a co dziennie przychodzą mi do głowy nowe pomysły, dlaczego tak jest. Może wy mi powiecie.
Finn zażyczył sobie, by Lich nigdy nie istniał i ich wymiar przekształcił się w równoległą rzeczywistość, w której Muschroom War nigdy nie miała miejsca
http://www.mtv.com/videos/misc/855262/exclusive-adventure-time-finn-the-human-cl ip.jhtml ciekawy urywek. Zignorujcie próbę przywrócenia was na polską stronę ^_^
Yh...acha ^^ Czyli najpierw zazyczy sobie żeby Lich nie istniał, ale dlaczego ma nie byc Musschroom war? Ale i tak wrócą do tego bajkowego świata. I tak to wszytko jest interesujące. Bo pod koniec odcienka The Lich już widac ich właśnie w innym wyglądzie. Wiec kiedy sobie to Finn zażyczył. ? Ach jestem głupia :PAle i tak bardzo mi się podoba ta historia z Mushchroom war mimo że jej całkiem nie rozumiem :)
Było na zwiastunie ^^ , o tutaj :http://www.youtube.com/watch?v=0Wmnia6Da34&feature=plcp i http://www.youtube.com/watch?v=W2Lw99t85Ww&feature=g-u-u też ciekawe.
Widać pojedyncze urywki jak lich ze swoją armią wychodzi z jakiegoś portalu ^^ Pewnie przeniósł się z innego wymiaru i rozpętał wojnę w naszym
Tak widziałam te zwiastuny :) To co mówisz to może byc prawdą. Dzięki za pomoc♥ Coś czuję, że ten odcinek będzie mocno skąplikowany, zwłaszcza dla mnie, bo nie jestem najlepsza z angielskiego :P A czy wiesz może, czy to prawda, w sensie ta animacja, czy też ma się wydażyc w tym odcinke? /watch?v=eZAAhDnxR7w&feature=related
Nie to jest bardziej fanmade, bo autor w opisie pisze, że to jest jego wersja ostatniego odcinka, "co by było gdyby LIch opętał Jake'a" ^^
Ech.. w sumie szkoda... :( Lubie takie klimaty, i zawsze rycze na tej animacji. Ale mam nadzieję, że odcinek Finn the human będzie najbardziej epic odcinek ever!! Dziękuję Ci z całego serca za pomoc! Haha P.s Jest nowe preview... :) /watch?v=hZf7LlngAOc&feature=g-u-u
To właśnie to co wysłałam wcześniej xD BTW. Marceline również nie została oszczędzona :P
Okej, a jej co się stało, bo nie wiem ? Nie została przemieniona w wampira i umarła ? Czy tam obok było jej ciało i nie zauważyłam?
Mi wydaje się, że jest ona tą dziwną kobietą :P Czerwone buty, granatowe spodnie, kły, uszy, czarne włosy.
Co do histori Marceliny jeden z odcinków piątego sezonu nazywa się ,,Marcelin & Simon,, więc myślę że dowiemy się w nim dużo o przeszłość Marceliny. Już nie moge się doczekać.
ja też. Przyznam szczerze, że oprócz pełnej historii Marcy i Simona jest straszliwie ciekawa czy dowiemy się czegokolwiek o matce marceliny..
A czy ktoś z was zauważył że w każdym odcinku pory na przygodę w jakiejś scenie odcinka gdzieś w tle jest mały machający ręką ślimak?