PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=710281}

Poldark - Wichry losu

Poldark
2015 - 2019
8,0 9,7 tys. ocen
8,0 10 1 9733
Poldark - Wichry losu
powrót do forum serialu Poldark - Wichry losu

Jestem oczarowana tą parą:) mam nadzieję że ich wątek bardziej się rozwinie, nie czytałam książki ani nie oglądałam starszej wersji serialu więc nie mam pojęcia w jakim kierunku ich relacja zmierza ale zdj promocyjne z następnego odcinka wskazują na wiele :D

TeamDemelza :D
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3004883/Pass-smelling-salts-Poldark-s-si mmering-attraction-Demelza-erupts-bodice-ripping-passion-steamy-scene-air-weeken d.html

ocenił(a) serial na 9
bzyczek881126

No ten odcinek i następny będzie do nas należeć :D Mi się też oni podobają i też nic wcześniej o fabule nie wiedziałam. Elizabeth też trochę żal, ale... nikt jej teoretycznie nie zmuszał.

ewej

Aidan zapytany o to czy jest Team Demelza czy Team Elizabeth, powiedział, że nie wie, ale rozumie decyzję Elizabeth, która nie chciała "skończyć" jak jego kuzynka Verity.. (no ale fakt, teoretycznie mogła zerwać zaręczyny, ale pewnie byłoby to skandalem..)

ocenił(a) serial na 9
Melanie_31

Ja jestem sercem po stronie Demelzy, ale rozumiem postępowanie Elizabeth i tym bardziej mi jej szkoda, takie czasy... nie mogła powiedzieć że za takiego a takiego nie wyjdzie bo się jej nie podoba. Na początku ten Francis wydawał sie taką poczciwą ciapą, ale teraz wyłazi z niech sk...el, taki mały gnojek. Nie cierpię takich brrrr!!!

ewej

Jestem całym sercem za Demelzą. Elizabeth wybrała łatwiejsze życie , bez trosk i ciężkiej pracy. Wyobrażacie sobie ją wykonującą takie prace jak Demelza?Pranie , sprzątanie i gotowanie?Życie bez służby?

ocenił(a) serial na 10
APRIL29

Mam tylko nadzieje, że Ross jej nie opuści, albo że nie będzie jej źle traktował...Widać, że ma zmienny humor, ale dobrze mu z oczu patrzy :)

jak_ub

SPOILER?

Nie znam szczegółów kolejnych odcinków, książkę dopiero zaczęłam czytać, ale ta scena pod koniec trzeciego odcinka z kwiatami i komentarz Elizabeth, ponoć nie mówiła tylko o kwiatach, ale może i o rodzącym się uczuciu? Takie sugestie pojawiły się na Twitterze BBC One.

Melanie_31

Ile ten serial ma mieć sezonów? To będzie tylko 1 i koniec? Bo akcja strasznie szybko leci do przodu, jak dla mnie za szybko, np, w jednym odcinku Elizabeth mówi, że jest w ciąży, w następnym juz rodzi...

MikeParcero

Książek jest 12, pierwszy sezon to dwie książki, sama pierwsza książka obejmuje okres 4 lat, więc tak to szybko leci :)

Aidan ponoć ma podpisany kontrakt na 5 lat. Pierwszy sezon został dobrze przyjęty i we wrześniu mają zacząć kręcić drugi.

ocenił(a) serial na 10
Melanie_31

Wiadomo ile odcinkow ma miec drugi sezon. I z ciekawosci skad bierzesz te informacje? Ja szperam i szperam i nie moge znalezc info ze aidan zostal zakontraktowany na 5 lat

jak_ub

Tutaj info o tych 5 latach http://www.poldarked.com/2014/07/aidan-turner-signs-five-year-contract.html

a o zdjęciach do drugiego sezonu we wrześniu wspominał też niedawno w radiu

ocenił(a) serial na 10
Melanie_31

W takim razie pozostaje nam mieć nadzieje, że każdy nastepny sezon bedzie miał dobra oglądalnosc w UK, byśmy mogli dalej przeżywać tą epicką opowieść :)

Melanie_31

Czy serial odbiega znacznie od książek czy jest dokładnie tak jak w książkach?

krystynalubicz8

W książce był większy przeskok czasowy, Ross przyjął Demelzę do pracy gdy miała 13 lat, a wydarzenia z trzeciego odcinka działy się gdy Demelza miała prawie 18 lat. Brakuje w serialu paru wydarzeń czy bohaterów, ale to co jest pokazane raczej nie odbiega od książek.

Melanie_31

Dzięki za odp:) Czy mogłabys jeszcze ZASPOILEROWAĆ i zdradzić mi czy Elizabeth i Ross bedą razem, (oczywiście w sensie jakiś romans czy ewentualnie śmierć Demelzy i Francisa) i wtedy ślub, czy Ross będzie do końca z Demelzą? (czy to prawda, ze Elizabeth umiera pod koniec książki)

ocenił(a) serial na 9
bzyczek881126

Mi trudno określić, bo na początku Demelza mnie irytowała, lecz z Rossem jest w sumie znośna , za to Elżbieta jakoś specjalnie żal mi jej nie jest.
Znając życie i tak pewnie będzie miała szanse być z Rossem.

ocenił(a) serial na 8
Diablicaaa

kieruje pytanie do osob, ktore przeczytaly ksiazke: dlaczego wlasciwie Ross poslubil Demelze? W serialu dobrze oddane jest to, ze wlasciwie na poczatku malzenstwa jej nie kochal, to przyszlo z czasem. z namietnosci? z poczucia obowiazku?
nie mam pojecia :P

ocenił(a) serial na 10
zuleyka89

Rosa poślubił Demelze, bo stwierdził ze po tym co sie wydarzyło jest to jedyne wyjście z tej sytuacji. Tak jak były wypowiedzi u góry, serial w 90% nie odbiega od ksiazki

ocenił(a) serial na 8
zuleyka89

Była jego przyjaciółką, nawet jesli nie zdawał sobie z tego sprawy. Jak mógł pozwolić jej odejść po tym jak sie z nią przespał, udawać że nic się nie stało. Była mu bardzo bliska i nie wyobrażał sobie życia bez niej, podniecała go jako kobieta więc dla kogos takiego jak Ross, małżeństwo bylo jedynym oczywistym rozwiązaniem. Byli swietnymi przyjaciółmi, miłość pojawiła się bardzo szybko. Cóż... jest to jedna z najpiekniejszych historii miłosnych, w moim czytelniczym życiu