Nie wiem jak wy, ale ja uważam, że w tej serii są lepsze postacie niż w poprzednich. Poza tym powrót do kilku starych motywów z pierwszej serii był strzałem w dziesiątkę. Czuć klimat pierwszych POKEMONÓW. Znowu Zespół R chce ukraść Pikachu i błyska - w sumie bez nich i bez ich motta oraz hasełka "Zespół R znowu błysnął!" nie wyobrażam sobie serialu POKEMON. Ash emocjonalnie dorósł, budzi mój podziw i szacunek. Otaczają go wierni przyjaciele, dla których jest liderem i swego rodzaju mentorem. Znowu ktoś z drużyny Asha rozbawia całą publikę - w tym wypadku Clemont swoimi wynalazkami i ich nazwami oraz Bonnie próbująca ożenić starszego brata. A i jeszcze do tego Serena, po prostu wymarzona dziewczyna dla Asha. Ale wracając do tematu, oto czemu sądzę, że postacie są lepsze niż w poprzednich seriach serialu:
1. Ash - sam główny bohater budzi już podziw swoich przyjaciół, gdyż chwilami zachowuje się niczym prawdziwy superbohater. Jest też doświadczony, uczy się na błędach, choć nadal energicznie podchodzi do życia, ale w sumie nie wyobrażam go sobie innego. Poza tym nawet Zespół R, choć nadal nazywa go głąbem, ma jakiś swoisty szacunek do niego, a przynajmniej coś, co nazwałbym respektem.
2. Serena - jako towarzyszka podróży Asha jest najlepsza ze wszystkich dziewczyn w otoczeniu Asha. Misty nie umywa się do niej ze swoim wrednym i nerwowym charakterkiem oraz zaprzeczaniem, że nie kocha Asha, choć prawda jest inna. Serena co prawda też nie mówi tego wprost, ale jednak przynajmniej nie zaprzecza ostentacyjnie. Inne towarzyszki Asha też niech się schowają. Serena bije je wszystkie na głowę swoim uroczym, spokojnym charakterem, który tylko czasami zmienia się w ognisty temperament oraz dużą wrażliwością i pomysłowością. Ponadto jest najśliczniejsza z nich wszystkich. Sam chciałbym taką dziewczynę.
3. Clemont - jako geniusz i swego rodzaju "mózg" drużyny doskonale się sprawdza, choć wydaje się, że bez swego laboratorium jest nieco nieporadny. Rzeczywiście, za długo był w laboratorium, a za mało na świecie, jednak umie pomóc przyjaciołom w potrzebie. Ponadto kocha młodszą siostrzyczkę, opiekuje się nią troskliwie, tworzy też genialne wynalazki (inna sprawa, że duża część z nich szybko przestaje funkcjonować i wybuchać). Jest lepszy niż Brock czy Tracy. Wnosi humor, ale umie też wzruszyć.
4. Bonnie - ona po prostu jest urocza sama w sobie. Młodsza siostrzyczka Clemonta wnosi najwięcej humoru do akcji, więcej nawet niż jej starszy brat. Jej główną rolą w drużynie jest podziwianie Asha, wspieranie Clemonta i chwalenie się nim, wyśmiewanie dziwnych nazw jego wynalazków, komentowanie ich porażek oraz próby ożenienia brata z każdą ładną, napotkaną dziewczyną. Ale prócz tego niejeden raz pomaga drużynie i w sumie bez niej klimat serialu byłby jakiś taki... inny. Nawiasem mówiąc sam chciałbym mieć taką siostrzyczkę.
A co wy sądzicie?
Normalnie, w Internecie oglądam. Choć ja wolę osobiście zgrywać filmy, by móc je sobie często oglądać.
Zgadzam się z kronikarzem. Seria była poprostu świetna,lecz moim zdaniem mogłaby być lepsza.Ilość smutnych momentów w końcówce serii jest za duża.Mogli by sobie darować wypuszczenie greninjy aby ratować świat. Seria mogłaby być dłuższa.Inne serie z które nie miały tak dużego sukcesu przedłużali ile można, a ta wspaniała już nie...Ash nie wygrał ligi...No ja przepraszam ale powinien ją wygrać bo tak patrząc to zniechęca do marzeń. Jego przeciwnik nie chciał nawet wygrać tej ligii tylko się zmierzyć z ashem.. I ogólnie bardzo fajny pomysł z przygodami Asha i Sereny:D , bardzo fajne się czyta.
Seria miała niestety swoje wady, a te zaczęły się wtedy, kiedy Serena zmieniła swój wygląd i zaczęła pogoń za sławą. Jakoś nie przypadło mi to do gustu. Prócz tego seria XY była super i miała wiele dobrych pomysłów, nawet Zespół R nie wpychano na chama do wszystkich odcinków, byleby tylko byli, ale potem od tego odcinka z Sereną zmieniającą wygląd serial stracił wiele, zwłaszcza pomysłowość - zaczął iść utartymi szlakami i powtarzającymi się pomysłami. W sumie już wcześniej zaczynało tak być, ale... Jeszcze jakoś to miało pewien poziom, a po przemianie Sereny już straciło wszelki urok. No i wypuszczenie Greninjy. No i jeszcze Zespół Flare - kolejna banda chcąca zniszczyć świat. Błagam, w każdym regionie praktycznie taka była. To już było nudne. A rozstanie paczki na koniec i to jeszcze wtedy, gdy wyznała Ashowi, co do niego czuje. Smutne zakończenie, dołujące i jeszcze rozpad paczki. No i to, że Ash nie wygrał znowu Ligi. Okropność. Ale pierwsze odcinki tak do 59 odcinka były po prostu super. A przepraszam, że spytam. Mówisz "Fajnie się czyta". Czy to oznacza, że znasz mojego bloga z serią opowiadań "ASH I SERENA NA TROPIE"? :)
Oczywiście..ale niestety czytałem tylko 1 twoje opowiadanie , ponieważ miałem obrzydzenie do pokemonów. Ja rozumiem brak pomysłów ale zakończenie w XYZ było fatalne... Chodziłem zdołowany . A tak szczerze obcięcie włosów Sereny mi nie przeszkadzało... Tak też wyglądała ładnie. Musieli tak zrobić bo scenarzyści oczywiście wymyślali wątek miłosny ,który porzucą Jak zawsze więc wymyśleli jej karierę..( mi się ten pomysł podobał bo przynajmniej nie myślałem o ashu , że znowu przegra ligę ) Chociaż nie wiem po co te włosy w sensie mi to nie przeszkadza ale to takie już robione no nie wiem jak to powiedzieć. Sorki że tak dziwnie pisze ale poprostu tego nie da się napisać...
Rozumiem, jeżeli jednak zechcesz powrócić do moich opowiadań, to zapraszam serdecznie :) Zakończenie XYZ było beznadziejne. Nie zachwyciło mnie w ogóle to, że Serena skróciła sobie włosy, zmieniła wygląd i charakter i zaczęła dążyć ku karierze. I to jeszcze w czym? W seksistowskich konkursach piękności. A ja sądziłem, że ona jest ponad coś takiego. Dlatego w moich opowiadaniach ona porzuca ten durny świat i zostaje dziewczyną Asha i wraz z nim przeżywają naprawdę super przygody :) Prócz tego zmieniłem nieco kilka faktów np. Zespół Flare, który w anime jest typowym gangiem dążącym do zniszczenia świata - kolejny taki, w każdym regionie chyba tacy byli. Aż do znudzenia. A u mnie to po prostu gang złodziejaszków z klasą, a Lysander to taki złodziej dżentelmen. No i rozwinąłem wątek walki z organizacją Rocket i jej szefem Giovannim. Uważam, że jakby twórcy serialu tak poprowadzili fabułę, to serial do dzisiaj miałby wielu fanów. Ale cóż...
Osobiście uważam oba te pomysły za beznadziejne. Podobnie jak i Zespół Flare, który mógłby być ciekawym przeciwnikiem, a zrobili z nich kolejnych szaleńców chcących zniszczyć świat lub nim zawładnąć. Już przecież kilka takich band było w Pokemonach i teraz znowu. Widać, że jedyne, co potrafią, to papugować stare pomysły. No i oczywiście nie rozwijać dobrych wątków.
Twórcy animo powini byli pokazać wątek miłosny kogo kochał ash kecthum to by się ciekawe oglodalo tak byli
Twórcy animo powini byli pokazać wątek miłosny kogo kochał ash kecthum to by się ciekawe oglodalo tak byli
Co do dzewczyny ash kecthum jest wadomo skim ash kecthum się z wiozal mam oficjalnie potwierdzenie że żona asha kecthum jest lilie z aloa
Co do dzewczyny ash kecthum jest wadomo skim ash kecthum się z wiozal mam oficjalne potwierdzenie że żona asha kecthuma jest lilie z aloa
W moim opowadaniu srena je chala tax której wybuchła bomba srena z ginęła wyniku wybuchu bonomby
Ash kocha lilie wem ze to prawda więc nie ma sensu pisać że srena jest jego dzewczynol tak jak to zrobił glupol w opowadaniu ash I srena na topie
W całej serii anime pokemon jednak w czase jego kariery w serialu ash kecthum nie miał oficjalnie dzewczyny jest jedną towarzyszka które była bliska z dobyca serca ash jest nią malow z pokemon 20 sezon sun and mon malow jest dla asha kimś więcej niż tylko przyjaciółką ash I malow są przyjaciółmi z dzieciństwa poznali się na oboze profesora oaka pewniego dnia malow gubi się w lesie próbując znalez droge wyjścia zostaję wystrasona przez poliwag malow upada irani sobie kolono zaczyna płakać kiedy ash zauważa zranione kolono mało owja jej kolano chusteczkol wycioga rękę aby pomóc malow w stać kiedy bierze rękę oboje przypadkowo się obejmują a malow się rumieni ash nadal trzyma dłoń malow eskortuje ją do obozu potym dniu maliw trzyma chusteczkę asha mając nadzeje na spotka go ponownie malow I ash dzielił te
Chusteczkę asha mając nadzeje ze spotkania go ponownie malow I ash dzieła te urocze spotkanie jako dzeci to spotkanie nie
Chusteczkę asha mając nadzeje ze spotkania go ponownie malow I ash dzieła te urocze spotkanie jako dzeci to spotkanie nie
W całej serii anime pokemon jednak w czase jego kariery w serialu ash kecthum nie miał oficjalnie dzewczyny jest jedną towarzyszka które była bliska z dobyca serca ash jest nią malow z pokemon 20 sezon sun and mon malow jest dla asha kimś więcej niż tylko przyjaciółką ash I malow są przyjaciółmi z dzieciństwa poznali się na oboze profesora oaka pewniego dnia malow gubi się w lesie próbując znalez droge wyjścia zostaję wystrasona przez poliwag malow upada irani sobie kolono zaczyna płakać kiedy ash zauważa zranione kolono mało owja jej kolano chusteczkol wycioga rękę aby pomóc malow w stać kiedy bierze rękę oboje przypadkowo się obejmują a malow się rumieni ash nadal trzyma dłoń malow eskortuje ją do obozu potym dniu maliw trzyma chusteczkę asha mając nadzeje na spotka go ponownie malow I ash dzielił
W całej serii anime pokemon jednak w czase jego kariery w serialu ash kecthum nie miał oficjalnie dzewczyny jest jedną towarzyszka które była bliska z dobyca serca ash jest nią malow z pokemon 20 sezon sun and mon malow jest dla asha kimś więcej niż tylko przyjaciółką ash I malow są przyjaciółmi z dzieciństwa poznali się na oboze profesora oaka pewniego dnia malow gubi się w lesie próbując znalez droge wyjścia zostaję wystrasona przez poliwag malow upada irani sobie kolono zaczyna płakać kiedy ash zauważa zranione kolono mało owja jej kolano chusteczkol wycioga rękę aby pomóc malow w stać kiedy bierze rękę oboje przypadkowo się obejmują a malow się rumieni ash nadal trzyma dłoń malow eskortuje ją do obozu potym dniu maliw trzyma chusteczkę asha mając nadzeje na spotka go ponownie malow I ash dzielił
W całej serii anime pokemon jednak w czase jego kariery w serialu ash kecthum nie miał oficjalnie dzewczyny jest jedną towarzyszka które była bliska z dobyca serca ash jest nią malow z pokemon 20 sezon sun and mon malow jest dla asha kimś więcej niż tylko przyjaciółką ash I malow są przyjaciółmi z dzieciństwa poznali się na oboze profesora oaka pewniego dnia malow gubi się w lesie próbując znalez droge wyjścia zostaję wystrasona przez poliwag malow upada irani sobie kolono zaczyna płakać kiedy ash zauważa zranione kolono mało owja jej kolano chusteczkol wycioga rękę aby pomóc malow w stać kiedy bierze rękę oboje przypadkowo się obejmują a malow się rumieni ash nadal trzyma dłoń malow eskortuje ją do obozu potym dniu maliw trzyma chusteczkę asha mając nadzeje na spotka go ponownie malow I ash dzieli
Malow pokazuje chwilę słabości słabości gdy fizyczne rani swoje kolano akt dobroci asha pokazuje Malow wnim się pod kocuje to spotkanie tworzy scegolnol więź między ashem i Malow I przygotowuje ich na potencjalny romans jako dorosłych kochanków jednak malow okazuje mnóstwo emocji w stosunku do asha
Ash kecthum ma dzewczyne która mieszka na aloa jest blondynkol nosi bialol sukienkę oraz białe buty i duży biały kapelusz na glowe
Jednak jest szansa że ash malow bedol parą te wnioski przyszły mi do głowy po obejrzeniu pokemon sezon 20.21.22 co otym myśli kronikarz
Zgadzam się, że nie można tego ciągnąć w nieskończoność. Jednak też sądzę, że Serena jest wspaniałą dziewczyną, a Clemont i Bonnie są lepsi niż poprzedni towarzysze podróży Asha. Tak czy inaczej mam nadzieję, że na tym sezonie serial się zakończy, Ash zostanie Mistrzem, a także on i Serena zostaną parą.
Przy okazji polecam mojego bloga z opowiadaniem na podstawie Pokemonów. Proszę czytać i komentować.
pokemon5l.blog.pl
Polecam zatem serdecznie mojego bloga. Czytaj i proszę, komentuj. Możesz też polecić go innym fanom POKEMONÓW. Miło będzie być czytanym :)
Rozumiem. A więc miło będzie, jeśli polecisz go innym. Będzie mi naprawdę miło :)
znaczy nie ze polecam gdzies innym tylko tu mowie ze polecam innym w tym miejscu a wlasciwie to juz poleciłem mowiac ze polecam i teraz juz nie polecam bo poleciłem. TAKA SYTUACJA.
Rozumiem. Tak czy inaczej jestem wdzięczny za polecenie mojego bloga :) To zawsze się liczy :)
Przy okazji naprawdę uważam, że Serena jest najbardziej uroczą ze wszystkich towarzyszek podróży Asha :)
Cieszę się, że ktoś podziela moje zdanie w tej sprawie. Wielu uważa, że dla Asha najlepszą dziewczyną jest Misty, jeszcze inni, że Dawn. Ja natomiast stawiam na Serenę :)
Jedno jest pewne. Ja w swoich opowiadaniach, które piszę, połączyłem Asha i Serenę jako parę i nie zamierzam tej wersji zmieniać nigdy. :)