PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=707915}

Pokémon seria: XY

Pocket Monsters XY
2013 - 2015
7,5 733  oceny
7,5 10 1 733
Pokémon seria: XY
powrót do forum serialu Pokémon seria: XY

Postacie

ocenił(a) serial na 9

Nie wiem jak wy, ale ja uważam, że w tej serii są lepsze postacie niż w poprzednich. Poza tym powrót do kilku starych motywów z pierwszej serii był strzałem w dziesiątkę. Czuć klimat pierwszych POKEMONÓW. Znowu Zespół R chce ukraść Pikachu i błyska - w sumie bez nich i bez ich motta oraz hasełka "Zespół R znowu błysnął!" nie wyobrażam sobie serialu POKEMON. Ash emocjonalnie dorósł, budzi mój podziw i szacunek. Otaczają go wierni przyjaciele, dla których jest liderem i swego rodzaju mentorem. Znowu ktoś z drużyny Asha rozbawia całą publikę - w tym wypadku Clemont swoimi wynalazkami i ich nazwami oraz Bonnie próbująca ożenić starszego brata. A i jeszcze do tego Serena, po prostu wymarzona dziewczyna dla Asha. Ale wracając do tematu, oto czemu sądzę, że postacie są lepsze niż w poprzednich seriach serialu:
1. Ash - sam główny bohater budzi już podziw swoich przyjaciół, gdyż chwilami zachowuje się niczym prawdziwy superbohater. Jest też doświadczony, uczy się na błędach, choć nadal energicznie podchodzi do życia, ale w sumie nie wyobrażam go sobie innego. Poza tym nawet Zespół R, choć nadal nazywa go głąbem, ma jakiś swoisty szacunek do niego, a przynajmniej coś, co nazwałbym respektem.
2. Serena - jako towarzyszka podróży Asha jest najlepsza ze wszystkich dziewczyn w otoczeniu Asha. Misty nie umywa się do niej ze swoim wrednym i nerwowym charakterkiem oraz zaprzeczaniem, że nie kocha Asha, choć prawda jest inna. Serena co prawda też nie mówi tego wprost, ale jednak przynajmniej nie zaprzecza ostentacyjnie. Inne towarzyszki Asha też niech się schowają. Serena bije je wszystkie na głowę swoim uroczym, spokojnym charakterem, który tylko czasami zmienia się w ognisty temperament oraz dużą wrażliwością i pomysłowością. Ponadto jest najśliczniejsza z nich wszystkich. Sam chciałbym taką dziewczynę.
3. Clemont - jako geniusz i swego rodzaju "mózg" drużyny doskonale się sprawdza, choć wydaje się, że bez swego laboratorium jest nieco nieporadny. Rzeczywiście, za długo był w laboratorium, a za mało na świecie, jednak umie pomóc przyjaciołom w potrzebie. Ponadto kocha młodszą siostrzyczkę, opiekuje się nią troskliwie, tworzy też genialne wynalazki (inna sprawa, że duża część z nich szybko przestaje funkcjonować i wybuchać). Jest lepszy niż Brock czy Tracy. Wnosi humor, ale umie też wzruszyć.
4. Bonnie - ona po prostu jest urocza sama w sobie. Młodsza siostrzyczka Clemonta wnosi najwięcej humoru do akcji, więcej nawet niż jej starszy brat. Jej główną rolą w drużynie jest podziwianie Asha, wspieranie Clemonta i chwalenie się nim, wyśmiewanie dziwnych nazw jego wynalazków, komentowanie ich porażek oraz próby ożenienia brata z każdą ładną, napotkaną dziewczyną. Ale prócz tego niejeden raz pomaga drużynie i w sumie bez niej klimat serialu byłby jakiś taki... inny. Nawiasem mówiąc sam chciałbym mieć taką siostrzyczkę.

A co wy sądzicie?

ocenił(a) serial na 1
kronikarz56

Myślę że aah i lilie zostanol para

ocenił(a) serial na 1
kronikarz56

Ja w swoich opowadaniach które pisze poloczylem ash I lilie w parę nie zamierzam zmieć mego z dania nigdy