PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108078
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

ksiazka

ocenił(a) serial na 8

jaki tytul ma ksiazka do ktorej (niby) nawiazuje serial? i kto ja napisal? ile jest czesci? pzdr.

ocenił(a) serial na 10
meredith21

Tytuł: "Plotkara". Każda następna część ma jakiś podtytuł.Autor: Cecily von Ziegesar. Części: już sama się pogubiłam ile jest, 11 lub 12- przepraszam za niewiedzę.

ocenił(a) serial na 8
lenna_3

dzieki Lenna :) :)

ocenił(a) serial na 10
meredith21

jest dokładnie 13 części :)
.
widziałam na allegro też amerykańskie wydanie z serialowa okładką ^^
z tego co wiem to Plotkara : początek , ale w głębi duszy mam nadzieje ,że to nowelizacja serialu :p

Panna_Filmowa

Wydano 11 części tj głównej "Plotkary", 1 część "Plotkary : Początek" (w Polsce została podzielona na dwie książki - "Jak to się zaczęło" i "A miało być tak pięknie"), kilka części "Dziewczyny super" i na razie jedna część "Plotkara : Wejście Carlsów"

Plotkara - opowieść o Serenie, Blair, Nacie, Danie, Jenny, Vanessie, Chucku itp.
Plotkara : Początek - wydarzenia sprzed zniknięcia Sereny, rok przed wydarzeniami z "Plotkary"
Dziewczyna Super - życie Jenny w internacie, jednak nie opisywane przez Plotkarę
Plotkara : Wejście Carlsów - opowieść o trojaczkach Carls, którzy mieszkają tam, gdzie mieszkała Blair zanim wyjechała do college'u

I to tyle co do książek o Plotkarze xD

max_c

P.S. Serial nawiązuje do głównej serii czyli 11-częściowej "Plotkary :)

ocenił(a) serial na 10
max_c

czytając Początek
moim, zdaniem ma się wrażenie ,że autorka
uzasadnia pewne wydarzenia w serialu.
(Chuck podrywający S. czy też próbujący ja uwieść, to co było miedzy Danem a V., jak doszło do upojnej nocy S. i N itp.)

Poza tym serial bardzo luźno nawiązuje do książek.
a co do Dziewczyny super ^^ podobno będzie film.

Panna_Filmowa

"Poza tym serial bardzo luźno nawiązuje do książek."

Bardzo, bardzo luźno ;)

Ja słyszałem, że ma nie być spinoffu Plotkary na podstawie Dziewczyny super, nawet chyba sam Josh Schwartz się wypowiadał.

Ah, no i w książce Chuck jest gejem :P

max_c

Przynajmniej później się nim okazuje, albo jest bi.