PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108158
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Wyciekł scenariusz finałowego odcinka. Uwaga, spoilery, czytasz na swoją odpowiedzialność. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER.

Otóż, staram się przetłumaczyć wszystko, co do tej pory wyciekło:

Chuck razem z Rainą ratują Blair. Raina przekonuje Russella, by ten puścił Blair. Blair miała włączony telefon w kieszeni i połączyła się z Chuckiem, by ten mógł słyszeć, co mówią, Blair opisuje miejsce, w którym jest i mówi do Russella, że Chuck ją źle traktował, jak swoją własność.

Po tym, jak Chuck ratuje Blair, ona chce iść od razu do Louisa, ale Chuck proponuje, by najpierw pójść napić się i odreagować. Lądują na bar mitzvah i tam odbywa się symboliczna scena z Chair na chairs ;) Później w jakimś pustym pokoju obok zaczynają się całować i zrzucać ubrania, nie wiadomo jak to się kończy, ale jasne jest, że Chuck stwierdza, że Blair nie była z nim szczęśliwa i że teraz znalazła swoją bajkę z księciem, pozwala jej odejść.

Dan nadal czuje coś do Blair. Vanessa w międzyczasie szukając Charlie, która zniknęła po incydencie z Danem, jest w mieszkaniu Dana i znajduje książkę "Inside", którą Dan pisał od kilku lat na temat życia UES. Ma być to satyra, która jest dobra i Vanessa dzowni do Dana, mówiąc, że powinien to opublikować. Dan się nie zgadza i mówi, że chciał napisać książkę o tym życiu dlatego był w tym świecie, ale okazało się, że teraz ludzie z UES są jego najlepszymi przyjaciółmi. Myśli, że wszyscy będą na niego źli za to, jednak Vanessa mówi, że na pewno nie jedna dziewczyna, która została opisana w książce bardzo dobrze (i nie jest to Serena, więc wiadomo Blair :)) Vanessa mimo tego, w tajemnicy idzie z książką do redaktora, który opublikuje wstęp przed jesienią, a później cała książkę. Autor ma być anonimowy. Vanessa wyjeżdza do Barcelony.

Cliffhanger z Charlie. Okazuje się, że cały czas współpracuję z Carol (siostrą Lily) i wcale nie ma na imię Charlie. Została zatrudniona przez Carol, by dotrzeć do rodzinny funduszy, by miała zabezpieczenie i nigdy nikt z UES nie dotarł do jej prawdziwej córki.

Georgina pojawia się na przyjęciu. Nic szczególnego, jest znudzona swoim zyciem u boku nudnego męża. Nie wie na początku co się dzieje i nikt jej nic nie mówi, potem jednak orientuje się, że coś jest nie tak z Charlie i daje jej swój numer, gdyby potrzebowała jej pomocy, bo jej życie jest teraz nudne. Na końcu jest scena, gdy Charlie chce wyjeżdzać, ale sięga po numer Georginy w ostniej chwili.

Serena przeprasza na przyjęciu za to, że nie mogła zdecydować się na Nate'a albo Dan's ostatnio. Jest scena Eric, Chuck, Serena, Vanessa, Chuck, Nate, wszyscy otaczają Dana i zadają mu pytania, czy wie gdzie jest Blair albo Charlie.

Trzy tygodnie później: Vanessa zanosi książkę do opublikowania i wyjeżdza, Raina wyjeżdza, Serena jedzie do Californii do CeCe (tam spotyka młodego aktora, który idzie na casting do filmu, Serena również idzie na ten casting), Nate i Chuck na wakacje. Blair do Monaco z Louisem planuje ślub. Eric z Danem do Hamptons, gdzie Dan tęskni za Blair i Eric dobrze to widzi. Przed wyjazdem wszyscy są na kolacji u Lily. Blair żegna się z Chuckiem. Potem żegna się z Danem. Dan pyta: naprawdę wyjdziesz za Louisa? Ona odpowiada, że tak i że Dan już zaproszony na ślub. Dan mowi: jeżeli kiedykolwiek będziesz się nudzić w swoim zamku... Blair mu przerywa i mówi, że już skopiowała jego filmy z netflixa i będą oglądać filmy przez telefon. Kilka tygodni później oglądają razem filmy w poniedziałki przez telefon, kiedy Blair jest w Monaco, a Dan w US. Wcześniej, kiedy Blair odchodzi z Louisem, Dan nie odwraca wzroku, tylko obserwuje cała sytuację w samotności.

*zaznaczam, że mogą być zmiany w tym, co ukaże się odcinku.

użytkownik usunięty
evangelline21

Nareszcie jakieś mądre słowa.

ocenił(a) serial na 9
someonelikeyou

A ja proponuje , zakończyć te bezsensowne dyskusje kto z kim i jak było by lepiej. Kazdy wie , nawet jak nie jest za Chair to ze oni muszą być razem bo o to chodzi w tym serialu. Ja po prostu nie rozumiem jak ktoś moze akceptować Dair , aż mnie drgawki przechodzą jak o tym myślę. A Louis to tylko zabawka i jego mi najbardziej szkoda w tym wszystkim , bo jak dojdzie do końca na który wszyscy czekamy a mianowicie Chair to on tak na prawdę niewinny będzie najbardziej pokrzywdzony . Uwielbiam ten serial bo jak poweidziała kiedyś moja koleżanka pozwala nie myśleć i zająć sie czymś innym ale powiem wam jedno ten serial schodzi na psy i tyle. Bo dochodzi do tego ze kazdy z każdym i juz w ogóle prawie nie ma tam żadnych zdrowych relacji. Chciałam jeszcze powiedzieć ze popieram ze każdy ma swoje zdania i zeby nie było ze moje jest najważniejsze ;) kazdy ma swojego bohatera. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
fusiatko44

Zgadzam sie. Dair fee. Chair <3 . Blouis no fajna para, ale chyba nic z tego nie bedzie..

ocenił(a) serial na 10
fusiatko44

Ja mam drgawki jak widzę te ostatnie podrygi Chucka i Blair razem. Zero emocji, pasji, chemii-czegokolwiek. Scenarzyści chcieli pokazać jakie to emocje targają obojgiem np w scenie gdzie Chuck uderza w tą szybę. Tak naprawdę w tym momencie śmiać mi się chciało z nieudolnego aktorstwa Eda i komizmu całej tej sytuacji.
Jednak przeglądając to forum rzuciło mi się w oczy, że zdania są bardzo podzielone nie tylko na Chair, Dair ale i Louis ma swoich zwolenników. I dobrze. Nie jest nudno i forum nie umiera śmiercią naturalną. Czego niestety nie można powiedzieć o tym serialu.

ocenił(a) serial na 10
evangelline21

Jestem całym sercem za Dair i mam nadzieję, że będzie jakiś wątek z nimi w kolejnym sezonie. A Ed mógłby się udać na krótki odpoczynek, bo rzeczywiście jego gra aktorska była ostatnio na mizernym poziomie.

ocenił(a) serial na 9
elizabeth1087

co do tej sceny to macie racje, razem z Leighton sie raczej nie popisali i rzeczywiście komicznie to wyglądało

elizabeth1087

Na szczęście mają przerwę w kręceniu zdjęć, aktorzy więc powinni odpocząć i wrócić z nowymi siłami :)

użytkownik usunięty
lily333

Liczę, że Chuck będzie wyglądał jak przez mniej więcej połowę 4 sezonu. Jakoś miał fajniejsze włosy ;p

ocenił(a) serial na 7

no cos ty mi sie Chuck z wyglądu podobał w 1 sezonie, potem było coraz gorzej a w 4 sezonie nawet zaczął dziwnie mówić i obracać głową jak jakiś polityk w trakcie kampani. grrr rozumię że Ed jest brytolem, ale bardziej podobało mi się jak mówił w 1 i 2 sezonie, teraz gra sztucznie, bo wiecej siebie wkłada w ten durnowaty amerykański akcent. na prawde ostatnio nie mogę zdzierżyć scen z Chuckiem bo ja na niegop patrze to jedyne co widzę to właśnie zmiany jakie zaszły w grze aktorskiej eda przez ostatnie sezony.

fusiatko44

Myślałam, że mieliśmy zakończyć tę dyskusję, a zakończyliśmy dyskusję stwierdzając, że Chair ma być razem, bo po prostu tak ma być? ;)
Przypominam, że nie o Chair chodzi w tym serialu, zaryzykowałabym nawet stwierdzenie, że gdyby nie napięcie seksualne pomiędzy tymi postaciami, ta para przeszłaby niezauważona.

Nie rozumiem też kwestii tego, że już ktoś może nie cierpieć Dair albo mieć odruchy wymiotne przy obrazie ich pocałunku. Po pierwsze nie widzieliśmy nic z tych rzeczy, nie było pełnego pocałunku z reakcją, czy ujawnienia jakichkolwiek uczuć. To jest tak jakby mówić, że nie lubię szpinaku, bo nie lubię, chociaż nigdy nie próbowałam ;)
Rozumiem, że można nie akceptować jakiejś pary i nie lubić pewnych elementów ich historii, ale w tym momencie nie wiem czego konkretnie mozna aż tak nie lubić, bo Dair nie jest zaangażowane w sposób romantyczny. Nie są parą. Przykładowo odcinek 4x19 to kunszt aktorski Leighton i Penna, którzy moim zdaniem są najlepszymi komediowymi aktorami w tym serialu. Naprawdę nie można było się nie zaśmiać w tym odcinku, kiedy Dan mówi "don't get too handsy", a potem Blair jest handsy chyba aż za często ;) Przecież ich teksty i gra, to czysta komedia romantyczna, coś co w dzisiejszych serialach rzadko się zdarza i myślę, że nawet to warto docenić. No i kto nie lubi dobrej komedii romantycznej? :)

Poza tym, trzeba pamiętać, że nie jesteśmy już w liceum. Okazało się, że Dan i Blair potrafią przełamać barierę, która ich dzieli na rzecz przyjaźni, bo w tej chwili właśnie są przyjaciółmi. I teraz warto zadać pytanie, czy naprawdę duże bariery ich dzielą? Moim zdaniem nie. Nawet jeżeli nie będa parą w późniejszym czasie, to i tak uważam, że dzięki Danowi Blair pokazuje najlepsze swoje wartości i tak samo w drugą stronę, Dan pokazuje najlepsze swoje wartości będąc z Blair. A poza tym ani jedno ani drugie nie traci swojego charakteru, wręcz przeciwnie. Obie postacie łączy ironia, inteligencja i duże poczucie humoru.

someonelikeyou

Już się całowali i nie wyglądało to zachęcająco.
Ich sceny to owszem, komedia, ale niezbyt romantyczna.

ocenił(a) serial na 10
lily333

Ich sceny powinny zachować się w stosunkach czysto przyjacielskich:)

lily333

someonelikeyou : kurcze dziewczyno napisałaś dokładnie to co mi w głowie siedziało dlatego napiszę tylko tyle że zgadzam się z Tobą w pełni!
Jak można pisać że scena pocałunku Dana i Blair nie była zachwycająca? Scenarzyści nie pokazali nam całego pocałunku tylko ucięli w najmniej spodziewanym momencie, taki zabieg montażystów, który ma jednocześnie wywołać napięcie w oczekiwaniu co będzie dalej. Wyszło im to naprawdę dobrze, zwłaszcza gdzie pocałunków w Gossip Girl było strasznie dużo, ale jednak ten, poprzez ten zabieg zostanie zapamiętany na dłużej. Strasznie podobała mi się ta scena-wszyła uroczo! :)
http://www.youtube.com/watch?v=dNPx3dedoW4

ocenił(a) serial na 10
ania__87

Bardzo zachwycające było:
1. Jak on ją pacnął w to nieszczęsne ramię.
2. Jego wzrok. Nie wiem czy tylko mi sie tak wyglądało, ale Dan miał taki wyraz twarzy jakby patrzył na kosmitę/jakby zaraz mial zwymiotować.
3. Wzrok Blair. Jak małe dziecko. Wyglądała jakby coś ją bardzo dziwiło.

To tyle. Scena pocałunku była poprostu NIESMACZNA.

ania__87

A dla mnie wystarczyło, żeby mnie zniesmaczyć. Chyba ma prawo mi się to nie podobać, czy tylko osoby, które są za Dair mają rację i są dojrzali? Zawsze sądziłam, że każdy ma prawo do swojego zdania i nie musi to oznaczać, że są niedojrzali, ale mogę się mylić.

lily333

A czy ja napisałam, że ja mam tylko rację, a Ty nie? Napisałam, że ta scena wyjątkowo MI się podobała. I o co chodzi z dojrzałością, bo się pogubiłam?

ocenił(a) serial na 10
lily333

lily333 - przecież oni się ledwo musnęli ustami i był koniec więc nie kumam co Ci się mogło nie podobać. Ale ok, to Twoja opinia. Ja uwielbiam tą scenę i oglądałam już ją ze 100 razy. Podobało mi się, że Dan tak nieśmiało podchodził do Blair, tak niepewnie ją dotykał (pewnie bał się jej reakcji), a Blair jak to Blair wzięła sprawy w swoje ręce:D Super im to wyszło.

ocenił(a) serial na 10
Blair51

A fee. Zgadzam się z lilly. Więc muszę być fanką Dair, żeby być dojrzala? ;x. .

ocenił(a) serial na 10
elitarna21

przecież nic nie wspominałam o żadnej dojrzałości więc WTF?!

ocenił(a) serial na 8
Blair51

elitarnej i lilly chodzi o to, że evangeline napisała 'ile wy macie lat?'. Nie bulwersować się dziewczyny ;p

ocenił(a) serial na 10
BeautyAndStupid

no to musiały się nieźle zbulwersować sokoro poszło na mnie;p

ocenił(a) serial na 10
Blair51

Nic nie poszlo na Ciebie. Ale to denerwujące (nie mówie o nikim konkretnym) jak każdy mówi trzeba dojrzeć do Dair trzeba dojrzeć do Dair. No naprawdę. Ja ide więc macie spokój na jakiś czas..;))

elitarna21

eee tam dziewczyny nie ma co się przejmować. Każda z nas ma swoje upodobania i tak już ostanie. I to nie mamy wpływu na to co będzie w serialu i,czy nam się to podoba czy nie, raczej musimy to zaakceptować. Przypuszczam, że cały serial skończy się Chair więc fani będą usatysfakcjonowani. Ale może w między czasie Dair nam zaserwują, to też by mnie ucieszyło. Zobaczymy. Jak na razie został nam ostatni odcinek i dłuuuga przerwa;p

ocenił(a) serial na 8
ania__87

Dokładnie. A orientujesz się może kiedy 5 sezon?

ocenił(a) serial na 7
BeautyAndStupid

A moze zalozycie watek Chair vs. Dair?

ocenił(a) serial na 10
LeNa__

Co do tematu ostatniego odcinka:
4.22 Sneak Peek Chuck, Nate and Raina
http://videos.chacecrawford.pl/videos/170/gossip-girl-4.22-sneak-peek

4.22 Preview Episode
http://videos.chacecrawford.pl/videos/169/gossip-girl-the-wrong-goodbye-episode- preview

ocenił(a) serial na 10
jdaniels

Następny sezon.. Pewnie we wrześniu, ale nie jestem pewna na 100%.. Więc poczekamy sobie.. ;/// .

elitarna21

no raczej wrzesień nam pozostanie...:/
trzeba sobie znaleźć jakiś serial na czas wakacyjny :D wiem, że w czerwcu premiera 2 sezonu Pretty Little Liars więc zawsze to coś :)

BeautyAndStupid

5 sezon wróci w ostatnim tygodniu września. Zdjęcia zaczną się w lipcu w LA i NY. Najprawdopodobniej najpierw w LA, pewnie z racji filmu Sereny. Plotka głosi, że w LA mają zacząć kręcić Chace (Nate), Blake (Serena) i Ed (Chuck), nie wiadomo do końca co z Leighton (Blair) i Pennem (Dan), wszystko wskazuje na to, że Hugo (Louis) również wróci na kilka odcinków. Wiadomo, że rzadko będzie pojawiał się w 5 sezonie Connor (Eric), ponieważ aktor ma pierwszoplanową rolę w serialu ABC.

someonelikeyou

Czyli czeka nas 4 miesiące przerwy od Gossip Girl. Zastanawiam się, czy wyprodukują jeszcze kiedyś taki serial, który będzie tak magnetyczny, jak GG (zwłaszcza w pierwszych dwóch sezonach). Na razie jeszcze nic nie przebiło GG.

ocenił(a) serial na 8
lily333

Ja mam parę seriali, które zapełnią czas czekania na 5 sezon GG :D Fajnie, że we wrześniu, a nie w styczniu. To nie tak długo.

ocenił(a) serial na 10
BeautyAndStupid

Tak. GG jest świetne. Nawet TVD tego nie przebije ;)) . Obejrzałam tez 1 odcinek Nikity. Przyznam, że mnie nie wciągnął. 90210 też niezbyt. Nawet mi sie nie chciało oglądac do końca.. A Wy co polecacie na wakacje?;]

elitarna21

Jeśli chodzi o mnie to TVD przebija GG. Każdy odcinek trzyma w napięciu i nie można się doczekać co będzie dalej. Ciekawe wątki, postacie i świetna muzyka. Nie wiem jak wytrzymam do września bez Damona i reszty ekipy:(

Szczerze powiem wam teraz jakoś nie będę z wielką niecierpliwością czekać na nowy sezon GG. 3 mi się nie podobał, 4 to już totalna klapa. Jeszcze 1 i 2 sezon trzymały poziom, były różne akcje, intrygi i serial kręcił się wokół wszystkich postaci, a teraz...
Ale zobaczymy, może 5 sezon mnie pozytywnie zaskoczy:D

Może teraz wezmę się za 2 sezon Skins, nie wiem...

ocenił(a) serial na 8
elitarna21

Ja aktualnie oglądam Carnivale. Potem Prison Break, TVD, Weeds, Breaking Bad, Supernatural... Zupełnie odbiegamy od tematu ;d Może by założyć oddzielny tema na pogaduszki :D

BeautyAndStupid

też się przymierzam do Breaking Bad ;p

elitarna21

U mnie TVD również nie przebija GG. Jakoś mnie nie wciągnął tak, żebym z niecierpliwością czekała na następny odcinek. Podobał mi się również Internat, ale już skończyłam oglądać.

ocenił(a) serial na 10
lily333

Ale TVD jest dobre. ;d. Aww jutro nowy odcinek nie mogę się doczekać . :)

użytkownik usunięty
lily333

A ja zamierzam odrobić braki w Gotowych na wszystko ;p

ocenił(a) serial na 10

Ja również :D Jeszcze zastanawiam się nad Fringe'm, ale po obejrzeniu kilkunastu odc jakoś mnie specjalnie nie wciągnął. No i oczywiście od połowy czerwca Pretty Little Liars powraca. Niedawno sobie zaczęłam odświeżać Supernatural, więc przede mną 5 i pół sezonu. I pewnie zrobię sobie powtórkę TVD oraz GG, GG po to, żeby przypomnieć sobie 'dobre czasy Chair', Jenny, no i w ogóle przypomnieć sobie starą dobrą plotkarę.

użytkownik usunięty
MrsRockVersion

Właśnie w wakacje też zamierzam od nowa obejrzeć GG. Tęsknię za Chair np z 8 odc drugiego sezonu...
Chyba wezmę się też za pretty little liars. ale zobaczy się jeszcze ;d

ocenił(a) serial na 10

Dokładnie, też tęsknię jak cholera (za przeproszeniem). Pamiętam jak w ferie mi się nudziło i nocami po raz pierwszy oglądałam GG, 1 i 2 sezon, taki to wtedy miało klimat i takie wciągające było, że chyba z 3 razy zdarzyło się, że jak zaczęłam o 22.00 oglądać to kończyłam o 8.00 i miałam ochotę na więcej, ale rozsądek kazał spać.

MrsRockVersion

Ja już jestem po ostatnim odcinku TVD więc teraz dłuuga przerwa. Więc zamierzam sobie przypomnieć ten serial od 1 odcinka:D Muszę nadrobić dodatkowo Gotowe na wszystko i jak starczy czasu Skins i może coś jeszcze;p aaa Pretty Little Liars w czerwcu:)

ocenił(a) serial na 10
ania__87

Skins...hmm słyszałam kiedyś tą nazwę serialu. Warto oglądać?
edit.: emm. obejrzałam pierwsze 3 minuty 1 odc 1 serii i stwierdzam, że jest jakby no odważniejszy od TVD, GG itp. xD

ocenił(a) serial na 7
MrsRockVersion

Ja uwielbiam TVD, wciągnęłam się całkiem niedawno, ale jednak wolę GG. No może pierwsze 2 sezonu GG:) Właśnie też chciałam zapytać o Skins? Słyszałam mnóstwo o tym serialu, ale jakoś nigdy nie mogę się zebrać, żeby zacząć oglądać. Jest naprawdę tak rewelacyjny jak niektórzy twierdzą?

Ja wszystkim, którzy mają czas i nie wiedzą co z nim zrobić polecam starych, dobrych 'Przyjaciół'. Dla mnie to jest genialne. I bardzo szybko się ogląda bo odcinek trwa tylko 20 minut.:) Uważam nawet, że to jest lepsze niż GG. Jakiś miesiąc temu zaczęłam oglądać od nowa i zakochałam się ponownie:) A poza tym House oczywiście, Gotowe na wszystko, seks w wielkim mieście itp itd:)

ocenił(a) serial na 10
Karolina1

O tak, House wymiata <3 Przyjaciół od czasu do czasu oglądałam w tv, w sumie serial fajny i śmieszny, ale jakoś nie w moim stylu.

ocenił(a) serial na 10
someonelikeyou

I tak Family Guy wymiata ;))) . Jest super. Ja zabiorę się chyba za Skinsów. Koleżanka ogląda, mówi, że jest świetne. Albo obejrze całego House`a od nowa... ;d

ocenił(a) serial na 10
elitarna21

Ja kocham Vampire diaries! Mój ulubiony serial, który moim zdaniem bije GG po każdym względem (chociaż ubrania lepsze mają w GG;)), więc w wolnym obejrzę od nowa. Po za tym mam sporo odcinków Housa do nadrobienia.

bella_elena

Jeśli chodzi o Skins to całkiem dobry serial ale w zupełnie innym klimacie niż GG. Po pierwsze nie opowiada o pięknych i bogatych jak to ma miejsce w GG, ale o zwykłej, angielskiej młodzieży borykającej się z różnymi problemami. Moim zdaniem jest to bardzo "realistyczny" serial i jak ktoś już tu zauważył jest zdecydowanie odważniejszy od GG i TVD jeśli chodzi o niektóre sprawy;p
Ale myślę że warto dla odmiany zobaczyć taki serial, pierwsze odcinki takie sobie, później fajnie się rozkręca. Warto również dla odcinka gdzie główni bohaterowie jadą na szkolą wycieczkę do Rosjii...;p

ania__87

Ten odcinek był mega ;)

ocenił(a) serial na 7
elitarna21

Ja mam cały 7 sezon House'a przed sobą, ale możliwe, że też zdecyduję się na oglądanie od początku;)
Wiecie co jeszcze kocham? 'Czas honoru'. To jest tak piękne... I naprawdę w ogóle mnie to nie obchodzi, że serialowa historia ma niewiele wspólnego z tą prawdziwą i tak zawsze oglądam i będę oglądała ten serial z zapartym tchem:)

A Glee któraś ogląda? Też słyszałam, że fajne.