PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108137
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Zastanawiam się czy więcej osób uważa że Serena i Nate powinni być razem? Ja jestem tego zdania od pierwszego sezonu. Jak dla mnie to oni bardzo do siebie pasowali, byli nawzajem dla siebie prawdziwą miłościąi zawsze miałam nadzieje że do siebie wrócą..ale patrząc na 5 sezon to nie zapowiada się tak niestety. Przynajmniej mam nadzieję że Chuck i Blair będą razem..kiedyś :P :)

sandra_crashdown

A no i każdemu może się coś nie udać, czyli ten przykładowy lekarz może popełnić błąd, może mu się coś nie udać, a pisarz może napisać kiepską książkę, bo miał gorszy okres w życiu, ale wymiernie, jeśli większość zadań wykonuje dobrze, to, co robi przynosi mu sławę w danej dziedzinie i jest szanowany za to przez innych, to odniósł sukces.

sandra_crashdown

Jeszcze tylko dopiszę (przez Was się nie wyśpię :P), że w tej części dyskusji zaczynamy wchodzić w polską semantykę. Tutaj po prostu potocznie traktujemy sukces jako osiągnięcie (i w tym kontekście mogę się zgodzić, że Dan osiągnął sukces - tzn. jeśli jest to potoczne stwierdzenie), trzymając się jednak zasad językowych można mieć wiele osiągnięć, a tylko jeden sukces. Na ten sukces składa się właśnie wiele osiągnięć (czyli dobrze przeprowadzane operacje; książki, które są chętnie czytane i nie schodzą z pierwszych miejsc list; kolejne stopnie i tytuły naukowe, udział w komisjach itd.), ale nie można na podstawie jednego dokonania mówić o sukcesie (i tu już jest jasne rozróżnienie - dokonanie, np. książka lub dokonania np. wiele książek).

ocenił(a) serial na 1
Aguslava

Napisałem wyzej. W 5x12 byl na spotkaniu z wydawcami i przedstawial wstępne pomysly na ksiązkę. W 5x16 napisal "cos" co się nazwya "Monarch of Manchattan'. Czyli tworzy.

Toodles

Zgadzam się. Dana książka na początku była sensacją, potem okazała się klapą, a teraz znowu nam wmawiają, że to pisarz z sukcesami. Dair jest przewidywalne i za normalne, w serialu potrzebne są ciekawe związki przede wszystkim.

ocenił(a) serial na 10
robb264

To, że w wieku dwudziestu paru lat odniósł sukces, bo wydał dwie książki, właśnie niewiele poróżnia go z Rufusem. Można by odnieść nawet wrażenie, że to Rufus był swojego czasu bardziej rozpoznawalną osobą niż Dan. Odniósł sukces co prawda w innej dziedzinie, ale jednak! A skończył tak jak skończył...

ocenił(a) serial na 1
sheepy

DS dawniej - Dan - wierny pies, który wszystko jej wybacza Serena- głupia, pusta naiwniaczka, która lezie z kazdym do łózka
DS dzisaj - Dan - ma ją gdzieś, jest szczęsliwy z inną Serena- głupia, pusta hipokrykta, mega su*ka która msci się na całym swiecie
Jak mnie pierwsza wersja nie przekonywała to tym bardzie druga. A Serena obecnie nie zasługuje przez swoje podle zachowanie ani na Dana ani na Nate. Poza tym ile gosciu moze przechodzic z rąk do rąk ? Jeszcze mozna to zrozumiec ze wybral Blair - bo jest tysiąc razy lepsza dla niego i nie byl z S w związku od konca 2 sezonu. Ale jakby mial w tak krótkim czasie znowu byc odbity jak pileczka do Sereny to bym tylko wysmial ten serial. Jak przyjaciólki mogą sobie wyrywac faceta co kilka odcinków - normalnie jak ciągnięcie przysłowiowej rzepy w intro Familiady.
Serena z go miala i z nim sypiala - Blair go ma i uprawia z nim seks - i znowu do Sereny i wszystko jest ok? Ok? Serio, jak nie będzie z B to juz z odrobiny przyzwoitosci niech zostawią one tego chlopa w spokoju bo to będzie obrzydliwe.

robb264

Dziwne, że kiedy Blair robiła gorsze rzeczy, to była wspaniała, a kiedy Sarena coś robi, to jest podła :D.

Aguslava

To mial byc temat o zwiazku Sereny i Nate'a ;) Nie zaczynajmy wojny na tle DB/CB/DS w kolejnym watku. Za niedlugo nie bedzie mozna wejsc do zadnego z nich bo wszedzie to samo ;D

A wracajac do tematu- Serenate, jestem "za" :) Licze na to, ze na koncu beda razem z gromadka slicznych, blond dzieciaczkow ;)

sandra_crashdown

Nie, no pewnie, po prostu nie rozumiem tego zjawiska :)

Ale za Sareną i Netem jestem jak najbardziej na tak :D

Miley_16

http://www.youtube.com/watch?v=iq1MWawf1P0

:):)

lassa_2

Jedna z moich ulubionych scen w calej GG <3

ocenił(a) serial na 10
sandra_crashdown

tak oni razem, albo niech z Danem sb będzie ;D whatever..
dobra scena :D Blair na końcu rozwala hahahaha

lassa_2

taak ta scena była świetna :) ale oni do siebie pasowali !

Miley_16

Kibicuje im od czasu gdy zobaczyłam ich po razem pierwszy razem :P
Myślałam że zostałam sama na posterunku.
Czuje że scenarzyści zamknęli ten wątek na zawsze jednak wole myśleć inaczej :PP

alkamb

Nie zostalas sama ;) ja tez im kibicuje, ale chyba dopiero od 3 sezonu i calej tej akcji z Trippem ;P Nate sie wtedy zachowywal naprawde wspaniale w stosunku do S, az mi bylo go szkoda, ze go tak potraktowala. Najpierw problemy z ojcem byly dla niej wazniejsze, a pozniej jeszcze uciekla w ramiona Dana :(

sandra_crashdown

Zaczęłam oglądać Plotkare w momencie kiedy była przerwa świąteczna i wpadłam akurat na odcinek z SN w szpitalu. Była szczęśliwa jak dziecko :PP
Tyle oczekiwania, jeszcze po końcówce 1 sezonu miałam takie nadzieje -,-
Byłam wściekła z powodu tego całego dylematu Sereny "którego wybrać'....

sandra_crashdown

Oj, ja ich też uwielbiam razem. Oboje są wspaniałymi ludźmi - każde z nich dba o swoich przyjaciół, są szczerzy. Razem byli wspaniali i piękni. Niesamowicie ożywiali serial, byli taką prawdziwą parą młodych ludzi, bez wzajemnego zaspokajania swoich kompleksów. Po prostu byli zwyczajni, a co ciekawe, zwyczajność w filmach i serialach zazwyczaj jest nudna, a ich zwyczajność wnosiła więcej niż "niezwyczajność" innych.

użytkownik usunięty
Miley_16

TAK, TAK, TAK! Też przez cały serial czekam i się wodzę, że oni się zejdą, chociaż niestety tak się nie zapowiada :D
Pasują do siebie, tak jak Chuck do Blair :D

ocenił(a) serial na 10

Noooo ! ♥ W książce zawsze wolałam Nate'a i Blair, ale w filmie zdecydowanie jestem za S&N. Uwielbiam ten odcinek, w którym Serena organizuje mu przyjęcie -niespodziankę :D Zdecydowanie do siebie pasują,

Tibby1996

Też jestem jak najbardziej za! :D Naprawdę dobrze się ich oglądało, jako para wnosili jakiś powie młodości i zabawy do GG... No i czasami było śmiesznie np. scena w sexu w kuchni i Blair w pokoju obok udająca, że jest z Chuckiem, żeby nie zostać w tyle :b

użytkownik usunięty
Hatsumi_

hahaha, uwielbiam ten moment! A potem Chuck dzwoni do Nate i Nate taka mina zdezorientowana :D
Lubię też momenty Dan-Serena-Nate, ale wolę S z N, chociaż kiedyś - na samym początku - wiecie, pierwsza seria uważałam, że Serena powinna być z Danem, wtedy tacy słodcy razem byli, ale teraz ich sobie jakoś nie wyobrażam:)