PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108137
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Hahahaha, wybaczcie, nie mogłam się powstrzymać!
Moje drogie, jeżeli zapiszecie się do tego stowarzyszenia, to wiedzcie, że każda z Was musi być gotowa bronić naszego ukochanego do ostatniej kropli krwi!
A zatem? Która jest gotowa sprostac temu wyzwaniu? :D:D:D
Hahah, głupawka mnie ogarnęła także wybaczcie mi kolejny zbędny temat :D :D.

ocenił(a) serial na 8

O, to widzę że tu dwie dziołchy ze Śląska. :D Mysłowice i Dąbrowa. :D Ja natomiast z Żor jestem, również rejony śląskie. :P A na imię mi Angelika, Angela(jak tam chcecie), lat mam jeszcze 17, 18 czeka w grudniu.
Też kocham wirtualne znajomości, ale tylko raz spotkałam się z osobą z virtuala, zazwyczaj jest zbyt wielka odległość, może kiedyś uda się spotkać z niektórymi osobami z ktorymi utrzymuję kontakt długi czas. :D Może i my się kiedyś zobaczymy, kto wie. :D Jakiś zlot Chuckowych maniaczek. xD

A co do Austen, to ja czytałam DiU, Rozwazną i romantyczną i Mansfield Park.
Diu i "Mansfield.." rewelacja, natomiast przez rozważną trudno mi bylo przebrnąć.. Zaczęłam czytać w zeszłym roku w czerwcu, czytałam jeszcze na obozie na Ukrainie a skończyłam czytać w powrotnej drodze z Grecji pod koniec lipca. :P Niezła, ale w tym przypadku film wygrywa moim zdaniem.

kilmenyy

Byłam właśnie z siostrą na rowerach wysłać pocztówki z postcrossingu i myślałam, że jak wrócę to będę mieć więcej do nadrabiania, ale jednak nie. Chyba wieczorem bardziej się rozkręcamy.

Ja właśnie nigdy z nikim z internetu nie utrzymywałam długo kontaktu, ale wydaje się to być świetną sprawą.

Mnie do Austen namówiła koleżanka, która namawia mnie do wszystkiego. I polubiłam przenoszenie się w tamte, piękne czasy. Chociaż zdaję sobie sprawę, ze tak pięknie jak Austen opisuje nie było.

użytkownik usunięty
Magoria

A ja przeczytałam Dumę i uprzedzenie, bo... "przyjaciółka" mojego taty kiedyś zostawila ja u mnie w domu. Przeczytałam z nudów. ;p
Kurde, wy znów rozkręcicie się wieczorem, a ja wtedy bd oglądała mecz xD Rano znów bd musiała nadrabiać ;p

ocenił(a) serial na 8
Magoria

No chyba, bo wszystkie już są w domu i zalęgamy na forum. ;D

Ja z wieloma osobami już te kontakt potracilam, a z niektórymi piszę do tej pory i nie zanosi się abyśmy zaprzestali pisać. :D

A czytacie Sparksa? Kocham jego książki, póki co przeczytałam jesienną miłość, pamiętnik, ostatnia piosenka(czytalam dzień przed wyajzdem do grecji w zeszle wakacje i obudzilam się z zapuchniętymi oczami, bo się pobeczałam w nocy jak nienormalna:P) i wciąż ja kocham.
Kocham styl tego gościa!

użytkownik usunięty
kilmenyy

Wy wtedy wchodzicie tu, a ja muszę lecieć. Ciężko skupić się na oglądaniu meczu, wykrzykiwaniu do telewizora różnych rzeczy (jakby ktoś z drugiej strony miał mnie usłyszeć..) i zaglądaniu za forum xD
Czytałam tylko Jesienną miłość. Popłakałam się jak głupia. Oglądając film też. ;p

A ja właśnie nie specjalnie przepadam za tymi książkami, jakoś nie mogę się przekonać. Ostatnią piosenkę oglądałam film i podobał mi się średnio, ale to pewnie przez Miley.

ocenił(a) serial na 9

Super jest Jesienna miłość , Wciąż ją kocham też , List w butelce... filmy tez całkiem niezłe. :) Bardzo plolecam krótkie opowiadania Schmitta np Marzycielka z Ostendy, Dziecko Noego , troche tego jest ale jedyny minus to taki ze jak sie wciągniesz to juz koniec . Co jeszcze polecacie poza klasyką ?

fusiatko44

Ja czytałam rok temu "Nostalgia anioła" i bardzo mi się podobała. Polecam też polską książkę "Czerwony rower". "Oskar i pani Róża" też jest dość fajne. I lubię książki Ewy Nowak. I na razie nic więcej mi nie przychodzi do głowy.

użytkownik usunięty
fusiatko44

Kocham opowiadania Schmitta! Ale od "Marzycielki..." wolę "odette i inne historie miłosne". Ta ksiązka z opowiadaniami jest świetna. Przedstawia miłość w różnych barwach, odcieniach. Polecam :)
Książki Ewy Nowak czytałam, ale jakoś mniespecjalnie się wciągnęłam ;p

ocenił(a) serial na 8

Ja zaraz wejdę na swoją biblioteczkę na lubimyczytac i Wam przedstawię moje tytuly. :D
Od Schmitta czytałam tylko "oskar..", opowiadań nigdy nie miałam w ręku ale skoro tak zachwalacie to z chęcią przeczytam.:) A Sparks dla mnie wymiata, kiedyś prowadzilam nawet bloga na temat Szkoly uczuc itd.. xD Film widzialam ze 30 razy, a książkę czytałam i jest jeszcze lepsza. "Ostatnia piosenka"- film nienajgorszy ale nie dorasta do pięt książce! Jest cudowna. A "i wciąż ją kocham" też mi się bardzo podobała, pamiętam jak czytalam ją na kolonii podczas każdej siesty. :D No, prawie każdej.

Nostalgia aniola- kocham! Też czytałam, w zeszłe ferie zimowe bodajże, jak byłam chora. :D Piękna, i film też polecam. A lubicie Jodi Picoult? Ja czytalam póki co tylko karuzelę uczuć i bez mojej zgody, ale moim zdaniem rewelka.
Polecam też "jak w nibie" i kontynuację "jeszcze się spotkamy"(stanelam w połowie ebooka, ale dokoncze bo podoba mi sie), przyrzeczeni, ostatnie fado, wybacz ale będę ci mówiła skarbie, pozwól mi odejść(coś w stylu jesiennej miłości), książki Santy Montefiore(przeczytałam kilka ale pierwszą była "spotkamy się pod drzewem ombu" i chyba najbardziej mi się podobała), uprowadzona(nie zniechęcajcie się okladką! jest wspaniala! a w tym porywaczu można zakochać się platonicznie xD) i wiele wieeele innych moglabym tutaj polecić ale narazie kilka tytułów chyba wystarczy. ;D

ocenił(a) serial na 8
kilmenyy

Od Ewy Nowak podobało mi się tylko "ogon kici" który mam w domu i czytalam kilka razy. :)
A "wszystko tylko nie mięta" i "diupa" bodajże jakoś mnie mnie rpzekonało, wialo nudą

użytkownik usunięty
kilmenyy

Mi się podobało chyba tylko "krzywe 10" albo jakoś tak. choć pewna nie jestem, bo czytałam te ksiązki jakiś rok temu. lub nawet 2 lata temu.
Okej, ja juz spadam, mecz zaraz się zaczyna. chyba przegrają, bo nie ma zibiego, no ale... zobaczymy. Do jutra ;)

ocenił(a) serial na 9

Bądz dobrzej myśli moze nie :) . Jej siostrzyczki chyba bardziej zgrać się nie mogłyśmy . jak czytam co proponujecie , to od razu wiadać ze podoba nam sie to samo :) Jak miło

kilmenyy

Ja Ewę Nowak czytałam parę lat temu, jak miałam jakieś 13-14-15 lat i wtedy mi się podobało, nie wiem jak teraz.
Ciągle sobie powtarzam, że muszę przejść się do biblioteki i ciągle mi to nie wychodzi. Na razie próbuję się zabrać za kolekcję kryminałów Aghaty Christie mojej siostry Czytałam już "10 Murzynków" i "Pajęczyna". Polecam.

ocenił(a) serial na 6
Magoria

10 murzynków jest świetne. Kocham Christie, ale trochę się na nią obraziłam, bo uśmierciła Poirot'a.

ocenił(a) serial na 10
frejabeha

Cześć.
Przepraszam że tak z innej beczki ;p
Przyłączam się do Ligii ;p
i w skrócie.. Jestem Justyna mam rocznikowo 22 lata i jestem z Lęborka (niedaleko Gdańska)

dzastulaa_

Witamy ;))

Angelika (wolę się zwracać imionami) miałaś zrobić listę członków!

ocenił(a) serial na 7
kilmenyy

Dąbrowa nie leży na Śląsku, ale faktycznie do Żor nie jest stąd daleko ;)

Mi również bardzo podobały się książki Sparksa, choć ich ekranizacje nie zrobiły na mnie jakiegoś wielkiego wrażenia. W szczególności "Last song", ale to głównie za sprawą Miley, która nie wiedzieć czemu zagrała w tym filmie główną rolę.
W zeszłe wakacje czytałam "Nostalgię anioła", jednak jakoś ciężko mi było przez nią przebrnąć. Podejrzewam, że to po prostu nie była dobra książka na plażę. Gdybym czytała ją w ponure, jesienne i deszczowe wieczory zupełnie inaczej bym ją odebrała.

kilmenyy

Hej, wróciłam xD
Cóż koszulki nie dostała, ale... ;P Wisiorek który się otwiera a w środku zdjęcia Chucka i Damona ;D
Przyjaciółka zrobiła mi 'książkę' ze zdjęciami Chucka, Damona i Dean'a oraz ich najlepszymi cytatami, oczywiście nie mogło zabraknąć "I'm Chuck Bass" ;D Tak męczyłam z Pamiętnikami Wampirów że się spikneły i mam od razu 3 księgi ;P

Jeszcze raz dziękuje wam za życzenia ;*

Przy okazji jak się już przedstawiacie ja tez to zrobię :P
Alicja, ale zwracajcie się Ala, mniej oficjalnie xD
Z Gdańska ;)

użytkownik usunięty
alkamb

Mam jedynie ochotę usiąść i płakać. Albo rozwalić coś w moim pokoju. PRolacy przegrali! Sory, że tu pisze to, ale jestem strasznie rozemocjonowana. Nienawidzę przegrywać!!!!! Zazdroszczę prezentów!!! :))

Apropo meczów, zostałam zmuszona i jutro jadę na mecz siatki na Ergo-Arene ;P
Mecz USA-KUBA i BRAZYLIA-Rosja ;D
Ja się nie znam więc nie wiem czy to dobre drużyny xD

użytkownik usunięty
alkamb

COOOO??? Żartujesz???? To są najlepsze drużyny na świecie?! Ja też chcę jechać!! Czemu mnie nikt nie zmusił?;p

Aha XD
Mówię ze się nie znam xD

ocenił(a) serial na 6
alkamb

Tego wisiorka to zazdroszczę ;)). Koszulkę z Chuckiem dostała kiedyś moja koleżanka z klasy, ale takie rzeczy muszą być fajnie zrobione, żeby się w tym dało chodzić.

Też się przedstawię, przy okazji, Karolina z Krakowa ;)) 16 lat

ocenił(a) serial na 9
alkamb

O no to jak to , ja tak liczyłam na zdjęcia :) No trudno ważne ze Ty , Alu zadowolona jesteś. Matko założycielko , Angie ja również kieruje prośbę o podsumowanie po tych kilku burzliwych dniach :)

ocenił(a) serial na 8
fusiatko44

O, Angie, jak miło. :D Widzę że już imię moje zostało zapamiętane. :D
A możecie dać mi czas do jutra? Bo pisze z ludźmi na faceobooku, gadu, tutaj i ledwo nadążam. :) Na pewno dotrzymam obietnicy i jutro zrobię listę członków a później już będziemy na bieząco dopisywac :)

Alkamb, ale swietne prezenty! :D Zazdroszcze, ten łancuszek rekompensuje brak koszulki. :D
A ja od Christie nic nie czytalam jeszcze ale juz od dawna zamierzam, mam nadzieje ze w koncu sie za to wezmę. :D
Nic, chyba obejrze 6 odc. GOT a pozniej dalej bede czytac chatę.. :) Nie wiem czy cos jeszcze napisze dzisiaj, jezeli nie to dobranoc :*

ocenił(a) serial na 9
kilmenyy

Dobranoc:) ale z tego co Cie poznałam to i tak tu wrócisz i będziesz dyskutować do północy :)

ocenił(a) serial na 8
fusiatko44

hahahaa, dzisiaj chyba nie bo padnięta jestem :D nawet chyba odpuszczę 6 odc. Got, jutro rano obejrzę, bo na facebooku tyle mam wiadomości teraz że nie ogarniam tutaj. :D
I wgl to dlaczego ja zawsze musze byc glodna o tak poznych porach?! :(:((:

użytkownik usunięty
kilmenyy

Znam to xD myślę wtedy 'idź już lepiej spać bo zaraz znowu coś zjesz' :D

ocenił(a) serial na 9

heh, dobry tekst , przyda sie :) To co kto zostaje a kto idzie uciekac przed nocnym podjadaniem ?

użytkownik usunięty
fusiatko44

http://kwejk.pl/obrazek/231950/love.html na dobranoc ;D

ocenił(a) serial na 9

No dobra teraz moge iść spać :) Dobranoc siostrzyczki :*

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Piękne prezenty. Tylko pozazdrościć.
PS. Masz cudowne imię, uwielbiam je! :D

carmelove

Dziękuje ;*

Ja powinnam juz spać od godziny xD Bo o 8 muszę wstać... a już zapomniałam jak ta godzina wygląda xD

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Mnie "Mansfield Park" z ksiazek Austen najmniej sie podobal, ale ja ogolnie nie przepadam za postacia Fanny Price, ktora wedlug mnie jest irytujaca ;) Co do ksiazek Sparksa - uwielbiam! A zaczelo sie od filmu "Szkola Uczuc", ktory mi kuzynka polecila. Oczywiscie poryczalam sie jak nie wiem ;) A, ze jestem molem ksiazkowym, od razu wyszukalam, ze film ow jest na podstawie ksiazki. "Jesienna Milosc" przeczytalam w tepie blyskawicznym, aby wziac sie za inne ksiazki tego autora :)
"Nostalgia Aniola" - piekna! Polecam, do czytania przygotowac sobie pudelko chusteczek, bo placze sie doslownie co chwile.
Mnie ostatnio wzielo na Sage "Akademia Wampirow", wybitnym dzielem to to nie jest, ale bardzo wciaga i jest przejmujace. W Polsce wyszly chyba 4 tomy, ogolnie jest ich 6, ja koncze wlasnie piaty.
A "Wichrowe Wzgorza", wedlug mnie nie sa nudne (uwaga nasz kochany Chuck czyli Ed Westwick mial grac glownego bohatera, jednak zrezygnowal niestety), ta cala pasja i namietnosc glownych bohaterow jest rewelacyjna...i oczywiscie pojawia sie milosc ktora sie niszczy, ktora sie rani. Jak ta ich milosc przypomina mi milosc Chucka i Blair! Mimo krzywd i cierpienia oni wciaz sie kochaja!
Polecam takze ksiazki Tomasa Hardy-iego, a najbardziej "Tess D'Uberville", oraz serial (znowu BBC), na podstawie tej ksiazki. Wersja filmowa Polanskiego, rowniez jest godna uwagi, ale pojawia sie jedna jak dla mnie ogromna zmiana, ktora strasznie mnie razi i nie moge jej wybaczyc rezyserowi.
Inne ksiazki to - "Przeminelo z Wiatrem", Kroniki Wampirow Anne Rice (m.in. "Wywiad z Wampirem), "Dorian Gray", "Niebezpieczne Zwiazki", "Opowiesci z Narni" (troche jak dla dzieci, ale piekna opowiesc), "Vanity Fair", "Polnoc Poludnie"...oj mnostwo tego bym musiala pisac!
Jezeli lubicie literature indyjska, to tez moge cos polecic ;)

ocenił(a) serial na 8
LeNa__

Indyjska? Ja póki co zawsze bylam zafascynowana filmem indyjskim, książek jeszcze nie czytalam, więc możesz mnie zachecic. :D
Ja tez kocham Sparksa, a na nostalgii aniola oczywiscie plakalam, film polecam rowniez, podobal mi sie.
Wichrowych wzgorz nie czytalam, i tych innych klasyk ktore wymienilas rowniez, natomiast serie "opowiesciz Narnii" uwielbiam! od Lewisa czytalam jeszcze "listy starego diabla do blodego" a przymierzam sie na "dopoki mamy twarze" :).
Ciekawia mnie tez ksiazki o arabskich kobietach itp. tematy, po prostu jak czytam cos na temat ich kultury, zycia i tego jak sa traktowane przez mężczyzn, odrazu doceniam to iż jestem polką.. Polecam kwiat pustyni, spaloną żywcem i łzy na piasku.
Bardzo chcę przeczytac ksiazke "hinduska milosc", mam nadzieje ze bedzie okazja.
A lubiecie Zafona? Cien wiatru, marina, ra anioła? teraz jeszcze sa kolejne ksiażki od niego przełożone na polski, nie pamietam tytulow, ale chce przeczytac. Chyba ksiaze mgly i ".. płnocy"-nie pamietam poczatku :D.
No i kocham książki L.M.Montgomery, mialam niesamwoita fazę na nią, serię o Ani z ZW znam na pamięć i wiele innych jej powieści, właśnie stąd mój nick, jedna z jej postaci miałana imię kilmeny i sama się tak zaczęłam podpisywać. xD

ocenił(a) serial na 7
kilmenyy

Zafon jest niesamowitym pisarzem. Niestety przeczytałam tylko "Cień wiatru" i "Grę anioła", jednak te dwie powieści zachwyciły mnie totalnie.

Naprawdę szkoda, że Ed nie zagra w Wichrowych Wzgórzach. Boże, to byłoby dla mnie spełnienie marzeń! <3

ocenił(a) serial na 8
carmelove

Polecam Ci jeszcze Marinę, pierwsza książka jaką przeczytalam spod jego pióra, niesamowita.:)
Ooo tak, Ed w takiej roli na pewnmo poradziłby sobie bez zastrzezeń.. *buja w obłokach* <3

ocenił(a) serial na 8
kilmenyy

Obiecana lista członków(Frejabeha, tylko nie wiem czy Ciebie dopisywać bo z tego co pamiętam jestes fanką Dair, haha, także czekam na odp. :D):

1. Kilmenyy
2. Aniula_anka
3. Fusiatko44
4. Alkamb
5. Karolina1
6. LeNa_
7. MotherChucker
8. Magoria
9. Carmelove
10. Mitenka
11. Blair__waldorf
12. Carmunia
13. Dzastulaa_

Jeżeli kogoś pominęłam to najmocniej przepraszam i czekam na poprawki. ;D

ocenił(a) serial na 6
kilmenyy

Z chęcią bym się dopisała do takiego grona, ale musiałabym mieć rozdwojenie jaźni ;)). W każdym razie nie jestem w stanie odmówić sobie udziału w Waszych dyskusjach. Może w 5 sezonie zmienię zdanie ;p

użytkownik usunięty
frejabeha

Właśnie wróciłam z zakupów (jedzeniowych niestety ;p),, myślałam, że bd miała dużo do nadrabiania, a jednak nie ;p też żałuję, że Ed nie zagra w "wichroywych wzgórzach"...:(

ocenił(a) serial na 8

Haha, oczywiście jesteś tu mile widziana, ale dlatego dopisalam to w nawiasie bo nie wgłębiałam się w początkowe posty i nie pamiętałam dokładnie czy to wlaśnie nie Ty przypadkkiem byłas za Dair. :D

Haha, ja dziś wyruszam na zakupy w poszukiwaniu storju kąpielowego, nienawidze siebie w nim no ale jak chcę się na plaży opalić to jednak chciałabym coś ladnego i jednocześnie nie mega skąpego(wiecie, widziałam takie że wgl nie rozumiem sensu noszenia tego czegoś bo i tak wszyystko dosłownie widać:d), a nie chcę brac swojego starego.. Kurcze wkurza mnie to, bo góra stroju pasuje jak ulał a dolna jest za ogromna, także trzymajcie kciuki żebym w końcu coś znalazła. ;D

ocenił(a) serial na 7
kilmenyy

Literatura indyjska - "Bog rzeczy malych", "Brzemie rzeczy utraconych", "Imiennik", "Bialy tygrys", "Milioner z ulicy" (na podstawie tej ksiazki zrobiono film Oscarowy, jednak z ksiazka nie ma praktycznie nic wspolnego, szkoda bo ksiazka lepsza), "Miedzy zabojstwami", "Devdas", "Dom i Swiat", "Szescioro podejrzanych", "Impresjonista", "Kolo rozumu", "Dzieci polnocy", "Taniec siedmiu zaslon", "Zadyma w Dzikim Sadzie".
Ja tez uwielbiam Lucy Mont Montgomery, oprocz moich kochanych ksiazkach o Ani, lubilam rowniez "Emilke ze Zlotego Brzegu" :)

ocenił(a) serial na 8
LeNa__

Slumdoga od dawna chcę przeczytać bo film widzialam chyba z 5 razy i uwielbiam po prostu :) A co do Devdas- widziałam film i jest cudny.
Ze Złoteog Brzegu to byla Ania haha, a Emila z księżycowego nowiu, też ją bardzo lubię. :)
Ale do Ani mam największy sentyment, oczywiście mam slabość do Ani na uniwersytecie, bo tam juz zdaje sobie sprawe ze kocha Gilberta itd, ach.. :D

użytkownik usunięty
kilmenyy

Ja zakup stroju kąpielowego mam już za sobą, kupiłam na początku czerwca taki w triupmhie. Nic specjalnego, ale nic lepszego nie widziałam...
A Anię z zielonego wzgórza też uwielbiałam. przeczytałam w podstawówce kolejne części, nie wiem na której skończyłam. fajnie byłoby do tego wrócić ;p

ocenił(a) serial na 8

Ja jade niedlugo a jak nie znajde nic to chyba z allegro bo widziałam wiele fajnych. Ale mam nadzieje ze jednak znajde cos dzisiaj. :D
Wróć wróć, ja calą serie chyba ze 4 razy czytalam haha :D Dawna obsesja ale dalej mam sentyment

użytkownik usunięty
kilmenyy

Też szukałam stroju na allegro, ale nic ciekawego nie znalazłam... Oglądam teraz Plotkarę na tvnie i jestem zdegustowana! nie ma tu wgl Chucka. Nie pojawił się ani razu w tym odc...;p

ocenił(a) serial na 9

Też oglądam Plotkarę od początku na TVNie , nom brakowało Chucka . Dopiero oglądając to drugi raz uświadomiłam sobie jak denerwująca jest ta akcja Georgina -Serena strasznie zagmatwane .

fusiatko44

Też oglądałam! I również zauważyłam kompletny brak Chucka. Natomiast stwierdziłam, że w 1 sezonie Jenny była nawet słodka.

kilmenyy

Ja byłam dziś na 5-godzinnych zakupach. Wróciłam do domu padnięta, a kupiłam jedynie sukienkę i od dawno poszukiwane przeze mnie krótkie spodenki oraz karimatę xD Co do stroju kąpielowego to stwierdziłam, że nie chce mi się wydawać tyle kasy na skrawek materiału i przejęłam strój siostry, który służył jej może przez rok.

Co do książek.
Kochana Angeliko właśnie też chciałam czytać te książki o kobietach tak źle traktowanych, ale jak już mówiłam - muszę się przejść do biblioteki, ale zrobię to pewnie po moim pierwszym wyjeździe.
Co do książek Zafona. Moja mama jest jego ogromną fanką i w domu mam "Marinę" "Grę Anioła" i "Książę Mgły", siostra cioteczna ma "Cień Wiatru". Ogólnie jak nie wiemy co mamie kupić na prezent to kupujemy jej książkę Zafona. Niedługo ma imieniny, więc pewnie dostanie "Pałac północy". I za te książki też bym się chętnie wzięła jak i za te Christie, które mam w domu. Ogólnie ja kocham czytać książki, ale strasznie trudno jest mi zacząć jakąś czytać.
Ja wam dziewczyny mogę jeszcze polecić "Kwiat Śniegu i sekretny wachlarz" - opowiada o zwyczajach w dawnych Chinach, krępowanie stóp itp. - bardzo ciekawa.