PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108137
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

razem ? Co o tym myślicie, oglądałam kilkanaście odcinków 4 sezonu i mam wrażenie że widać pomiędzy nimi chemię...

ocenił(a) serial na 8
Kaya1456

pozwolę sobie zacytować własny post: "wątek blair i dana uroczy, jakkolwiek mam nadzieję, że żaden związek z tego nie wyniknie. a przydałaby się wreszcie jakaś dojrzała przyjaźń damsko-męska, bo jak na razie prawie każda taka próba kończyła się w łóżku".
dla mnie nie ma opcji, żeby blair i chuck nie byli ostatecznie razem. jeśli teraz blair i dan się zejdą, to prędzej czy później będą musieli zerwać, a to przekreśli szanse na ich przyjaźń (przynajmniej na długi czas).

ocenił(a) serial na 8
Amino

Dan i Blair to okropny pomysł! DAN & SERENA <333

ocenił(a) serial na 9
kropkaaa

Dan i S. to okropny pomysł, ale chyba będą razem. Niestety!
CHUCK I BLAIR <3

ocenił(a) serial na 9
LLenny

Blair&Chuck oczywiście...
żadnego samotnego chłopca!

ocenił(a) serial na 8
Kaya1456

dziwne... większość tutaj jest przeciwna, ale gdy się spojrzy na amerykańskie fora to Dair ma naprawdę sporo zwolenników ;D

ocenił(a) serial na 7
Kelia

Nie Dan i Blair to kiepski pomysl. Moze uwazam tak dlatego, ze po prostu uwielbiam Chucka i Blair razem i osobno (kiedy poswiecaja sobie uwage). Zawsze daja czadu i popychaja serial do przodu, bo niestety teraz to kiepsko idzie scenarzystom.
Uwielbiam Chucka ale to co teraz z niego zrobili, to jak danie Motherchuckowi w twarz :P Caly jego cynizm i sarkazm oraz pewnosc siebie, ktora ja uwielbialam gdzies zniknela. A wielka bitch Blair przestaje byc taka wielka bitch...
Na ostatek napisze tak, ze ogladam ten serial tylko dla Chucka i Blair i jak ich rozdziela to chyba przestana ogladac. Jezeli przestana byc razem, a przeczytam jakies plotki, ze do siebie wracaja to wtedy zapewne do niego wroce. Chair forever! :D

LeNa__

nawet mi się podoba DiB:))))
SPOILER SPOILER!!!

czytałam na jakimś forum że blair ma być przez jakiś czas z jakimś Luisem(chyba to ten książę), ale czy to prawda to nie wiem.

madzia07_2

Też kiedyś chciałam, żeby B&C byli razem, ale jakoś mi przeszło i parka B&D mi sie podoba :) Chciałabym sobie ich razem pooglądać i nie uważam, żeby nie mieli szans na dłuższy zawiązek. Chodzi mi o ich charaktery, ale scenażyści pewnie i tak zrobią uwielbianą przez wszystkich (oprócz mnie) parę B&C ;/

ocenił(a) serial na 10
madzia07_2

Niestety, są nawet zdjęcia jej i tego ksiecia :/
Ale może związek BiD się uda! Niech wywalą tego glupiego Louise'a i niech będzie Dair! Jestem taka ciekawa tego związku :)

aniula_anka

@aniula_anka: obejrzyj zajawki siedemnastego odcinka (spoiler). wygląda na to, że Twoje nadzieje mogą się spełnić;)

mitenka

ja jestem ZA !!! jest miedzy nimi mega chemia i jakos polubilam Dana ostatnio, moze wlasnie przez wzglad na Blair ktora uwielbiam :) oby byli razem ...

nunax4

nunax4: zgadzam się z Tobą w 100%! Jestem za Blair i Danem razem! Pasują do siebie -a chemia jest? JEST!!!:D

ania__87

Jestem oczywiście zwolenniczką Chair ale nie da się zaprzeczyć, że Dan i Blair są razem uroczy!
Plusem w ich relacji jest to, że mają ze sobą dużo wspólnego, zawsze mają o czym rozmawiać, rozumieją siebie i swoje problemy. Ich przyjaźń wydaje się być taka zdrowsza wbrew pozorom bo rozwija się powoli i bez żadnych 'lecę na niego/lecę na nią' motywów. Są jakby przeciwieństwem Chair, bo wydaje mi się, że ich (Chucka i Blair) związek miał w sobie coś niewłaściwego. Seks, intrygi i wieczne rozpamiętywanie Chucka jak to ciężko było mu otworzyć swoje serce dla Blair, Lily i tych innych. Mam nadzieję zobaczyć jeszcze Chucka i Blair razem ale po ostatnich odcinkach jakoś mój zapał się ostudził. Szkoda ich.

Ale wracając do tematu. Jeśli chodzi i Dair to jestem na tak (;

użytkownik usunięty
simetra

Czekam na to! Dan + Blair ;DDD

ania__87

Niech już sobie Dan będzie z Blair, zasługują na szczęście, Chuck i Serena to "psy ogrodnika - sami nie wezmą, innemu nie dadzą", do tej pory przez większość sezonów Dan jak głupi biegał za Sereną, Blair robiła wszystko by Chuck na prawdę dostrzegł jej miłość, i teraz gdy B&D mają szansę na szczęście Chuck z Sereną na oczy przejrzeli???

rybak_2

zgadzam się, pomysł na wątek B&D jest nawet powiedziałabym życiowy, przecież nie raz w prawdziwym życiu ktoś z nami zrywa, a gdy idziemy do przodu i mamy nowego partnera nagle sobie o nas przypomina, Serena i Chuck są właśnie typowymi psami ogrodnika

ania__87

mieszają pary, akcja jest i dobrze, i czekam tylko na rozwój sytuacji, kibicowałam Danowi i Serenie, potem jednak Dan pałał prawdziwą miłością do Vanessy , by stwierdzić, że jednak tą jedyną jest Serena, a potem jednak znów Vanessa, i jeszcze później zaś Serena, teraz okazuje się, że Blair jest panią jego serca i jest to dosyć intrygujący wątek, bo jestem ciekawa na jak długo, czy być może Dan ponownie dozna olśnienia, że to zwykła fascynacja a tą prawdziwą miłością jest Serena, ewentualnie z braku laku może Chuck pokocha z wzajemnością Serene. Opcji jest wiele, i to mi się podoba, coś się dzieje

Kelia

będzie mi żal trochę jeśli Dan jednak nie będzie z Blair, jego rola jest dość pechowa, zawsze był przy Serenie gdy potrzebowała wsparcia i pomocy, jednak ona go olewała, i ten sam schemat poniekąd jest z Blair, też on jest częściej dla niej na każde zawołanie, niż Blair dla niego. W przypadku obu jego "miłości" jest jak w powiedzeniu, jak trwoga to do boga, Dan swoje ukochane najpierw Serene a teraz Blair zawsze ratuje z opresji, a jak on potrzebuje wsparcia zawsze się wszyscy od niego odwrócą

ocenił(a) serial na 9
Kaya1456

Uważam, że to fajny pomysł. Jak dla mnie to może być nowa, najfalniejsza para. Dan + Blair ; PP . Kocham Ich . ; ]

Kaya1456

Moim zdaniem oni powinni zostać TYLKO przyjaciółmi, bo powoli z GG robi się Moda na sukces: każdy z każdym.
Bardzo lubiłam Chair, ale teraz C. zakochuje się w każdej dziewczynie, z którą się prześpi! Najpierw Eva , teraz Raina. ;/ Wolałam starego C. Tego cynicznego, pewnego siebie, kochającego tylko B.

ocenił(a) serial na 8
gosienka96

moim zdaniem Dan i Blair obecnie ratują ten serial, gdyby nie oni to byłaby kompletna klapa.

Kelia

zgadzam sie :)

nunax4

Dokładnie. Ten serial oglądam tylko dla Dana i Blair! Gdyby nie oni już dawno bym sobie odpuściła oglądanie, szkoda czasu.
Liczę że kiedyś stworzą parę bo są cudowni razem! :)

ocenił(a) serial na 8
Adriana21

Dan i Blair? TAK! :D
Uważam, że związek Blair & Chuck jest już nudny, nie ma pomiędzy nimi chemii, tego że nienawidzą się a jednek się kochaja jak w 2 serii, a teraz między Danem i Blair jest takie coś! ;)

Ciuszek

też jestem na tak. chemia między Chuckiem i Blair wygasła, gdy ten sprzedał ją za hotel. D&B to coś nowego. Ich relacje są zupełnie inne, nie są oparte na intrygach i seksie. To coś więcej.
Tylko wiecie co mnie wkurza? Ze i tak na końcu serialu Blair będzie z Chuckiem, a Dan z Sereną (jeśli chodzi tę parę to jak w pierwszym przypadku nie ma racji bytu. W pierwszej serii się kochali, teraz juz nie. Serena wystawia Dana dla innych facetów, a on czeka na nią jak głupi, powinien ją olać)

ocenił(a) serial na 7
Kelia

dokładnie! miałam nie oglądać tego odcinka ale gdzieś zobaczyłam zdjęcie dana i blair całujących się i nie wytrzymałam, mają wspólne zainteresowania i coś co jest między nimi jest świeże, nowe - fajne ;)

Kaya1456

Coś po końcówce 17 odcinka czuję, że Chuck przyłapie D. i B. na pocałunku ;d Bo tak się kończy ostatni odcinek.. Na początku byłam przeciwko D&B jako parze, ale teraz, od jakiś 3 odcinków im kibicuję, bo uzupełniają się ;D W sumie zaczyna mi się motać, bo od zawsze byłam zwolenniczką C&B, i teraz z tym Danem strasznie mi pomieszali w głowie ;D I za to kocham ten serial.

Ludziee, wiecie dlaczego kolejny odcinek będzie dopiero 18 kwietnia?! Nie wytrzymam, końcówka 17 odcinka jest mistrzowska, w takiej chwili skończyli !!

Suzee16

jak scenarzyści zrobią B i D para znaczy to ze czas skończyć serial !! za bardzo mode na sukces przypomina odnoszę wrażenie ze serial wpadł w pułapkę malej liczby postaci -którzy już wszyscy ze sobą spali (no prawie wszyscy ) . Poza tym mam wrażenie ze B sama nie wie co czuje D jest pierwszym człowiekiem spoza jej dzielnicy z którym się dogaduje maja wspólne zainteresowania itp ale żeby była to odrazu miłość :)? nie przesadzajmy. D-to z sezonu na sezon zmienia się w nudniejsza wersje N ( który wogóle staje się postacią epizodyczna ) D-Na początku miał dystans do wyższych sfer miał własne zdanie plany teraz to lepiej nie mówić. Oglądałam nie jeden serial czuje ze jak pojawi się siostra lily z córką to postać będzie całkowitym przeciwieństwem B , S i V w takiej postaci mógłby się zakochać D i nawet N anie wszyscy latają za S a ona ma problemy sama ze sobą

kat8

Obejrzałam sobie promo 18 odcinka i mam wielką nadzieję na D&B :D.

ocenił(a) serial na 9
zaza11

Suzee16 - skąd informacja, że kolejny odcinek będzie dopiero 18 kwietnia???

zaza11 - gdzie mogę znaleźć promo 18 odcinka?

Iluvia

http://www.youtube.com/watch?v=AolyAygTd-E krótkie, ale widać, że Chuck będzie zazdrosny:D:D:D.

zaza11

no i bardzo dobrze, że będzie zazdrosny. już go nie lubie. Miał B. w dupie, olewał ją, a teraz sobie nagle o niej przypomniał.
D&B rządzą!! XDD

ocenił(a) serial na 10
edyyttaa

Chuck to już przeżytek. uwielbiałam kolesia ale tak zepsuli jego postać że teraz nie moge na niego patrzeć.
Nie zasługuje na Blair. Do tego chemia między nimi gdzieś wyparowała i pozostał tylko niesmak.
Blair & Dan to jest coś!!!! :D

ocenił(a) serial na 9
KatherinePierce87

no dokładnie, na począku uwielbiałam Chucka , ateraz zrobili z niego takie już nie wiadomo coś i ogólnie cały serial sie psuje. nie mają już za bardzo o czykm kręcić więc wymyślają takie niemożliwe związki. mi sie zawsze podobało to, że są choć dwie postacie, które ze sobą nie spały i raczej się nienawidziły i odnosiły się do siebie chamsko i teraz nagle oni mają być razem. ludzie no, opanujcie się.

LLenny

hehe chyba nie brałaś tej nienawiści Dana i Blair dosłownie? ich niechęć do siebie wynikała raczej z zasady kto się czubi to się lubi. Z resztą nie raz sobie pomagali w najtrudniejszych sytuacjach-więc przyjaźń była;)
Prawdziwą nienawiścią to zapałała Blair do Jenny, ale to już było uzasadnione.

Chciałabym żeby Dan i Blair byli razem, ale zobaczymy co zaserwują nam dalej scenarzyści. Bo raczej Chucka i Blair razem nie chciałabym już zobaczyć. To byłoby już zbyt naciągane, bez chemii i w ogóle.

ania__87

Ale wiesz co mi się wydaje? Ze na końcu sezonu oni do siebie wrócą, a to nie za bardzo mi się podoba. Masz racje chemii między nimi już nie ma, pozostały tylko wspomnienia.

ocenił(a) serial na 7
edyyttaa

A ja uwazam, ze chemia miedzy Chuckiem i Blair byla jest i bedzie :P A Dair nie chce, moga byc przyjaciolmi i tyle.

Iluvia

Na filmwebie jest napisane, no i w tym promo, którego link podrzuciła nam zaza11 jest data - 4.18.11( a w Stanach pierwszy się pisze miesiąc, a potem dzień, a na końcu rok- dla tych, którzy się dziwią, że jakoś dziwnie napisane ) ;D

ocenił(a) serial na 10
Suzee16

Dair? Tylko przyjaciele. Spolier! Dan i Blair chyba nie będą razem Blair zaręczy się z księciem ale i tak Chuck i Blair się zejdę pod koniec 4 sezonu;)

elitarna21

Jeśli to prawda to przestaję oglądać ten serial. Połączenie Blair i Dana to byłaby najmądrzejsza decyzja scenarzystów tego serialu. Są jak ogień i lód. Zupełne dwa przeciwieństwa, które mimo wszystko mają wspólne zainteresowania. Oboje inteligentni i mają klasę. Pasują do siebie doskonale!
Dla mnie Chuck się zeszmacił. Jego postać jeszcze dwa sezony temu wbijała mnie w w fotel i sprawiała że dostałam na jego punkcie swoistej obsesji. Niestety wraz z początkiem trzeciego sezonu wszystko stopniowo zaczęło się psuć. Nie wiem czy to była celowa zagrywka twórców serialu, ale w czwartym sezonie możemy obserwować ( w moim odczuciu!) nieudolnego, kochliwego i nudnego Chucka który w chwilach załamania wzywa do pomocy Blair lub macochę bo sam sobie nie radzi. Kurcze! Ten chłopak jako licealista miał więcej temperamentu niż teraz jako dojrzały Chuck. Jego postać nie wnosi już nic do tego serialu. Ja się pytam-gdzie jest stary Chuck?!
Dlatego sądzę że powtórne zejście Chcuka i Blair byłoby niewypałem. Blair zasługuje na kogoś lepszego.

ocenił(a) serial na 10
ania__87

Ja od zawsze byłam za C&B, ale muszę przyznać, że w ostatnio Chuck zrobił się nie do zniesienia. Wątek B&D bardzo mi się podoba i mam nadzieje, że scenarzyści zrobią z nich parę. Jednak do następnego odcinka jeszcze trochę, więc polecam filmik o wątku D&B- jeśli ktoś wcześniej nie wierzył, że pomiędzy nimi jest coś(!) to po tym może uwierzy:
http://www.youtube.com/watch?v=mZW1X7iX814&feature=related

dagusia_bojar

O ja!!! Cudowny jest ten filmik:D Perspektywa powrotu Chucka i Blair razem mnie przeraża. Też byłam ich wierną fanką do czasu kiedy Chuck sprzedał Blair za hotel a później spotykał się z innymi.

Ja zachwycam się od jakiegoś czasu tymi dwoma:
http://www.youtube.com/watch?v=kaBfjk9nc1o
i
http://www.youtube.com/watch?v=ELH7IOwtEBU&feature=channel_video_title
no dobra i tym;p
http://www.youtube.com/watch?v=_DY3TGfrmBw

ania__87

Dokładnie. Chuck na nią nie zasługuje, ich związek był nudny. Blair i Dan to zupełnie coś innego. Kiedy są razem jest zabawnie, mają wspólne zainteresowania, uzupełniają się. Powinni ze sobą być. Będę wściekła jeśli to nie wypali.
PS Filmiki są świetne :))

edyyttaa

Znalazłam fajne filmiki :)

http://www.youtube.com/watch?v=lMl7V1P3RFA

http://www.youtube.com/watch?v=PnpoSMWrwAY&feature=related

Kaya1456

A mi związek D&amp;B całkowicie odpowiada. To takie... uroczne. Po czwartym sezonie Chuck już ewidentnie udowodnił, że nie zasługuje na Blair. To fakt, że tworzyli ciekawą parę, a i intrygi wielu się podobały, ale już chyba wystarczy. Kibicuję D. i B. : )

Kaya1456

@ania__87 podniosłaś mnie na duchu :D

ocenił(a) serial na 10
vinszea

Dokładnie. Chuck zainteresował się Blair dopiero teraz, gdy ma szansę na poważny związek. Wcześniej będąc z Rainą ją olewał. Wychodzi na to, że sam nie chcę z nią być, a komuś innemu też nie pozwoli. Na zwiastunie 18 odcinka widać, że się lekko wkurzył :). I dobrze.

vinszea

Cieszę się bardzo, że podniosłam na duchu;)

Ja niestety zawsze mam takiego pecha, że kibicuje parom, których zejście się graniczy z cudem. Przykład?
Damon i Elena, Veronica Mars i Logan kiedyś Chuck i Blair ( jednak twórcy zrobili z tego porażkę) a teraz Dan i Blair echh więc wiecznie jestem niespełniona serialowo ;-)

A tak na poważnie to obawiam się, że Dan i Blair pozostaną na razie w sferze tylko mojego pobożnego życzenia, bo przeglądając jakieś spojlery wiele razy natchnęłam się na wzmianki o tym lordzie (czy kim tam;p) i później Chucku.

W pierwszych dwóch sezonach, gdzie bohaterowie uczęszczali do liceum były intrygi, było ciekawie i każdy miał swoją niepowtarzalną, wyrazistą osobowość. Np. Chuck. Uwielbiałam tego wrednego, wyrachowanego egoistę, który za tą twardą skorupą pałał szczerym uczuciem do Blair. Te ich wzajemne podchody, strach przed powiedzeniem słów "kocham Cię"...To było naprawdę urocze i takie świeże...
Teraz po tych wszystkich perypetiach i dziwnych akcjach z ostatnich sezonów postacie się w pewnym sensie "porozmywały".( Może za wyjątkiem Blair, która jest sobą i Danem który jak zawsze jest "zwykłym", szczerym chłopakiem) . Jednak najgorzej przeboleć mi Chucka. Teraz nawet nie wiem jakim słowem określić jego osobowość? :(

Dlatego związek Blair i Dana, tych co sobie dokuczali, tych od wzajemnej "niechęci" ;) , jest dla mnie nadzieją na odbudowanie tego serialu. Wiadomo "kto się czubi, ten się lubi" ;-) A czy nie pasują do siebie? Przecież wiele razy pomagali sobie nawzajem, jeszcze w pierwszych odcinkach. Wiele razy to w sobie(!) nawzajem znajdowali zrozumienie.
Jednym słowem miło się ich ogląda:D

(Coś mnie wzięło na jakieś psychoanalizy-pewnie to wina deszczu za oknem)

ocenił(a) serial na 10
ania__87

Znalazłam w necie pewne zdjęcie z planu Plotkary dla zwolenników B&amp;D. Ja jestem za. Ze zdjęcia niby nic takiego nie wynika, ale miło wiedzieć, że 18 odcinek będzie z większym udziałem scen pomiędzy nimi. Jeśli ktoś chcę zobaczyć zdjęcie to tu:
http://leightonmeester.us/wp-content/uploads/2011/03/02-6.jpg

ocenił(a) serial na 10
dagusia_bojar

Mam nadzieję że Dan i Blair nie będą razem, zostaną przyjaciółmi.Fakt że Blair się zmieniła i wydoroślała Dan również jest inny (chociaż zawszę będę do niego uprzedzona ;/ )z pewnością powstało by coś z tego bardzo ciekawego ;d Jednak chciałabym żeby Chuck i Blair byli znowu razem ;d lecz to już nie będzie to samo co było w 2/3 sezonie ;( no ale zawsze jakaś nadzieja jest ;)