PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108137
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Czy nie uważacie że to trochę bezsensowne? Poza tym jestem przerażona, bo mój ulubiony serial zmienia się w modę na sukces. Blair, Nate, Chuck, Serena i Dan nagle stali się święci odpowiedzialni i dorośli... Żadnych intryg itp. To już nie to samo co w pierwszych trzech sezonach... Nie uważacie?

ocenił(a) serial na 10
robb264

może i tak być ... wątek Dair niby ma być, ale nie długi więc może też być tak że B będzie się z nią kłócić o niego, ale po przemyśleniu posłucha się przyjaciółki ... ale fakt jeśli wygadałaby się to nie zasługuje na przyjaźń

ocenił(a) serial na 1
Ilonaa_2

a skąd wiesz ze bedzie krótki? tyle czasu go budowali by znowu urwac ?

ocenił(a) serial na 10
robb264

"Mogę ci powiedzieć, że będzie dość epicka scena z udziałem Dana i Blair w jednym z nadchodzących odcinków, która pokarze, że jest on nadal bardzo ważną częścią jej życia" - spoiler.
Myślę, że Dan będzie dla niej chwilą słabości, albo będzie próbowała być szczęśliwa z kimś innym, ale nie z L i Ch. Mogę oczywiście się mylić i masz racje, że może być to coś poważniejszego i może skończyć się tak, że będą normalną parą, ale po prostu napisałam tak bo to co czytałam w necie na temat Dair nie stwierdziło jakie to będzie ...

ocenił(a) serial na 1
Ilonaa_2

Pamiętam ten spoiler - to było do 5x13 czasem ? Ze scena z D pokaze, iz on jest dla niej nadal ważny ale inna w tym samym odcinku pokaze ze Ch jest chyba najważniejszy? Ja to interpretuje tak - scena na lotnisku D to ta epicka, a poslubienie L w obecności Ch to to najwyzsze poswiecenie. Kontytuując tę mysl to oczywistym jest ze Ch jest przy najmniej na razie najważniejszym( 5 lat związku, pewne uczucie etc a D się wyparła w 4x18 ale myslę ze to się moze zmienić) -- jestem przekonany iz jeszcze do Ch wróci i pewnie rzuci wtedy D (bo umowa z Bogiem się skonczy i dla zasady do niego wróci) ale pytaniem jest czy potem nie zacznie załować tej decyzji, o ironio w momencie kiedy nic juz jej pozornie nie bedzie stalo na drodze z Ch to moze D okaze się przeszkodą? Myslę ze to moze być motywem 6 sezonu, jezeli bedzie....

ocenił(a) serial na 10
robb264

no właśnie, żeby nie żałowała, bo tak naprawdę ona nigdy nie wiedziała co znaczy kochać kogoś innego oprócz Chucka, bo jakby nie patrząc ona zaręczyny od L przyjeła po tym jak była załamana po sytuacji z siostrą Dana i stwierdziła, że Chuck to przeszłość... i wtedy pojawił się L ona była zachwycona i on potem się oświadczył, wszystko cacy pięknie ... i tam nie było mowy o miłości tylko o tym, że ona chce wyjść za księcia, że zawsze marzyła o księciu, ale wątpie żeby go naprawdę kochała ... potem. W Danie zawsze widziała przyjaciela, ale nie widziała tego, że mają wspólne zainteresowania, że dużo ich łączy itp ...

ocenił(a) serial na 1
Ilonaa_2

swoją drogą zauważyłem podobieństwo tej relacji DB do 2 filmów:
"Śniadanie u Tiffany'ego" - B jest jak Holly Golightly - piękna, wytworna i zapatrzona w bogatych mężczyzn, nie chce dostrzec miłości do
Paula Varjaka, który jest wypalonym pisarzem z jedną ksiązką na koncie, a który dzięki znajomości z nią znowu odzyskuje nadzieję i zaczyna tworzyć ( dosłownie jak D)
Jeszcze film "Jak Harry poznał Sally" - tam była pokazana ich b. długa znajomość - od nienawiści z czasów szkolnych , po glęboką przyjaźń by po latach odnaleźć w sobie miłość. Nawet taki był trick w 4x15 wzorowany na tym nim(ze oglądali wspólnie filmy gadając przez telefon)

ocenił(a) serial na 9
robb264

Coś w tym jest. Kiedyś gdzieś czytałam, że autorzy już od 2 odcinka 1 sezonu wiedzieli, że tak naprawdę nie będą się kierować książką i ponoć już wtedy wiedzieli jak to zakończą Przypomniało mi się to nie dawno, kiedy w jednym z wywiadów powiedzieli, że znają zakończenie ale muszą zbudować drogę do niego między sezonami. Skoro związek Chair pojawił się blisko połowy pierwszego sezonu i nie wiązano z nim dłuższej przeszłości może tak naprawdę reżyserzy mają inne plany co do Blair. Chociaż nie wyobrażam sobie jej w chwili obecnej nigdzie indziej jak u boku C może wydarzy się coś zupełnie innego. Ale to tylko moje spekulacje i niestety nie mam linków do tych wywiadów :( W każdym bądź razie zgadzam się, że Blair nigdy nikogo oprócz C tak naprawdę nie kochała. Był N - choć to raczej przyzwyczajenie, wspólna przeszłosć. Był Carter - ale to okres buntu. Lord - zemsta na C, że ją wystawił i wreszcie L - ale to też jak ktoś wyżej napisał coś w rodzaju zemsty, chęć zostania księżniczką etc. I chodź kocham Chair czasem mam wrażenie że ich związek jest w sporej części oparty na pożądaniu, pasji, chemii. Może reżyserzy pokażą nam teraz miłośc Blair do Dana opartą na czymś innym, na jakiejś głębszej relacji. Jestem ciekawa co się wydarzy.

ocenił(a) serial na 10
Ruda993

też czytałam to o tym zakończeniu, że wiedzą jak itp. Czytałam też, że związek Dair miał być już prędzej, ale nie mogli go rozkręcić i z sezonu na sezon go przenosili, aż do teraz. Jeśli to miałby być ostatni sezon plotkary to może skończyć się właśnie tak ...

ocenił(a) serial na 9
Ilonaa_2

To bardzo prawdopodobne. Poza tym nie zważając na zakończenie mam nadziej, że romans B i D będziemy mogli obserwować jednak przez przynajmniej kilka dobrych odcinków. To naprawdę może rozruszać ten serial w pozytywnym kierunku. No i:
1. Dan musi się na własnej skórze przekonać jak byłoby w związku z B. W przeciwnym razie w pewien sposób zawsze byłaby to sprawa do której wracałby i zastanawiałby się czy miał szanse. A tak nawet jeśli się rozstaną będzie miał czystą kartę. Zreszta tak samo jak Blair.
2. Nie wiem jak wam ale mi w sumie brakuje trochę kłótni B and S z pierwszych sezonów. Oczywiście zawsze S mnie wkurzała i stawałam po stronie B. A teraz? Jedyna ich relacja polega na tym, że S jest totalnie zazdrosna. Nie tylko nie chce żeby Dan ujawnił swoje uczucia ale i w sprawie księcia zbytnio nie protestuje, mimo że wie o przysiędze do Boga i o braku uczuć B do L. To już prędzej Dan z miłości chce połączyć Chair. Więc już teraz podlega wątpliwością czy S zasługuje na miano przyjaciółki.
Strasznie się oziębiło między nimi.
3. Chuck może stać się spowrotem złym chłopcem i wprowadzić spore zamieszanie. W końcu ktoś taki jak Dan odebrałby mu ukochaną.

Ilonaa_2

żle się wyraziłem chodziło mi oto że Serena robiła wszystko by być w centrum uwagi, jeśli ojciec by chciał to by się z nią skontaktował. Myślę że Chuck w dalszej części sezonu będzie chciał odkryć kim dla niego jest Diana, bo i on i wujek Jack wracają do serialu.

ocenił(a) serial na 10
vend3tta

wracają i to w ciepłych stosunkach, a nie wrogo nastawieni i jak czytałam to Diana to jest ktoś bliski dla nich.

ocenił(a) serial na 6
Ilonaa_2

"ona zawsze była zazdrosna o B"

Chyba już zapomniałaś, co się działo w zeszłych sezonach - to B zawsze zazdrościła S. Jedyna sytuacja, w której to S była o nią zazdrosna miała miejsce po wydaniu książki Dana. Więc nie przesadzajmy :3

ocenił(a) serial na 8
Marzann

każdy musiał dorosnąć.

Marzann

3 fotki z 14 odc
http://www.tvovermind.com/gossip-girl/gossip-girl-photos-season-5-episode-14-bac kup-dan/119950

ocenił(a) serial na 1
vend3tta

No to teraz juz się nic kupy nie trzyma :P he he - wygląda jakby się plan G i Ch udał - są nawet tak samo ubrani jak w odcinku 5x13, czyli ze co Dan ją z lotniska zabrał do hotelu a potem zawołał Ch i G ? WTF? A co z przysięgą B do Boga, juz się sprawa wyjaśniła ? Swoją drogą chyba Cavalia musiał wiedzieć o niej jak wyspowiadał B, a G z nim razem współpracuje w odcinku 13 na co wskazywało PROMO.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Info na temat 6 sezonu:
http://blog.zap2it.com/frominsidethebox/2012/01/gossip-girl-ep-season-six-renewa l-all-but-assured.html

ocenił(a) serial na 1
robb264

Chuck proceeds to warn Nate that the person most likely to sabotage the ceremony is Dan. Oh, and did I mention that Dan is actually listening in on this entire conversation? ‘Cause he is. And his reaction to Chuck’s pseudo-accusation is both priceless and telling.
http://www.tvline.com/2012/01/gossip-girl-100-episode-wedding-video/ SZOK

robb264

? możesz po polsku :P

ocenił(a) serial na 1
vend3tta

W skrócie Chuck oskarża przez telefon Dana o to ze on bedzie chciał sabotować ceremonię, a D wyglada jakby wiedział o co chodzi na podst. tego filmiku.

robb264

ohhh O o
a 6 sezonie co za info?

ocenił(a) serial na 1
vend3tta

Ze są pełni optymizmu iż 6 sezon raczej będzie, a to ważny news bo były duze wątpliwości.....

robb264

aha to już czytałem popołudniu

robb264

A ja myślałam, że chcą sprawdzić czy Chuck przypadkiem nie ma zamiaru sabotować ślubu :D Czyli nie Nate pytał co będzie robił Chuck, a on na to ,że jedyna osoba o którą powinien się martwić stoi obok niego :D I Dan się odezwał ;]]
Ja czytałam, że jeśli 6 sezon powstanie to będzie oparty bardziej na przyjaźni Blair i Sereny.
I z tego wszystkiego co tam podaliście to rzeczywiście ciekawe... Blair najpierw z Danem na lotnisku, później w hotelu z Georginą i Chuckiem plus wszyscy są tak ubrani jak na ślubie i logiczne ,że Blair siedzi w takiej bluzie - musiała zdjąć suknie. Ale czemu nie wróciła do domu? Na ślub? Dziwne :P I wreszcie - Chck czy Dan?! :d

ocenił(a) serial na 1
tynka33

Ja myślę ze Dan ją wziął do hotelu - ta bluza wygląda na sportową, to raczej nie styl Ch :P, to by bylo logiczne po jej ucieczce. Ale co ze slubem? - no chyba go wzieła - uciekała z hotelu(w którym pewnie wesele) a nie z zabytkowego koscioła.

robb264

są zdjęcia jak ucieka to widać że ma obrączkę na lewej ręce

vend3tta

Ale oni wszyscy wyjdą ze ślubu. Dan już z Blair na to lotnisko czy co tam, Chuck z Georginą i Blair w hotelu będą w tych ubraniach co na ślubie i widziałam jeszcze zdjęcia Chucka z Sereną jak wieczorem wsiadają do limuzyny w tych ubraniach ze ślubu i Chuck ma ten płaszcz co później w hotelu będzie. Czyli to intryga ze wszystkimi :) Tylko Louis się zgubił i Nate'a nie widać. Ciekawe jaki udział w tym będzie miała Plotkara.

tynka33

Mnie też ciekawi co wymyśli plotkara. Musi mieć w końcu jakiś spektakularny powrót. Może w trakcie ślubu...

ocenił(a) serial na 6
Marzann

Nie rozumiem, dlaczego wszyscy linczują Serenę, podczas gdy huśtawka uczuciowa Blair jest nie do zniesienia. Raz uderza do Dana, raz do Chucka, okłamując przy tym wszystkich dookoła. Nie wspominając już o całym jej związku z Louis, którego od początku tylko zwodzi.

ocenił(a) serial na 1
Toodles

Sopilery 5x15 “Crazy, Cupid, Love”

NATE THROWS A VALENTINE’S DAY BASH / ST. VINCENT PERFORMS

It’s Valentine’s Day on the Upper East Side and Blair can’t resist playing cupid for someone she loves. Georgina is intent on stirring up more drama, so she decides to crash Nate’s Valentine’s Day party. Serena is shocked by something she witnesses at the party.

Serena jest czymś zszokowana co dostrzegła na imprezie - chyba się mozna domyslić czym....

robb264

hehe i dobrze czekam na Dair :)

Toodles

Uderza do Dana? Ona nie pokazuje jakoś, że coś do niego czuje od pocałunku w 4 sezonie. Od tamtego czasu traktuje go jak przyjaciela. Najlepszego ,ale przyjaciela. Nie wiem, może pokażą, że jednak coś do niego czuje, ale na razie tego nie widziałam. I choć jestem raczej z team Chair to Dair byłoby czymś nowym. Może nie tak na zawsze, ale przez jakiś czas Dan mógłby pokazać co umie. Wtedy Chuck też by się postarał i zrobiłoby się ciekawie. Może rzeczywiście to planują, ale nie sądzę, żeby Dan się jej ujawnił.

ocenił(a) serial na 1
tynka33

vend3tta - ja też czekam, i czekam :P
tynka33 - z tego co tu pisze wychodzi ze B ma się zabawić w kupidyna - pewnie bedzie chciała połączyc S z D ale z tego co tu wynika wyjdzie to na opak. Teraz z 5 odcinków bedzie pewnie podchodów w stylu - czy mnie lubi, czy mnie kocha - pewnie retrospekcje etc. Jak znam scenarzystów to w 17 odcinku (ostatnim przed bardzo długą przerwą) zrobią cliffhanger ze B dowiaduje się o przemowie napisanej przez D. A on pewnie w 18 odcinku wyzna jej miłośc w taksówce (bedzie kolejne nawiązanie do Śniadania u Tiffany'ego). Jak znajdę czas to napiszę resztę co sądzę :P....

robb264

Jaką przerwą?! A widziałeś opis 5x14? Nie wiem w końcu czy będzie chodziło o Chucka, Dana czy Louis. Stawiałabym ,że dowie się o Danie wcześniej (stąd tytuł 5x14) ,ale nie wiem. Trzeba będzie poczekać jeszcze te 3 dni :)

tynka33

mi sie tez wydaje ze szybciej sie dowie

ocenił(a) serial na 1
vend3tta

Amerykanie mają takie porypane długie przerwy świąteczne, kiedy seriale nie lecą nawet z miesiąć - okres chyba Dziękczynienia czy cos. W tamtym roku po pocałunku DB trzeba było cholernie długo czekać na odcinek 18...
A mi się wydaje ze taki tytuł ostatecznie bo odcinek 13 konczy się na tym ze D przekonuje ją na lotnisku by została i po prostu odcinek 14 to kontynuacja poprzedniego (on ją zabiera do hotelu, daje ciuchy jakie ma pod ręką, Ch się dowie i przybedzie na miejsce ( pewnie niezbyt zachwycony bo i tak on juz podejrzewa D o nie wiadomo jaki romans z B)

ocenił(a) serial na 1
robb264

swoją drogą przekleje opis docinka 14:
BLAIR STRUGGLES WITH A DECISION ABOUT HER FUTURE

Blair (Leighton must make a difficult decision about her future, the consequences of which could hurt those she loves most. Serena takes the blame for an incident with Gossip Girl in order to protect someone she loves. Georgina smells the scent of scandal and decides to follow its trail. Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick, Kelly Rutherford and Matthew Settle also star.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Ciekawe co to moze oznaczać, jakieś propozycje ? Ujawnią kim jest plotkara?
Co się wydarzy na koncu odcinka 100?
Now, much has already been said about the episode. It’s Blair’s wedding day, Georgina’s back, and there are love triangles upon love triangles about to come to a head. But arguably one of the episode’s most important moments, says Safran, has yet to be spoiled. (He checks online!) “You have to see [the last few minutes] to believe them. I really think they will take people’s breath away,” he says. “Someone asked on Twitter, ‘Will we smile or cry at the end of the episode?’ And I said, ‘It will be more like a gasp.’”
Elaborating, while still playfully coy, Savage explains that the final moment was something that “had to happen” in the 100th episode. “That’s one of the fun things about having a mature show in season 5, you feel like you can really have some fun. In the first couple of seasons, you feel like you have to keep certain things very guarded and protected because the hope is that you’ll have to make them last a long time,” she says. Safran adds: “What we can say is that why we made that decision will become clear with future episodes because, obviously, you’ll learn more about why that has happened, how that has happened. You see, it was such an easy decision… It wasn’t something we belabored over or had long discussions about. It really wasn’t.”
A more contested issue, as Safran has told EW before, was the outcome of the love entanglements (Chuck and Blair, Dan and Serena, Dan and Blair, Blair and Louis…), something fans will get a taste of in Monday’s episode. “Well, obviously [the end] changes things. And what happens in the episode for Blair, Dan, Chuck, and Serena will become a whole new world for them. Obviously, we pushed the 100th episode as a special episode — a huge wedding, a royal wedding — but it’s also the 13th episode of the season. So, the season arc does continue,” says Safran. “The 100th is a turning point, but it’s a turning point connected to everything that was happening before.”

robb264

Nie ujawnią kim jest plotkara, bo już planują kolejny sezon.

ocenił(a) serial na 1
Marzann

Ale podobno plotkarą jest prawdziwa Charlie!

robb264

Nie no, chyba w to nie wierzysz :D Plotkary nie powinni ujawniac, bo to caøy urok serialu. Ale powiedzcie wiecej o tej przerwie, dlaczego? Swieto Dziekczynienia jest pod koniec roku, wiec co znowu.

ocenił(a) serial na 10
tynka33

mi się wydaje, że u nich przerwy są tak jak u nas w sezonach podam np taki przykład od marca zaczną lecieć szpilki na giewoncie i one bd lecieć aż do jesieni ... od jesieni będzie znów przerwa do marca ... i tak samo chyba jest z plotkarą, tylko że z plotkarą krócej to trwa.

ocenił(a) serial na 1
tynka33

To co moze tak zszokować? Na koncu odcinka jest scena na lotnisku z DB, o ile ludzie co nie czytają spoilerów nie muszą tego wiedziec, o tyle jezeli by jej wyznał miłośc to raczej to nie jest wielki szok.

ocenił(a) serial na 10
robb264

ale jakby ona była prawdziwą plotkarą to nie zaczeliby pokazywać z nią wątków ... ale różnie to bywa ...

ocenił(a) serial na 10
robb264

To by miało sens :)

ocenił(a) serial na 10
Marzann

oni chcieliby, żeby powstał kolejny sezon, ale tak na prawdę zależy to od aktorów bo oni przecież mieli podpisaną umowę na 5 lat czyli po 5 sezonie kończy im się umowa i nie wiadomo czy podpiszą na kolejny rok.

ocenił(a) serial na 1
Ilonaa_2

Moze się mylę ale mają podpisaną umowę na 6 sezon, jednak np Ed w ostatnim wywiadzie powiedział ze by chciał by się juz serial skonczył... i ze trochę go juz irytują wątki Ch kręcące się wokół B i ta jego przemiana...

robb264

tez czytałem gdzieś wywiad jednego z producentów i mówił że mają podpisane na następny też

ocenił(a) serial na 8
vend3tta

wg mnie serial powinni jak najszybciej skończyc bo juz jest po prostu nudny i dąży do tego czym jest teraz moda na sukces.przykre to jest...to samo jest z One tree hill.

ocenił(a) serial na 8
fake7

z tego co słyszałam, to 6 sezon ma powstać i ma być ostatnim sezonem :) szkoda, bo pierwsze 3 sezony były naprawdę świetne i coś się działo, a w chwili obecnej oglądam to tylko ze względu na to co dzieje się między Chuckiem i Blair (;

ocenił(a) serial na 8
miss_impatience

i chyba zacznie się coś dziac między Sereną a Danem.