Uważacie że to dobrze że Pitbull został połączony z tą masakrą w Magdalence?
Serial od drugiego sezonu nawiązuje do najważniejszych (najgłośniejszych) spraw i akcji prowadzonych przez Policje. Stąd jeden z odcinków oparli o Magdalenkę. Mieli do tego prawo ale uczucia mam mieszane bo cienkawo to wyszło, choć pewnie mogło gorzej,
No ja właśnie też mam mieszane uczucia.Choć może przez to kilka osób w ogóle dowie sie o tych wydarzeniach.W sumie każdy sposób dobry.
Cienkawo wyszła Magdalenka? :O Przecież powszechnie uważa się, że znakomicie przedstawili całą akcję. Jesteś wyjątkiem od reguły, że ludziom bardzo podobał się ten odcinek i przedstawienie Strzelaniny w Magdalence.
Zależy o czym mowa,ale przedstawienie samej strzelaniny,jak zresztą większość (jeżeli nie wszystkie) strzelaniny w tym serialu są przedstawione cienko,często widać że aktorzy nie za bardzo wiedzieli jak obchodzić się z bronią albo nie wiedzieli jak mają zagrać, podłożenie dźwięków jest po prostu okropne,poczynając od samych dźwięków,w sensie ich jakości,a skończywszy na synchronizacji,już pomijam inne nieścisłości. No i w samej Magdalence niektóre wybuchy są trochę przegięte.
A nawiązując do tematu,myślę że nie było opcji żeby ominąć Magdalenkę,ale za bardzo starali się z tego zrobić Szklaną Pułapkę. Tym niemniej,przedstawienie tego co się działo przed akcją było moim zdaniem bardzo ciekawe,ale sama akcja była kiepska.
,,Przecież powszechnie uważa się, że znakomicie przedstawili całą akcję" - no raczej nie przedstawili.
Policyjna akcja w podwarszawskiej Magdalence to temat ważny gdyż w historii Polskiej Policji nie było dotąd tylu ofiar. Odcinek ,,PitBula” traktujący o tym wydarzeniu spowodował u mnie mieszane uczucia, gdyż nie rozumiem próby twórców serialu ,,wpisania” głównych bohaterów w fabułę odcinka. Pamiętacie scenę w której, ,,Nielat” szturmuje domek z kałachem w rękach?? Po co ta scena…. Z tego na ile orientuje się w temacie w szturmie brały udział jednostki centralne AT i tylko takie mogły brać udział. Rola jednostek ds. Zwalczania terroru kryminalnego ograniczyła się (samym szturmie) do dostarczenia amunicji, której zabrakło po jakimś czasie intensywnej wymiany ognia. Bohaterowie serialu typu Nielat, Despero, Gebels itp. powinni stać i co najwyżej obserwować akcje.
Wtedy odcinek byłby to swoisty hołd złożony ludziom-bohaterom którzy zginęli w tej akcji.