PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127092
8,0 20 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Skilene

ocenił(a) serial na 10

W USA ta para jest bardzo popularna,a co wy o tym myślicie?Czy Skipper i Marlenka powinni być razem?Powiem wam tylko,że jest coraz więcej wątków mogłyby do tego prowadzić.

Angela1997

Skipper i Marlenka jak dla mnie do siebie nie pasują. Mają zupełnie różne charaktery. Nawet jakby zaczęli ze sobą chodzić (a twórcy serialu raczej tak nie zrobią) to szybko by się rozstali. A poza tym: ssak i ptak?

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Właśnie...Tylko w tym serialu w ogóle jest dużo "połączeń" międzygatunkowych,np.Kowalski zakochany w delfinie,to też ssak.Skipper i Kitka,może i oboje byli ptakami,ale też z dwóch odmiennych gatunków.

ocenił(a) serial na 8
Angela1997

Otóż dlaczego Skipper nie może być z Marlenką - tworzy parę z Kitką. Ponadto swoje plany co do Marlenki ma Julian ;)

ocenił(a) serial na 10
Christof20

Tak,aczkolwiek co do Skippera i Kitki ich związek się rozpadł,po tym jak okazało się,że Kitka zjadła Freda.Skipper powiedział wtedy,że woli się poświecić pracy. A Julian i Marlenka?W odcinku "Miłość z automatu" Julian zrzeka się miłości do Marlenki na rzecz Freda.

ocenił(a) serial na 9
Flutterlie

przeciwieństwa się przyciągają ;))

Angela1997

Uważam ,że Marlenka i Skipper byliby świetną parą ,zresztą fajny byłby taki odcinek , w którym Skilene staje się prawdą. Jest między nimi chemia ,co widać trochę w odcinku z skarbem Złotego Wiewióra.

ocenił(a) serial na 10
marina1318

Możemy mieć tylko nadzieje,że scenarzyści zrobią coś w tej sprawie...
Fajnie by było,gdyby przypadkiem dostały im się w ręce moje scenariusze,może by im to trochę pomogło,heheh... ;-)
Ale jest jeszcze jedna sprawa,która mnie intryguje.Dlaczego w odcinku "Dorwać kierowcę"
Skipper mówi przez sen,tu cytuję:"Nie Doris,nie Kowalski się nie może dowiedzieć"...
Hmhm trochę to dziwne...Ciekawe o czym Kowalski nie miałby się dowiedzieć...Myślę,że tego też wkrótce się dowiemy...znaczy chyba :P

ocenił(a) serial na 7
Angela1997

Wydaje mi się, że to miał być tylko wątek humorystyczny ;) Jednak kto wie ^^ O czerwonym wiewiórze też nic nie miało być, ale był ^^ Chociaż po odcinku gdzie Kowalski pomaga Doris i jest misja w której ratują jej brata, wątpię by coś takiego powstało ;) Większość ludzi pewnie tej sceny nie pamięta. Jednak co do paringów to nie chce by Kowalski był z Doris. To prawda ładny z niej delfin, ale była oschła i nie wrażliwa na jego uczucia. Dlatego mówię stanowcze nie ! Nawet ją lubię. Jednak uważam, że nie zasługuje na Kowalskiego. Kowalski jest jedną z moich ulubionych postaci ( stoi na czele razem z Julianem, a potem Rico,itd.) dlatego jeśli chcą zrobić z nim paring niech wstawią nową postać, która nie będzie dla niego taka oschła i nie czuła ^^ W końcu tyle było tych parek i wszystko jest nie stałe. A jeśli mowa o dziwnych parkach to jak Kowalski zakochał się w samochodzie, a Alis w koszu na śmieci to są szczyty xD W takich serialach raczej nie pary i wątki miłosne są tworzone na jeden odcinek lub jako wątek humorystyczny, a potem ewentualnie wykorzystywane. Więc wątpię by było coś na poważnie, a szkoda T//T

marina1318

zdenerwował się bo Marlena to poprostu jego przyjaciółka

dawidking2

Ale Marlenka to również przyjaciółka Szeregowego ,Kowalskiego i Rico,a oni za nią w zawalający korytarz się nie rzucili.

marina1318

bo Skipper jest z nich najodwarzniejszy

dawidking2

Nie zawsze :D

marina1318

Ale często :)

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Dokładnie :D

użytkownik usunięty
marina1318

no właśnie

ocenił(a) serial na 8
Angela1997

Nie! Jestem całkowicie przeciwna temu związkowi. Może dlatego, że lubię Skippera, a Marlenki po prostu nie trawię. Gdyby naprawdę stworzyliby nową parę to scenarzyści zrobiliby największy błąd w swoim życiu!

Merkura

Zgadzam się z tobą całkowicie, co napisałam parę postów wyżej :). A i jeszcze przeciwieństwa się nie przyciągają (przypomnijcie sobie odcinek Miłość z automatu...)

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Ja ani nie jestem zbytnią zwolenniczką,ani przeciwniczką...Nie mam nic przeciwko temu,żeby Skipper był z Marlenką,choć przyznam nie odmówiłabym sobie nowej postaci,która by mogła trochę zamieszać. ;-)
A co do Kowalskiego i Doris.W Stanach,z dużymi emocjami reaguje się na te parę.Ale ja powiem wam szczerze,że nie wiem czy bym chciała,żeby "Kowaris" stała się rzeczywistością.Boję się,że ona znowu go zostawi, i że biedaczek będzie cierpiał jeszcze mocniej :-/

ocenił(a) serial na 8
Angela1997

ja tam wole żeby Kowalski był z kimś innym. Ta Doris wydaje mi się jakąś lalunią z manią mody i urody. Tak sobie ją wyobrażałam. Wolałabym żeby Kowalski miał właśnie taką dziewczynę Pingwinią, np. Taką jak z waszych opowiadań. Bo raczej Doris nie polubię, a woogule ssak i ptak?? Dziwnie to by wyglądało. Wolę poprostu jakby miał inną dziewczynę.

ocenił(a) serial na 10
LastDay

Dokładnie!
I dlatego stworzyłam Isabellę(pfii,to nie prawda,stworzyłam ją,by zaspokoić swoje chore pragnienie bycia przyjaciółką Kowalskiego,ale co tam ;P).
Ja też sądzę,że to 'pusta dziunia' z zawyżonym ego i zerowym intelektem.
Ogólnie wolałabym jakąś inną dziewczynę.
Taką w stylu Geniusza ;D

ocenił(a) serial na 7
Angela1997

A ja mam ekstra pomysł ! Załóżmy fanclub przeciwników "Kowaris" ;) Gehee !

Angela1997

jakis czas temu ogladałam wlaśnie filmiki o Skilene i wow...taka chemia!!! a właśnie ,wie ktoś może ,w którym odcinku jest taka scena ,że Skipper obejmuje Marlenkę ,a ta się go tak słit trzyma ,i oboije się uśmiechają ,jest to w tym filmiku -> http://www.youtube.com/watch?v=I_0ICjrmuak na sekundzie 0:50

ocenił(a) serial na 10
marina1318

To jest odcinek "Miss Ja",na końcu,gdy Skipper mówi,że ssaki to tłumoki...

Angela1997

dzięki :-D

ocenił(a) serial na 10
marina1318

Nie ma za co :)

Angela1997

Przedtem ,jak oglądam PzM ,to nie widziałam tego , dopiero teraz to zauważyłam.I zdecydowanie Pingwiny skończą się sceną miłosną (kiss ...) ... Ło matko toż to oni są dla siebie stworzeni!!!

ocenił(a) serial na 9
Angela1997

Mam takie pytanie nie do tematu.. kiedyś albo mi śniło, albo to było serio, na yt widziałam odcinek po angielsku co kowalski stworzył miłosną maszynę.. nawet nie że maszynę ale coś na pozór strzał kupidyna.. tylko że nie widziałam końca.. nawet nie wiem czemu.. nawet nie pamiętam o co w tym odcinku chodziło xd ale moje pytanie brzmi: mieliście styczność z takim odcinkiem?

Mika9842

Tak, był taki odcinek - "Loathe at First Sight" - Kowalski buduje "maszynę miłości", która ma sprawić, że Doris się w nim zakocha. :3
Ty masz link - http://www.youtube.com/watch?v=Ve5xGNjb-0g (niestety jeszcze po angielsku)

ocenił(a) serial na 9
BlueBlueFox

oh! wielkie, wielkie dzięki ;))
tak się cieszę że to jednak nie był sen xd pewnie tego odcinka (jak i reszty) z polskim dubbingiem prędko się nie doczekamy, ale nie wolno tracić nadziei xd teraz to się trzeba lepiej przyłożyć do angielskiego, bu cokolwiek zrozumieć ;d

Angela1997

Skipper i Marlenka nie powinni być razem. To bajka dla dzieci a romanse skomplikowały by niepotrzebnie sprawę. Nie wyobrażam sobie by Skipper dzielił życie prywatne z zawodowym. Lepiej by zostali przyjaciółmi i sobie dogryzali ("ssaki to tłumoki"). Oczywiście w tym samym czasie jakieś zaloty mogły by być... ale nic więcej.
Do tego głupotę Juliana dodać i mielibyśmy niezłą mieszankę uśmiechu i śmiechu...

Wookie_LG

Popieram koleżankę powyżej :D

KingOfAllLemurs

raczej kolego :)

użytkownik usunięty
Wookie_LG

Polenizowałbym... to nie jest "bajka dla dzieci", teksty i sytuacje zrozumieją tylko starsi widzowie od 12 lat. To tyle mi chodziło jak na razie.

12 to nadal dziecko... zresztą South Parkiem to to nie jest, nie. Więc "dla dzieci" jest tu na miejscu

użytkownik usunięty
Wookie_LG

Zupełnie nie na miejscu. A o SP to nawet nie wspominaj, bo to serial nie przeznaczony dla nikogo... Pingwiny nie nadają się dla dzieci, bo nie zrozumieją tego, co tam jest. Serial przyciągnie prędzej dorosłych widzów oraz nastolatków, ale dzieci, to nie...

czego tutaj nie zrozumieć?

Wookie_LG

Tekstów Skippera,zachowań Julka i niektórych tekstów Morta.

marina1318

jak tam chcecie

marina1318

ale Wy chyba patrzycie na dziecko i widzicie przedszkolaka albo 1- czy 2-klasistę z podstawówki z Naszych czasów. A wiadomo że każde następne pokolenie dorasta szybciej. Dziś dzieci uczą się przeklinać zanim nauczą się w pełni choćby jednego języka, umieją pisać smsy nim nauczą się pisać czy czytać. Może przesadzam...
ale 10-13 letnie dziecko zrozumie te bajkę

Wookie_LG

nie przesadzasz ,przecież podobnie jest w Fineaszu i Ferbie

ocenił(a) serial na 10
marina1318

Faktycznie przy dzisiejszym tempie życie dzieci dorastają szybciej.Podam przykład.Moja 7-letnia kuzynka,która nie za bardzo rozumie jeszcze niektóre teksty z Pingwinów(choć jak się okazuje jest ich wielką fanką z czego jestem dumna),ogląda z wielkim zainteresowaniem BTR.I tutaj żadnych problemów z rozumieniem nie ma...Dziwne,ale prawdziwe.

Angela1997

Normalne. Tak samo ma moja 9-letnia siostra,która ogląda i świetnie rozumie ,, Ekipę z New Jersey '' z MTV .
Podobnie ma z kilkoma dorosłymi serialami . Dziwne i prawdziwe...

ocenił(a) serial na 10
marina1318

Nom a jak ja spytasz o jakiś tekst Skippera to robi takie wielkie oczy i nie wie o co cho...Heheh :D

Angela1997

jak zgadłaś 0.o??? Ona DOKŁADNIE to robi.

ocenił(a) serial na 10
marina1318

Patrycja ma tak samo :DDDD
I jeszcze patrzy na mnie takim wzrokiem,gdy powtarzam za Kowalskim jakieś baaardzo trudne słowa jakby chciała powiedzieć:"Zwariowałaś?Z księżyca spadłaś?Na jakim świecie ty żyjesz?"
;-)

Angela1997

na mnie tak Madzia lukneła ,jak zaczęłam wczoraj gadać o Skilene... a potem kazała się zamknąć -.- cóż ,przynajmniej napisałam nową część opowiadanka na bloga

ocenił(a) serial na 10
marina1318

Hehe jedynym dzieckiem,które mogłoby ze mną gadać ciągle o pingwinach,jest 7-letni synek moich znajomych-Igor.On jest niekiedy jeszcze lepszy ode mnie :D Ale to dobrze :-)
A co do opowiadań na bloga...Ja moje zawsze piszę rano,gdy wszyscy śpią,a tata zajmuje mi kompa :P
Albo jak leżę w łóżku jestem(co mi się ostatnio baaardzo często zdarza).

Angela1997

jedyną osobą ,z którą mogę gadać o pingwinach ,jest mój przyjaciel Miłosz - sam wymyślił kilka odcinków do pingwinów .
opowiadania piszę wieczorem,po szkole ,oglądając przy tym filmy (ostatnio kungfupandę2 i przed świtem) albo leżąc w łóżku ,a zaraz z rana publikuję.

ocenił(a) serial na 10
marina1318

Ja przed feriami miałam takie dziwne zajście,że kładłam się spać o 19:30,a wstawałam o 3 lub 4 i zaraz zasuwałam o pingwinkach,albo opowiadania,albo na bloga.Teraz już tak nie,ale dzięki temu jestem 3 odcinki do przodu,heheh.
Ja mam tą władzę,że wiem co się stanie potem i ja właśnie za to uwielbiam pisanie notek.Mogę zrobić z bohaterem co chcę,spowodować,że stanie się dobry bądź zły,że się zakocha lub odkocha a nawet mogę go uśmiercić...Oooo znowu mnie ciut poniosło.Heheh :D

Angela1997

znowu... ja tak fajnie nie mam ,bo jest sql(nie,nie ,boże-za co?!?) ,ale i tak jestem1 odc do przodu.