PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127059
8,0 20 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Przygody Skippera

ocenił(a) serial na 7

Skipper czasem wspomina o Manfreddiem i Johnsonie, albo o Danii. Może mogli by zrobić film lub chociaż odcinek, który wyjaśnia te wydarzenia.

Alex2422

Zgadzam się, ale to by znaczyło że nie będzie w tym filmie ani Rico ani Kowalskiego ani Szeregowego. O Julianie i reszcie już nie wspomnę. A to by była duża strata :) Ale jeden odcinek mogliby zrobić :)

P.S.
Uwielbiam tą bajke :)

ocenił(a) serial na 7
attra

Skipper ma najlepsze, po Juliane, teksty. Na pewno by coś wymyślili.

Alex2422

Ja mam pomysl na taki odcinek z Danią :Skipper wykonuje tajna misję w Danii z Hansem ,ale ten oczernia go przy zdawaniu raportu i Skipper ,chcąc się zemścić ,goni za nim i robi taką ,za przeproszeniem,rozpierduchę ,że dostaje zakaz wstępu do Danii,lecz przedtem dopada Hansa i walczy z nim na śledzie ,oraz tą walkę zwycięża .Upokorzony maskonur planuje zemstę... a wszystko później kończy się w odcinku ,,Zemsta jest słodka''.

marina1318

raczej na dorsze

ocenił(a) serial na 10
dawidking2

Szczegół :P
Ale też mogliby zrobić tak, że wszyscy w końcu namówili Skippera do zwierzeń (powodzenia! XD ;) ) i on im to wszystko opowiada, ale co jakiś czas mu przerywają :P Wtedy będą i Kowalski, i Rico, i Szeregowy... I Julian... ;D

Szeherezadaa

I Marlenka ;) Fajny byłby taki odc :D

marina1318

też o tym myślałem

dawidking2

PS mam inny pomysł ;
Skipper , Kowalski , Jonson [czy jak się to pisze ] i Manfredi szukają skradzionych planów przez homary . Bulgot wynajmuje płatnego zabójce aby zniszczył grupe pingwinów . pingwiny tropią Bulgota ale nagle z drzewa spada lasso i łapie Malnfrediego , potem przed dziobem jonsona ląduje strzała z napisem ,, za tobą '' i go porywa , potem ktoś wciąga w krzaki Kowalskiego ,na koniec na Skippera spada sieć ale jej unika . tajemniczy wróg znika . Skipper szuka drużyny po całej Kopenhadze . potem przychodzi list . ,, po tych 2 ale jajogłowego masz szanse uratować ''. Skipper przychodzi na ulice równierz ustaloną w liście . nagle dostaje rybą . budzi się w klatce w której równierz siedzi Kowalski .
Skipper ; gdzie my jesteśmy
Kowalski ; chyba w kryjówce doktora bulgota .
S; na jakiej podstawie tak sądzicie
K;bo widziałem jego i jakiegoś maskonura
S;co zrobili z malfredim i jonsonem
K; nie wiem wpadli do zapadni
nagle wychodzi bulgot i jakiś maskonur który okazuje nazywać się Hans . Bulgot odpowiada ,, starzejesz się Skipper wpadłeś w moją zasadzke '' . Skipper mówi do kowalskiego ; ,, udawaj że zemdlałeś '' jak i Kowalski zrobił . Bulgot otwiera klatke ale Skipper wyskoczył i kopną go w delfini pysk . mówi Hansowi aby obronił go przed Skipperem lecz na to Hans;za dopłatą
Bulgot ; dobra
Hans stacza walke ze Skipperem który krzyczy że Kowalski może przestać udawać lecz na to Kowalski ,,ale ja niemam dorsza'' Skipper i Hans wylatują na zewnątrz , gdzie Skipper pokonuje maskonura . lecz Duńczycy przygarniają Hansa a pingwiny gonią . potem Skip i kowcio werbują Rico i Szeregowego

ocenił(a) serial na 10
dawidking2

Też fajne :P Hehe ^^ I to by była ich druga współpraca w "Returnie..." :D
Ach... Trza by chyba napisać do DramWorksa ;P

ocenił(a) serial na 10
dawidking2

Emm,zawsze mogłoby być tak,iż oni ze sobą współpracowali,jak mówiła Marinka,ale Hans wybrał tą złą stronę-został przekupiony przez szpiegów i stąd ta odwieczna paranoja Skippera.
Oczywiście w Danii,wina zostanie zwalona na pingwina przez co staje się on tam wrogiem.
Z czasem jednak mroczne uczynki maskonura wychodzą na wierzch i Duńczycy go wywalają.
Sprawa musi mieć związek z duńskim kontrwywiadem,ponieważ w odcinku "Miłość o długiej szyi",Skipper mówi:"Zmylimy kontrwywiad do tego stopnia,że aż im jelita wykręci."

Angela1997

to sama coś wymyśl

ocenił(a) serial na 10
dawidking2

Napisałam...
Ale to tylko przysłowiowa teoria...
Ja w opowiadaniach nie mam zamiaru roztrząsać sprawy Danii...
Z Hansem za to zwiążę inny ciekawy,tajemniczy wątek :P

dawidking2

Eeee.... Nic nie powiem lepiej... Bo bym musiała pokląć...

użytkownik usunięty
Alex2422

Uważam, że jeśli ten temat rozwiną, to będzie to chyba w ostatnim odcinku. Tak przynajmniej byłoby dobrze. Mogą pojechać do Danii, przy okazji.

Ale z jednej strony, myślę, że nie trzeba tego tłumaczyć. Co było, to było, a tajemniczość tych wydarzeń dobrze pasuje do serialu.

ocenił(a) serial na 10

Tak...
Podobnie jest z Doris.
Są sprawy owiane tajemnicą i ciężko cokolwiek się dowiedzieć.
Można się jedynie domyślać. :D

użytkownik usunięty
Angela1997

Uwielbiam się domyślać :). I chcę się domyślać cały czas.

ocenił(a) serial na 10

Heheh,ale Doris ma się podobno pojawić.
Z jednej strony się cieszę,ale z drugiej...jak znowu zrani Kowalskiego,to ich chyba tam kabumnę
:P
Hue hue,ja lubię myśleć jak zginęli(i czy w ogóle)Manfredi i Jonson... ;D

użytkownik usunięty
Angela1997

Jak Doris to zrobi, to (nie wiem jak, ale to zrobię) przeniosę się tam i jej urwę łeb... Albo przynajmniej rozwalę sobie TV XD. Nie będę mógł patrzeć na ból tego wspaniałego pingwina...

ocenił(a) serial na 10

A zabierzesz mnie ze sobą???
Po pierwsze,walnę jej 16 razy z plaskacza i raz ją kopnę...
A o drugie postaram się przekonać Kowalskiego,że jest warty kogoś lepszego,niż tej pustej laluni,która go nie docenia i zdradza ; /

użytkownik usunięty
Angela1997

No a jak inaczej? Ależ oczywiście, trzeba coś z nią w końcu zrobić! Aha, 16 razy to za mało, dodaj jeszcze jedno 0 na końcu, wtedy będzie dobrze :). A jak chcesz, to możesz TY zostać jego dziewczyną XD. Znając cię, chciałabyś tego, no nie?

ocenił(a) serial na 10

Hue hue,nie wiem czy gdzieś wspominałam,ale Issy to lepsza wersja mnie :P
Zawsze chciałam być nią :P
A wiesz czemu 16?
Bo tyle razy odmówiła Kowalskiemu.
A połowa to kopnięcie : )
Mogłabym jeszcze na niej wypróbować impulsy elektryczne i działanie kwasów : D

Angela1997

Angie, tylko na tyle cię stać? Są gorsze metody tortur (Evil laugh) :)
Ja bym mogła być w takim razie dziewczyną Skipper :P

użytkownik usunięty
Angela1997

Co do Issy, chyba gdzieś wspominałaś. Co do 16: sprytna kalkulacja, ale i tak to zero możesz tam dodać. Przynajmniej ode mnie :).

ocenił(a) serial na 10

Hep hep...
Nom,właśnie.
A skoro będzie Kowbella(połączenie Isabelli z Kowalskim),to tak jakbym zrobiła siebie jego dziewczyną :P
Ja zaraz ci mogę wymyślić:
Chodzenie po rozżarzonych węglach
Kąpiel w lodowatej i gorącej wodzie
Wrzucenie do lawy i podciąganie do góry
Przypalanie płetw i ogona...
Dużo by się znalazło :D

użytkownik usunięty
Angela1997

Na węgle nie dodawaj żadnego popiołu, dzięki temu by ją bardzo bolało . Co do wody: bardzo szybko ją przesuwaj do drugiej wody (jeśli jest w lodowatej, do gorącej, jeśli w gorącej to do lodowatej!), a z przypalaniem, to na początku ją porządnie wysusz. Wobec niej powinnaś być jak najbardziej brutalna, skoro tak zraniła Kowalskiego...

ocenił(a) serial na 10

Buhahaha,a mogę jej wyciąć jelita??
Dobra nie...
To dla mnie zbyt obrzydliwe...
Ale...
Zawsze można wpuścić jakieś jadowite zwierzaki(stawonogi)by ją pokąsały i by ginęła w straszliwych męczarniach.
Do tego co chwila będę robić saunę,ale nie zwyczajną,tylko super gorącą i wysuszającą...

użytkownik usunięty
Angela1997

Pająki... Nienawidzę pająków, mam arachnofobię. Może ona też ma arachnofobię.

ocenił(a) serial na 10

Oby...
Buhahahah :)
Ja też nie przepadam...
Ale stawonogi to też owady,wije,skorupiaki...
Może jakiś skorpion :P

użytkownik usunięty
Angela1997

Wiem, ale według mnie pająki są najgorsze. Wiele jest jadowitych, a dodatkowo poruszają się tak dziwnie... Brrr... Tylko jeden pajączek całkiem ładnie wygląda, a jest to skakun. Pamiętaj, skakuna nie wolno jej dawać. :)

Ja się boję pająków i innych obrzydlistw, które szybko łażą/są wielkie/latają.

użytkownik usunięty
Flutterlie

A ja się boję tylko pająków. Niektóre stworzenia są takie słodkie! Aż obrzydliwie słodkie... XD

Karaluchy nie. Małych pająków, które chodzą w miarę wolno (tzn. nie zapieprzają jak lekkoatleci) się nie boję. Kiedyś mi taki na historii po ławce łaził i straszyłam nim koleżankę :P

użytkownik usunięty
Flutterlie

No, ja podobnie.

Muszę kończyć, bo muszę zapieprzać do kościoła jak lekkoatleta. XD Wszak jestem chrześcijaninem! XD

Nara.

Nara :)

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Pająki...
Nie lubię włochatych i tych super szybkich.
Ale takie kątniki co są w chacie,to spoko :)

Angela1997

No, ja tak samo :)

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

A chrząszczy się w ogóle nie boję.
A moja np tak panikuje...
Ja miałam na ręce i nic...
A jaki był ślicznie błyszczący ;D

użytkownik usunięty
Angela1997

Chrząszcze są wręcz urocze. Lubię jak wspinają mi się na ręce, to tak fajnie drapie... :P

ocenił(a) serial na 10

Ja też się boję pająków :( Tomój najgorszy koszmar ;P

ocenił(a) serial na 10

Ja też za nimi przepadam.
A ludzie tam mówili,że one gryzą.
Jakoś chodził mi po ręce i nic mi nie zrobił.
A ja miałam takiego wielkiego robala z wijów na ręce,też fajnie drapało jak chodził :P

użytkownik usunięty
Angela1997

Jakiego robala?
Ja uwielbiam robale!
Powiedz, jaki to jest, chcę go wziąć na rękę! XD

ocenił(a) serial na 10

Sorka,ale nie wiem...
Straszyk?!
Naprawdę nie pamiętam...
Ale był dość spory,koloru bordowo-brązowego i miał takie długie odnóża...

użytkownik usunięty
Angela1997

Chodzi ci o tego stwora: http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.naturephoto-cz.eu/pic/krasensky/wt yk-straszyk-0710.jpg&imgrefurl=http://www.naturephoto-cz.eu/wtyk-straszyk-pic-45 72.html&h=412&w=550&sz=87&tbnid=1QtcVF0DkBVFSM:&tbnh=105&tbnw=140&prev=/search%3 Fq%3DStraszyk%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=Straszyk&docid=2sMJWdwLV69ZPM&hl=p l&sa=X&ei=qmSyT5DKNcGg0QWcnpy3CQ&ved=0CG0Q9QEwBQ&dur=1892 czy http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://2.bp.blogspot.com/-7ptHGLtvYH8/TZ9nFle 1XEI/AAAAAAAAAAk/NrryY7K4oJ0/s1600/563d8310b3f54c64med.jpg&imgrefurl=http://moje zwierzenta.blogspot.com/2011_04_01_archive.html&h=375&w=500&sz=53&tbnid=M_5vSnms 4DPEKM:&tbnh=99&tbnw=132&prev=/search%3Fq%3DStraszyk%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom =1&q=Straszyk&docid=hKUOQN_XJWtxWM&hl=pl&sa=X&ei=qmSyT5DKNcGg0QWcnpy3CQ&ved=0CGQ Q9QEwAg&dur=1085 ? Sądząc po opisie, to chyba ten drugi, no nie?

ocenił(a) serial na 10

Nie,dokładnie to ten
https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQmoAAASUtFBZPMtVrfkg18Op08Q F1IvJOHWxCTMoXKTyINwuuNQA
Ten jest nawet słodki,a ten drugi lekko odrzucający ; )

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

http://2.bp.blogspot.com/_q-jSfW2SIFg/Sa5jUc0cenI/AAAAAAAAB-o/vAoK0AIA6hs/s400/C IMG9285.JPG
Tu jest większy :D

użytkownik usunięty
Angela1997

Gdzie go spotkałaś? Nigdy takiego stwora nie widziałem u mnie w okolicy.

ocenił(a) serial na 10

Emm,na lekcji biologi.
Pan do nas przyjechał z takimi zwierzakami i dał mi na rękę.
Swoją drogą byłam jedyną odważną,bo Pan chciał chłopaków,ale oni się bali :P
Chcesz fajne zdjęcia Kowalskiego i innych pingwinów?
Mam kilka spoilerów...

użytkownik usunięty
Angela1997

No to macie fajne lekcje. U nas jest tylko nuuuuda... Ale chciałbym takiego robala wziąć na rękę i nie rozumiem, czemu chłopaki w waszej klasie się bali... XD

Jak zdjęcia dotyczą PzM, to wiedz, że chcę zawsze :).

ocenił(a) serial na 10

Nie wiem...
Oni ogólnie są panikarzami :P
Spoko...
Widziałeś ten odcinek?
http://images5.fanpop.com/image/photos/30800000/Cute-kowalski-30835221-120-69.pn g
http://images5.fanpop.com/image/photos/30800000/So-Happy-D-kowalski-30835238-233 -166.png
http://images5.fanpop.com/image/photos/30800000/Yay-kowalski-30835252-524-341.pn g