Czy nie uważacie, że Pingwiny z Madagaskaru powinny być też zrealizowane w formie
pełnometrażowego filmu? Tak, wiem, że jest Madagaskar, ale co z tego? To są inne filmy (i
seriale), więc chyba nie byłoby problemu? Co o tym myślicie?
Ja osobiście myślę o jakiejś arcytrudnej misji z Bulgotem w roli głównej. Nie wykluczam
podróżowania w czasie lub przez wymiary.
Oo ! A ja bym była po prostu Mika ;D
Och! jak to sobie wyobrażam to aż chce mi się zainwestować w taką maszynę ^ ^ Ciekawe czy ktoś kiedyś próbował, albo planuję zrobić taką maszynę (nie licząc nas :D). Ooo ! I byśmy do szkoły nie musiały chodzić ! Ach ! NO NORMALNIE RAJ :d
Taaak,a ja bym się uczyła u boku największego geniusza wszechczasów...
I poznałabym najbardziej imprezowego króla na świecie,a z Marlenką byśmy się kumplowały i w końcu byśmy się dowiedziały,jak to jest między nią a Skipperem :P
Ps.A ja bym tą Doris własnoręcznie udusiła! ;PPPP
Hahaha !
Noom ! Jest tyle super rzeczy jakie można by było zrobić w tamtym świecie.. ALE dlaczego to nie może być prawda no ! Choć ja i tak wierzę że kiedyś wymyślą taki wynalazek i będzie można spełnić swoje marzenie ;D !
A co do Doris to KA BOOM ! I papa ;D
Tak za to co zrobiła Kowalskiemu,to bym ją z miejsca Rozkabumowała(i nie,nie chodzi o to,że chętnie zajęłabym jej miejsce :P)
Miejmy nadzieję,może jak będziemy miały po 90lat...Haha,ale nawet wtedy bym się przeniosła.Ta wizja napawa mnie takim optymizmem,że aż mi się latać chcę!I nawet przepisywać te głupie zeszyty ;P
Oglądałaś już ten odcinek?
Haha ;D Ta jaaasne ;P
Jak dożyję 90 to czemu nie :D Albo jak mnie nie zamkną w izolatce za zniszczenie północnej europy.. hm.. No ale miejmy nadzieje że jednak ;D
No przepisuj, przepisuj ^ ^
Jaki odcinek ?
Hahaha to pewnie zamknęliby nas razem :D
Przepisuję matmę :D Może to dziwne,ale mi wychodzą dobre wyniki,a jemu nie :P
No ten "Czarodziejski pędzel"
Hehe, masz to po Kowalskim.. choć z drugiej strony to on się często myli w obliczeniach, i zazwyczaj coś wybucha alee... ; D
Tak, tak oglądałam z bratem, dlatego mnie tyle nie było, bo potem oglądnęłam z nim całą 1 serie Xd
Zajefajny odcinek, a z tym kalkulatorem było super ;d Powrócił do starego liczenia na liczydle ^^
Przy okazji zauważyłam też że kilku odcinków nie widziałam ^ ^
Weee ja nie mam tej przyjemności,wszystko widziałam,niektóre wielokrotnie,ale chętnie posłucha,których ty nie widziałaś. :D
Pozdrów brata od Kowalskiego(Czas zacząć przygotowania do naszej małej mistyfikacji) :D
Ps.Co ja mam mu w ogóle napisać???
A to z matmą,ja rozumiem matmę,a Paweł nie za bardzo :P A Kowalski?Wydaję mi się,że gdyby Doris była przy nim to nie byłby taki nierozgarnięty :P
Haha ; D A ja na szczęście nie wszystkie, ale tamte które i tak już widziałam niejednokrotnie to i tak zawsze mnie rozśmieszają ; P
Okey, pozdrowię ^ ^ Ciekawe jak zareaguje Xd
Hehe, pewnie tak ; DD
Ja tam mogę oglądać nawet 100 razy,a i tak zawsze się śmieje jak opętana.Ostatnio mój tata mówi:Przecież już to parę razy oglądałaś,a ja:No i?tata:To czemu się śmiejesz,jakbyś to widziała pierwszy raz w życiu?,ja:Bo to jest strasznie śmieszne :P
Im więcej razy oglądasz tym bardziej możesz skupić się na tle i co robią bohaterowie w dalszej części planu,np."jak oglądałam "Dorwać kierowcę" pierwszy raz to nie zauważyłam,że jak Rico wskakuje do bazy uciekając przed samochodem,to Skipper mówi:Nie Doris,nie Kowalski się nie może dowiedzieć,zauważyłam to dopiero za drugim razem :P
A powiesz mi jakie odcinki widziałaś pierwszy raz,to ja ci powiem co ja w nich naj lubię.
No,też jestem ciekawa.
Patrz poniżej ;d zapomniałam ci na to pytanie odpowiedzieć w tamtym komentarzu ^ ^ A co do tego mojego pytania poniżej to je trochę źle złożyłam.. może lepiej zapytać, jaki odcinek widziałaś pierwszy raz z całej serii ? Kurde no nie wiem jak ułożyć to pytanie ;D ale chyba wiesz o co mi chodzi ^^
Nom chyba "Permanentna inwigilacja",to był chyba ten katalizator do mojej pierwszej przygody z pingwinkami.
Ps.Ja wtedy byłam młodsza i nienawidziłam....KOWALSKIEGO!Szok,teraz bym się za niego zabić dała...eeee no może przesadziła ciut,ale kiedyś mnie wnerwiał,bo mówił wyrazami,których nie rozumiałam.A teraz sama mówię jak on :P.Co za ironia losu ;D
Haha ; P Mój brat też go za bardzo nie rozumie, ale jednak zawsze się śmieje z jego teksów ;D I go lubi ^^
Ja tam szczerze mówiąc znowu taka mała nie byłam jak zaczęłam oglądać pingwiny ; p Może rok temu Xd ?
Ale i tak uzależnienie jest takie samo ;d
Ja jak zaczęłam miałam eee z 12,potem przestałam(nie wiem jak mogłam ;P),ale od października znów mnie wzięło i teraz za nic nie chce puścić :D
Haha ;D nawet jak pozwolisz sobie na przerwę to uzależnienie powraca ; P Ciekawe kiedy mi przejdzie ta mania na pingwiny.. A MOŻE JUŻ NIGDY !? ^ ^
Wyobrażasz to sobie,idzie babcia ulicą,podchodzi do niej jakiś bandyta,a ona wyciąga z torebki dynamit rzuca w niego i komentuje Ka-boom!Hahahaha :D
A co do odcinków których nie widziałam z pierwszej serii to np. ,,Tańczący z duszami" i ,,Dwie stopy nad ziemią i wyżej" No ale wszytko nadrobiłam ;d a tak to resztę raczej widziałam ;P A tak mnie ciekawi.. Jaki pierwszy odcinek widziałaś jako pierwszy? Bo moja przygoda z pingwinami zaczęła się od oglądnięcia odcinka ,,Nawiedzone zoo" a potem kolejnego, i tak się stało że zaczęłam się tym strasznie interesować.. Nie wytrzymałam jednego dnia żeby choć raz nie wspomnieć coś o pingwinach :D a potem.. dostałam już tytuł maniaczki ;D
To było tak dawno,ale chyba "Permanentna inwigilacja",bo pamiętam,że tytuł tego odcinka,był pierwszym trudnym słownym związkiem,którego się nauczyłam ;P
A i o wygnaniu Morta też oglądałam :D Lemurostopofobia wymiata ;>
Oglądałam "Tańczący z duszami" to jak się Skipper ruszał bomba,a i na końcu dyskusja o magii tez dobra ;>
Haha ;D
Słuchaj ! Xd Opowiem ci jaka była reakcja mojego brata na twoje pozdrowienia:
Przychodzi do pokoju i się mnie pyta:
Brat: Co porabiasz, bo dziadek już poszedł spać.. dziwne nie?
Ja: Aaa.. starzy ludzie tak mają.. a siedzę i gadam
B: A z kim?
J: A z koleżankami i kolegami.. i..
B: i z kim ? (robi zaciekawioną minę)
J: aa.. nie ważne
B: ale powiedz ! Mika, proszę !
J: A no z Kowalskim.. z tym z pingwinów z madagaskaru
B: COOO!? Z TYM KOWALSKIM!? (jego mina- bezcenna)
J. Nom i masz od niego pozdrowienia.
a co zrobił mój brat..?
A) pobiegł obudzić dziadka
B) poszedł się umyć
C) nalał sobie kompotu
Tak ! to odpowiedź A ! Wygrywasz paralizator!
Sorka, wykorzystałam cię, dla dobra mojego braciszka ;D Ale gdybyś widziała, jak biegł do pokoju dziadków potykając się o własne nogi Xd
AAAAA stałam się czyimś idolem i to w tak młodym wieku.Dziękuję. Uwierzył??Czad,dobra to etap drugi spróbujmy coś zagadać.
Biedny dziadek :P
Dziękuję za pozdrowionka.Powiedź,że żeluś wysyła mu glutozielokonstruktywny yyy śluz???
On chyba w wszystko uwierzy, ostatnio jak mnie wkurzał to wmówiłam mu że pod jego łóżkiem mieszka ciasteczkowy potwór, który zjada ostatnie delicje jak nie patrzy. Uwierzył.. A kiedyś to nawet nabrałam go że Fusia jest podwójną agentką jak pepe pan dziobak ;d Uwierzył, ale potem wytłumaczyłam mu że to jednak nie prawda, bo mama miała go mnie pretensje że mu wmawiam głupoty ;d Ale teraz sama popierała ten pomysł z Kowalskim Xd
Okey.. poczekaj, bo dziadkowie nie wiedzą o co kaman, bo mój brat ciągle do nich: babciu, dziadziu ! Kowalski mnie zna i mnie pozdrowił ! On rozmawia na komputerze z Miką i.. i.. i on mnie zna !
Xd
Hahahahahahhahahahhhaha,jaka jazda :D
Jejciu ja się tu szczerzę jak głupia.Muszę pochwalić samą siebie,to była chyba jedna z lepszych sugestii,jaką kiedykolwiek wymyśliłam :P
Dobra uspokój go i powiedź,że Kowalski powiedział,iż geniusze nie okazują nazbyt emocji. :P
Haha ; D popieram ^^
Gdyby nie ty to by nadal płakał ;d
Okey ; P A wiesz o co on mnie zapytał ? Czy mam do Kowalskiego numer telefonu Xd A ja mu na to że nie, bo oni tak mnie mają telefonów, a on: No ale kiedyś widziałem że mieli..
To ja mu zaczęłam tłumaczyć że się zepsuł i takie tam, ale można pogadać na komputerze, a on że zostaje i będzie patrzył o czym piszę ;D Na szczęście nie umie jeszcze dobrze czytać ale cytuję:
,,Aha.. no dobrze, ale go tam pozdrów i powiedz żeby pozdrowił też innych i przekaż mu że ich uwielbiam i jestem ich fanem i.. i.. że ich oglądam"
Xd No to zyskałaś fana w postaci mojego brata ;D Teraz go nie ma, ale pewnie za chwile przyjdzie, więc będę mu musiała czytać co Kowalski do mnie pisze Xd
To mój pierwszy fan.Powiedź,że Szeregowy przesyła mu buziaczki i pyta się,czy tam gdzie mieszkacie są jednorożce ;P
Rico,każe wam przekazać,eee słucham?A Ka-boom,oraz że macie jeść ryby.A Szef mówi,żebyście byli twardzi i nie płakali,bo tak robią tylko mięczaki!A jakieś koenzymalne słowko ode mnie?Uczcie się,gdyż nauka to potęga większa niżeli wszystkie bronie nuklearne świata(dobrze,że Szef tego nie czyta,bo już bym zamaskował plaskacza).A jak twój brat ma na imię?
I co wyszło naturalnie?
Haha, bardzo naturalnie ;P
Arek ^^
Jak mu to przeczytałam (opuszczając ,,I co wyszło naturalnie") to on na to:
,,O jejku ! To Mika powiedz Kowalskiemu żeby przekazał Szeregowemu że u nas w Polsce nie ma jednorożców ale gdzieś tam są i mają takie czarodziejskie poroże (chyba miał na myśli rogi ^^). Ja jem dużo ryb, bo była kiedyś w telewizorze taka reklama i mówili że ryby są zdrowe, ale niestety mama nie pozwala mi nic wybuchać.. A i napisz żeby przekazał Skipperowi że ja wcale nie płaczę tylko mi smutno.. I że nasze koty mają po nich imiona i że są tak straasznie podobne, i że ja idę za chwilę spać, bo o tej godzinie to już dawno śpię. niestety nie mam swojej tej no.. (to mu podpowiedziałam) pryczy i śpię w łóżku, a i powiedz też że mówię wszystkim dobranoc i papa i zapytaj czy jutro też będą na komputerze"
To było coś w tym stylu ;D
Hahahaha,ale jazda :D
A więc,jeżeli nic nie zakłóci Continuum Czasoprzestrzennego to powinniśmy jutro się odezwać.
A Skipper,mówił,że masz być silny,i żebyś te koty szkolił na nasz oddział w waszym ziemskim wymiarze,bo skoro mają po nas imiona to muszą wychwalać mundur swoją postawą.No,to od nas na razie tyle.Dobranoc żołnierze i pogrążcie się w iddyllicznie,ułudnych snach o le...Już kończę Szefie.To na razie.
Może być? ;P
Och ! ;D zawołam go i mu to przeczytam bo za chwile idzie spać ;d ale na pewno się ucieszy ^ ^
Hahaha Xd
to z jakim on to mówi zapałem i zachwytem trzeba usłyszeć
,,O to napisz tak : Jak jutro wstane to wejde na komputer z miką, i będziemy rozmawiać, tak sie cieszę bo ja zawsze chciałem was poznać tylko że nawet nie wiedziałem jak bo przez telewizor mnie nie słyszeliście, ale dobrze że jest komputer. A jak tam Julian i Mort i ten inny lemur? Pewnie robią zabawę u siebie i znowu nie będziecie mogli spać.. a on wie ze piszecie ze mną? I dodaj jeszcze że ja też mówię jeszcze raz wszystkim dobranoc i ten no.. no i żeby jutro Kowalski też był bo ja będę i przekaż jeszcze żeby przekazał Szefowi że ja już nie płaczę i koty będę szkolił ze siostrą jak wrócimy do domu i że idę spać i że do jutro i papa"
Jak na razie mam spokój, ale powiedział mi jeszcze że życzy ci udanych wynalazków i że cieszy się że was poznał :D
Sorki,że dopiero dzisiaj odpisuję,ale tata wczoraj zajął kompa...(Buuuuuu!!!!)
A więc lekcje wszystkie przepisane(Yeahhh,to nic,że wstałam dziś o 5,aby przepisać,bo wczoraj prawie nic nie spisałam(ciekawe dlaczego?;P),najważniejsze,że jest!)A więc co dalej z naszą mistyfikacją?Twój brat jeszcze śpi? ;D
Hehe ;D sorka że ja dopiero teraz odpisuję ale niedawno wstałam i zjadłam śniadanie ;D Ja to zawszę śpię do późna Xd
A co do brata, to on już mnie budził o 8 i mówił że chce wejść ze mną na komputer i pogadać z Kowalskim Xd ale wytłumaczyłam mu że ,,wy jeszcze śpicie" :D A teraz nie wiem co robi, bo go nawet nie ma w domu bo poszedł z babcią na spacer ; ) Ale wczoraj to tak się cieszył że mówił mi że nie będzie spał całą noc ;d
Ja a już już myślałam,że się ciebie nie doczekam :P
Ale jesteś i wszystko jest cacy ;>
Ja tam nie śpię już od 5,bo mnie to całe udawanie Kowalskiego,do takiego stanu doprowadziło,że spać nie mogę :P
Ps.Taty nie ma,poszedł grać w nogę więc mam wolnego kompa. :)
Hehe ;D No, właśnie wróciłam z polka, i jak na razie nie zamierzam nigdzie wychodzić, bo zimno !
Wiesz do czego mnie zmusili koledzy ? a wprawdzie to nie zmusili bo ja sama chciałam, ale założyłam się z nimi o piątaka że zjem psi przysmak.. i to zrobiłam Xd Nie wiem czy było watro o 5 zł ale no przynajmniej już wiem jak smakuje :D Ale nadal mam ten posmak.. BLEEE!
To ty tak wcześnie wstałaś?! Haha ;d Pewnie pracowałaś na jakimś wynalazkiem ! przyznaj się ; ] !!
Ooo! cieszę się :P przynajmniej sobie pogadamy ^^
No nie wiem,trochę już zleciało...Ale żeby tak jeszcze z godzinkę :D
Nie przepisywałam zeszyty,bo wczoraj prawie nic nie zrobiłam.Ale wszystko mam już zrobione,nawet lekcje na Pona,tylko tych 3 zasad muszę się nauczyć...ale spokojnie,mam czas!
Haha dobra jesteś,ja nie wiem czy dla 5zł bym zjadła,chociaż w sumie...Nie wiem :D
A jak twój brat?Musisz mi powiedzieć,kiedy mam wiesz eee zacząć gadać super hiper mądrze. ;)
No to dobrze, bo przynajmniej masz już z głowy i się możesz zająć pisaniem opków ^ ^
Nom, nie był taki zły ten przysmak.. KURCZAKOWY ;D
Ale wracając do rzeczy... brata jak na razie nie ma bo babcia chyba poszła z nim do zoo czy czegoś tam. Już nerwowo nie wytrzymywała bo ją męczył opowieściami o pingwinach i o tym że kiedyś jak mu mama pozwoli to przeprowadzi się do nich i będzie miał fajne misje i ryby codziennie na śniadanie Xd Ale dzwoni do mnie co minutę i pyta czy ci przekazałam że będzie później bo jest z babcią ; P Ale jak poszli do tego zoo to założę się że od razu poleciał do wybiegu z pingwinami ;]
Hahaha pewnie sprawdza czy to komandosi lub czy może nie ma tam Kowalskiego.... ;D
Eee dzisiaj trochę napisałam(przebrnęłam przez najtrudniejszy(bo strasznie opisowy)moment odcinka i teraz powinno polecieć z górki,ale za to następny to będzie Masakra(znów tyle opisów,że szok.)Ale skoro podjęłam się takiego wyzwania jakim jest prowadzenie bloga to tak łatwo się nie dam.
Ps.Próbuję zaśpiewać piosenkę Beyonce-Broken Hearted Girl(kojarzysz?),bo mi potrzebne do opka(jak Issy to śpiewa),ale raczej nie dam rady...Na siłę próbuję mieć wszystkie talenty świata,hehehe :D
Haha ;D Właśnie znowu dzwonił do mnie czy już z tobą gadam Xd właśnie już wracają, i oznajmił mi że był na wybiegu z pingwinami ale żadnego nie było (pewnie mają misje albo przesiadują w swojej bazie Xd)
EEE TAM ! Na pewno dasz sobie rade, bo ty zdolna jesteś ; ))
Mi pisanie idzie tak średnio, ale śpiewanie !? Kiedyś moja mama przyszła sprawdzić czy mi się jakaś krzywda nie dzieje bo się wydzierałam a nie śpiewałam ;d
Jasne,ja nawet nie wiem.Jak śpiewam to wydaję mi się,że jest OK,i że nie fałszuję,ale moja np zawsze się na mnie patrzy jak na wariatkę.Z drugiej strony koleżanka powiedziała mi,że mam bardzo ładny głos,a nasza pani od muzyki(wow kiedy to było ;P),chciała mnie zapisać do chóru...Więc ja sama już nie wiem...
No to masz 2 talenty na swoim koncie ; ) Jeszcze obczaję twoje rysunki i zobaczę czy jesteś taką talentciarzą (wymyśliłam to na poczekaniu Xd)
Ja kiedyś chodziłam do chórku ale może ze 2 razy a potem już mi się nie chciało ;d
Hehehe wątpliwe ;>
Jestem,mam tylko nadzieję,że tata tam zaśnie razem z siochą ;P
A jak sytuacja u cb?
Raport proszę ;P
TAK JEST !
Obiekt poszedł.. spać ;d
Wiesz jak mnie brat męczył ! Jak tylko przyszedł to od razu zalał mnie falą pytań ;d Ale był smutny bo nie mógł pogadać z Kowalskim, ale obiecałam mu może jutro pogada ;D
http://i39.tinypic.com/2whl2z9.jpg ^ ^
Dobra,mam nadzieję,że będę ;D
Gdybym miała mocniejszy telefon(chodzi o pamięć i zasięg internetu)to mogłabym dodawać komcie z niego,a tak mogę tylko jedynie wchodzić i czytać,ale bez udzielania się...I to jest straszne!
Rysuneczek super!Sama rysowałaś...Ula la... ;D
^ ^ No to lepiej żebyś była bo brat mnie chyba zamęczy ! Tak samo babcie i dziadka Xd
Ostatnio też dużo pingwinków rysowałam w szkole, na kartach w linie ; P Z nudów na fizyce ^ ^
Prawdopodobnie będę o 17:00,ale nie wiem,czy mój tata nie wychodzi gdzieś ran... Mama mówiła,że podejrzewa,iż tak więc może będzie mi dane wpaść tak około 10:30,albo wcześniej...Zobaczymy ;D
A i nie dziwię się,że rysowałaś...Ja się czasem tak na polaku nudzę,bo pani gada o takich rzeczach,iż ja już sobie wymyślam w głowie,jak będzie leciał dalej opek,albo piszę teksty pingusiów w zeszycie...A ostatnio na zajęciach z anglika narysowałam Kowalskiego bo mi się nudziło ;P
Ja ni Fizyce zawsze słucham,wiadomo dlaczego...
Ps.Mam wierszyk dać? ;>
Okey ;D Wiesz że mój brat właśnie przed chwilą wstał bo słyszał mnie, i dopytywał się z kim gadam ; d
Haha ;d W zeszycie z polskiego to ja już nie mam miejsca Xd Ooo! Pokaż! jestem ciekawa jak ci wyszedł Kowalski ;)
Pechh,kartka wyrzucona ;P
To było dawno i wyszedł brzydki ;P
I co nie śpi???
Hehe,ja mam aforyzmy pingwinów w polskim.Hehe
Ale jutro,mogę ci przesłać rysunek Skippera i Kowalskiego co mam w zeszycie(dzisiaj nie chcę budzić taty ;P)Ps.A chciałam żebyś przeczytała wiersz,bo muszę wybrać najładniejszy.Chcę się pochwalić pani od polaka co robiłam jak mnie w szkole nie było ;P
Nie bardziej chodzi mi o rady,co mogłabym ulepszyć,rozumiesz?
Ech... no chętnie zobaczę ;d
A no tak ! Zapomniałam napisać żebyś dała wierszyk ;P
Mi kowalski zawsze wychodzi jakiś dziwny Xd
Ostatnio czemuś się przypatrzyłam a potem narysowałam to na fizyce
http://i43.tinypic.com/95sykj.jpg
http://i39.tinypic.com/261ixjr.jpg
To tak na szybko, więc brzydkie ;d