PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=468032}

Pingwiny z Madagaskaru

The Penguins of Madagascar
2008 - 2013
8,0 127 tys. ocen
8,0 10 1 127059
8,0 20 krytyków
Pingwiny z Madagaskaru
powrót do forum serialu Pingwiny z Madagaskaru

Narzekanie na temat walk

użytkownik usunięty

Ostatnio pewna rzecz mnie cały czas dręczy, a mianowicie, chodzi mi o to, że pingwiny
zawsze mówią, że niby są takie wyszkolone i walczyć umieją, a jak przyjdzie co do czego, to
wymiękają przy najmniejszym przeciwniku! Co o tym myślicie?

ocenił(a) serial na 10

Co masz na myśli?
Przecież Skipper pokonał Hansa,króla szczurów,itp...

użytkownik usunięty
Angela1997

Rzadko kiedy, i to często "bo trzeba skończyć odcinek". Najczęściej ktoś się za nich wyręcza, albo mają szczęście. Z resztą, nie mówię tylko o Skipperze...

ocenił(a) serial na 10

Ale pamiętaj,żę oni to robią także jako bajkę dla dzieci...
A przecież co za dużo przemocy to nie zdrowo...
Ja tam nie zauważyłam...
Chodzi ci np. o tą scenę w "WW" jak Skipper walczy z robotem i tam ten go pokonuje???
Ale na końcu i tak prawdziwy Szef wygrywa!
I w ogóle w tamtym odcinku sceny walki są super!
Przynajmniej jak dla mnie ;)

użytkownik usunięty
Angela1997

Tak, to tylko bajka dla dzieci, ale przecież nie muszą pokazywać jakiejś super wielkiej przemocy. Z resztą: skoro tak, to przecież chociażby Mort (odcinek "Megamort"), Król Szczurów (Różne odcinki),Skippobot (klon Skippera w "Wymarzone wakacje") czy Lew morski ("Operation: Antarctica) też przemoc pokazują.

Sceny walki są według ciebie SUPER?! Nie, żebym coś do ciebie miał, bo każdy ma swoje zdanie, ale po prostu cię tu nie rozumiem. Ty chyba nie widziałaś (stwierdzając po nicku, jesteś chyba kobietą, no nie?) naprawdę fajnych walk w innych kreskówkach (najlepsze są w anime)! No, ale można mieć swoje zdanie, więc się ciebie nie czepiam w tym przypadku.

Myślę, że w tym serialu nie chodzi o pokazywanie walk ale o rozśmieszanie widza i dlatego scenarzyści się na nich nie skupiali, nie taki jest cel tej bajki w przeciwieństwie do niektórych anime. Zresztą to, że Pingwiny uważają się za wielkich agentów a nie koniecznie nimi są też jest motywem zabawnym.

ocenił(a) serial na 10
carolotta

Nom,z resztą serial jest przezabawny i bez tego,aczkolwiek mogli by dać jakąś spektakularną walkę z Ka-boom Rico na końcu :P

użytkownik usunięty
carolotta

Czy ty próbujesz w jakiś sposób obrazić anime?!

użytkownik usunięty
carolotta

A to na końcu: HAHAHA! To bardzo zabawne, wiesz... ?
Tak, ale nie tylko o rozśmieszenie powinno chodzić.

I w ,,Avengers Potęga i Moc .

użytkownik usunięty
dawidking2

Powinieneś chyba być archeologiem... Odpowiedź sprzed półtorej miesiąca...

Nie oglądałem Avengers, więc nie wiem, ale nie lubię tych "superbohaterów" (bo to chyba o nich, jeśli się mylę, poinformuj mnie o tym).

Był taki serial animowany.Oglądałem jak miałem 7 lat.

użytkownik usunięty
dawidking2

Na jakim kanale był emitowany, bo jakoś nie pamiętam... ?

Szczerze...też zapomniałem.To było dawno (9 lat temu).

jeszcze skipper pokonał terminatora

użytkownik usunięty
dawidking2

A w którym odcinku był terminator? Bo jakoś nie pamiętam...

Nie było. Chodzi o biomechanicznego Skippera z ,,Wymarzonych wakacji''.

tak ale ta scena mi się skojarzyła

Nom,może trochę to niedopracowane...Ale same walki są piękne! Np. ,,Wymarzone wakacje'' i pierwsza walka Skippera z kolnem,czy później Kowalskich... No i wiadomo,w końcu to serial dla dzieci...Nie może być za dużo przemocy :D

ocenił(a) serial na 10
marina1318

Ja też tak twierdzę,a szczerze za mangą nie przepadam : /Dla mnie walki są spoko :)
Trochę bardziej mogli by dopracować bójki Skippera z Bulgotem(fizyczne)i dydaktyczne sprzeczki z tym sam,z tym samym przeciwnikiem Kowalskiego :O
No!Kowalski wymiata tym palnięciem robotowi z liczydła!A Skipper ma plusa za pomysłowość,w końcu roboty są niby niezniszczalne:P
Szercio o dziwo też doskonale walczy(odcinki "Niewidzialny wróg","To kwestia czasu")
A właśnie w "Nw"Kowalski też walczył!Co tam,że z językami :P
Ale walczył!I wygrał! :O

Angela1997

I był słodki :) Ale z Szerciem dziiwne,bo w ,,Nw'' i ,,Tkc'' świetnie walczy,a w ,,WW'' jak baba ;/

ocenił(a) serial na 10
marina1318

On zawsze jest słodki :)
Noooo,
zadziwiające.
Może tamto odnosi się do jego prawdziwego oblicza...
Panienki :O

Angela1997

Heh,może ;)

ocenił(a) serial na 10
marina1318

Bo z Czerwonym Wiewiórem już dobrze walczył...

Angela1997

I z Skipperem w ,,Nw'' i ,,Tkc'',a przecież szef nielotów perfekcyjnie walczy :)

ocenił(a) serial na 10
marina1318

Nom...
Ale Szercio jest dobry w walce, w końcu jest takim prawie synem Skippera ;)
A właśnie wiecie,że będzie odcinek,gdzie Skipper odda Szeregowemu prowadzenie nad misją ??? :O

Angela1997

Nie...O LoL,no aż z krzesła spadłam...Który to?

ocenił(a) serial na 10
marina1318

E taki o fabryce jakiejś :P
Zaraz ci podam tytuł:
"Private and the Winky Factory"
W ogóle będzie pełno powrotów
Muszę o tym napisać notkę na blogu :D

użytkownik usunięty
Angela1997

Ciekawe. I w końcu nazwa jest normalna, a przynajmniej lepsza. Kiedy ten odcinek będzie? Nie wiesz czasami?

ocenił(a) serial na 10

Nawet w Ameryce go jeszcze nie wyemitowali
To trzeci sezon:)
Jest kilka nowych odcinków
Będzie np.powrót Clemsona i Hansa!
Jaaaj :D

użytkownik usunięty
Angela1997

Clemsona nie lubię, ale powrót Hansa mnie zainteresował. Będzie ciekawie! Ale szczerze, to jak zobaczyłem tą nazwę, a potem twój ostatni post, a potem znowu nazwę i twój ostatni post, to wiesz co mi przyszło do głowy? Bitwa przeciw Szeregowemyu (Private). Jakoś tak... Czekam :).

ocenił(a) serial na 10

Myślisz?
Ja coś czytałam przez Google tłumacza,że to ma być jakaś ulubiona fabryka Szeregowego(chyba słodycze)i Skipper da mu poprowadzić misję z nią związaną...
Z Hansem będzie jazda!Bo Skipper będzie unieruchomiony,(jakieś uczulenie czy coś) i chłopaki będą z nim walczyć
Może się wreszcie dowiemy o co chodzi z Danią??? :O
Ps.Czytałeś kiedyś FF o Pingwinach? : )

użytkownik usunięty
Angela1997

Eee... Zawiodłem się... Myślałem, że będzie coś ciekawego! Tzn. może i będzie coś ciekawego, ale sam opis z "Fabryką słodyczy" nie jest zbyt zachęcający. No, ale może coś fajnego wymyślą. Ach, Angela, jeszcze coś! Zastanawia mnie, jakie miałabyś zdanie na temat powstania FILMU PEŁNOMETRAŻOWEGO o Pingwinach z Madagaskaru? Ja uważam, że to świetny pomysł!

ocenił(a) serial na 10

Emmm film powstanie,już gdzieś o tym mówiłam...
Jest o tym kilka potwierdzonych wzmianek.
Cóż,szkoda...Hehehe dopóki nie dopuszczą mnie do produkcji nic ciekawszego raczej nie powstanie :P
A właśnie,czytałeś te opowiadania o pingwinach?

użytkownik usunięty
Angela1997

Z początku chciałem, ale od czasu, kiedy jedno zobaczyłem, już mi się odechciało (FanFick... Żałosny...). Ale dziwi mnie to "[...] dopóki nie dopuszczą mnie do produkcji nic ciekawszego raczej nie powstanie". Widząc tą odpowiedź, stwierdziłem, że chyba nie wierzysz zbytnio w twórców. Dlaczego?

Za kilka lat pójdę do twórców Pingwinów i złożę petycję o pracę. Będzie tam świetna robota!

ocenił(a) serial na 10

Nie no,ich pomysły SA spoko ...
Ale sam mówisz,że jest za mało akcji i w ogóle...
NAPRAWDĘ SĄDZISZ,ŻE MOJE WSZYSTKIE OPKI SĄ ŻAŁOSNE?
:O

ocenił(a) serial na 10
Angela1997

Sorka nie miało być 'moje' :P
Chodziło mi ogólnie :D
O wszystkie fanfici i opowiadania...

Angela1997

Ja tak trochę do waszych wypowiedzi, a trochę do tematu :)
1. Twoje fanfici i wiele innych fanficów nie jest żałosnych. Oczywiście, zawsze znajdą się jakieś kiepskie, ale nie twoje :)
2. Jak dla mnie słowo "factory" załatwia sprawę. Angela, wiesz dlaczego ;) Ten odcinek będzie dobry. No i słodki Szeregowy na stanowisku dowódcy, ciekawe jak sobie poradzi :) Skojarzyło mi się z Charlie i fabryka czekolady.
3. Walki w pingwinach... Cóż, może nie są epickie, jak walki w anime, ale w tym serialu to nie przemoc jest głównym tematem. I raczej bym się zdziwiła gdyby puszyste pingwiny zaczęły walczyć jak jacyś ninja. A mnie te walki raczej się podobają :)
4. Angie, do roboty :P Trzeba się zająć aktualnościami :)

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Wiem,a mi się nie chcę :P
Mam newsy,ale trza to wszystko napisać...
Aua :P
Tak Factory też mi się skojarzyło :P
A FanFici są jakie są,ale nasze są spoko :D
A wy znowu mi pochlebiacie!
Ale dzięki :D

Angela1997

Nie ma za co :) Ja też muszę napisać jakiś post na blogu, bo na razie on leży i kwiczy

ocenił(a) serial na 10
Flutterlie

Co zrobić...
Nie ma Pingo-maniaków w Polsce,albo nieśmiali są :)

Angela1997

To my jesteśmy głównymi pingwinomaniakami, ale trzeba wciągnąć jakiś innych :) Ja myślę, że dużo osób ogląda serial, ale nie chce im się szukać w Internecie pingwinich stron :)

użytkownik usunięty
Flutterlie

Ha, zapomniałaś o kimś jeszcze! Pewien szatyn o zielonych oczach właśnie przegląda ten temat, a w jego głowie kryje się mózg, który wręcz kocha Pingwiny z Madagaskaru. Serce mu pomaga ;).
No więc, jestem chętny do dołączenia do waszego "klubu pingwinomaniaków". Pozwolicie?

Ależ proszę cię bardzo :D Dołączaj do naszego grona stukniętych wariatek (jak dołączysz to wariatów), którzy są obłąkani szaloną miłością do tego serialu :)

Flutterlie

Heh,mnie też zaiczycie? Tyle pingwinuję,żę już pewnie w połowie jestem pingwinem ;)

marina1318

Ciebie to już dawno zaliczamy :)

Flutterlie

Yay,fajnie :)

ocenił(a) serial na 10
marina1318

A ja? ;)

Szeherezadaa

Ty też :D

Szeherezadaa

Ty też :D

ocenił(a) serial na 10