Hej wam!
Zróbmy w tym wątku spekulacje, wrzucajmy spoilery z tego co się wydarzy od września, jak ktoś wyrwie ciekawego newsa niech się dzieli :)
Może w końcu powstanie nowa czołówka?
Może podzielą pierwszą na 3 mniejsze seriale? - w końcu tyle w niej bohaterów ;)
Hehe,lepiej aby poczekała z tym związkiem do jego 18-tki,żeby nie mieć kolejnych problemów z prawem :P. On wcale nie jest już taki mały. Ma około 14 lat. Za parę lat Kinga będzie mogła zostać babcią.
Potwierdzam,że jest coraz bardziej absurdalny. Po 15 latach okazuje się również,że Kinga i Marysia nie są kuzynkami.
Ciekawe jak będą wyglądały teraz relacje między Marysią a Dominiką, przecież to skrajnie różne charaktery.
Można Marysi współczuć siostrzyczki. Podobnie było z Sabiną i Agatą(Ola Kisio). Agata z zazdrości o sukcesy Sabiny i miłość ojca porwała siostrę i więziła ją przez parę dni w jakimś wielkim,opuszczonym domu. Przywiązała ją sznurem do krzesła. Sabina przez parę dni nie myła się,nie jadła,nie piła,nie załatwiała się,nie zmieniała ubrań i nie myła zębów. Agata na końcu podpaliła dom,żeby siostra spłonęła. Natan w ostatniej chwili uratował Sabinę. Później się pogodziły,bo Sabina usprawiedliwiła jej zachowanie chorobą psychiczną.
Pamiętam tą sytuację i jeszcze jak ją później przytulała w tym szpitalu. Nie wiem, jak można było tak zepsuć charakter Sabiny.
Dokładnie. Zapewne również pamiętasz,że Agata zmarła przez utopienie. Igor Kaczmarczyk wrzucił ją do wody,bo odkryła jego prawdziwą tożsamość kiedy podawał się za Piotra Wacha. Cieszyłam się gdy odeszła z serialu,bo jej niecierpiałam,choć dzięki niej dużo się działo. Niestety, Sabina stała się postacią bez charakteru.
Ciekawe, czy biologicznymi rodzicami Marysi będą jacyś nowi bohaterowie, czy ktoś, kto już występuje (lub występował).
Pewnie jacyś nowi. Ciekawi mnie czy Jan wróci na stałe czy też tylko powie Marysi,że jest adoptowana i zniknie na lata.
Ogólnie postać Dominiki była spoko, ciekawiła nie jej postać - Anrta Zając mogła się wykazać i jej się to udało. Uważam jednak, że wątek z adopcją jest bez sensu... Mogli to inaczej wymyślić.
Tak,adopcja nie trzyma się kupy. Nagle po 15 latach okazało się,że Jan i Danusia nie są jej biologicznymi rodzicami,a Kinga kuzynką. Marysia nigdy nie znalazła jakiś śladów i nigdy niczego się nie domyśliła? Cała rodzina milczała w tej sprawie? Co za bezsens... !!!
Już mogliby nawet dać wątek, że Dominika to siostra bliźniaczka porwana po porodzie.. a nie wspominali o niej, bo postanowili zapomnieć o tym bólu czy cokolwiek...
Powiem ci szczerze,że wątek rozdzielonych bliźniaczek po porodzie zajechał mi brazylijską telenowelą. Scenarzyści za bardzo namącili. Przecież to w ogóle nie trzyma się kupy. W artykule jest także napisane,że nie planowali początkowo kontynuować wątku sobowtórki,ale zmienili zdanie,bo cieszył się dużym zainteresowaniem wśród widzów. To ciekawe,bo ja czytałam w necie prawie same negatywne opinie. Mało komu podobał się ten pomysł ze względu na oderwanie od rzeczywistości na zasadzie,że jak mąż mógł nie poznać własnej żony skoro Dominika ma zupełnie inny styl bycia niż Marysia.
Nie dziwię ci się. Będę szczera po raz drugi. Mój odbiór i punkt widzenia na ten serial zostały zachwiane,gdy tuż przed przerwą wakacyjną Kinga po raz kolejny przebaczyła zdradę. Kiedy przeczytałam w streszczeniach,że Artur ją uwolni ze sztolni to byłam pewna na 98%,że mu wybaczy. To było bardzo przewidywalne. Zero jakiegokolwiek zaskoczenia...
Może Teresa uratuje serial, ciekawe jak wytłumaczą jej powrót i co wniesie w ten sezon? Powinni z niej zrobić postać numer 1, może podniesie jakość.
Mam też nadzieje, że nie będą napychać też tyle nowych postaci, bo jest już ich zbyt dużo. Myślałem, że Leszek Stanek będzie miał jakiś większy udział niż siedzenie na recepcji :( A Graża Wolszczak pewnie się pojawi na 4 odcinki i znowu zaginie.
No ciekawe jak wytłumaczą jej powrót po 9 latach. O ile dobrze pamiętam to później rozwiodła się z Markiem zaocznie. Oglądałam dosyć intensywnie te odcinki. Tomek pewnie już jej nawet nie pamięta po takim czasie. Może Marek zacznie się pojawiać częściej? Od iluś tam lat zrobili z niego poboczną postać,a przecież był pierwszoplanowy nawet długo po odejściu Teresy.
Ja też mam nadzieję,że twórcy w tym sezonie nie naprodukują znowu tylu nowych postaci. Nadal niewiadomo co się stało z siostrą Kingi Danusia oraz z Adamem,ojca Maćka. Ma wrócić Jan Radosz znany jeszcze jako ojciec Marysi,a niewiadomo czy to jest powrót na stałe czy wróci na chwilę i znowu zniknie. Pewnie masz rację. Mirek zapewne też podzieli jej los. Błażej w ubiegłym sezonie pojawił się "aż" 3 razy i to w dodatku epizodycznie na zasadzie "zapychacza". Trzeba przyznać,że nie nagrał się zbytnio. Sprawdziłam teraz w googlach kto to jest Leszek Stanek,bo zapomniałam. Chodzi ci o rehabilitanta Pawła,Dominika Mareckiego.
Nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale czy w tych początkowych odcinkach, kiedy Marysia przyjeżdża do Wrocławia, nie było mowy o tym, że mama Marysi była w ciąży, stąd jej ślub z Janem? Teresa chyba zwierzała się komuś z tego. Jeśli mnie pamięć zawodzi z góry przepraszam :)
Nie mam pojęcia. Nie oglądałam tych początkowych odcinków,ale od czego jest darmowa ipla. Regularnie zaczęłam oglądać jak Marysia straciła pamięć i tańczyła na rurze w burdelu,czyli około 500 odcinka. Może pamiętasz ten wątek?
https://m.youtube.com/watch?v=SEjxVJQcJn4 nowa czołówka. Nie jest zła,ale mogło być lepiej. Została zrobiona na podstawie fragmentów scen z odcinków. Moje uwagi:
-Kindze wybrali najgorsze ujęcie jakie się dało z podpisem "Kinga" z nieszczęśliwą miną i rozżaleniem. Scena jest z odcinka,w którym powiedziała Markowi,że chciała się rozstać z Arturem tuż przed pobytem w sztolni z Oskarem.
-Artur i Kinga zostali pokazani osobno,a nie jako małżeństwo/para tak jak Toster i Dorota oraz Marian i Anna.
-Wstawili niewystępujących Grzegorza i Grażynę oraz Mateusza,który dołączył do obsady parę miesięcy temu,a nie dodali Błażeja,Marka(ojca Kingi),Gosi,Marzeny,Jacka(ojca Doroty),Jagody,Tomka,Maćka,Julki(dzieci mogłyby też się pojawić skoro są częścią obsady),Teresy i Janka(skoro wracają to też powinni się pojawić).
-Po co dodali fragmenty z odcinków kiedy Marysia pojechała do Wadlewa powiedzieć Kindze o romansie Artura? To jest jeden z najgorszych wątków ciągnących się jak flaki z olejem.
Moim zdaniem najlepsza była pierwsza czołówka ze spadającymi liśćmi.
Te przejścia i widoki Wrocławia są ładne. Natomiast te wlepione sceny z odcinków nie są estetyczne :/
mogliby zrobić coś jak w "nadobre i trochę lepsze".
Dokładnie,zrobili takie kopiuj-wklej. Nowa czołówka jest niekompletna. Jak mogli nie dodać Marzeny i Gosi skoro dołączyły do stałej obsady wcześniej niż Mateusz? Wstawili Kubę,a zabrakło w niej także innych dzieci takich jak Maciek,Tomek i Julka. Grażyna i Grzesiek od dawna nie występują. Pojawili się jedynie na ok.7 odcinków z wątkiem tenisistki i znowu zniknęli bez śladu. Nie mogli dodać weselszych i ciekawszych scen niż te,w których Marysia pojechała do Wadlewa z zamiarem powiedzenia Kindze o romansie Artura?
Dobrze,że w końcu ją zmienili,bo tamta była prehistoryczna,ale mogli się bardziej postarać. Oceniam ją 6/10 za ładne przejścia i widoki Wrocławia. Według klasyfikacji filmwebowej oznacza "niezły".
Pomysł fajny, przejścia super, ale jak już zostało wspomniane - dobór osób nieco dziwi, a niektóre scenki są źle dobrane.
Ode mnie jeszcze jedno, spore zastrzeżenie - całość nie zgrywa się z podkładem, to co się dzieje na ekranie idzie swoim życiem, a piosenka tytułowa swoim.
Zapomniałam dodać,że zabrakło także Justyny,Tymka i Hani. Szczerze powiedziawszy jestem trochę rozczarowana nową czołówką. Twórcy mogli się bardziej przyłożyć. Odnoszę wrażenie,że została zrobiona "na kolanie" dla świętego spokoju,bo mieli dosyć czytania skarg ze strony widzów,że w tamtej znajdowały się niewystępujące od dawna postacie takie jak np. Rysiek,były mąż Wiktorii. Kulczyckim wybrali sceny kryzysu małżeńskiego z powodu romansu z Natalią. Naprawdę nie było weselszych i ciekawszych? Na samym końcu można zobaczyć Marysię i Kingę padające sobie w ramiona w Wadlewa. Doskonale pamiętamy w jakim celu Marysia pojechała na wieś i nie dajemy się nabrać na uśmiechy.
Trafne spostrzeżenie z twojej strony. Całość nie trzyma się kupy.
co do Kulczyckich - może faktycznie nie było weselszych scen, bo wątek romansu się ciągnął cały sezon xD
Ten wątek można podzielić na 2 etapy:
1. Ukrywanie prawdy przed Kingą.
2. Kiedy Kinga w końcu się dowiedziała i zaczęła "trawić" informacje o kolejnej zdradzie.
Wątek rzeczywiście ciągnął się przez cały sezon aż do znudzenia. Jeszcze twórcy wkleili "na pamiątkę" niektóre sceny do czołówki. Najlepsze było to jak na końcu niemalże go przeprosiła po tych wszystkich jego kłamstwach za to,że nie słuchała go kiedy prosił ją,żeby nie zadawała się z Oskarem :D. Przecież widać,że to małżeństwo jest bardziej z rozsądku niż z miłości.
https://www.youtube.com/watch?v=-4A2dm9O63g Zwiastun 5 odcinków,które zostaną wyemitowane w przyszłym tygodniu. Widać,że dodali efekty przejść między scenami.
Według streszczeń po wakacjach zjawi się Grażyna w związku z zawałem Wekslera oraz Mirek. Normalnie jestem w szoku. Wątek Igora i Dominika powróci pod koniec września. Magnus(Wieczorkowski) będzie chciał ich bronić w sądzie podczas rozprawy w sprawie porwania Marysi.
czyżby cięli koszty? wygląda jak robota gimnazjalisty, który pierwszy raz zobaczył program do montowania video w wersji "premium", a w nim tyle efektów że musiał ich dopier... aż do przesady, bo nie wiedział z których skorzystać ;)
ewentualnie skończyła im się licencja na program i robią na jakimś bezpłatnym, a efektów dowalili żeby ludzie pomyśleli że ich stać na to xD
https://www.fakt.pl/kobieta/plotki/ewa-skibinska-wraca-do-pierwszej-milosci/71ck wx1
Nowe info o powrocie Teresy. Serio,wykrakałeś jej powrót :).
Raczej nie. Przypuszczam,że pod koniec września lub na początku października pojawi się Jan Radosz skoro Dominika i Igor wrócą. Jak wyłapię w necie nowe informacje dotyczące aktualnego sezonu to będę je tutaj wstawiać na bieżąco w miarę możliwości. Podejrzewam,że inni także od czasu do czasu będą wklejać kolejne spoilery.
Jan Radosz wróci 4 października. Michał go zaprosi,bo Marysia będzie chciała ustalić dlaczego ona i Dominika identycznie wyglądają. Nadal nie wiadomo kiedy konkretnie pojawi się Teresa,ale na pewno nie we wrześniu.
https://superseriale.se.pl/pierwsza-milosc/pierwsza-milosc-bartek-i-paulina-znow -beda-mieli-romans-polaczy-ich-tylko-seks-zdjecia-aa-kwgQ-uVuS-pLUt.html -Bartek po rozstaniu z Emilką prześpi się z Pauliną z którą miał romans 4 lata temu. Skomentuje to bardzo krótko-B&B :).
https://www.telemagazyn.pl/artykuly/pierwsza-milosc-wiktoria-urodzi-blizniaki-zo bacz-pierwsze-zdjecia-dzieci-olka-75246.html -Potwierdzona ciąża Wiktorii. Urodzi bliźniaki.
Ja też. Miałam wstawić link w tym temacie,ale zapomniałam.
https://jastrzabpost.pl/seriale/ewa-skibinska-wraca-do-pierwszej-milosci-teresa- okaze-sie-biologiczna-matka-marysi_787508.html
Teresa biologiczną matką Marysi? Za chwilę jeszcze okaże się,że Marek nie jest biologicznym ojcem Kingi,a Tomek i Maciek nie są jej synami. Po co tak mieszają po 15 latach?
To nie Teresa będzie biologiczną matki Marysi... Będzie to w każdym razie zaskakujące. :)
Właśnie przeczytałam w streszczeniach,że biologiczną matką Marysi i Dominiki jest Aneta Pałkowska. Jakim cudem? Przecież to się nie trzyma kupy. Marysia i Andrzej,były mąż Emilki są rodzeństwem? Wątek z adopcją po 15 latach jest bardzo absurdalny i naciągany.
W sumie nie wiem czemu ma służyć takie mieszanie po 15 latach. Wtedy nie oglądałem jeszcze tego serialu dokładnie, ale faktycznie bardzo dziwnie prowadzą ten wątek. Z tego co pamiętam to Andrzej się podkochiwał w Marysi, która wychodzi na to, że jest jego siostrą. Przez tyle lat Aneta nic nie powiedziała Majce? To zbyt poważna sprawa, żeby przejść na tym do porządku dziennego. Chyba, że Aneta sama nie wiedziała, że to Marysia jest jej córką, bo od razu po narodzinach oddała ją do adopcji. Wiedziała, że ma dwie córki i nigdy nie próbowała szukać tej drugiej? Bardzo ciekawe, jak to wszystko pójdzie.
Paweł wyzna miłość Melce. On to już sam nie wie czego chce.
Dokładnie. Za bardzo mieszają. Robią z PM brazylijską telenowele. Marysia nie domyślała się,że jest adoptowana? Nie było żadnych przesłanek świadczących o tym fakcie? W streszczeniach jest napisane,że dużo ludzi znało prawdę dotyczącą jej biologicznych rodziców. To jest niepoważne posunięcie ze strony scenarzystów. Ja też nie oglądałam początków,ale to nie trzyma się kupy. Wychodzi na to,że Andrzej zakochał się we własnej siostrze,a Aneta nawet o tym nie powiedziała. Chyba,że naprawdę nie wiedziała. Dużo pytań,a odpowiedzi na razie brak.
Tak,uświadomi sobie,że kocha Melkę po tym jak zaklinują się w windzie na parę godzin. Melka będzie miała dylemat którego wybrać. Może traktuje ją jako koło ratunkowe po rozczarowaniu miłosnym z udziałem Jagody? W końcu chciał jej wyznać miłość,ale w mieszkaniu spotkał Andrzeja,którego żona wywaliła za drzwi,a później ujrzał zachwyt na twarzy Jagody i zrezygnował z wyznania miłosnego.
Może andrzej też był adopowany, bo jeżeli kochał się w biologicznej siostrze no to wyszła nam patologia.
Z tego co słyszałem wątek z Igorem i Dominiką miał zakończyć się w poprzednim sezonie, ale widzowie chcieli jego kontynuacji, bo im się podobał. I pewnie scenarzyści wymyślili coś na poczekaniu, czego nawet dobrze nie przemyśleli.
Ogólnie Aneta Zając jaka zła Dominika wyszła super. Osobiście podobał mi się ten wątek, ale ciągnięcie tego jako bliźniaczki i adopcją tak trochę psuje odbiór :/
Widać,że wątek z adopcją i siostrą bliźniaczką wymyślili w ostatniej chwili,żeby jakoś wyjaśnić dlaczego Marysia i jej klon wyglądają identycznie. Przecież to zajeżdża brazylijską telenowelą. Jeszcze okażę się,że ich biologiczną matką jest Aneta Pałkowska. Znając PM to jeszcze wyjdzie na jaw,że Marek też nie jest biologicznym ojcem Kingi.
Scenariusz robiony na kolanie.