Od jakiegoś czasu dla odmóżdżenia oglądam PM i mam w związku z tym kilka pytań.
1. Jak wygląda sytuacja rodzinna u Śmiałków? Czasem jest coś wspominane o jakiejś Aurelii, która skrzywdziła Mariana. Ona jest matką Emilki, czy ta już nie żyje?
2. Kto jest ojcem Mirka i co się z nim stało? Wiem, że jest synem Emilki, lecz nie Bartka.
3. Jaka jest przeszłość Beaty? Tzn, wiem, że jest siostrą Adama, ale kiedy wybuchła afera ze zdjęciami Kingi przed jej ślubem z Arturem, to Kinga oskarżyła o to właśnie Beatę. Dlaczego?
4. Kto jest ojcem Tomka i co się z nim stało?
5. Dlaczego ojciec Marysi nie utrzymuje z nią kontaktów? Gdzieś tu czytałam, że żyje, a oglądając jakiś pojedynczy, stary odcinek z czasów poszukiwania Majki przez niego i Pawła odniosłam wrażenie że córka była centrum jego świata.
To chyba tyle, jeśli chodzi o moje wątpliwości, mam nadzieję, że ktoś na nie odpowie. ;)
1. Aurelia przez jakiś czas była partnerką Mariana, a ostatecznie wyjechała z bratem Seweryna. Matka Emilki nie żyje od lat,
2. Ojcem Mirka był Patryk, razem z jego matką zginął w wypadku samochodowym w Anglii. Ponieważ Emilka była z Patrykiem, przygarnęła Mirka, potem chyba nawet adoptowała, a on zaczął nazywać ją matką.
3. Filip udawał że ma guza mózgu, a Beata jako jego ówczesna żona mu w tym pomagała i wyłudzili pieniądze od Artura na operację. Oni sobie potem za te pieniądze balowali, aż w końcu Filip wykiwał Beatę i wziął wszystko dla siebie. Ze względu na to oszustwo z przeszłości pierwsze podejrzenia padły na nią.
4. Tych odcinków nie oglądałem, znam tylko z opowieści że biologicznym ojcem Tomka jest diler, który przedawkował narkotyki.
5. Jego postać została jakby wycofana z serialu, po prostu przestali go pokazywać, a Majka o nim nie wspominała i to nawet kiedy była z Michałem w Wadlewie.
Napisałem co wiem, ale jak ktoś ma więcej informacji to mile widziane uzupełnienie, sam chętnie sobie przypomnę jak było :D
nie wiem czy matka Emilii nie porzuciła Mariana jak ta była dzieckiem,a tak poza tym ojcem biologicznym Tomka był Ben,a tym który miał go wychować Kuba,jednakże zmarł,jak chłopak był mały,Kuba był wielką miłością Kingi,przedawkował narkotyki,bo chciał uchronić swojego wychowanka Młodego którego zresztą grał Banasiuk,aktualnie grający Radka,myślał że jak tamten zobaczy że on chce brać z nim,tamten sobie odpuści,tak się nie stało,narkotyki były zakażone i zmarł.
Z zajściem w ciąże Kingi to była dziwna sprawa,najpierw myśleli że to Kuba,który okazał się bezpłodny,to była chyba jakaś orgia.