PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34521
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Właśnie oglądam poniedziałkowy odcinek. Wygląda na to że Emilka jest brzemienna. Widać to gdy
podaje do stołu, luźna bluzka tego nie ukrywa:D czy mam omamy?:D

shrek1991

Z Waldusiem.

shrek1991

też to zauważyłam, starają sie to ukryć pod tymi rozciągniętymi buzkami, ale im się nie udało ;)

ocenił(a) serial na 10
shrek1991

Zaraz wyjedzie na jakiś zjazd sołtysów, więc chyba przez jakiś czas jej nie będzie.

użytkownik usunięty
Zgiebongo

Coz,ma prawo :-) .

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

Powinno jej nie być w PM parę miesięcy chyba, podobnie jak z Kingą. Swoja drogą, Ilczuk gra przeciez też w ŚwK i tam to jak się prezentuje ma duże znaczenie. A nowy sezon ŚwK jest obecnie kręcony. Ciekawe jak rozwiążą ten problem.

Cefalix

Walduś i Jolasia też mogą mieć potomstwo ;) Poza tym ŚwK to taki dowcip sytuacyjny, więc pewnie twórcy są w stanie wyeliminować postać cichaczem na parę miesięcy, wysłać ją gdzieś i tyle.

ocenił(a) serial na 8
LiLuLa

Fani byliby wniebowzięci, wierz mi. Malo kto lubi postać Jolasi. ;)

Cefalix

Nieprawda :D Ja widzę dwa obozy, albo się ją uwielbia, albo nienawidzi :D Nie przepadam za ŚwK, ale przyznaję uczciwie, że dla Jolasi czasem oglądam. I tylko dla niej.

ocenił(a) serial na 8
LiLuLa

No to na forum Kiepskich, które często odwiedzam jest tylko jeden obóz - przeciwnicy Jolasi z małymi wyjątkami.

http://forum.kiepscy.org.pl

Dla mnie moze być, byle jej nie było zbyt duzo. ;)

Cefalix

Tak daleko w internety nie zaszłam :) Wiem, że wiele osób tej postaci nie cierpi, ostatnio zajrzałam na tutejsze forum ŚwK, więc miałam okazję zaczerpnąć powietrza, ale wypowiedzi są różne. Z drugiej strony wśród moich znajomych, którzy oglądają, nie ma chyba nikogo, kto by Jolaśki nie lubił, więc może to jest jakiś określony typ osobowości, któremu ta bohaterka odpowiada. Podejrzewam, że parę lat temu też bym nie mogła jej znieść, ale w pewnym momencie nabiera się dystansu i to, co kiedyś drażniło, zaczyna bawić ;) Poza tym ja w Jolasi widzę dowód prawdziwego talentu A. Ilczuk.

ocenił(a) serial na 8
LiLuLa

Myślę, że nie lubią jej głównie starzy, wieloletni widzowie ŚwK, których bawiły przede wszystkim pierwsze sezony tego serialu o zupelnie innej formule niż dotychczas. Bo różnica pomiedzy odcinkami z 1999 czy 2000 a z 2014 jest ogromna. Wydaje mi sie, ze postac Jolasi zyskuje sympatię głównie u nowszych widzów, którym bardziej podchodzą nowe odcinki niż te starsze (bardziej nastawione moim zdaniem na przesłanie i filozofię niż prosty humor).

Cefalix

To też, ale dla mnie ten serial zmienił się wielokrotnie przez te wszystkie lata, a postaci to w ogóle przeszły kilka metamorfoz (oczywiście nie wszystkie), więc zasadniczo widownia także chyba się zmieniała. Nawet teraz widać różne "fazy", odcinki bardzo nierówne, dowcip i humor to taki miks różnych stylistyk. Czasem mam wrażenie, że to pisze kilku odmiennych scenarzystów, a potem wszystko łączą w całość i raz wyjdzie coś niezłego, a raz dno totalne.

Ale już nie będę robić bałaganu na forum PM :)

shrek1991

Też to zauważyłam. W sumie nie wiem, po co ten kamuflaż? Byłoby jak najbardziej na miejscu, gdyby Emilka i Bartek dorobili się jakiegoś potomka :) Niby Bartek miał problemy z płodnością, ale nie takie cuda już się w PM zdarzały ( i nie tylko w PM).