PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=646514}
3,1 9,8 tys. ocen
3,1 10 1 9755
2,2 4 krytyków
Pamiętniki z wakacji
powrót do forum serialu Pamiętniki z wakacji

LOL. Ja myślałam, że wampir z Ukrytej prawdy to szczyt absurdu, ale Bill i Sofokles to po prostu
mistrzostwo. :D

ocenił(a) serial na 8
Merkura

Ha ha, trochę przegięcie z tym Billem i Sofoklesem ;)
Obawiam się, że ze względu na taki a nie inny odbiór pierwszych 2 sezonów (tzn. im większa "wiocha" tym bardziej kultowy odcinek), nowy sezon może być trochę "przedobrzony". Wiadomo, że esencją "Pamiętników" było przejaskrawianie pewnych wad i ułomności, ale z tym Billem to jednak lekka przeginka - brak tu tej autentyczności, widocznej choćby u Henia (od mięsnego jeża) czy Marcina Deresza...

Street_Spirit

Masz po części rację. Chyba przekroczyli już linię absurdu, by już całkiem odlecieć w stronę fantazji, ale moim zdaniem tak włąsnie miał wyglądać ten serial. Co jak co, ale każdy paradokumentalny serial różni się od innych diametralnie:

Ukryta Prawda- tutaj robią to bardziej na poważnie. Czasami naprawdę poruszane są tam dość smutne tematy i czasami nie kończą się happy endem.
Trudne sprawy- tutaj starali się pokazać ludzkie problemy, tylko trochę przerysowane i humorystyczne.
Pamiętniki z wakacji- Tutaj, tak jak piszesz, mieli śmiać się z ludzi i ich niedoskonałości zapominając co to jest realizm. Im absurdalnej i idiotyczniej-tym lepiej! Myślę, że oni doskonale wiedzą co robią, bo przecież ludzie chętnie takie coś oglądają. ;)

Merkura

Hahah. Tak Szybki Bill jest świetny. ;dd Kiedy następny odcinek?

Danka_102

Następny już w sobotę. Będzie się działo. ;)

Merkura

Dzięki. ; >
Ciekawe czy autko się znajdzie i co karły jeszcze narozrabiają ;D

Merkura

Ale skąd Bill wytrzasnął takie okularki? :D

ocenił(a) serial na 9
Stevie_konisiowata

Od Stępnia z 13 posterunku pożyczył te okularki szybki Bil he he he

ocenił(a) serial na 2
Merkura

Po tym odcinku zakochałem się w pamiętnikach z wakacji, szybki Bill i Zimowit który chce być nazywany Sofoklesem. Poprostu umarłem

Merkura

Mam pytanie, który to jest odcinek? :D :D

ocenił(a) serial na 4
QuassinDoe

o tej grupce to 34 a o billu i tym drugim to 35

mistrzu99_FilmWeb

Dzięki :)

ocenił(a) serial na 4
QuassinDoe

na youtube cały odc 35

Merkura

Hahahah magiczna karta :D