nie nie ma . Ciekawa jestem co Katrin znowu planuje i jak Bonnie bedzie funkcjonowac z mysla ze nie ma mocy
SPOILERY CZĘŚĆ PIERWSZA - sorki, polecają mi synonimy, nie wiem o co loto;)
'Dinner Party" - 2x15
Już od samego początku śmiech pusty...
Dobra, Gilbercik niby miał pewność, że wszystkie wampiry są martwe, bo spłonęły w kościele...
ALE Z MAŁYM NOŻYKIEM???
Na już byle jakie zagrożenie czyhające w ciemności - no nie wiem, nie wiem.
To chyba troszkę nieszczególna broń.
Tak se luzacko wylazł, nie no kwik;)
A nie zapomniałam, że bejsboli wtedy nie było XD
"MOGĘ udowodnić że nie ma tu żadnych wampirów" - jakie to było buńczuczne, hehe.
Na zgubę;)
Wiadomo było, że zacznie się to cudeńko kręcić w kółko i będzie rzeż.
"Nie możesz uciec przed wampirem. Ujrzałem wampira, który mnie zabił..Rozpoznałem go. To był Stefan Salvatore..."
JAAAA, STEFANN - JEZDYM W SZOKU GŁĘBOKIM JAK MORZE;)
Roz.pit.olił wszystkich na części drobne.
Fajny kontrast - Elenka czyta jak jej luby zarzynał Gilbertów, a ten właśnie Stefek poczciwina;) tak elegancko i grzecznie sobie, w bluzce z kapturkiem, na pomoście pomyka...
Chyba nie muszę podkreślać, że nie podzielam radości Damona, że wilczek mój wybył;)
Z CZEGO SIĘ KIELCZYSZ, DAMON!
"Kończąc nasz wilkołaczy rozdział.." - Agr!
Za wcześnie się tak nie ciesz, jak Lockwood wróci - to jeszcze szumu narobi, że huhu...
Swoją drogą – nie ma Tylera = nie ma Caroline i nie ma Matta. Hm.
"..zabiciem Elajdży". - D. uważaj sobie;) Nie drażnij mnie, grzecznie proszę;)
Dobra, miałam pos.ikane z Elijaha opowiadającego Jennie historyjki miasta.
Zaiste, zajebiazczy przewodnik.
Chłorobcia, jak ja po Karpatach łaziłam, to takich nie było;)
Ino jakieś toto zawsze podtatusiałe i marudne Xd
"Nie musisz być zazdrosny. Nie gonię za młodszymi kobietami. To był żart" i uśmieszek. - łuhuhu, boskie. Taki tekst z ust starożytnej istoty nabiera nowego znaczenia;)
Luka z pretensjami nie robi na mnie żadnego wrażenia - wybaczcie.
Ja go prawie nie zauważam, taki Bezbarw - Matt II.
Człowieku nie jęcz;)
Okropna jestem, wiem.
Dobra, jak zwykle polew z Jeremy als Bodyguard;)
Oj Stefek - pod tyłkiem Ci się pali;)
"Tam są rzeczy, o których nikt nie wie. O których Ty nigdy mi nie powiedziałeś..."
Ha.
"Byliśmy wściekli na rodziny założycieli, za to co zrobili z Katherine. Pragnęliśmy zemsty".
Chyba nie tylko to, chłopcze. Widać, że miał dużą przyjemność z zabijania, hm.
Święty Stefek ma pazurki, wow.
"On opisał Cię jak potwora".
Zgaszona dzieweczka? Ojejku.
"Bo byłem nim".
Śmiać mi się z tego chce - wiem jestem głupia;)
Ale mam nadzieję, że nie tak bardzo jak te laski, które nie mogły się doczekać, aż Stef je zabije...
Okej, tego się można było spodziewać.
Przedstawią Stefka jako lubieżnego zabójcę a Damonka jako dobrego, porządnego słodziaka;) który zaczarowuje laski, by nie pamiętały o koszmarze, jaki zgotował im braciszek.
Skąd ja znam ten uroczy schemacik...
"Byłem pełen winy po zabiciu ojca" To był jedyny sposób, by odreagować.
Elenka:
"Tak jakbyś był Damonem".
"Byłem gorszy". He.
Alaric:
"Jenna uważa, że Elijah jest czarujący".
Jenna - podaj mi łapę;) jesteś w klubie.
Damon:
"To brzmi, jakbyś był zazdrosny."
Damon: ( to było boskie D, mus to przyznać;)
"Oo, Jenna i jej nowy chłopak". Ogień! XD
Przyjątko.
D do Katherine:
"Wow, niezła sztuczka z tą krwią. Znów jesteś prawie ładna XD"
Fajne ma dzisiaj teksty Damon - brawka.
"Jak to? Chcesz by Klaus i Elijah byli martwi bardziej ode mnie.."
Kath - "Klaus tak, Elijah - nie." XD
"To misja samobójcza Damon" - właśnie, popierałam ją. Jak wyjdziesz cało z zabicia Elijaha Damonku, to ja Ci krzywdę zrobię;) – pomyślałam.
Lexi! Jak fajnie, od razu banan na pyszczek przywdziałam - Jak tylko ją ujrzałam;)
Ślicznie wyglądała w tych retro klimatach;)
"Miłość to jest to. Wampiry czują wszystko intensywniej. Jeśli krzywdzimy, naprawdę to robimy. Jeśli kochamy...".
Andy - chyba ją polubię;)
Jeronnie - najs. Szkoda, że czarownik podpie.rdzielił Bonnie moce. Brzydko troszkę. Ale co się dziwić?
Podobało mi się, gdy Elijah jasno wyraził się, jakie będą konsekwencje, jeśli Damon spróbuje jakichś niehonorowych sztuczek.
Pogaduszki przy świecach o czarownicach z Salem - i like it.
Giberto wiedział o Pierwotnych - ładnie narysował nasz sławny sztylet.
John pragnie śmierci Damona, dlatego dał mu broń do zabicia Elajdży.
Cwaniak do kwadratu.
Alaric:" 9 butelek wina to mój limit". ;)
Damon i jego "Lew, Czarownica i Stara Szafa" - wymiotXD
Alaric i jego bezgłośne do D:
"Sztylet Cię zabije, jeśli go użyjesz".
Mocne.
Elijah "Zabiorę ją od Ciebie i nigdy więcej jej nie zobaczysz".
No, Damon - kumasz tę czaczę?
Kiedy Alaric prawie zabił Elijaha...
Hm, nie byłam zachwycona, jeno NAPRAWDĘ wku...wiona;)
Dzięka Bogu - taka zmyła, ufff!!!
Alem odetchnęła z ulgą wielką..
Ale kiedy Elenka powtórzyła tą akcję, to po prostu..
Szlag mnie trafił na miejscu.
Oby wrócił do życia, bo nie ręczę za siebie.
Choć nie powiem – DOBRE TO BYŁO! ;)
Cały fragment gdy Elijah przyszedł po Elenkę, (cały czas myślę se: – „Będzie gnój, będzie dym;) mówiąc że u umowa została rozwiązana, i wszystko co potem nastąpiło – MEGA!
Końcówka mnie roz.pit.oliła - już myślałam że to Elenka i mówię:
„Ale bezsens” – albo on se wyobrażał ją na miejscu Andie, albo mu się śni, no bo bez przesady;)
A tu proszę, KatherinkaXD
ODCINEK ZAJE..BISZCZY.
Elijah come back, please;)
Nie raz powstałeś z martwych dziadu – rusz się i to migiem XD
KONIEC SPOILERÓW
Oczywiście uwaga SPOILERY
Jakoś źle mi w tym że zabili Elijaha... nie wiem dlaczego, ale prędzej czy później wyjmą sztylet z jego piersi i będę go błagać o pomoc. On nie był taki zły, obawiam się, że Klaus będzie jeszcze gorszy. Och i jeszcze Bonnie.... zabranie jej mocy będzie bardzo utrudniać życie nie tylko jej ale i innym, tym bardziej, że pomyślałam o tym, aby mogła zrobić nowy pierścionek dla Alarica skoro oddał swój Jonathanowi (nie nie cierpię tego gościa). I na koniec Kath na wolności. Będzie z nią ciekawiej, ale ona z pewnością ma swoje plany... wiem, że jest nieobliczalna.
Masz rację.
Na pewno jeszcze będą kwilić błagając - by ich wspomógł;)
NiedoczekanieXD
ALARIC IS DA MAN !!!!
Kopara mi opadła bo takiego rozwoju sytuacji nie przewidziałam. Mina Damona - bezcenna :). Piękne retrospekcje z udziałem Lexi.
Odcinek dynamiczny, motyw z dr Martinem i Bonnie był niezły. Myślałam no to teraz mają przerąbane. Ale akcja z Elijah i Eleną w domku i jeszcze jak się wyłonił Damon ???????? Mam tylko nadzieję, że teraz Damon pomoże Alaricowi wykopać Johna Gilberta.
Teraz bracia Salvatore będą mogli chadzać na randki z " bliźniaczkami " hi, hi.
SPOILERY.
No cóż, ja osobiście uwielbiam każdy odcinek i każdy wzbudza we mnie wielkie emocję, więc nie dziwota, że teraz odcinek też mi się podobał.
Zabicie Elijaha? Eeej no. Nie podoba mi się zbytnio. Ale jak mu Elenka wsadziła sztylecik w serduszko, to normalnie prawie słyszałam jak mówi "Shit". xD
Katherine? No wreszcie, żeś z tego grobowca wylazła. Jeszcze tylko wyjmijcie ten sztylet z serducha Elijah i Klaus... przybywaj! :)
odcinek jak najbardziej na plus :) ale mina Damonka na końcu heheh :* No i chwała że Katherine wyszła bo to już nudne się stawało :P
White Demon, myślałam że to napisy do odcinka a to tylko twoje wrażenia:D Masz wenę widzę po każdym odcinku:D ja mam jeszcze jedno spotkanie dzis i wieczorkiem usiądę sobie spokojnie do serialu. Liczę na dużo Damona:D ktoś w ogole wie ile zostało odcinków do przerwy?
SPOILER
Może mi ktoś powiedzieć dlaczego Damon nie mógł zabić Elijaha, bo nie zrozumiałam tego. Z góry dziękuję.
Bo gdyby wampir wbił sztylet w oryginalsa :) to też by zginął. Ale człowiek - w tym przypadku Alaric i Elena - mogli to zrobić co też uczynili i chwała im za to chociaż polubiłam Elijah :).
Tak, bo jeśliby sztyletu do zabicia Pierwotnego użyła istota demoniczna - a Damon jako wampir jest nią - również poniósł by śmierć.
Alien_2 wydaje mi się, że został jeszcze jeden odcinek do przerwy a 6 odcinków ogółem jeśli i ten sezon ma liczyć 22. Co my będziemy robić do jesieni ? :( buuuuuuu
Odcinek 17 będzie zatytułowany " Know Thy Enemy ".
Zdziwiło mnie to " thy " ale okazuje się, że to zaimek = twój.
To ja sobie trochę pobiadolę;)
Biedny Elajdża.
Faceci są jednak naiwni, i to niezależnie od wieku - jak widać na załączonym obrazku...
Bez obrazy;)
To im wyszło tylko dlatego, że Elijah musiał być zajebiście zaskoczony zamachem z Ricka strony - i swoją "śmiercią";)
To faktycznie uśpiło jego czujność i pewnie w życiu się nie spodziewał ponownego ataku.
Nie ze strony Elenki;)
Aż, cwaniaraXD
Ale jeśli mu ten sztylet wyjmie jakiś Asior - to Pierwotny ożyje chyba, co nie??
Oby, oby, panie Dziejku.
Elajdża - jeśli w ogóle powróci - NO TERAZ TO SIĘ WKULWI NIESŁYCHANIE;)
W końcu zabito go w bardzo krótkim czasie już 3 razy..Perfidia. XD
Kto by się nie zdenerwował?
Nawet Św. Walenty kipiał by wściekłością i ryczał jak wół;)
Ja pierdziu - ta ich determinacja mnie zaskoczyła.
Ładnie mnie zgasili, nie ma to tamto;)
odcinek nawet fajny, ale koncowka poprostu the best :D ciekawe skad Katherine ma jakiś naszyjnik, bo w poprzednich odcinkach w tym grobowcu nie miala zadnego :D
Może od Johna Gilberta? W końcu ją odwiedził. Popatrzcie jak teraz się rzucał o ten zwrot pierścienia. Biedny alaric, mam nadzieję, że wrócą do siebie z Jenną. Ale podoba mi się, że ma swój honor i swoje zasady. Teraz bez pierścienia się niejako " odkrył ". Liczę na to, że Damon mu pomoże.
:D tekst Alaricka, że pierścień bardziej przyda się Johnowi po tym co zrobił Damonowi bossski:) plus oczywiście uśmiech do tego... Damon oszałamiający, Elena zaczyna myśleć, Stefek Burczymucha, witamy ponownie Kathrine :)
Właśnie obejrzałam i napiszę jedno słowo MISTRZOWSKI!
Pełno akcji, oj działo się działo,jeden z najlepszych odcinków drugiego sezonu!
Teraz powstaje pytanie - czy doktor Martin będzie się do nich łasił? Ciekawe czy wie, że jeśli wyjmie dźgadełko :) z piersi Elijah to Mistrz powróci. A jeśli rozczłonkowaliby Elijah ( wybacz WhiteDemon ) , pokroili, posolili, upiekli czy co tam jeszcze to chyba nie mógłby już wrócić ?
kazdy odcinek jest 'jednym z najlespszych z tego sezonu'. Jeszcze nie było takiego, który by mnie rozczarował (w przeciwieństwie do gossip)
No racja, Gossip to od tego sezonu już nie oglądam :/ Pierwszy serial, którego oglądanie zaprzestałam bez większego żalu...
Bardzo fajny odcinek, choć sceny z nowymi informacjami z pamiętnika takie jakieś dziwne były. Pierwsze momenty, wspomnienia starego Gilberta - czyli jednak Stefan go nie zabił, a przynajmniej wreszcie wiem, skąd John wiedział kim są Salvatorowie. Nie dawało mi to spokoju, choć podejrzewałem właśnie to. A twórcom wyszło to wyjaśnienie tak jakby przypadkiem. Retrospekcje mi się podobały wreszcie, choć nie tak to sobie wyobrażałem. Chciałbym ich widzieć w jeszcze jakichś innych czasach, np. za prohibicji. Co jeszcze? Kiedy się nauczą, że dla pewności warto jeszcze gościa poćwiartować i spalić? Alaric oddał pierścień, to dobrze, Bonnie straciła moc, jeszcze lepiej. Na nią i Jeremy'ego nadal nie mogę patrzeć. Końcówka za to mnie rozwaliła dokumentnie. Nice.
Ale moc! Jeszcze myśli nie mogę zebrać.
Retrospekcje cudo, jak ja tęskniłam za Lexi. Pojawiła się tylko w jednym odcinku 1 serii, ale od razu zaskarbiła sobie moją sympatię.
Elijah, och Elijah, czemuż oni Ciebie zabili...? Faktycznie czarujący, ach ma w sobie to coś! Miejmy nadzieję, że jeszcze ożyje, po wyjęciu tego sztyletu.
Damon i jego teksty rządziły. I ta mina, jak zobaczył Kath pod prysznicem - boska xD
Alaric kompletnie mnie zaskoczył tym wbiciem sztyletu w Elijah. Przykro się patrzy na 'ciche dni' Alarica i Jenny.
Nareszcie ktoś utarł nosa Bonnie. Myślała, że skoro jest czarownicą to jest niezwyciężona? Teraz będzie musiała sobie poradzić bez mocy. Mam jednak nadzieję, że szybko ją odzyska, bo ostatnio nawet ją polubiłam.
No i nareszcie Kath poza grobowcem ;)
yesss :P tez mi to przeszlo przez myśl ^^ ta scena i jego mina .. ohh ahh
Odc. superkowy ! Jestem ciekawa co jeszcze w tych pamietnikach przeczyta elena...
Wydaje mi sie ze pierwszy z pomoca dla Elajdzy przyjdzie dr martin... w koncu ten mu obiecal odzyskac corke...
Odcinek boski powrót Kath będzie się działo za tydzień
, wogóle albo mi się wydaje albo Stefan zabił starego Gilberta ale on miał pierścień na palcu? nie był to ten co ma Alaric i Jeremi?
Odcinek... Wow. No to może po kolei:
- Konkurs na najlepiej wyglądajace duety: John i Alarick, kiedy się torchę poszarpali, Stefan i Damon, stojący obok siebie pod koniec, Stefan, Damon i Lexi w przeszłości (no tutaj akurat trio).
- Damon, Lexi i Stefan w przeszłości (rozwinięcie): naprawdę słodkim było, jak D troszczył się o S (na swój sposób), ciekawa zamiana miejsc pomiędzy braćmi, retrospekcje z 1 sezonu nie mogą się równać, Lexi, po prostu prorok odnośnie przyszłych zachowań Damona, szkoda, że scenarzyści ją uśmiercili, jeszcze tyle dobrego mogłaby zrobić, jeszcze tak poukładać relacje pomiędzy głównymi bohaterami...
- SPOILER;------------------ mógłby mi ktoś pomóc, bo nie wszystko zrozumiałam; czy Elijah został zabity naprawdę i czemu Alarickowi nie udało się go uśmeircić za pierwszym razem. A pod koniec odcinka widzieliśmy Kath czy Elenę, bo tego też nie zrozumiałam do końca ------------KONIEC SPOILERÓW
- mnóstwo akcji, przez cały odcinek cała się trzęsłam z nerwów, bo dwukrotnie chciałam powstrzymać Damona, a ta bezsilność mnie zabijała (w retrospekcjach, kiedy kłócił isę z Stefkiem, no i w teraźniejszości, kiedy akcja zbliżała się do kulminacyjnego punktu)
Na pocżatku odcinka sądziłąm, że Elena znowu powróciła do pisania pamiętników i poniekąd już się cieszyłam, a tutaj czytała tylko zapsiki Johnatana. Chociaż ten facio pojawił się dosłownie na moment, to jednka mimo wszytsko zyskał moją symatię (nie mam pojęcie czemu).
No i rozwalili taką fajną scenkę pomiędzy Jeremim i Bonnie...
P.S. Pod koniec odcinka myślałam, że to Elijah wyjdzie spod tego prysznica, wtedy dopiero by się działo!!!
Alaricowi nie udało się go uśmiercić bo ten sztylet został wyciągnięty, a kiedy Elena go zabiła sztyleto nie wyciągnęli, bo gdyby to zrobili znowu by ożył, co do Kat wyszła z grobowca bo zauroczenie skończyło się wraz ze śmiercią Elijah
Na reszcie Katherine !
Poza tym Damon i jego teksty mega. i reszta ok. :)
odcinek niesamowity!
tez tak pomyslalam! :D Ale w ostatnim odcinku doszukiwalam sie czegos we wzroku Damona po tym jak Elijah powyrywal serducha wilkołakow wiec.... :D
Nie tylko ty. Damon spojrzał na Elijah z takim podziwem, że moja wewnętrzna fan-girl aż zapiszczała. Do tego ten tekst Elijah, że nie ugania się za młodymi kobietami, cóż... można było to różnie zinterpretować :D. Wielkie pole do popisu dla autorów slashowych fanfików.
Odcinek zdecydowanie najlepszy z sezonu 2!
+duzo Elijah chociaz szkoda ze go zabili ale coś mi się zdaje że jeszcze powróci
+retrospekcje ... co bardzo lubie w tym serialu
+Lexi!
+Zly Stefan... wkoncu był mniej nudny
+Nie było słodkiej Steleny a fu!
+Alaric cholerka jasna... niezly z Ciebie facet :)
+Katerina na wolnosci + podstępny John!
Byłam w niebie:D