Dlaczego Elena nie nosi naszyjnika z werbeną? Proszę o odpowiedz kogoś zyczliwego, nie bede przecież szukała tego w mega watku blush gdzie jest tak nasrane, ze szok:)
Katherine w ostatnim odcinku zamieniła się z Eleną ubraniami,zabrała również wisiorek aby być "identyczną Eleną" ;) A więc chyba ten naszyjnik przepadł.
Czyżby? To sobie z łaski swojej włącz odcinek i zobacz jej reakcję po ocknięciu. Zorientowała się, że jej go zabrano.
I problem rozwiązany.
W filmie było wyjaśnione że na Klausa nie działają żadne werbeny i inne tak bo jest tym pierwszym i najsilniejszym wampirem przez co może kontrolować umysły wampirów. W ogóle to nie można go zabić w taki sposób jak inne wampiry.
Nurtuje mnie jedno pytanie. Skąd i w jaki sposób Klaus stał się wampirem, skoro nikt go nie przemienił, a był tym pierwszym .? ^^
dzieki! fajnie, że są tu normale osoby:) A co do przemiany Klausa, to mam nadzieję, że to bedzie wyjasnione.
poniżej nie czytajcie bo "wlasciciekla forum" blush i jej zastepczyni sie bulwersują za bardzo :P żalosne to jest ....
Żałosne jest, że niektóre osoby nie potrafią zachować minimum porządku na forum -.-' I bynajmniej nie mam na myśli blush.
A posty poniżej potwierdzają tylko wyższość intelektualną blush.
coś mnie ominęło? skoro na klausa nie działają "żadne werbeny" to po co zabrał katherine naszyjnik? żeby dodać do swojej kolekcji biżuterii? to po cóż innego stefan i damon łykają werbenę przeciw zauroczeniu?
dzieki! po to jest forum aby zadawac pytania, nie bede szukala w twoim idiotycznym watku, gdzie jest tak nasrane ze szok, wszystko pomieszane...
To jak ci się nie podoba temat, jest jeszcze wyszukiwarka forumowa. Wiesz co to takiego i czemu służy? ;)
skonczylam, nie bede marnowac czasu na dyskusje z jaka debilka co uwaza sie za wlascicielke tego forum i obraza kazdego co da jakis nowy temat. ogarnij sie troche, forum jest dla wszystkich.
Gdyby ta debilka o której mówisz nie dyskutowała z takimi osobnikami jak Ty, to dopiero byś miała nasrane i niczego nie mogła znaleźć.
I gdzie ja Cię przepraszam bardzo obraziłam? Zadaję pytania, tak samo jak Ty je zadajesz. Po to jest forum, czyż nie ? ;)
Jak na razie to Ty łamiesz regulamin moja droga, nie ja, więc radzę się zastanowić nad doborem słownictwa.
To ty się ogarnij dziewczyno.Nie musisz blush od razu od 'debilki' wyzywać.
Jest temat w którym zadaje się pytania.Wystarczyło tam napisać.Chodzi o to żeby zachować ład i porządek ;)
Nie wiem ile masz lat ale nie musisz się tak od razu bulwersować . Zwrócono tobie uwagę to do doceń, podziękuj lub przeproś wtedy na pewno nie będzie takiego wielkiego problemu.
Ja cię nie obrażam więc proszę nie obrażaj tez mnie.Natomiast jeśli już musisz na mnie nawrzeszczeć to proszę.Nie zginę ;)
podziekuj, przepros.. ciekawe za co... chcialam uzyskac odpowiedz na pytanie, a tu wielki bulwers ze nowy temat zakladam... nie pasuje nie czytac.
Ja się nie bulwersuję tylko zwracam ci uwagę. ;)
Ogólnie uważam że ta dyskusja jest już niepotrzebna. Uzyskałaś odpowiedz , okey. po prostu mam nadzieje że gdy będziesz miała jeszcze jakieś pytanie to nie założysz znów nowego tematu. ; )
To znaczy, żeby uściślić: jeśli osoba jaga1988 jeszcze raz założy bezsensownie temat, spotka ją dokładnie to samo, co tym razem. Czyli napaść ze strony osób używających mózgu.
Widzę, że bardzo zazdrościsz blush, że tak często się o niej mówi (zapewne dlatego, że jako jedna z nielicznych potrafi sprzeciwić się natłokowi bezsensownych wątków).
Niestety, nie zabłysnęłaś, kochana :) Jeśli miała to być prowokacja, to nie udana... jeśli chcesz być fajna... oj, myślę, że tego też nie pokazałaś.
I nie wiem kto tu kogo obraża - z tego co zauważyłam blush po prostu próbuje przemówić do rozsądku ludziom, którzy śmiecą na forum, za to Ty ją od "debilek" możesz wyzywać. Nie widzę też, by w Twoim wątku blush na Ciebie napadła...
A zresztą, co ja się będę produkować, pewnie i tak jesteś na tyle prymitywna, że bawią Cię Twoje genialne pomysły na komentarze.
Powodzenia w życiu! :)
Jak ci się nie chce przegladac wszystkich wpisów to masz wielki wątek pt pytania zadajesz tam i wszyscy kulturalnie ci odpowiadają w ciągu 5 minut. A tutaj jak sama widzisz odwrotny jest skutek bo tylko wszystkich wkurzysz a gów no się dowiesz. Są tu osoby które siedza codziennie i jak mają sie przebijac do swoich tematów pomiędzy dziesiątkami tak durnych tematów to jest to męczące. Jest wszystko tak ładnie zorganizowane i opisane że kurde ciężko nie zrozumiec gdzie o co można spytac
rzadko udzielam sie na tym forum i nie widzialam zadnego watku z pytaniami, zadalam pytanie i liczylam na odpowiedz, a ze sie przy okazji usmialam z niektórych bulwersów to milo bylo :)
no i właśnie sama sobie zaprzeczyłas. na samym początku piszesz ze nie chce Ci sie szukać w wątku Blush odpowiedzi na pytanie a teraz twierdzisz ze nie widziałas zadnego wątku z pytaniami. jeżeli rzeczywiscie jesteś rocznik 1988 to powinnaś być nieco bardziej rozgarnięta w tym wieku
Nie widziałas dlatego bo na wierzchu jest 5 porabanych tematów gdzie osoby pytają o rzeczy kórych nie zauważyly, chca znac jedną piosenkę albo napisac damon jest fajny. Gdybyście nie zakładali jednozdaniowych tematów gdzie także odpowiada się jednym zdaniem to na wierzchu byłyby te najbardziej potrzebne, które są podzielone na pytania, spoilery, soundtrack i luźne refleksje na temat każdego odcinka. Czy to źle? wystarczy nie zaśmiecac forum i wszystko będzie na swoim miejscu i każdy wszystko znajdzie bez bulwersów
wiecie co? naprawdę aż strach pytać o cokolwiek, a uzyskać odpowiedź bez złośliwości i sarkazmu tutaj graniczy z cudem. Wyluzujcie dziewczyny. Każdy może zakładać wątków ile chce, a wy o ile sie nie mylę nie jesteście administratorkami tego forum;)
(btw już zdążyłam zaobserwować że blush ma problemy z udzielaniem normalnych odpowiedzi)
teraz możecie pluć jadem ile wlezie, pozdrawiam :)
Ale czy nie uważasz za nieco bezsensowne tworzenie kolejnych wątków (kiedy jest ich w sumie ponad 1,5 tysiąca), skoro jest wątek specjalnie utworzony na pytania dotyczące serialu, a mnóstwo tematów powtarza się co parę dni?
ale "nowe" osoby nie do końca kumają że jest specjalny wątek na to przeznaczony. VD ma bardzo aktywne forum, gdzie wątki szybko schodzą w dół, a szukanie czegoś, ale nie wiadomo czego na tym dużym forum jest czasochłonne.
Gdybym nie śledziła tego forum, też bym nie wiedziała.
A nawet gdyby założycielka tego topiku znalazła nasz "zbiorczy" i zadała pytanie i tak pewnie by została pojechania, bo by okazało się że podobne pytanie było 2 strony temu, a ona "głupia" nie zauważyła...
Dlatego odpuście czasem z tą krytyką "świeżaczków" bo wszyscy mają takie same prawa i mogą pytać ile chcę i gdzie chcą. A zawsze znajdzie się ktoś normalny i odpowie.
Nowe osoby mogą najpierw postarać się obserwować, później działać.
No tak, ale wygodniej jest nic nie robić...
Chciałabym zauważyć, że wątek z pytaniami jest dość popularnym tematem, więc nie trudno go odnaleźć.
Jeśli byłaby krytykowana w tamtym temacie mogłaby się wtedy burzyć, bo co ma w końcu robić? Czytać każdy post po kolei? Wtedy rozumiem frustrację i sprzeciw, ale po co robić tu wysypisko...
Ok, to powiem Ci jak to wygląda moim skromnym zdaniem.
Kiedy ja wchodzę na forum danego filmu czy serialu i chciałabym o coś zapytać, to najpierw szybko przeglądam ze dwie strony, żeby sprawdzić czy nie ma przypadkiem tematu, który służy specjalnie do zadawania pytań albo czy nie ma jednozdaniowych tematów, w których to pytanie już padło. Naprawdę rzuceniem okiem na dwie strony forum nie trwa długo, to jest minuta, nie więcej.
Jeśli jest wątek do zadawania pytań i tam też zadasz swoje, możesz liczyć na odpowiedź, bowiem wątek ląduje wtedy na górze. Nawet jeśli dziesiąty raz zadasz to samo pytanie i ktoś faktycznie może być zdenerwowany, odpowiadając na nie po raz kolejny, to tak czy siak odpowiedź otrzymasz. Czy nie jest to lepsze niż zaśmiecanie forum? Czy nie lepszy jest ład i porządek zamiast burdelu?
Dla mnie jaga to po prostu troll pospolity. Wystarczy spojrzeć, ile tematów założyła w ciągu dwóch godzin:
"Ktoś zginie! Ktos zginie z głownej obsady. Macie pomysł kto to może byc?"
"odcinek 2x19 Ciekawe czy stefan zabije alarica." (to jest konkret...)
"Caroline. Fajna postac, ale powinni bardziej ją zaangażowac w to wszystkoi rozbudowac jej watki. W ostatnim odcinku zostala pominieta na maxa, a mogla pomoc w sprawie z klausem. Przyjaźni się przeciez z Elena, to powinna jej pomoc." - CZY NIE MOŻNA BYŁO TYCH KILKU ZDAŃ NAPISAĆ W JEDNYM WĄTKU ZAMIAST W KILKU?
plus dwa wątki odnośnie naszyjnika Eleny, pierwszy jednozdaniowy, Blush skierowała ją do wątku z pytaniami, gdzie kwestia naszyjnika była poruszana kilka(naście) razy i odpowiedzi widnieją na ostatniej stronie, ale koleżanka po złości musiała zaraz założyć drugi taki sam temat. Troll Pospolity.
I naprawdę nie dziwię się Blush, że traci cierpliwość i robi się coraz mniej uprzejma i życzliwa, skoro cały czas próbuje nauczyć ludzi korzystania z mózgów i przy okazji z wyszukiwarki, robi to dla nas wszystkich, aby było nam łatwiej i przyjemniej przebywać na forum (lub nawet jednorazowo z niego skorzystać), a takie młotki mają w dupie innych użytkowników tego forum. Kilka osób stara się utrzymać to forum chociaż w minimalnym ładzie, a ktoś inny myśli sobie "pies cię jeb.ał," i zakłada kolejny wątek z jednym pytaniem, które miliarT razy było zadawane w innych jednozdaniowych wątkach lub biolion razy zadawane w wątku z pytaniami.
Miło by było, gdyby ludzie nareszcie zauważyli, że wyszukiwarka na forum ma konkretne zastosowanie (wcale nie ozdobne...).
Tak, ja z chęcią to przeczytałam. I na pewno ktoś kto używa mózgu też to przeczyta.
Poinformowałam autorkę w poprzednim identycznym wątku żeby zajrzała do tematu zbiorczego i poszukała odpowiedzi. Skoro lenistwo jej na to nie pozwoliło, mogła choć tam zadać to pytanie, a nie zakładać kolejny wątek.
Nie sądzę żeby wtedy ktoś niemiło jej odpowiedział. Nie będę Cię zachęcać do odszukiwania moich odpowiedzi na 10 podobnych pytań do tego zawartego w pierwszym poście, ale odpowiadałam spokojnie, podawałam argumenty, może czasem zdarzyła się zachęta do myślenia, ale na pewno nie nazwałam nikogo debilem. Więc zanim zaczniesz osądzać mnie, przypatrz się jeszcze raz postom jagi1988.
Pozdrawiam.