PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121879
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Elijah

ocenił(a) serial na 7

Nie intryguje Was Elijah? Bo mnie bardzo... kurcze... kołek go nie zabił, potrafi zauroczyć
innego wampira, ciekawie się zapowiada nie?

ocenił(a) serial na 10
vilyaaa

Ciekawie? Jasne, ale nie lubię gościa. Sama jego facjata mówi - " cześć, jestem koniem " No, zupełnie jak Jola Er. xD

ocenił(a) serial na 10
megaami

skoro elijah ma taką moc ciekawe co będzie z klausem.

eldżaja czy jakoś tak. xD mnie cholernie zaintrygował mówi w ciągu dwóch odcinków 2, 3 zdania a przeraża.

ocenił(a) serial na 10
fraantic

Mnie irytuje. Miał się nowy przystojniak pojawić a tu taka facjata. Troche nudny. I do przewidzenia było że nie umrze. To by było zbyt easy. Ja czekam tylko i wyłącznie na Klausa. Prawdziwy, stary wamp. A nie jakaś ciapa. Brzydka na dodatek

ocenił(a) serial na 4
Bloody_Anna

Zależy, co kto oczekuje. Ja nie chciałam malowanego lalusia a'la Damon, ale bardzo męskiego i intrygującego. I taki jest właśnie Elijah. Zdecydowanie wolę taki typ facetów. A może jestem jakaś dziwna.... ;DDDD

xena_4

ja bardzo lubię Elijah, absolutnie nic mnie w nim nie denerwuje, wręcz przeciwnie (denerwująca jest dla mnie np. Bonnie), ale tego, że - droga Xeno - nazwałaś Damona malowanym lalusiem, to Ci nie wybaczę xD

ocenił(a) serial na 4
Cudzoziemka87

Nie bij ;PPPP Ja po prostu tak go widzę...

xena_4

Tragedia... moje serduszko rozpada się na miliony kawałków :P

ocenił(a) serial na 4
Cudzoziemka87

<przytulam> ;P
Ale ja nadal nie rozumiem, dlaczego niektórzy uważają go za brzydkiego. Bo nie jest lalusiem? Nie ogarniam tego.

xena_4

nie wiem, mi się Elijah akurat podoba, nie spodobał mi się od razu, ale z czasem coraz bardziej go "doceniam" pod każdym względem... ale Damon lalusiem? buuuu :(

ocenił(a) serial na 4
Cudzoziemka87

Ja też nie lubiłam go na początku, ale już wtedy mnie jakoś intrygował. Ale potem, jak już dał poznać się bliżej.... Super facet... Znaczy się, wampir ;P
Ale Damon... Regulowane brwi, farbowane włosy... WTF?

xena_4

nie słucham Cię, nie słucham, zatykam uszy :)

ocenił(a) serial na 7
fraantic

dokładnie, ja też go nie lubię, ale bardzo mnie zaciekawił... a co będzie z Klausem, uff...

ocenił(a) serial na 10
vilyaaa

Sam wątek ciekawy. Ale typek mógłby wracać do Klausa z wieściami a nie do Mistic Falls. No prosze, on mysli ze sam zdejmie klątwe?? Nie ma mowy!!! MUsi być Klaus. Bo chce go zobaczyć i koniec!!! ;)

ocenił(a) serial na 10
Bloody_Anna

ja myśle że on jest tylko pionkiem Klausa brzydki bo brzydki co zrobić.;/
może klaus będzie całkiem całkiem. chociaż.... nie liczyla bym na to.

w sumie zleciała nam już połowa sezonu jak dalej tak pójdzie to Klaus pojawi się/ uśmiercą go W ostatnim odcinku.

ocenił(a) serial na 10
fraantic

Klausa napewno nie uśmierca. Wydaje mi sie ze da on mi spokuj, na jakis czas. Żeby ich zaskoczyć. Pozwoli im poczuć sie bezpieczniej. Klaus może być brzydki. To najstarszy, Pierwotny, Pierwszy i wogóle KTOŚ a nie takie coś jak Elajdża. Mizerny robaczek. Mam nadzieje ze Kalus nie będzie jakim takim nowaczesnym agresywnym vampirem. Oczekuje troche staroświeckiej mody i wyrachowania, takiego chłodu. I tej POTEGI. Aż mam ciary na samą myśl.

ocenił(a) serial na 10
Bloody_Anna

"Oczekuje troche staroświeckiej mody i wyrachowania, takiego chłodu. I tej POTEGI."
Dokładnie.
Nawet trudno mi sobie GO wyobrazić.
jest aż zbyt...

jeśli Damon nie może naszego pionka zabić to co będzie z Klaudyną.? tzn. oglądałam 2 pierwszy sezon i TERAZ Damon przy tym wszystkim wygląda jak mały robaczek.
gorący robaczek.

ocenił(a) serial na 10
fraantic

Ale Elajdży nie można poruwnywać do Damona to zbrodnia!!!! Damon nie podlega nikomu a ten Eladża tak. No to kto jest lepszy :D. Damon!!! Zaczynam świrować. Musze sobie okład z lodu zrobić.

ocenił(a) serial na 10
Bloody_Anna

haha.

oczywiście że Damon.!
charakter wygląd. itp. itd. Ale siła.? Dlatego powiedziała Damon to nasz GORĄCY ROBACZEK.
;d
ten elajdża ma grzybka na głowie. I jego wygląd przypomina chore dziecko na mózg. nie obrażając ich.
ratuje go gra aktorska.

aa Ian pisał na twitterze że jedzie do Atlanty kręcić odcinki. może w końcu przestaną robić te przerwy.

ocenił(a) serial na 10
fraantic

Na to bym nie liczyła. Chca nas potrzymać w napięciu i dostarczac nam nie wysłowionej rozkoszy gdy w końcu puszczą odcinek :D. Ołłłłłłłłłł je ;p

ocenił(a) serial na 10
Bloody_Anna

Właśnie... A co do pana na K. spodziewam się jakiegoś o dziwo młodego, przystojnego i dostojnego wampira, coś `ala Brad Pitt w Wywiadzie z Wampem. Nie wiem czemu, ale ciągle mi się wydaje, że on musi mieć to coś co przyćmiewa inne wampy. (oprócz Damona :D) W końcu Kat była nim zauroczona :D

Kogo widzicie w tej roli?!

ocenił(a) serial na 10
megaami

Stuart Townsend jak w królowej potępionych. Albo Eda westwicka.
hmy... no nie wiem może jeszcze Eric Dane.
Wiadomo że nie dadzą jakiegoś Dicapria. ;D

ocenił(a) serial na 10
fraantic

Może Ben barnes? No jakby wyglądał tak jak w Dorianie... to szacun! :D

ocenił(a) serial na 10
megaami

ooo kur... no tak! ten sex<3
oh. W dorianie mnie oczarował.

ocenił(a) serial na 10
fraantic

O to chodzi :D Jeszcze jakby był taki wyniosły i chłodny ... :D

ocenił(a) serial na 8
megaami

Jestem za Edem Westwiickiem. ;D

Ale swoją drogą, ciekawe jak oni mają zamiar pokonać tych oryginalnych, skoro głupim kołkiem nie idzie tego zrobić, a oni maja gdzieś po 1000 lat! Coś czuję, że będzie rzeź!

ocenił(a) serial na 10
Ciuszek

No ;/ Ale pewnie coś się znajdzie, jakaś staraaa księga typu : ' how to kill vampire ' xD

ocenił(a) serial na 10
megaami

Kurcze, chyba poprostu trzeba bedzie zdjąć tą klatwe. Wtedy niby wszyscy mają byc znowu ludzimi tak?? Nie wystarczy troszke krwi? Takie zacięcie? Musi być ofiara?? To takie gupie

ocenił(a) serial na 10
Bloody_Anna

Nie, nie ludźmi. Jeśli wampiry zdejmą klątwę - będą mogły chodzić za dnia, a wilkołaki będą się przemieniać ciągle nie tylko przy pełni.
A jeśli to wilkołaki zdejmą klątwę to wampiry nie będą mogły chodzić za dnia :P XD

W sumie kilka kropel... no, ale oni chcą zemsty :D

ocenił(a) serial na 10
megaami

Ale właśnie w tym senk że trzeba OFIARY no wiecie zdechłęgo sobowtora jej życie ma być w ofierze. A nie tylko troche kropel.

myśle że Caroline zginie. Mam takie przeczucie.

i w ogóle to dziwne dla mnie że ten Elajdża tak krąży a nie. Przecież mogliby ich wszystkich pozabijać w jednej chwili. Oczywiście rozumiem że twórcy specjalnie to robią. Ale to troche naciągane. "Pierwotni czekają na to żeby tamci dowiedzieli sie jak ich zabić i dopiero zaatakują"

ocenił(a) serial na 10
fraantic

Jak na moje to Elajdża nie działa bo nie może. Wiadomo rozwalił by ich o tak w jednej sekundzie. Ale najpierw pewnie chce wybadac teren itp. Zobaczyć co sie dzieje w Mistic itp. Po za tym co to za zabawa patrzeć jak jeden wieśniak wykańcza wszystkich. Musi być tłum złych nie koniecznie brzydkich wampirków

ocenił(a) serial na 10
Bloody_Anna

no tak wiadomo.

co do tych przerw, mam nadzieje że się w końcu skończą. Bo ja mam już jakąś mamie przez to. Na dobranoc puszczam sobie " katerine" hahah:D

ej a jak myślicie o czym będzie finałowy odcinek 2 sezonu.? tak samo dobry jak 1.?

ocenił(a) serial na 10
fraantic

Ja sądzę, że

Hahah, UWAGA SPILER!!! XD
Coś z udziałem Deleny. fani tak na to czekają... :D

ocenił(a) serial na 10
megaami

hmy... no taak.;D

ja myślę że zmieni sie w wampira. Najwyższa pora... no i oczywiście poleci na D. Ale jak będzie 3 sezon a oczywiście będzie. To nie wiem co oni wymyślą.

ocenił(a) serial na 10
fraantic

On tak krąży, bo musi dopracować plan. Musi mieć kamień, czarodziejów itp.
Nie zabija ich bo boi się, że coś stanie się z sobowtórem. W końcu... czego oni ich nie szantażuja, że przemienią Elkę? ona im się wtedy nie przyda :D

ocenił(a) serial na 10
megaami

No bo jakby ich tak szantażowali i jakby naprawde sie przemieniła to co by oni mieli jak Katherine która zachowywała się samolubnie straciła tyle osób. To chyba całe miasto by obumarło...

ocenił(a) serial na 10
fraantic

Tego nie wiedzą nawet najstarsi górale :D
Ja już się nie mogę doczekać, a mamy dopiero 16 LISTOPADA :|

megaami

A mnie postać Elijaha intryguje. W końcu nie każdy wampir musi być piękny ... Jestem ciekawa co wymyśli ;-) Ahh gdyby już był następny odcinek..

ocenił(a) serial na 6
vilyaaa

No, Fajny Ci on jest;)
Mam nadzieję, że będzie rozrabiał i najróżniejsze masakry wyczyniał, co bym się nudzić przestałaXD
Pewniem, że wampir olśniewający piękny i błyszczący;) być nie musi.
Choć dobrze - jak jest;)
Ważne, by przyciągałXD
A Eljah ma w sobie mrok magnetyczny, hihihii.

ocenił(a) serial na 4
WhiteDemon

Ja także czekam na Klausa ale coś mi się zdaję, że mogę się rozczarować! A nóż wyskoczy jakiś dzieciak. Co do Elijah to jak go zobaczyłam w tych drzwiach to jednak wcześniej inaczej go sobie wyobrażałam no ale ostatecznie może być. Mam jeszcze jedno pytanie trochę nie na temat. Jednej kwestii nie do końca zrozumiałam. Otóż w 1492 roku Klaus chciał zabić Katerinę żeby stworzyć z niej doppelgangera czy to ona może była czyimś doppelgangerem? W odcinku "Katerina" Katherine mówi Elenie, że stworzenie doppelgangera miało na celu zdjęcie klątwy(czyli tak jakby z niej Klaus wtedy chciał stworzyć tego doppelgangera, chociaż w sumie już wtedy mówiła, że chciał z niej spuścić całą krew tak jakby to już miało łamać tą klątwę czyli tak jakby ona już była czyimś doppelgangerem).A z kolei pamiętam słowa Rose w odcinku "Rose" jak tłumaczyłą Elenie całą zależność, Elena powiedziała "Katherine" a Rose na to cos w tym stylu- Yes, the first Petrova's doppelganger(czyli jakby Katherine była już czyimś doppelgangerem). Czyli jak to wygląda. Możecie mnie oświecić? Przepraszam za chaotyczność ale to z emocji.

ocenił(a) serial na 4
Aredhel125

Coś mi się jednak wydaję, że cą trzy bohaterki- 1.pierwotna Petrova 2. Katerina Petrova(Katherine Pierce)- jej pierwszy doppelganger 3.Elena-trzeci doppelganger Petrovy. Trochę zamieszali. Podejrzewałam, że po tym stwierdzeniu Rose Elena powie coś w stylu- to nie jestem jedynym doppelgangerem Petrovy?

ocenił(a) serial na 10
Aredhel125

Elena jest drugim ale poza tym myślisz dobrze ; D

megaami

Ponieważ wszyscy się nie mogą doczekać Klausa(z resztą ja też!), a trafiłam na info, które może choć trochę zaspokoi ciekawość co poniektórych to proszę:
"Klausa i Amy zobaczymy po raz pierwszy w szesnastym odcinku drugiego sezonu."
Zachęcam do zapoznania się ze źródłem: http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/682-klaus-amy-i-angel-nowe-postaci-w-tvd - można się dowiedzieć paru ciekawych rzeczy: )
A stwierdzenie iż Klaus może być "bardziej damonowski od Damona"... Achhh, nie dożyję do 16 odcinka...: )

ocenił(a) serial na 10
Linka_fw

Coooo? 16 odcinku? Hahaha. Widać umiem przewidywać przyszłość! :D
Patrz źródło - http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Scenariusz+do+odcinka+10+xD,1493909

Hahahahah x DD

ocenił(a) serial na 4
megaami

Tak tam miało być, że Elena jest drugim- pomyłka. Linka_fw- faktycznie dużo na tej stronie wiadomości ale przestałam czytać bo nie chcę wiedzieć jak to się wszystko rozwinie. Postanowiłam zrobić sobie prezent gwiazdkowy i wytrzymać z oglądaniem odcinków do czasów świąt. Jak wszystko pójdzie dobrze to w wigilię będą czekały na mnie aż 4 odcinki. Ciekawe czy dam radę. Oglądanie pod rząd kilku odcinków serialu jest naprawdę super bo już raz próbowałam z innym także polecam jeśli ktoś jest cierpliwy oczywiście. A tak z innej beczki to ciekawa jestem czy pokażą tą oryginalną Petrovą (o ile żyje). Ciekawe jaka by była.

ocenił(a) serial na 8
vilyaaa

Co w tym dziwnego!Jest pierwotny,jego brat Klaus jest hybrydą,Matka czarownicą to nic nadzwyczajnego.