Wiem że ten temat pojawiał się miliony razy. Natomiast mi tu nie chodzi, który z nich jest lepszy. Tylko
czy Elena kocha bardziej Damona czy Stefana, albo może inaczej jaki jest najważniejszy powód,
który mówi, że Elena powinna być z tym, a nie z tym.
Według mnie Elena nigdy tak prawdziwie nie kochała Stefana. Oczywiście byłą to miłość, ale jakby z
przymusu. Ponieważ to właśnie Damon kazał jej zakochać się w nowym chłopaku jakiego pozna. Ale
nie wiem jestem ciekawa waszego zdania. MOST IMPORTANT REASON !
Ja jestem za delena ale prawda jest taka: Elena prawdziwie kochala stefana i tylko jego. Niby kocha damona ale to wszystko przez fanow ktorzy wymusili to na rezyserach, elena pokochala tylko tego dobrego damona a jak wiadomo prawdziwy damon byl zly ale sie zmienil.
tak w ksiazce na podstawie ktorej jest film czyli autorstwa l.j.smith nigdy nie byla z damonem i na koncu wybiera stefana i jest tego pewna
hmm ja nadal uważam, że hipnoza Damon'a jak pierwszy raz spotkał Elenę podziałała tak, że zakochała się ona w Stefanie. Do tego jeszcze później się dowiadujemy, że Stefan jest sobowtórem i że sobowtóry się przyciągają. Dlatego to wszystko zadziałało podwójnie. I hipnoza Damona i klątwa sobowtórów, więc tak naprawdę nie jesteśmy w stanie stwierdzić czy ich miłość była prawdziwa.[ale nie mówię że się nie kochali]
Moim zdaniem (nie obraz sie) ze gdyby to przeznaczenie dotyczylo damona i eleny to powiedzialabys ze to jest slodkie a ze to dotyczy steleny to juz nie :3 . Kiedys tez taka bylam xd i wciaz jestem tylko teraz juz nie shippuje tak bardzo deleny jak kiedys ., teraz uwielbiam Klaroline :3.
Cóż. Pudło. Nie jestem fanką Damon'a i Eleny ani Stefana i Eleny. I spokojnie nie czuję się urażona. Zdecydowanie rozumiem o co Ci chodzi. napisałam tak bo takie jest moje zdanie i jestem tu jakby bezstronna, ponieważ ja nie jestem też duża fanką vapmire diaries. obejrzałam te sezony z moją kuzynką, która mnie do tego zmusiłą. Patrze na to dosyć obiktywnie, a jak już bym miała wybierać to wyglądało by to tak: Jeżeli Ian grał by Stefana to raczej na 100% kierowała bym się w jego stronę, ale tak nie jest. A co do Klausa i Caroline jestem w 10 razy na tak. Niestety narazie nie słyszałam o żadnych crossingover z originals ;(
jeśli prawdziwie kochała tylko Stefka, to czemu go zostawiła dla Damona? czemu, nie wróciła do Stefana po tym jak Rick wymazał jej miłość do Damona? i Ty mówisz, że jesteś fanką Deleny? przecież Ty w ogóle nie ogarniasz tego shippu.
fani wymusili? przecież takie było założenie Julie Plec od początku. to jest serial oparty na trójkącie miłosnym, gdzie dwóch braci zakochało się w jednej dziewczynie i później ona zakochuje się w obojgu z nich(całe szczęście nie jednocześnie;p) i dlatego najpierw jest ze Stefanem, a później z Damonem. a nie dlatego, bo tak sobie fani życzyli.
Gdyby ten serial (wszystkie sezony) stworzyc przed wypuszzeniem ich swiat elena skonczylaby ze stefanem ale fani woleli ship delena wiec i szanowna elena zmienila nagle uczucia bum! magia! . Nie jestem fanka deleny ale wole ja juz niz stelene choc do steleny nic nie mam. Ale z zawzieta fanka deleny normalnie nie pogadasz . Nie wrocila do stefana bo po prostu za duzo juz sie wydarzylo i jakby znowu ich polqczyli byloby to dosc smieszne. Skoro to nie zalezy od fanow twoim zdaniem to dlaczego dalej nie ciagna tego trojkata tylko jest to juz pewne ze kocha damona?
OMG! :D
1.Z książką serial ma tylko 'szkielet'wspólny (postacie, trójkąt, miasto)
2.Dawno,dawno temu gdy tworzył jeszcze Kevin Williamson na jego tt pojawił się wpis "Elena chooses Pacey'na odpowiedź z kim będzie Elena...a wiadomo Pacey-owi bliżej do Damona niż Stefana.
3.Wszelkie 'symbole'jakie pojawiają się od początku serialu kierują się ku Delenie(wybory Miss Mistic Falls, "blue vis red" itd. w sumie chyba i tak nie zrozumiesz to nie będe się rozpisywać :D DAMON!!!:D:D
Ja wiem ze kochasz Damona (zabujane 13-latki) ale ten taniec był po to ze fani Deleny sie troche jarali. Ale przecziez nie pogadasz :3 xd I proszę nie próbuj mi tłumaczyc tego bo Elena ( przez pierwsze 2 sezony) była naprawde wielce zakochana w Stefanie m pozniej były komplikacje a teraz wyladowąła z Damonem na życzenie fanów :3
What the ****'s wrong with u? :D
Tak Damon jest słitaskiem <3<3 :3 lovciam go sooo much :-** ajć :p
Taaaak jest, zrobili wszystko dla fanów, a Steleny nie zrobili dla fanów bo nie o fanów chodzi w serialu. Stelena jest prawdziwa tak bardzo...i istnieje naprawdę...
tak serio...Boże dziecko...współczuje że (jak mniemam, a mam nadzieje że mam rację,bo bardziej zwątpie w ten świat) Twoje nastoletnie życie zaczyna się w erze selfie,gender i Justina Biebera.
Nie :) Ile ty masz lat? Bo jakoś mi się nie chce wierzyc ze 18 lat już przekroczyłaś . Nie masz racji . Bardzo ci wspołczuje bo teraz twoje zycie straciło sens. Rozumiesz co to jest rożnica zdań? Każdy ma swoje zdanie i każdy ma je szanować jeśli ma się trochę odrobine kultury. Dlatego nie wydaje mi sie ze jesteś na tyle dorosła zeby wypisywać takie rzeczy albo po prostu rodzice Cie nie wychowali. Jesli to 2 to przekaż im wyrazy wspołczucia :(
Hahaha :D prosty tekst ;)
Dla mnie jesteś prostakiem. Tyle.Kim jesteś żeby oceniać mnie, i moje wychowanie,co? po paru wpisach potrafisz ocenić charakter człowieka. Brawo.Iście dorosłe.
Mniej jadu,więcej optymizmu. Pozdrawiam ;) Bez odbioru.
Ja Cie oceniłam bo ty mnie oceniłaś : "tak serio...Boże dziecko...współczuje że (jak mniemam, a mam nadzieje że mam rację,bo bardziej zwątpie w ten świat) Twoje nastoletnie życie zaczyna się w erze selfie,gender i Justina Biebera.:. Fajnie ze odpowiedzialas na moje pytanie :) Ja nie chce sie kłocić bo to tylko serial ale jak masz zdanie inne to są hejty :) No bywa, życie.
Proponuję byś najpierw przeczytała swoje wcześniejsze posty w tym temacie i zdecydowała się na którąś wersję, (bo raz piszesz jedno, a za chwilę co innego), a dopiero później podejmowała dyskusję.
A i dla Twojej wiadomości: wcale nie jestem zawziętą fanką Deleny, chociaż lubię tą parę.
A czytałaś swoje posty wyżej?? Twój pierwszy post do założycielki tematu, a później odpowiedź na mój.
Już wiem o co ci chodzi. Przepraszam bardzo ale nie do konca to miałam na myśli . Jakoś to tak wyszło w słowach. Oczywiście teraz bardzo kocha Damona i wiadomo ze bd razem :) I naprawde prawdziwie go kocha. Chodziło mi tylko o to ze pokochała Stefana i to była taka niby "true love" itp. Na początku tak było i mi sie wydaje ze gdyby nie widzowie to byłaby ze Stefanem . Ale serial jest po to zeby zadowolac widzow bo przecież jest dla nich :) Przepraszam raz jeszcze. Ja nie chce sie kłocic :(
Nie ma problemu ;) Ja nie należę do grona tych osób co lubią się kłócić, tylko jak coś mi wyraźnie przeszkadza, to nie potrafię się powstrzymać, by nie zwrócić komuś uwagi ;p
Serial może i by się skończył Steleną, gdyby były tylko 2 lub 3 sezony(chociaż w 3x22 już wtedy Elena powinna wybrać Damona->tylko scenarzyści niepotrzebnie odwlekli ten wątek na 4 sezon). A że wyszło ich więcej, to logiczne było, że na Stefanie miłość Eleny się nie skończy. Ponadto uważam, że Stefan był jej pierwszą poważną młodzieńczą miłością, którą miała w liceum jako jeszcze naiwna i dziecinna nastolatka. Damon to już poważniejszy związek oparty na poważniejszych fundamentach->tak jakby dorosła decyzja dorosłej już dziewczyny. Elena zakochała się w Damonie (znając jego wady i zalety) a Stefana poznała tylko wyidealizowaną wersję, którą jej przedstawił->ukrywając swoją ciemną stronę. To nie był taki szczery i czysty związek jak Ci się wydaje, bo jedna strona kłamała na swój temat.
Ale to moje zdanie, a Ty masz prawo do swego ;)
mona1gucio jestes na tyle smieszna ze az przykra ale nie pogadasz
nie wdawaj sie w dyskusje jesli nie masz o tym serialu pojecia. proponuje co kolezanka wyzej,przeczytaj wczesniejsze swe posty albo jakas ksiazke lepiej,moze lekture?
Przeczytaj wyzej :) Tylko prosze nie oceniaj mnie jesli mnie nie znasz bo to "śmieszna" było w znaczeniu negatywnym :(
Zaproponowałabym ci, abyś czas marnowany na pisaniu głupot poświęciła na uważniejsze oglądanie serialu. W ten sposób, być może, ale tylko być może, zrozumiałabyś lepiej wątki, relacje między bohaterami, to co się naprawdę dzieje i jakie intencje mają twórcy. Sądząc po Twoich postach nie oczekuję zbytniego rezultatu, ale warto spróbować. Ale cóż, niektórzy oglądają seriale bardzo powierzchownie, widzą to co chcą widzieć, ignorując fakty i prawdziwy rozwój wydarzeń. Ty robisz to mistrzowsko, gratulacje. Odtwarzaj swoją wersję ile chcesz, ale z łaski swojej nie wmawiaj innym swoich urojeń i złudzeń. Przed następnym trollingiem doinformuj się, poszukaj w google wypowiedzi twórców z czasów 1 i 2 sezonu, może to ci rozjaśni sytuację. Trzeba być naprawdę mniej niż przeciętnym widzem, żeby nie dostrzec najprostszych rzeczy, chociażby wysiłku jaki włożono z budowanie Deleny i jego braku w przypadku Steleny.
Uprzedzam, że zaniżanie mojego wieku czy traktowanie jak psychofankę mnie nie wzruszy ;) Nie mam też zamiaru kontynuować tej dyskusji, gdyż wiem że to będzie rozmowa z wiatrakami. Nie pomogą żadne logiczne argumenty i fakty. Pozdrawiam :)
-_-. Kolejne hejty -_-. Napisalam ze nie chce sie kłocić już a cały czas nowe osoby. P.S. Po twojej wypowiedzi widać ze jesteś osobą inteligentną i już dorosłą (albo chociaż dojrzałą) . Po niektórych wypowiedziach widać ze to jeszcze dzieci. Proszę mozecie już zostawic to w spokoju.
przepraszam, ale niektóre twoje komentarze są bardzo denerwujące. Jeżeli chcesz narzekać, że ciągle "lecą hejty" jak to nazwałaś to może poprostu powinnaś ubierać słowa w inny sposób i nie obrażać sama innych na temat wieku czy też wychowania, a z pewnością nie powinnaś w to mieszać rodziców.
??? Przecież nic takiego nie napisałam............ Chcę byc miła dla świata , jednak świat nie chce być miły dla mnie -_- Podejrzewam że 2 zdqanie to sarkazm?
hahaha pewnie bądzmy wszyscy mili dla swiata haha - to jest sarkazm
btw serio poprostu sie wkurzylam, ze ludzie bardziej ekscytuja sie obrażaniem innych i wypisywaniem bzdur a co do gustu to nie, to nie był sarkazm :)
powiem szczerze,że na początku też byłam za Steleną. Stefan tak kochał Elenę,ale zbiegiem sezonów bardziej przekonałam sie do Deleny. Pamiętacie odcinek jak Damon wymazał Elenie z pamięci swoje wyznanie miłosne i mówił,że ze Stefanem będzie jej lepiej? Mimo że bardzo chciał być z nią,wiedział,ze przez tą cholerną więź która wynikła po tym jak Elena stała się wampirem kazał jej odejść... Zrozumiał to po czasie,ale zrozumiał...
Nawet teraz mógłby na siłę starać sie przywrócić jej wspomnienia ale widział,że jest szczęśliwa więc wolał być bez niej i patrzeć na jej szczęście.
Czy to właśnie nie jest prawdziwa miłość??
Moim zdaniem to właśnie jest. A nie cudowny Stefan,który nagle po śmierci brata postanawia olać wszystkich i sobie wyjechać bo jemu jest źle... Naprawdę z sezonu na sezonu przestaje go lubić... Tragedia..
tak dokładnie, ja tak samo. może jest to trochę utworzone przez fanów. możliwe. Natomiast nie wierzę, że delena nie była przewidziana, a przez wszystkie sezony byłaby stelena. to by było nudne. Najbardziej denerwujący był Stefan gdy winił Damona, za to że ten kocha elene i się z nią pocałował, jak on podrożował z Klausem. Z tego najgorsze było to, że Elena nie zwracała uwagi na to w jaki sposób Stefan ją traktował. Gorzej niż Damon z 1 sezonu.
jesli kocha sie dwie osoby to zawsze powinno sie wybrać tą drugą osobę, bo nie pokochaloby się jej gdyby naprawdę kochało się tą pierwszą...czy jakoś tak :P więc to oczywiste kogo kocha Elena :)