PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690404}
8,0 33 tys. ocen
8,0 10 1 32723
8,0 2 krytyków
Outlander
powrót do forum serialu Outlander

Kończę oglądać trzeci sezon i jedno nie daje mi spokoju. Bodajże w pierwszym sezonie, kiedy Claire wraca do swoich czasów (wydarzenia nie są tam ułożone chronologicznie) chyba pod koniec odcinka, jest taka scena, jest noc, przez okno wygląda zaniepokojony Frank i w ciemności dostrzega stojącą postać, która wpatruje się w kierunku domu w którym jest Claire i Frank. Po sylwetce i ubiorze postaci można uznać, że jest to Jamie. W kolejnych odcinkach ten wątek nie był już w ogóle poruszany.
Czy ktoś też zapamiętał tą scenę?

ocenił(a) serial na 9
kriswolf

zapamiętałam tą scenę i też jestem jej niesamowicie ciekawa o co w niej chodziło. Też uważam, że to mógł być Jamie. jednak oglądam 4 sezon i Jamie w serialu nie podróżował w czasie. A moja koleżanka czyta chyba z 7 tom książki i tam też Jamie nie podróżował w czasie.

ocenił(a) serial na 8
kriswolf

To był najprawdopodobniej duch Jamiego. Podejrzewam, że był ciekaw jakie jego ukochana wiodła życie nim go poznała :)

ocenił(a) serial na 9
kriswolf

Jamie nie mogl podróżować w czasie. Mogła to robić Claire, Brianna i Roger bo mają w sobie "wiedźmą krew". W przyszłości przed oknem Claire to był duch Jamiego. To raczej tylko taka duchowa forma ich milosci. On nawet nie wiedział o tym, że pojawił się w takiej formie w przyszłości.

kriswolf

Jemi podrózował w czasie umysłem ,we snie najczesciej albo chorobie niemniej widział rzeczy, które działy sie w przyszłości. Clear nie ma tej cechy za to moze podrózowac w czasie fizycznie.
Tak to jest Jemi. Diana autorka ksiązek potwierdziła ,ze to on i ,ze od poczatku wie jak to wyjaśnic natomiast wyjasnienie bedzie dopiero na sam koniec pod koniec ostaniego tomu. na fejsie była na ten temat długa rozmowa na stronie serialu.

ocenił(a) serial na 6
Ami_656

Dziękuje wszystkim za wyjaśnienie.