PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40074}

Ostry dyżur

ER
1994 - 2009
7,5 51 tys. ocen
7,5 10 1 51298
7,3 9 krytyków
Ostry dyżur
powrót do forum serialu Ostry dyżur

Witam serdecznie.Ostatnio ogladalem ostry dyzur i natklo mnie aby dowiedziec sie czegos wiecej o tej aktorce. Slyszalem co nieco o jej chorobie i ze niby udalo jej sie z tego wyjsc? Ze nie zagrala w jakims serialu przez to. Chcialbym abyscie sie podzielili informacjami na jej temat. Zawsze mnie interesowalo ile mogla zarobic na Ostrym dyzurze,gdzie mieszka,czy ma meza itp. Zafascynowala mnie ta aktorka :) mam nadzieje ze mi pomozecie,kazde info mnie ucieszy. Czy ma przewidziana role w jakims filmie? albo dobrze prosperujacym serialu? Jestem szczerze nia oczarowany. Mam 20 i kiedy ogladam ER i widze ja na ekranie to mi sie sama japa cieszy,az rodzina sie ze mnie smieje :p. Czekam na info od was. Ile zarobila na ER itp. Czytalem gdzies ze mieszka w LA i ma takze ville we wloszech,to prawda? macie moze jakies zdjecia,filmiki? Nie uznajcie mnie za dziwaka,czuje sie dobrze,mam dziewczyne,rodzine ale jestem oczarowany ta aktorka.Macie jakies aktualne jej zdjecie?

cyc99_17

a na co ona byla chora jesli mozna wiedziec?:) i wiecie moze gdzie mozna sciagnac 15 sezon?

moniak_92

Raka piersi chyba miała.

cyc99_17

Swoją drogą, to takie dosyć typowe, gdy obejrzymy jakiś film/serial i znajduje się tam postać, którą bardzo polubiliśmy... a jeszcze zwłaszcza, gdy jest to płeć przeciwna, bardzo ładna... :P
Może u mnie się to nie objawia jakąś chęcią posiadania wiedzy na temat miejsca zamieszkania, rodziny itd. ale często przeglądam filmografie tego aktora/aktorki, szukając, czy można by z nim coś jeszcze zobaczyć... albo czy może już widziałem i wcześniej nie zwróciłem uwagi. Każdy ma chyba taką fazę. :D

aurosonic

No tak czasem bywa. Po prostu wydaje mi sie ona strasznie pozytywna osoba,a kiedy dowiedzialem sie ze ma raka to poczulem sie jakby ktos mi dal w pysk :P
Zauwazylem ze nie gra w zadnych filmach ostatnio,owszem w serialach gra,na pewno zbija na tym bardzo duzo hajsu jednak czy nie powinna ona wiecej na duzym ekranie wystepowac?

ocenił(a) serial na 8
cyc99_17

z tego co pamiętam to jest rozwódką ( jej mężem był Billy Morrissette). Miała raka piersi, przez co musiała zrezygnować z głównej roli w serialu Parenthood ( zastąpiła ją Lauren Graham). Po ER zagrała np w " Kłamca kłamca" u boku Carreya. Prywatnie przyjaźni się z inną aktorką z ER ( Parminder Nagra). Obecnie spotyka się z Rob'em Morrow'em. To, że ma ville we Włoszech to prawda, w wywiadach kilka razy podkreślała, że fascynuje ją Europa i wina, więć postanowiła poznać Włochy ( na marginesie ma własną winiarnię). Odkąd zachorowała udziela się w akcjach na rzecz kobiet chorych na raka piersi. Obecnie gra na deskach teatru, więc marne szanse na zobaczenie jej w najbliższym czasie na dużym ekranie.

A5000

Bardzo serdecznie dziekuje,takiej odpowiedzi sie spodziewalem. Mimo wszystko szkoda ze w zadnych filmach ostatnio nie gra:/ Zauwazylem ze po roku 2000 zaczela grac w coraz slabszych filmach,rozumiem ze byla zajeta praca przy ER jednak jest to dziwne. Akurat Rob Morrow to dobry aktor...sie spoko polaczyli :D

ocenił(a) serial na 8
cyc99_17

niestety szkoda, że nie wykorzystała w pełni swojego aktorstwa po ER i brała udział w kiepskich produkcjach, aczkolwiek na deskach teatru jest podobno niesamowita :)

A5000

W ogóle jakoś wszystkie aktorki po udziale w ER jakoś niespecjalnie zabłysły w przemyśle filmowym. Chyba, że się mylę co do Julianny Margulies, Laury Innes, Sherry Stringfield, czy mojej faworytki - Alex Kingston. :)

ocenił(a) serial na 8
aurosonic

To prawda, myślę, że po ER spoczęły na laurach po części. Zagrały w kilku filmach, ale w zasadzie ucichło o nich. Wiem, że Alex Kingston również zrezygnowała z przemysłu filmowego ( gdy jej odmówili udziału w Gotowych na wszystko) i zaczęła grać w londyńskim teatrze. A Sherry Stringfield widziałam ostatnio w roli drugoplanowej w " Ojczymie".

A5000

Wow, ciekawie by było, gdyby dostała rolę w Gotowych na wszystko. :D
Swoją drogą, to 5 dni temu jak pisałem poprzedni wpis, zacząłem szukać, czy może gdzieś jeszcze kogoś z ER nie widziałem w jakimś filmie.
Na nic nie trafiłem, ale Alex Kingston mimo wszystko chyba dobrze się wiedzie, dzięki roli w jakimś Doctor Who. Oprócz tego, jak się nazywa serial i że gra jakąś River Song nic o tym nie wiem, ale chyba dosyć przełomowa rola, jak w ER, bo znalazłem potem jej wywiady w Graham Norton Show, u Craiga Fergusona - chyba dosyć znane programy za granicą i mówią właśnie o tym serialu.
Oprócz tego może ona i reszta Pań wolały grać w teatrze, przygoda z Ostrym Dyżurem im wystarczyła... :)