PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=229001}
8,2 9,2 tys. ocen
8,2 10 1 9223
One Piece
powrót do forum serialu One Piece

Ten serial ma bardzo fajną fabułę i nawet byłem nim trochę zainteresowany, chciałem go obejrzeć. Ale jak spojrzałem na ilość sezonów i odcinków to zwątpiłem. Ten serial ma 13 sezonów i 494 odcinki. Każdy odcinek trwa 25 minut więc obejrzenie tego serialu zajęłoby mi i każdemu innemu prawie 206 godzin, czyli trochę ponad 8.5 dnia. Więc nigdy go nie obejrzę, a szkoda, fajny serial nawet z fabuły i na pewno jest bardzo dobry, patrząc na ocenę i opinie użytkowników, ale ta ilość odstraszy niejednego widza i dlatego mało ludzi ogląda ten serial.

ocenił(a) serial na 10
mucka77777

Oj zdziwiłbyś się ile osób to ogląda, całkiem sporo. A jeśli chodzi o ilość odcinków, dla chcącego nic trudnego, choć mnie bardzo długo zajęło ogarnięcię tych blisko 500 odcinków:) Ale nie żałuje, bo każdy odcinek bardzo przyjemnie mi się oglądało.

clifter

Nie ogląda tego serialu dużo ludzi, bo jest mało popularny. A nawet jak przyjemnie się ogląda to nic nie zmienia. Ja nie oglądam takich długich seriali. A tak z ciekawości się p

ocenił(a) serial na 10
mucka77777

Wogóle jeśliby tak popatrzeć to Japońskie filmy typu Anime nie są popularne w Polsce. Jedynymi cieszącymi się większą oglądalnością jest Naruto, Bleach czy też właśnie One Piece i jeszcze inne tytuły, no ale to i tak jest mało. A co do czasu w jaki oglądnąłęm serial OP, to zajęło mi to 2 miesiące.

ocenił(a) serial na 7
clifter

Równie dobrze możesz przeczytać mangę , na podstawie którego masz Anime ( polecam równie gorąco co Anime ;) które niestety przez coraz pogarszającą się kreskę i ostatnią sagę bardzo starciła u mnie ;/,

ocenił(a) serial na 7
mucka77777

Jak dla mnie odcinków jest za mało :) A tak na poważnie, jeżeli już się wciągniesz w oglądanie OP, i będziesz oglądał po kilka odcinków dziennie, za jakiś czas stwierdzisz że mogły by wychodzić trochę szybciej. Ja omijałem filery, w wolnym czasie oglądałem nawet do 10 odcinków dziennie, teraz czytam mangę czekając na kolejne odcinki. Czas trwania to niestety nie 25min, odcinki trwają przeważnie 20 parę min( nie licząc specjalnych) z czego 4 pierwsze minuty to opening plus wprowadzenie, dodaj ending to wyjdzie ci że sam odcinek trwa jakieś 15-16 min, jeżeli odcinki są interesujące, a w wypadku OP przeważnie tak jest, ogląda się bardzo przyjemnie, a czas ucieka jakoś szybciej.

ocenił(a) serial na 9
mucka77777

mało popularny ?? w moim otoczeniu sporo ludzi słyszało o OP i obejrzało chociaż część odcinków, których tak naprawde nie ma tak niesamowicie dużo. Naruto jest znane dużo bardziej ponieważ było puszczane w tv na kanałach dla dzieci (i to dzieci własnie stanowią większą część fanów Naruto, inaczej niż w OP, gdzie najnowsze odcinki głownie z angielskimi napisami się znajduje i to już niektórych zniechęca). Tak jak ktoś już tutaj napisał, po odrzuceniu wszystkich niepotrzebnych rzeczy, sam odcinek zajmuje jakies 16 min, wystarczy poswiecic 2 h dziennie i masz 8 odcinkow. Część odcinków to fillery które nie wnoszą nic do fabuły i można je spokojnie ominąć, więc wa miesiace i masz obejrzany caly serial (mi to wlasnie zajelo jakies 2 miesiace). A naprawdę warto.

mucka77777

Wiem, że komentarz sprzed lat i przestarzały, ale skąd w tamtych czasach sprzed 12-nastu lat wiedziałeś, że anime nie ogląda wielu ludzi ? Anime jest Japońskie a także sporo osób ogląda NA ZACHODZIE, a nie tylko w Polsce więc jak anime jest mało popularne ? O ile kojarzę jeszcze zachodnie kraje dostały swoją lokalizację dubbingu.

ocenił(a) serial na 10
mucka77777

Biadolenie, wolnym tempem obejrzenie 470 odcinków zajęło mi około pół roku, więc nic strasznego. Ba, to tak genialne anime, że żałuję że do tej pory zrobiono tylko 500 odcinków, chętnie bym to pooglądał następne pół roku po 4-5 odcinków/dzień. :)

użytkownik usunięty
Verbaclous

no właśnie, nikt nie każe przykuwać się do kompa na cały tydzień i wlepiać ślipia w OP. zresztą, wtedy po tygodniu byłby już koniec frajdy :(

ocenił(a) serial na 10

Ja oglądam 1,5 ROKU i jestem przy 315 odcinku. Oczywiście z przerwami czas oglądania ten rzeczywisty wynosi jakieś 3 miesiące

mucka77777

Ja na Twoim miejscu bym się cieszył, że jeszcze tego nie oglądałem, a nie marudził, że za dużo oglądania ;].

ocenił(a) serial na 10
mucka77777

Stary to właśnie jest kozackie w One Piece. Ja właśnie skończyłem oglądać i żałuję że nie ma na razie więcej odcinków;/. Imo najlepsze anime jakie oglądałem

ocenił(a) serial na 10
mucka77777

Oglądnąłem w 3 miesiące i stwierdzam jedno
Po dragon ballu najlepsze anime jakie kiedykolwiek widziałem , zajebista i kurrrcze że muszę czekać do niedzieli na następny odcinek ;/

ocenił(a) serial na 10
mucka77777

spoko
wkrecisz sie i lecisz arc za arcem i juz bedziesz przy time skipie;d
biorac pod uwage calosc pobilo dragon balla, okey klasyka
ale na dzien dzisiejszy nie ma lepszego anime niz one piece

ocenił(a) serial na 9
pivamornfis123

Najlepsze anime jakie kiedykolwiek ujrzało światło dzienne. Na początku liczba odcinków, tak samo jak autora tego tematu - odstraszała mnie, ale po oglądnięciu kilku odcinków całkowicie zatraciłem się w świecie One Piece. Także polecam każdemu te anime, naprawdę warto poświęcić mu czas.

ocenił(a) serial na 10
mucka77777

cisne po 12 dziennie :D

mucka77777

Anime nie jest po to żeby oglądać je na wyścigi. Co z tego, że jest wiele odcinków i na bieżąco pojawiają się nowe? Jak dla mnie nie ważne ile zajmie mi oglądanie danego serialu/anime ale ważne jest to czy mnie zaciekawi. Przecież w każdej chwili możesz zobaczyć kilka pierwszych odcinków i sprawdzić sam czy to Cię zaciekawi może akurat pierwsze odcinki mogą wydawać się dosyć nudne ale trzeba przez nie przebrnąć aby dotrzeć do wielu przejmujących wątków czy, zapoznać ciekawie wykreowane postaci. One Piece nie można zamknąć w "ramy gatunkowe" niby jest to ciągle anime ale rozciąga się z komedii aż po dramat. Nie jednokrotnie łzy napływały mi do oczu, chociaż jestem facetem i żaden film z którym się zapoznałem nie wywołał u mnie takich emocji. ( no może nie licząc Zielonej Mili)

mucka77777

Aktualnie jest rok 2022 i One Piece doszedł do okoła 1000 odcinków i myślałem dokładnie tak jak ty

mucka77777

1088 odcinków w pół roku da rade XDDD

mucka77777

One piece które ma zaraz swój koniec [*]