PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=229001}
8,2 9,2 tys. ocen
8,2 10 1 9223
One Piece
powrót do forum serialu One Piece

Witam.

Oglądam anime OP, jestem obecnie na 196 odc. Pojawił się jednak ostatnio problem w postaci niedziałających download linków, mniej więcej od 250 wzwyż. Nie szukałem BARDZO dokładnie, jednak jak narazie około 4, 5 źródeł jest spalonych. Oczywiście, zawsze jest możliwość oglądania online, jednak jakość jest troszkę gorsza niż w przypadku ściąganych odcinków (wiem, wiem, jestem wybredny). Jasna sprawa, jeśli byłaby taka konieczność, przyzwyczaiłbym się do niej, nie ma problemu :)
Dowiedziałem się też ostatnio (dopiero), że JPF zaczęło wydawanie OP w Polsce. Momentalnie pojawił się głosik kuszący wizją oryginalnych, kupionych (czyli legalnych, co też ma dla mnie znaczenie) mang na mojej półce. Szybko został jednak stłumiony przez kwestię pieniężną oraz odległość jaka dzieli wydarzenia do których dotarłem w anime a tym 10, czy 11 tomem wydanym przed JPF. Mimo wszystko, to co opisałem wyżej spowodowało mętlik w głowie, który można streścić krótko:

Manga czy anime?

Wiem, temat tak oklepany, że głowa boli, jednak sytuacja jest troszkę inna, po to był ten monolog na górze :).

Oczywiście manga tylko ta od JPF, za wersją elektroniczną nie przepadam, wolę "materialną", trzymać ją w ręce itp. Myślę, że wiele osób mnie zrozumie :)

Bardzo prosiłbym fanów o wypowiedzenie się, co w tej sytuacji powinienem zrobić, co stracę a co zyskam przerzucając się na mangę i czy w ogóle warto.

Z góry dziękuję, pozdrawiam i wesołych świąt :)

ocenił(a) serial na 10
Aurenax

chciałem ci wysłać prywatną wiadomość z odpowiedzią, w sensie z linkami bo regulamin zabrania wklejać ;) ale jakoś nie moge

statnik

Sorry, że tak późno :)

Spoko, dzieki wielkie za chęci, jakbym żywcem nie mógł znaleźć to jakos się skontaktujemy inaczej. (Musze miec chyba okresloną liczbę punktów, zeby mozna było wysyłać PW)

ocenił(a) serial na 10
Aurenax

wpisz w google: One Piece wbijam, wszystkie odcinki dzialaja i sa dosc regularnie dodawane, nie wymaga zadnej rejestracji i jakosc tez nie najgorsza. Pozdrawiam.

Cokane

Wiem, wiem, jeśli zdecyduję sie oglądac online to własnie tam. Dzięki :)

Aurenax

jednak z online polecam anime shinden - jakość HD i najlepsza w necie po PL : )

Gangelus

No rzeczywiście, jakość przednia. Dzięki :)

ocenił(a) serial na 10
Gangelus

Racja, sam korzystam z shinden(ze wzgledu na HD w wielu anime), jednak OP ogladalem na wbijam, poniewaz puszczalem go przez przegladarke PS3 na TV a na shindenie bylo pelno spamow ktore zabijaly moja konsole :P I taki nawyk zostal z wbijam :) chociaz z tego co pamietam to w OP na shindenie nie ma HD (przynajmniej pierwsze odcinki)

Cokane

bo HD w OP jest od około 250 odc. ;)

ocenił(a) serial na 9
Gangelus

Shinden jest ok, ale od siebie polecam jeszcze different anime - również boskie HD na szybkim odtwarzaczu ;)