PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=129334}

Oficer

2004 - 2005
7,6 32 tys. ocen
7,6 10 1 32212
7,3 9 krytyków
Oficer
powrót do forum serialu Oficer

dvd

ocenił(a) serial na 10

jak wyglada wydanie tego serialu na dvd?? czy jakosc obrazu jest dobra?? w ilu pudelkach jest to wydanie??w 2 ?? w 4 ?? .czy warto kupic ten serial ?Niewidzialem nieweiem czy fajny jest.

mihle

Serial został wydany na 4 płytach DVD i liczy 13 odcinków . Płyty są w dwóch pudełkach zatytułowanych "Oficer 1" i "Oficer 2"- po 2 płyty w pudełku. Całość jest w kartonie. Na płytach I, III i IV są po 3 odcinki a na płycie II-4 odcinki. Wszystkie płyty są jednostronne- żadnego przekładania płyty ze strony A na B. Jeżeli chodzi o materiały dodatkowe to są tylko informacje o twórcach i aktorach, TVP poleca i napisy dla niesłyszących.
Jeżeli chodzi o obraz i dzwięk to mi się podobały, ale zaznaczam, że nie mam zestawu kina domowego i nie jestem ekspertem w tych sprawach, więc na temat obrzau i dzwięku nie chcę się wypowiadać.
Zauważyłem co najmniej 2 mankamenty wydania:
1. Automatycznie włączające się napisy dla niesłyszących- po włączeniu każdego odcinka trzeba je wyłączać pilotem, co dla niektórych może być denerwujące.
2. Brak dostępu do scen poszczególnych odcinków- Możemy wybierać tylko poszczególne odcinki i oglądać je od początku. Jest to błąd bo jeżeli przerwiemy oglądanie odcinka w połowie to musimy oglądać go od początku i za pomocą pilota przewinąć do momentu w którym skończyliśmy. (w kontynuacji serialu- "Oficerowie" naprawiono ten błąd).
Czy serial jest fajny ? Kupiłem go po namowie kolegów i dopiero po raz pierwszy go oglądam. Muszę przyznać, że po I nudnym odcinku wciągnął mnie i nie mogę się od niego oderwać.
Nie żałuję jednak, że wydałem 47 zł na ten serial i gdybym miał wybierać to kupiłbym go jeszcze raz. Ale to tylko moja prywatna opinia.

ocenił(a) serial na 9
grzegorzbaczewski

Co do tych napisów dla niesłyszących, to dziwne- mnie się ani razu nie włączyły, no chyba, że chciałam. A co do braku dostępu do poszczególnych scen- fakt, może i denerwujące, ale ja usiadłam i obejrzałam wszystko od razu, w jeden dzień, więc świadczy to o tym, że wciąga. Fakt- pierwszy odcinek bardzo marny, ale oglądałam dalej, bo znałam kilka odcinków ze środka. Warto.

ocenił(a) serial na 10
Zuzanna

oki dziex za odpowiedz no wiec raczej kupie pozdrawiam:):):)