PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=129334}

Oficer

2004 - 2005
7,6 32 tys. ocen
7,6 10 1 32212
7,3 9 krytyków
Oficer
powrót do forum serialu Oficer

Który z tych seriali kryminalnych według was jest najlepszy.

ocenił(a) serial na 10
daro_22

hmm pitbula ogladalem :) Gliny nie oficera tez nie slyszalem recenzje...
stawiam na pitbula

ocenił(a) serial na 7
daro_22

oczywiście pitbull patryka vegi,po prostu masakra...,chociaż cenie również oficera...

ocenił(a) serial na 7
daro_22

Glina - najbardziej mnie wciągął, ten klimat, muzyka, zdjęcia i duet Radziwiłłowicz - Sthur :) niezapomniany

ocenił(a) serial na 7
daro_22

pibull był bardzo dobry...podobno mają byc kolejne odcinki^^
Gliny w życiu nie widzialem,wiec nie oceniam
Oficer zaś jest dobrym serilaem akcji,ale nie najlepszym i mysle,że jego następne częsci(Oficerowie,Oficer Trzeci) są i będą o wiele lepsze...
Z tych 3 to głosuje na Pitbulla;)
pozdro~!

daro_22

a ja głosuję na Glinę :) najlepszy klimat filmu... i rzeczywiście... Radziwiłowicz i Sturh - świetny duet :)

ocenił(a) serial na 10
daro_22

ja bym jednak nie porównywał Pitbulla i Oficera, z racji tego, iż Oficer był czymś w rodzaju serialo-filmu. Akcja była przewidziana na określona ilość odcinków, a te była treściowo powiązane. Nie wiem, nie znam sie aż tak dobrze na <filmach>, ale myśle, że to dwa różne gatunki seriali.

daro_22

dla mnie zdecydowanie najlepszym serialem kryminalnym jest Oficer
ogladalem tez serie Oficerowie i czekam z niecierpliwoscia na Trzeciego Oficera:)a Pitbull to jest bardzo dobry. pzdr

Grand_9

Moim skromnym zdaniem najlepszy z tych trzech jest "Pitbull" bardzo realistyczny po trosze robiony na bazie dokumentu. "Glina" na drugim miejscu, świetny powrót Pasikowskiego, ale odbiega od konwencji w jakich robione były jego wczesniejsze filmy. "Oficer" na trzeciej pozycji nie znaczy, że słaby po prostu więcej tu sensacji rodem z Ameryki, twórcy tego serialu udowodnili, że można zrobić dobry serial w takim stylu jak w USA na rodzimym gruncie, rola Szyca wspaniała. Lubie wszystkie trzy seriale, ale drugi sezon "Oficera" to lipa, a szkoda...czekam na "Pitbulla 3" i drugi sezon "Gliny". Reszta polskich seriali kryminalnych to DNO. No może poza "Mrokiem"(tego było chyba tylko ze 6 odc w miare dobry serial) i "Defektem"(robiony na taniej cyfrówce to główny mankament). "Fale zbrodni" i "Kryminalnych" możecie sobie odpuścić to raczej produkcje mało realistyczne, chociaż w tym pierwszym grają dobrzy aktorzy- szkoda ich czasu na takie coś. Aha "Determinator"??? Ksiądz udaje karateke a doktorek walczy z polskim Donem Corleone bo sie zdenerwował o pare paczuszek hery w bebechach- szkoda kasy na to!!! 3 najlepsze seriale "Pitbull","Glina" i "Oficer". Tyle...

ocenił(a) serial na 10
daro_22

Moim zdaniem:
1. Pitbull (prosta, nieprzeciągająca się, ciekawa akcja)
2. Oficer (długa ale ciekawa akcja, podnosi adrenalinę)
3. Glina (akcja jest długa i lekko przynudza ale nadaje się do obejrzenia)