PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=794375}
6,4 4,7 tys. ocen
6,4 10 1 4717
5,0 2 krytyków
Nielegalni
powrót do forum serialu Nielegalni
ocenił(a) serial na 9
serbinek26

Dla mnie brak lektora to najlepsza z możliwych decyzji ;)

Imianek1

Brak lektora to żenada. Czytam sporo książęk, głównie kryminałów, ale czytanie napisów w filmie to dla mnie porażka, nie umiem się skupić na filmie jak muszę czytać.

ocenił(a) serial na 5
serbinek26

Lektor jest na nc+ Go. Na Canal+ chyba też ale głowy nie dam.

Jarek Bachanek

Nie ma żadnego lektora ani na nc+go ani na canal+. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

serbinek26

Jakby lektor miał wszystko zagłuszać, wprowadzanie dialogów po angielsku i rosyjsku nie miałoby najmniejszego sensu. Zgadzam się z @Imianek1: skoro zdecydowano się nagrywać film w kilku językach, napisy są jedynym logicznym wyjściem.

serbinek26

Miałem dokładnie to samo napisać. Do czytania to są książki, a nie filmy czy seriale.

ocenił(a) serial na 7
serbinek26

no co ty, szwedzkiego nie znasz?

Rosyjski jest w pełni zrozumiały a żenadą jest nie znać angielskiego i tym się chwalić....

amikp

nie w tym rzecz bo tez lubie rosyjski ale jak polski serial to niech bedzie po polsku

ocenił(a) serial na 7
serbinek26

To 303 też Ci się nie podobał pewnie? Nie ma "polskich seriali". Chyba Klan czy Korona królów. Albo Matysiakowie.
Robiąc film za taką $ chcą pokazać go szerzej, a kto by oglądał kolejnego 007?

A z polskim to jest tak, że tu na forum połowa ludzi nie mówi w tym języku (nie potrafi zdania zbudować) więc wymagajmy najpierw od siebie, Kochani. Inaczej zaniknie.

amikp

amikp= Glina, Pitbuul,Odwróceni, na siłe Fala zbrodni, Belfer ,Kruk i nawet pulapka gdyby nie te błędy! Akurat w bitwie o Anglie walczyl brat mojej babci i nie- nie podobał mi sie ! Ale zadziwie cie -lubiie filmy Szmażowskiego, Pasikowskiego naawet Vegi ! Nielegalni mi nie pasua tak jak nie wchodziła mi Rodzina Soprano - za to Breaking Bad, 13 powodów, Narcos wymiataja

ocenił(a) serial na 7
serbinek26

ok, zadziwiłeś ;-)

Chodzi mi o to, że Canal+ nie robi niszowych seriali na jeden rynek. Moim zdaniem to dobrze. Aktorzy i pozostali twórcy muszą zmierzyć się ze światem, stosować standardy. To zobowiązuje, ale daje szansę. Popatrz na Seweryna.
Smażowski czy Koterski są dobrzy, ale są hermetyczni. To pułapka. Zamknięci w gettowym kinie Gliny (którego lubię) czy Pitbulla my (widzowie, aktorzy, pracownicy ekipy...) nigdy nie uwierzymy we własny talent, moc sprawczą czy normalność.