Co sądzice o TVNie który bawi się moim ulubionym serialem czyli "Nie z tego świata". Piszcie
Ja już dawno przestałem oglądać seriale w TV. Po pierwsze są puszczane o samych atrakcyjnych porach (np. środa przed północą) i nigdy nie wiadomo czy do końca sezonu przynajmniej doleci. No i te czasami durne tłumaczenia. Pracuję na zmiany, więc jestem skazany na internet. Oglądam co chcę, kiedy chcę i ile chcę w oryginalnej wersji z napisami. Telewizji wcale nie oglądam, więc mój stosunek do TVN-u (jak i innych stacji) jest "olewający"
TVN to dno wkurzyłam sie ze przerwali znów supernatural bo zawsze goladałam nie warzne o kturaj leciał serial mogłam spac nawet 3 godzinki a i tak go ogladałam bo uwielbiam ten serial i mysle ,że TVN zmondrzeje i znów zacznie enitowac super natural ;-) Pozdro dla wszystkich fanów tego serialu ;-)
to juz staje sie nudne przerywaja same fajne seriale a po kilka razy powtarzaja inne np kryminalni sa powtarzani co najmniej dwa razy po emisji tzw premierowego odcinka
zamiast supernatural powtarzaja odwroconych wiec pytam sie dlaczego zamiast jednej powtorki kryminalnych nie dadza odwroconych?
Myśle , że w grę wchodzą pieniądze kupili ileś tam odcinków , ale nie zapłacili za wszystkie i dlatego nie mają teraz czego nadawać , podobnie jest z tymi ich tzw. wieczornymi seansami : ostatnio powtarzają jak się tylko da filmy do , których kupili prawa w latach 2005 - 2006 , tak jest taniej , zapłacą za film 1 raz a wyemitują go chyba z 5 w kilku miesięcznym odstępach czasowych . Jako dowód podaje kilka filmów , które oglądałem na TVN w 2006 r. i puszczali je niedawno w przeciągu ostatnich 2-óch miesięcy : "ciśnienie", "statek widmo" , "krąg' , Karol - człowiek , który został papieżem" i jeszcze na ten piątek zapowiedziany jest peacemaker - chociaz ten film puszczali na tvn chyba trochę dawniej , jakoś w 2005 r.
btw : JESTEM STRASZNIE WKURZONY NA TVN BO NIE ŚCIĄGAM SERIALI Z NETU I OGÓLNIE NIE LUBIE OGLĄDĄĆ FILMÓW PO ANGIELSKU - ZBYT DUŻO TAM SLANGOWYCH ZWROTóW I NIE MOżNA DO KOŃCA NIERAZ ZROZUMIEĆ TREŚCI , DRUGA SPRAWA NIE LUBIĘ CZYTAĆ NAPISÓW BO TO ROZPRASZA ZAMIAST SKUPIĆ SIĘ NA TREŚCI FILMU TO TRZEBA ŚCIGAĆ SIĘ Z NAPISAMI , ŻEBY ZDĄŻYĆ JE PRZECZYTAĆ ZANIM ZNIKNĄ :/
W ZWIĄZKU Z TYM TVN BYŁ MOIM JEDYNYM KONTAKTEM Z "SUPERNATURAL"
No Nić tera zczekam aż zakupią następne odcinki .
POZDRAWIAM WSZYSTKICH FANÓW SUPERNATURAL :)
No nie wiem to jak oglądasz filmy w kinie?? Wg mnie lepiej ogladać z napisami dzięki temu skupiasz sie również na tym co słyszysz, a nie na bełkocie lektora. Zwraca sie bardziej uwagę na muzykę i inne dzwięki. Kiedyś to może napisy były niedopracowane, ale teraz bez problemu można za nimi nadążyć, kwestia przyzwyczajenia. Pozdrawiam.
rzadko chodzę do kina , a mojego zdania nie zmienię , kiedy będę znał angielski na tyle , żeby wszystko zrozumiec to OK. mogę oglądac bez lektora , ale narazie póki co nie oglądam filmów z napisami - mnie to na serio rozprasza .
... ale oczywiście każdy ma swoje zdanie i doceniam to .
pozdrawiam
No cóż nie będę się wypowiadać na temet tej stacji ;/
Natomiast żal mi osób które śledzą ten serial tylko w tv, bo ja jestem nabierząco z II sezonem. A co do fanów przed telewizorem to mnie by wkurzyło jakby serial który oglądam puszczali po 3 odcinki miesiąc przerwy, 3 odcinki i przerwa. Wkurzające!!!
TVN podpisał umowę ze stacją CW na wyłączność puszczania ich produkcji. Wykupił m.in 3 sezony WM i cały sezon Supernatural (i oczywiście kilka innych seriali, nie będe wymieniać). Tu nie chodzi o to że nie wykupili bo już to mają. Tylko oglądalność słaba. Dla nich musi być oglądalność wysoka w każdej porze dnia niezależnie czy to 18 czy 24. Nie rozumiem polityki TVN-u. Reklamuje TVN 7 jako stację seriali i rzeczywiście tam wyświetlana jest duża ich ilość, więc czemu męczą tak ten Supernatural na TVN skoro zapewne mogą wrzucic go na TVN 7?
Co do lektora - jesteśmy chyba jedynym krajem w Uni który ma lektora w filmach. W większości krajów jest dubbing. Lektor wychodzi z mody szczególnie że jest studyjny. Aktor podkładający głos zawsze może oddać daną sytuacje choćby w niewielkim stopniu. I oczywiście nie żebym się czepiał ale LUX68, masz problemy z czytaniem? Bo jeśli tak to rozumiem twoją sytuację, jednak napisy zazwyczaj są dobrze dopasowane i nie trzeba nadganiać żeby zrozumieć o co chodzi.
Jeśli wprowadziliby dubbing to ja juz wogóle nie oglądałbym filmów w tv, chyba wszyscy są zgodni że Bruce Willis mówiacy np głosem Pazury to byłaby katastrofa. Dlatego własnie do tej pory nie widziałem Karol, człowiek który został papieżem (czy jakoś tak). jak usłyszałem ten dubbing to tylko śmiać mi sie chciało, a film poważny więc co mam oglądać.
A może jeednak jak wiesz wymienisz te seriale, bo szczerze mówiąc jestem ciekaw co tam ten tvn wykupił. Vm i supernatural to dobre zakupy, ale żeby puszczane były o dobrej porze. vM leci o 14, a o 15 jakaś telenowela i gdzie tu sens!!?? Telenowele oglądają głównie emerytki i kobiety nie pracujace wiec 14 by lepiej pasowała, a vm skierowane do młodzieży leci o 14 gdy wszyscy w tym wieku są w szkole! Bez sens....
to chyba TY Ludwisiu masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem bo napisałem wyraźnie , że podczas oglądania jakiejś akcji na ekranie ciągłe zerkanie w dól i czytanie napisów mnie rozprasza co nijak ma się do tego czy mam problemy z czytaniem czy nie a zapewniam , że nie mam .
oglądalność jest słaba bo godzina o której puszczają serial jest nieznośna.
Jakim cudem chcą mieć np. 5miliona oglądalności jak film leciał o 23;35
ja sama miałam problemy z rannym wstawaniem
ja tez sie nie dziwie mala ogladalnoscia... Poza tym wogóle tego nie reklamowali jakby chcieli miec duza ogladalnosc to powinni sie bardziej postarac zareklamowac tak jak np polsat PB..... Szkoda słow TVN pokazal jaki jest
dokładnie się z tobą zgadzam. TVN skupia się tylko na tych swoich polskich filmach
..dokładnie.. szlag człowieka może trafić...
.dopiero co się widz wkręci w atmosferę serialu - a tu sru i po ptakach... nawet nie dokończyli pierwszego sezonu!.. jaja sobie robią..
..myślą, że taki durny serial jak 'odwróceni' podniesie im słupki oglądalności - no żesz w morde jeża! przecież to 4 polski shit o tej samej tematyce! jak chcą wspierać polską kulturę to niech dadzą pieniądze szkołom filmowym a nie bawią się w produkcje takich shitów..
dokładnie.....
ja nawet nie oglądam tego ich serialu.... nie będe im dawała oglądalności.
Same starocie zaczynają puszczać . TVN się psuje
tvn, po prostu sobie robi kpiny z fanów seriali SF. Puszczają za to kolejne odcinki Niani, Na Wspolnei, i Magdy M. Chyba robią tak dla tego, ze to taniej ich wychodzi, a wiekszosc widzów telewizji to kobiety w wieku 30-60 lat, a one wolą takie własnie badziewia oglądac; a co ma dużą oglądalność to zostaje :) Np. serial Taken-najlepszy serial jaki istnieje był puszczany o 23 30 w srody. Kpina i tyle :]
Właśnie! Chyba juz 2 raz ten serial zniknął z anteny :| co to ma być ?! Jacyś "odwróceni" lecą zamiast tego ;/ Ta telewizja staje się odwrócona...
Jeśli chodzi czy wrócą SN to wydaje mi się że tak. ale nie wiadomo kiedy. Przecież wykupili SN i muszą go puścić
obys miala racje:)tez mam taka nadzieje ze supernatural jednak wroci na antene tvn-u pytanie tylko kiedy??bo narazie nic nie wiadomo;(
pozdrawiam
ta stacja rzeczywiście schodzi na psy, ale czego można sie spodziewać, skoro ich dyrektor programowy swego czasu wymyślił takie cudo jak "urzekła mnie twoja historia..."
"wybacz mi" pewnie też było jego :/
Mam nadzieje że TVN się nawróci. Bo już nie moge patrzeć na te ich powtórki czy filmy typu "stawka większa niż życie" czy "odwróceni"
Powoli wkurza mnie tvn.Cieszyłam sie ze Supernatural w końcu leci a tu nagle zonk i nie ma.Kocham ten serial a tvn taką maniane odwala.I to jeszce zaprzestali emisji po odcinku w którym do Sama i Deana zadzwonił ojciec(chyba).Już miało sie coś wyjaśniać...bosh.. niech tvn w końcu zacznie puszczać Supernatural bo to zajefajny serial.Dla niego moge chodzić spać o 00:30 a nawet póżniej.
Mam nadzieje ze w końcu będą go puszczać.muszą...:
Pozdroo dla wszystkich fanów tego super serialu.
Dzieki za pozdro. Ja też moge chodzić tak póżno spać chociaż rano mam problemy ze wstaniem, ale czego się nie robi dla Supernatural. Mam nadzieje ze TVN się nawróci
wlansie nie rozumiem jak mozna przerwac emisje w takim momecie(kiedy sam odebral tel od swojego ojca) bylam wsciekla!!!!i nadal jestem.ja tez mam oggromna nadzieje ze tvn wkoncu odda nam nasz kochany serial!!!mysle ze bedzie mial wieksza ogladalnosc niz powtorki "odwroconych";/!pozdrawiam was wszytskich:):*
Krew mnie zalewa.Tvn spodziewa sie ze 5mln ludzi bedzie oglądać serial który leci o 23:40??Tylko najwytrwalsi ludzie obejżą go do końca.Ja z wielkim trudem oglądałam Suprenatural ale zdazyło sie ze zasnełam.Zamiast powtórki odwróconych mogliby puscic Nie z tego świata.Ale nie lepiej ten syfiasty serial puscic niz coś porządnego.Normalnie wkurza mnie to cholernie.Jak sie coś zaczyna to sie to do jasnej ciasnej kończy.Niech TVN bierze przykład z TVP1 bo przynajmniej na jedynce jak zaczynają cos to to kończą np:serial Żądza krwi puścili wszystkie odcinki.Pozostaje mi wiezyć ze puszczą go o np;22:00 bo o tej godzinie jescze da sie go obejzeć.Niech tvn sie nawróci.PLease.
Dobra kończe bo sie rozpisałam:)Poozdro for all:**
masz słuszną racje. Miejmy nadzieje że się nawróci. Bo on nas fanów ma gdzieś. Pisałam wiele razy i odpowiedz dostałam tylko raz "prosimy czekać namy znać" ...
Mi ani razu nie odpisali. Tak szanują własnych widzów. Szkoda gadać naprawde...Brak słów. Mam nadzieję, że się kiedys opamiętają- tylko pytanie kiedy?
Miejmy nadzieję że nie zajmie mi to dużo czasu. Mam zamiar jeszcze raz do nich napisać
ja tak samo pisalam do tvnu juz jakies 3 razy i nie dostalam zadnej odp wczoraj napisalam po raz 4 i narazie tez milcza, czuje sie maksymalnie olana!! mi tez brak slow poprostu nie miesci mi sie w glowie jak mozna zlikwidowac tak swietny seroial dla powtorek "odwroconych":
Widocznie oni potrafią. Nie wiem czy nawet strajk pod ich siedzibą by pomógł, jak nawet prośby w listach nie pomagają. Już nie wiem co robić . Jesli ktoś z was dostanie odpowiedz od TVNu to niech pisze
mam pomysł.Skoro tvn nie chce puszczać supernatural to niech wrzucą odcinki do netu na strone tvn.Pozbędą sie kłopotu (czyli nas bo pewnie wkurzamy ich)a i my bedziemy happy.Co o tym sądzicie????
mi tvn wreszcie odpisal ... ale nie mam dobrych wiadomosci odpisali mi ze narazie nie planuja powrotu "supernatural"na antene:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(!!!!;-
mówiąc szczerze to juz mam serdecznie dość TVNu. Co oni sobie myślą?? Ach zapomniałam przecież niedługo zobaczymy tylko filmy wyprodukowane dla TVNu. Ble......
TVN naprawdę nie oferuje nic ciekawego dla widzów, którzy lubia cos innego niż seriale typu Magda M czy Niania :( To juz tvp kupuje takie rzeczy jak Lost czy 4400, Heroes...Nauczyłam się nie liczyc na telewizję, jesli chodzi o seriale z gatunku fantastyki.
No cóż...niestety forsa rządzi:-/ Wczoraj obejrzałem sobie odcinek tego serialu i...całkiem, całkiem. O dziwo-prawie wcale nie było efektów specjalnych! Serial naprawdę ciekawy. Ale podobnie jak Wy, Ja nie wróżę mu długiego stażu.Dlaczego? Bo to S-f, a zwolennicy tego gatunku (w tym autor tego tekstu)są chyba, jak się, okazuje w mniejszości:-( I to takiej m,mniejszości, że można nas lekceważyć. Na szczęście jest jeszcze internet:-)
Mam pytanko czy podoba wam sie Jared Padalecki?? Mi tak.To że on gra w Supernatural był jednym z wielu powodów dla których oglądałam ten serial.Ale tvn mi zabrał..;(Dobrze chociaż ze tvn puszcza Życie na fali(jedyny plus dla tvn).Pozdroo.A wie ktoś gzie mozna ściągnąć Supernatural najlepiej z napisami??