PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 96 tys. ocen
8,1 10 1 96323
6,9 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

A ja uwielbiam Balthazara. Był taki inny, taki jakiś niby zabawny, ale jednak groźny. Mam nadzieję, że powróci w 7 sezonie bo niby nie żyje, ale jednak przecież z SN nic nie wiadomo :)

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

Racja Balthazar był świetny, trochę mi przypominał Gabriela obaj mieli szalone pomysły ;)
Fajnie jak by obaj powrócili, lubiłam ich ;>

ayem

No właśnie. Obaj by mogli wrócić i razem by stworzyli świetny duet.
Z panelu z JIB Sebastian powiedział, że gdyby Balthazar i Gabriel byli razem w odcinku to by zrobili tak, że wszyscy by byli kobietami :D Ale chciałabym tą dwójkę razem.

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

Hahahaha. Z nimi dwoma na pewno była by niezła akcja i ubaw. Fajnie by było ich razem zobaczyć. A jak nie razem jako szalony duet to oddzielnie byle by tylko pojawili się w serialu znowu ;>

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

Uwielbiam jego gadkę w stylu "pamiętacie tę scenę z ojca chrzestnego..." albo jak gadał o Titanicu.

No i Gabriel, chyba ze wszystkich przewijających się przez serial postaci żałowałam najbardziej jego, nie powinny go uśmiercać, z nim były najlepsze odcinki...

magda100

Moja ulubiona scena z Balthazarem to jak stał za Losem i chciał ją zabić a Castiel mówi: Balthazar, stop.
A ten z wyciągniętą ręką i tekst: akward :d
Plus to jak zaproponował Losowi, że może usunąć ten kij z jej tyłka :D
No i oczywiście
Dean: Dlaczego ocaliłeś statek?
Balthazar: Bo nienawidze filmu.

Gabriel też był niezły. Pokochałam go od kiedy sie tylko pojawił w serialu.

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

Balthazar to moja ulubiona postać jeśli chodzi o aniołów i mam nadzieje że Casa za to nabiją na pal albo coś równie bolesnego mu zrobią bo tego że zabił Balthazara to mu nie wybaczę no chyba że go wskrzesi :)

Spicke

Wątpię czy go wskrzesi za tą zdradę, ale w końcu kocha Winchesterów i może coś się wykluje z tego. Skoro podobno ma być Crowley znowu to i może Balti też się pojawi. W SPN wszystko się może zdarzyć.

tess_harding_2

A tak w ogóle to jest filmik o Balthazarze: http://vimeo.com/27819739

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

Tak ale Crowley nie zginą i Cas mówił że ma wobec niego jakieś plany więc na pewno się pojawi.

Spicke

Niby racja, ale jednak liczę, że ktoś wskrzesi Balthazara.

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

Ja również na to liczę zwłaszcza że tyle razy już wskrzeszali różne postacie (w 7 sezonie do żywych ma podobno powrócić Jo) więc nie byłoby to nic nowego czy też niezwykłego :)

Spicke

No właśnie. Jo pojawi się na sto procent. Ale jednak wspominali na panelu w Rzymie, że jak anioł umrze to już koniec. W przypadku Cassa to Bóg go przywrócił, ale skoro Cass jest bogiem i to on zabił Balthazara to wątpię czy go przywróci.

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

Cass to jest taki samozwańczy bóg więc może się zdarzyć że np. ten prawdziwy Bóg wskrzesi Balthazara żeby ten pomógł braciom powstrzymać Cassa.
To tylko takie moje domysły jednak ten serial już nieraz pokazał że wszystko może się zdarzyć więc mam nadzieje że Balthazara wróci.

Spicke

No ja mam taką nadzieję też :) I jeszcze Gabriel do kompletu i będę naprawdę szczęśliwa :D

tess_harding_2

Baltazar, Gabriel i Jo to postacie za którymi tęsknię w SN.
Jo sie pojawi to może i oni...
wszystko tutaj jest możliwe ;p

ocenił(a) serial na 10
Jane_Mary20

Czytałam, że Jo ma się pojawić więc być może i Ellen...choć ja tam nie byłam fanką tych postaci i ich los mało mnie obchodzi....

Osobiście bardzo bym chciała powrotu Gabriela bo go uwielbiam, odcinki z nim były najlepsze a Balthazar też był świetny. Nie podoba mi się nowy Castiel-terminator i liczę, że odzyskamy tego starego nierozumiejącego ludzi Casa...co gorsza wygląda na to, że teraz on będzie wrogiem Winchesterów numero uno a poprzedni kończyli raczej kiepsko.

ocenił(a) serial na 10
magda100

Nie mam pojęcia jak mogliby załatwić Cassa teraz gdy ma taką moc jedyny pomysł jaki mi przychodzi do głowy jest taki że bracia wezwą na pomoc Ghost Ridera i on swoim spojrzeniem wypali te wszystkie dusze które Cass wchłoną :)

Spicke

Jo pojawi się na sto procent i się cieszę z tego powodu.
Gabriel też by mógł się zjawić i w sumie trochę podejrzane było zaproszenie Richarda na panele SPN skoro nie ma go w serialu od dawna i pojawił się raptem w czterech odcinkach.
Szkoda mi Balthazara bo on naprawdę był ciekawą postacią. Sebastian zrobił z niego ulubieńca fanów, chociaż z łatwością można było go znienawidzić. Mam nadzieję, że on również się pojawi.
Na pocieszenie został nam Crowley.

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

to jest potwierdzona informacja ,że Jo bedzie w 7 sezonie? Jeśli tak to świetnie , supernatural ma ten jeden minus ,że kiedy pojawi się jakiś nowy bohater to szybko ginie, miło by było przynajmniej dla mnie gdyby Belle Talbot wskrzesili no i oczywiście Gabriela.

rafus20l

Tak, to już jest pewne, gdyż podczas tegorocznego comic-con w Sand Diego zostało to oficjalnie powiedziane. Poza tym sama Alona pisała na swoim twitterze na ten temat.
Bella nie wróci bo jej postać była źle przyjęta przez fanów.

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

Dziwne jak dla mnie to była jedna z lepszych postaci.

rafus20l

Ja osobiście wolałam Ruby, ale tą graną przez Katie, ale cóż... Ogólnie było tak, że zrobili sondę na necie i okazało się, że Bella jest nielubiana i dlatego ją uśmiercili. Zresztą, podobnie zrobili z Jo, której postać też nie spotkała się z pozytywnym odbiorem a to dlatego, że chcieli z niej zrobić dziewczynę Deana a ona wyglądała jak ich nastoletnia siostra.

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

Też wolałam Ruby graną przez Katie...
Co do Jo i Belli...cóż żyją fani narzekają nie żyją też narzekają. W ogóle supernatural ma jeden szkopuł jest tam za mało kobiet (nie licząc dam w opałach które chłopaki ratują a Dean zalicza...) a jak są jakieś bardziej rozgarnięte to giną.

ocenił(a) serial na 10
Spicke

Był już bożek w postaci Paris Hilton, wróżka zębuszka wyglądająca jak zapaśnik, pluszowy miś z załamaniem nerwowym, wróżki... Ghost Rider nie byłby niczym nadzwyczajnym...
Poza tym hipotetycznie też nie można by zabić Lucyfera...i może go nie zabili ale przynajmniej się go pozbyli. A Eve też była niby potężna a długo nie pożyła...

No i dla mnie najważniejsze pytanie bo Cas właściwie nie jest jedynym Bogiem w SN może ten, który dotąd miał wszystko gdzieś pojawi się w serialu?...

Do listy osób, które powinny wrócić pozwolę sobie dopisać Chucka niby on nie został uśmiercony ale jakoś dziwnie zniknął w finale 5s.
A może... tak tylko gdybam...może on jest/był 'prawdziwym' Bogiem...

magda100

Właśnie zabójstwo Eve było najgłupsze. Matka wszystkiego i taka potężna a jednak szybko ją pokonali. Miała być kimś takim dla 6 sezonu jak Lucyfer dla 5 a tu nic z tego i laska pojawiła się na kilka odcinków, nic nie wniosła i poszła na stół operacyjny Crowley'a.

Chuck niby pozował na Boga, ale chyba twórcy o tym zapomnieli. A może szykują nam coś ciekawego w sezonie 7? Mam nadzieję.
Ten prawdziwy Bóg raczyłby w końcu ruszyć te swoje cztery litery i powstrzymać Castiela. Niech przy okazji przywróci Gabriela i Balthazara i będzie super.

W ogóle to Misha opowiadał, że był taki dumny z siebie bo był pierwszym aniołem w serialu i ustanowił pewne wytyczne, czyli, że anioły są mrukliwe, poważne, nie wdają się w niepotrzebne dyskusje a potem przyszedł Gabriel, Balthazar, Zachariasz i wszystko się rypło :D

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

No w sumie Gabriel był wcześniej ale wszyscy myśleli, że jest Tricksterem...cóż to plus dla twórców serialu, nie ma to jak improwizacja bo dam sobie rękę uciąć, że w połowie 2sezonu nie myśleli jeszcze o wojnie z Luckiem, aniołach itd.

Jestem też ciekawa co się stanie z Lisą i Benem... to koniec wątku czy może jeszcze się pojawią...

Co do Chucka ten gość był świetny...

magda100

No podejrzewam, że oni sami tego nie wiedzieli. Richard mówił, że miało to być wystąpienie na jeden odcinek i miał zagrać woźnego. No i potem sam był zaskoczony jak wyszło, że jest archaniołem a nie Tricksterem.
Tutaj wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie. Ale jednak anioł jak umrze to zostaje martwy. Więc ucuś zabił Gabriela jego własnym mieczem i to było na sto procent bo jak wcześniej Kali go załatwiła to nie było odbitych skrzydeł a jak Lucek go nadział na szpadę to już tak. Co do Baltiego nie widzieliśmy jak było, chociaż było światło i krzyki, więc cóż....

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

Tak, anioły umierają na 100% tylko jest wyjątkiem i Cas podlega recyklingowi.
Propos odbitych skrzydeł czy ktoś widział odbicie skrzydeł Rafała? Cas go rozwalił na miliony kawałeczków a tu ani światła ani skrzydeł...czyli jak zniszczył tylko naczynie?
Z drugiej strony Lucek tak samo zabił Casa w finale 5s. a było dokładnie powiedziane, że Cas zastał wskrzeszony...nie Jim Novak tylko Cas w ciele Jima tyle, że nie było ani skrzydeł ani światła...

magda100

Cas został wskrzeszony przez Boga a teraz Cas sam siebie zadeklarował Bogiem. Myślę, że po wchłonięciu tych dusz z czyśćca Cas zyskał moc wskrzeszania aniołów, ale skoro zabił Balthazara, Gabriela jawnie nie lubił (z wzajemnością) to ich nie wskrzesi.
Co do śmierci Casa i Rafała to możliwe, że Lucyfer i Cas mieli tą moc by się pozbyć aniołów bez światła i czegoś odbitych skrzydeł. Tutaj w sumie nie można było tego zobaczyć bo z obu została tylko mokra plama.

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

Nie wiem czy to na pewno prawda ale gdzieś czytałem że Chuck nie pojawi się w 7 sezonie.

Spicke

Nie wiem, ale to SPN. Czytałam, że może i Balthazar się pojawi, ale kiedy i czy na pewno to wielka niewiadoma.

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

Wszystko zależy od oglądalności bo jeśli będą widzowie to na 7 sezonie się nie skończy (może do chucka wrócą w 8 sezonie) jeśli jednak będzie mała oglądalność i postanowią zakończyć na 7 to pewnie Chuck się pojawi a może nawet sam Bóg żeby było jakieś sensowne zakończenie.

Spicke

Ja myślę, że jeśli chodzi o SPN to oglądalność będzie spora. Sezon 6 zakończył się w idealnym i nieoczekiwanym miejscu, więc zachęca to do oglądania sezonu 7. Jeśli pociągną go w interesujący sposób to będzie spora oglądalność.

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

To zależy co uważamy za sporą oglądalność bo nawet jeśli chodzi o finały to widownia Supernatural nie przekracza 3 milionów (chodzi oczywiście o widownie w USA przed telewizorami bo internetowych widzów twórcy nie wliczają do statystyk). Ale jeśli dotąd kontynuowali z taką oglądalnością to nie spodziewam się aby teraz przerwali chyba że stracą część widzów przez to co zrobili z Cassem chociaż nie sądzę aby do tego doszło i liczę na to że jeszcze nie jeden sezon powstanie :)

Spicke

Od dłuższego czasu serial ma taką oglądalność. /trochę im się pomysły kończą i niezbyt im się udaje fabuła. Myślę, że dużo osób obejrzy bo przecież nikt nie wie jak to z Cassem jest naprawdę. Spoilery spoilerami, ale jednak trzeba poczekać.

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

Dokładnie musimy poczekać i zobaczymy jak będzie teraz nie możemy przewidzieć jak potoczą się losy serialu (sami twórcy jeszcze pewnie tego nie wiedzą).

Spicke

No można tylko spekulować. Ale mam nadzieję, że nie schrzanią tego sezonu. W ogóle dla mnie było szokiem, że zabili np. Balthazara, który był naprawdę ulubieńcem fanów. Albo Gabriela. Mam nadzieję, że ich zobaczymy i mam nadzieję, ze nie będzie już Lisy i Bena.

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

Nie powiem żebym lubił Lise i Bena jednak Dean był z nimi szczęśliwy więc mam nadzieje że jednak będzie zakończenie w stylu "żyli długo i szczęśliwie" (nic nie poradzę lubię szczęśliwe zakończenia).

Spicke

Wątpię czy tak będzie skoro Cass wyczyścił im wspomnienia. Ale w sumie może będzie sezon 8, więc zobaczymy :D Poza tym wszystko się może zmienić przez te 23 odcinki

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

Czytałam, że szanse na zobaczenie Lisy i Bena w 7. sezonie są równe szansy zobaczenia Castiela po drugim odcinku.

Ciekawe co to znaczy...

Spicke

śmierć może zabić Boga. jest starsza od niego podobno.
tak było mówione w 6 sezonie bodajże albo może 5, nie pamiętam.

Jane_Mary20

Niby może, więc może i wskrzesić aniołki, które Lucek z Casem wybili.

ocenił(a) serial na 10
Jane_Mary20

?
W którym to odcinku była niby mowa o tym że śmierć może zabić Boga (nie musi być tytuł wystarczy informacja co się działo w tym odcinku)?

Spicke

To było chyba w tym odcinku co Dean miał być śmiercią. Ale nie jestem pewna.

ocenił(a) serial na 10
Spicke

To było w odcinku 5x21 Two minutes to midnight Gdy Deaz rozmawiał ze
Śmiercią przy stoliku w pizzerii

tess_harding_2

Sebastian Roche poleciał do Vancouver. Czyżby znaczyło to, że wraca do SPN? A może tylko w odwiedziny się udał?

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

Może jednak nasze prośby zostały wysłuchane i Balti wróci...

magda100

Może. Zwłaszcza, że Richard też przebywa w Vancouver!!! Ale by było fajnie!!!!!

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

Mało prawdopodobne by wrócił :( Balthie "zdradził" Cass'a i Cass jako nowy bóg raczej go nie wskrzesi, musiałby oddać jego ducha (podejrzewam, że esencja anioła ma moc z 100 dusz). Stary też nie wstrzesił Gabrysia :( poza tym Sebek będzie grał w Pamiętnikach więc lipa.

ocenił(a) serial na 10
tess_harding_2

I to jak! :)

Ale mnie cięgle zastanawia to "szanse na zobaczenie Lisy i Bena w 7. sezonie są równe szansy zobaczenia Castiela po drugim odcinku." Wiem, że się powtarzam ale mniejsza o Lisę i Bena (Bena lubiłam tylko w odcinku "The Kids Are Alright" śmieszny był wtedy) ale co znaczy " zobaczenia Castiela po drugim odcinku" Co znaczy "PO"? bo zakładając, że wątek Lisy i Bena jest zamknięty to dlaczego mielibyśmy nie oglądać Casa po drugim odcinku czyżby miał zginąć?