PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 96 tys. ocen
8,1 10 1 96482
6,7 11 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Nikt jeszcze nie założył tego tematu to ja sobie pozwolę to zrobić ;)

Moim zdaniem świetny odcinek! Mnie się bardzo podobał, niby na początku zapowiadał się jako jeden z tych 'do śmiechu i nie na poważnie" a tu na koniec takie zaskoczenie :D
Sam jako Impala mnie totalnie zabił XD i Dean mówiący po Japońsku :D Cass jako 'pretty boy Angel' jak zawsze uroczy :) heheh dobre też było to jak się nabijali z CSI LOOOL pojechali im :P
and now we have another Angel to play with! :] tylko gdzie są Jeźdźcy??? Takie odcinki to ja lubię! Trochę humoru, trochę Apokalipsy - fajna mieszanka (no i mamy kolejny kawałek układanki).

a japoński teleturniej był dość brutalny XD za to nowa 'czołówka' do SPN mnie rozbroiła :)

ocenił(a) serial na 10
_Anika_

Zgadzam sie! Odcinek świetny. Można się było pośmiać z parodii :P
a koncówka duże zaskoczenie. Już nie mogę się doczekać następnych odcinków.
Mina Sama, gdy mowa o 'holy oil' bezcenna xD

ocenił(a) serial na 10
_Anika_

[SPOILER] Sam: "Dobrze, potrzebuję scyzoryk, nić dentystyczną, nić do szycia i butelkę whisky" Jeden z najlepszych tekstów w tym serialu.
Ogólnie odcinek super - zarazem śmieszny jak i na koniec budujący napięcie. Gabriel jako "kochający seriale" - każda z jego "wizji" była na prawdę super :) Od początku mieliśmy "How i met youre mother"/"Friends", "Grey's Anatomy", "CSI: Miami"...

Jak dla mnie 9/10!

ocenił(a) serial na 10
frycha_1988

Rozbroiła mnie czołówka,te minki i uśmiechy:)Motyw z Nieustraszonym też niezły...Fajnie,że udało się wplątac wątek Apokalipsy,myslę że Gabriel się przełamie i prędzej czy później stanie po stronie braci...

ocenił(a) serial na 10
_Anika_

Odcinek świetny. Awesome !! 10/10
-
każdy piątek..oglądam Supernatural i Vampire Diaries.. i dzisiaj nastąpił przełom. SPN utrzymuje poziom;)i coś się dzieje przez całe 40minut a VD zaczeły mnie irytować.

ocenił(a) serial na 9
Cattheriine

kapitalny!!!
trochę śmiechu i jednocześnie sporo powagi. mi się najbardziej podobała parodia Grey's anatomy (chirurdzy);D no myślałam, że padnę. trafili w sedno;D te teksty bohaterów i muzyka w tle;D
CSI też było niezłe;D Jared po raz kolejny popisał się niezłym talentem aktorskim:))) tym razem pokazał zdolność do parodiowania;D
chyba tylko SN potrafi w tak inteligentny sposób mieszać rzeczy śmieszne z poważnymi...
w każdym razie odcinek GENIALNY:)

ocenił(a) serial na 10
catherinemusic

dokładnie tak, nic dodać nic ująć... jeszcze tylko dodam, że Sam był Chevroletem z "Nieustraszonego", a nie Impalą, ale co tam :D

Parodia Chirurgów - REWELACJA!!!

ocenił(a) serial na 10
Aintha

zgadzam się z powyższymi opiniami!!!! już oglądając intro leżałam ze śmiechu :D odcinek rewelacyjny :D wszystkie parodie po prostu boskie :D miny Sama i Deana rozwalające, teksty genialne po prostu nic dodać nic ująć :D
a co do zakończenie.... cóż kolejny anioł okazał się być ciulem :/ mam nadzieję, że może trochę go przeciągnęli na swoją stronę, ale to co im powiedział na końcu:

SPIOLER!!!
"Bo tu nie chodzi o wojnę. Chodzi o dwóch braci, którzy się kochali i zdradzili się nawzajem. [...] Jeden brat musi zabić drugiego."

niby zanosiło się na to od początku, ale jakoś ciągle miałam nadzieję, że do tego nie dojdzie, a tu powiedziane tak prosto z mostu..... błagam tylko nie to!!! to się nie może tak skończyć!!!!

ocenił(a) serial na 6
Karola

A wg. mnie takie zakończenie byłoby świetne. Jeden brat jako warzywo (Dean)a drugi jako trup (Sam).

ocenił(a) serial na 9
Aintha

Fura Dean to Chevrolet Impala z 1967 roku, więc nie wiem za bardzo o co cho chodziło w tym poście.

http://images.google.pl/images?q=chevrolet%20impala%201967&oe=utf-8&rls=org.mozi lla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wi

ocenił(a) serial na 10
w00cash1234

oooo
a to przepraszam :)

ocenił(a) serial na 9
_Anika_

Odcinek genialny! Leżałam ze śmiechu, niestety końcówka troszeczkę mnie zmartwiła i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że serial skończy się źle. Aktor grający Trickstera - rewelacja!!

_Anika_

to chyba najlepszy i najzabawniejszy odcinek tego sezonu te wszystkie parodie serialowe HAHA Dr Saxy, Nieustraszony , Kryminalne zagadki po prostu świetne, a zapomniał bym o Hulku :)

ocenił(a) serial na 10
_Anika_

Zapomnieliśmy o REKLAMIE!!! :D
Miny bezcenne :D

ocenił(a) serial na 10
Aintha

Reklama mnie rozbawiła do łez:D Wprawdzie choroby weneryczne są wg mnie specjalnością Deana (przynajmniej to jego częściej widać w akcji;p) ale Samowi ostatnio się ładnie dostaje: teraz to a przecież odcinek wcześniej rzeżączka:D Tak czy inaczej świetny pomysł i wykonanie:))

Odcinek miażdży! ^^

ocenił(a) serial na 10
_Anika_

Czy ktoś może wie jak nazywa się kawałek który leci na początku odcinka??

ocenił(a) serial na 10
_Anika_

Znakomity odcinek :D Jeden z lepszych z 5 sezonu. Najlepsze akcje to teleturniej jak Sam oberwał i Dean jak sie denerwował jak miała nastąpić jego kolej. A co do kryminału to świetne było jak sie wkurzył, że nosi ciemne okulary w noc :D

ocenił(a) serial na 9
Szajba

kurde... zapomniałam o reklamie!;D i to do tego stopnia, że gdy czytałam Wasze (uwielbiam w języku polskim to, że bezpośrednie zwroty pisze sie z wielkiej litery:) wpisy, to nie wiedziałam o co chodzi... ale przypomnialam sobie;D

a teraz pytanie za 100 punktów: gdzie jest Goha24???
Goha, co sie z Tobą dzieje?:(

ocenił(a) serial na 10
catherinemusic

Goha ma problemy z kompem :/ nawet odcinka jeszcze nie oglądała, dopiero dziś po południu albo jutro :/

no Reklama była rozwalająca :D mina Sama bezcenna :D

Karola

To w końcu mistyfikator/Gabriel był ZAWSZE aniołem ? Dziwne bo jego moc była ogromna no i zabił troche ludzi .. cholernie dla mnie pogmatwali to wszystko... odebrałem to tak że Gabriel odszedł od aniołów i żył sobie na uboczu i robił to na co miał czyli zabijanie ludzi w nietypowy sposób heh...

ocenił(a) serial na 10
catherinemusic

ojeeeeju jak mi się po 6 rano miło zrobiło, jak przeczytałam, że ktoś się o mnie martwi! ;DDD
jesteeem! już oglądałam xD
to teraz od odcinku... świetny, owszem, ale dalej mi czegoś brakuje. czyżby Lucusia...? ogólnie rzecz biorąc się uśmiałam. reklama haha xD
zgniatacz jaj wielkie haha ;DD
chociaż to pytanie, że gdyby nie to, że urodził się Sam, rodzice by żyli...
no a że Gabriel się tricksterem okazał, to już w ogóle mnie zatkało. czy każdy anioł musi być takim dupkiem?
prawie każdy.
aaa i zapomniałam, mój Cas w końcu się zjawił ;D

ocenił(a) serial na 9
Goha24

nooo:)))
w końcu się pokazałaś:)

<za krótki>

użytkownik usunięty
_Anika_

To był najlepszy odcinek "Supernatural", z całym szacunkiem dla końcówek sezonów. Tutaj najbardziej rozwaliło mnie sparodiowanie "Chirurgów" serialu medycznego, którego nie oglądam, z uwagi na przyłożenie większej uwagi do życia osobistego głównych bohaterów(romanse, intrygi, zdrady).

"Knight rider" to była przysłowiowa "wisienka do tortu".

odcinek świetny :)
Bracia najbardziej podobali mi się w sitcomie :D
W odc najbardziej podobało mi się to, że zaczął się luźno a skończył poważnie. No i udało się połączyć zwykłe polowania braci z apokalipsą.
Jestem coraz bardziej ciekawa zakończenia 5 sezonu. Mam nadzieje, ze ich przeznaczenie się nie spełni.Oby znaleźli sposób, żeby obejść to całe "bo tak jest przeznaczone" :D

użytkownik usunięty
Ruda2211

Ja padnę ze śmiechu jak się okaże, że ich ojciec to bóg, a cała ta 5-sezonowa maskarada była po to aby ich zjednać, pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10

Ja tez mam nadzieje , ze koncowka nie bd polegala na zjednaniu braci .
Czekam na przelomowe wydarzenie .. jaka mysle ze bd walka braci z apokalisom!!

ocenił(a) serial na 9

nie no z tym bogiem to by była przesada, ale tak się z nimi zżyłam, że chyba nie chce żeby skończyło się tragicznie ;00

ocenił(a) serial na 10
doroti

Co wy mowicie, nie skonczy sie tragicznie. Nie moze, nie chce zeby sie tak skonczyl. Dla mnie mogli by zrobic zakonczenie takie, ze uporali sie z ta cala apokalipisa i polowali na potowry dlugo i szczesliwiexD

Solter04

no ale niech mi ktoś wyjaśni ... to Trickster zaden nie istniał? a jedynie Gabriel podszywał się pod tą postać aby mieć spokój od swoich "braci" ??

Dziwi mnie to że miał taką moc i wg. mnie to chyba on jest najsilniejszy od swoich braci skoro potrafi zrobić coś z niczego hehe... na prawde pogmatwali z tymo motyw że Trickster = Gabriel xD

użytkownik usunięty
jason86

Na bank coś się wydarzy, że Sam powie "tak" Lucyferowi(Jacobowi, Paulowi, he he) ale nie jestem pewien czy Dean powie to Gabrielowi. Pewnie suma sumarum "super-colt" zakończy sprawę :)

_Anika_

Odcinek świetny :)
Intro cudo i ta piosenka :lol: Ale najbardziej mi sie podobał motyw z okularami normalnie zagrali rewelacyjnie jakbym ogladała CSI Miami :)
I właśnie fajne połaczenie śmiechu z powaznymi sprawami dotyczącymi apokalipsy
A jak dotąd to wszystkie anioły sie ciulami okazywały oprócz Casa i Any :)
A i jeszcze tak dla jasnosci to nie Gabrielowi ma Dean powiedieć tak tylko Michalowi :)
I ja jednak mam nadzieję na walke pomiedzy bracmi

ocenił(a) serial na 10
kaskaa_

Gabriel poprostu w taki sposob swoja moc uzywal chyba nie? Np Zakariasz czy jak mu tam jak w czesie Deana przesunal to pozniej Dean mowil ze nie jest pewien czy to byla prawda ze tak se dzieje w przyszlosci czy to tylko fikcja zrobiona przez Zakariasza. Sadze ze wszyscy aniolowie maja taka moc mystyfikacji:PP

ocenił(a) serial na 10
Solter04

A i jeszcze jak Zakariasz wsadzil Sama i Deana do tej firmy nie?:PP Na poczatku kiedy Zakariasz byl nowy.

ocenił(a) serial na 10
kaskaa_

Spoiler!!!

Nie chcę cię smucić, ale w odcinkach jakie pojawią się w styczniu nawet Anna przestanie być miła i przyjazna :/

Karola

no toś mnie pocieszyła,ale właściwie to za nią nie przepadałam zeby Casa nie zmieniali i mi wystarczy :)

Karola

a ja akurat Anne lubię więc szkoda że tak będzie :/ a Meg jeszcze wróci? pojawiła się na początku sezonu i tyle?

ocenił(a) serial na 10
_Anika_

SPOILER

Meg wróci. widziałam zdjęcia promujące 10 epizod.
co do Anny- tez ją lubie, ale po tym, co przeczytałam na jej temat, możliwe, że przestanę.

Goha24

no niestety Anna nie zachowa się ładnie w następnych odc...
I tu wraca pytanie: Czy każdy (prawie) anioł musi być dupkiem...?!

ocenił(a) serial na 10
Ruda2211

obejrzałam sobie jeszcze raz i musze przyznac,ze aktor grający Trickstera jest niesamowity...jego mimika,intonacja-super się wczuł w rolę Gabriela:)

ocenił(a) serial na 10
inka83

A co do tego odcinka, ten początek serialu, kiedy mówią, że serial jest nadawany z publicznością to parodia serialu Dwóch i pół.Tam też dwaj bracia są i jeden z nich a konkretnie Charlie ma problemy z kobietami... Znakomicie im ta parodia wyszła kiedy Dean pyta co tam nowego słychać ? A Sam odpowiada, że nic tylko koniec świata he he. I świetny muzyczny wstęp.

Ogólnie odcinek ok i serial bardzo ok. Pozdrawiam wszystkich oglądających :)