Nikt jeszcze nie założył tego tematu to ja sobie pozwolę to zrobić ;)
Moim zdaniem świetny odcinek! Mnie się bardzo podobał, niby na początku zapowiadał się jako jeden z tych 'do śmiechu i nie na poważnie" a tu na koniec takie zaskoczenie :D
Sam jako Impala mnie totalnie zabił XD i Dean mówiący po Japońsku :D Cass jako 'pretty boy Angel' jak zawsze uroczy :) heheh dobre też było to jak się nabijali z CSI LOOOL pojechali im :P
and now we have another Angel to play with! :] tylko gdzie są Jeźdźcy??? Takie odcinki to ja lubię! Trochę humoru, trochę Apokalipsy - fajna mieszanka (no i mamy kolejny kawałek układanki).
a japoński teleturniej był dość brutalny XD za to nowa 'czołówka' do SPN mnie rozbroiła :)
Zgadzam sie! Odcinek świetny. Można się było pośmiać z parodii :P
a koncówka duże zaskoczenie. Już nie mogę się doczekać następnych odcinków.
Mina Sama, gdy mowa o 'holy oil' bezcenna xD
[SPOILER] Sam: "Dobrze, potrzebuję scyzoryk, nić dentystyczną, nić do szycia i butelkę whisky" Jeden z najlepszych tekstów w tym serialu.
Ogólnie odcinek super - zarazem śmieszny jak i na koniec budujący napięcie. Gabriel jako "kochający seriale" - każda z jego "wizji" była na prawdę super :) Od początku mieliśmy "How i met youre mother"/"Friends", "Grey's Anatomy", "CSI: Miami"...
Jak dla mnie 9/10!
Rozbroiła mnie czołówka,te minki i uśmiechy:)Motyw z Nieustraszonym też niezły...Fajnie,że udało się wplątac wątek Apokalipsy,myslę że Gabriel się przełamie i prędzej czy później stanie po stronie braci...
Odcinek świetny. Awesome !! 10/10
-
każdy piątek..oglądam Supernatural i Vampire Diaries.. i dzisiaj nastąpił przełom. SPN utrzymuje poziom;)i coś się dzieje przez całe 40minut a VD zaczeły mnie irytować.
kapitalny!!!
trochę śmiechu i jednocześnie sporo powagi. mi się najbardziej podobała parodia Grey's anatomy (chirurdzy);D no myślałam, że padnę. trafili w sedno;D te teksty bohaterów i muzyka w tle;D
CSI też było niezłe;D Jared po raz kolejny popisał się niezłym talentem aktorskim:))) tym razem pokazał zdolność do parodiowania;D
chyba tylko SN potrafi w tak inteligentny sposób mieszać rzeczy śmieszne z poważnymi...
w każdym razie odcinek GENIALNY:)
dokładnie tak, nic dodać nic ująć... jeszcze tylko dodam, że Sam był Chevroletem z "Nieustraszonego", a nie Impalą, ale co tam :D
Parodia Chirurgów - REWELACJA!!!
zgadzam się z powyższymi opiniami!!!! już oglądając intro leżałam ze śmiechu :D odcinek rewelacyjny :D wszystkie parodie po prostu boskie :D miny Sama i Deana rozwalające, teksty genialne po prostu nic dodać nic ująć :D
a co do zakończenie.... cóż kolejny anioł okazał się być ciulem :/ mam nadzieję, że może trochę go przeciągnęli na swoją stronę, ale to co im powiedział na końcu:
SPIOLER!!!
"Bo tu nie chodzi o wojnę. Chodzi o dwóch braci, którzy się kochali i zdradzili się nawzajem. [...] Jeden brat musi zabić drugiego."
niby zanosiło się na to od początku, ale jakoś ciągle miałam nadzieję, że do tego nie dojdzie, a tu powiedziane tak prosto z mostu..... błagam tylko nie to!!! to się nie może tak skończyć!!!!
A wg. mnie takie zakończenie byłoby świetne. Jeden brat jako warzywo (Dean)a drugi jako trup (Sam).
Fura Dean to Chevrolet Impala z 1967 roku, więc nie wiem za bardzo o co cho chodziło w tym poście.
http://images.google.pl/images?q=chevrolet%20impala%201967&oe=utf-8&rls=org.mozi lla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wi
Odcinek genialny! Leżałam ze śmiechu, niestety końcówka troszeczkę mnie zmartwiła i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że serial skończy się źle. Aktor grający Trickstera - rewelacja!!
to chyba najlepszy i najzabawniejszy odcinek tego sezonu te wszystkie parodie serialowe HAHA Dr Saxy, Nieustraszony , Kryminalne zagadki po prostu świetne, a zapomniał bym o Hulku :)
Reklama mnie rozbawiła do łez:D Wprawdzie choroby weneryczne są wg mnie specjalnością Deana (przynajmniej to jego częściej widać w akcji;p) ale Samowi ostatnio się ładnie dostaje: teraz to a przecież odcinek wcześniej rzeżączka:D Tak czy inaczej świetny pomysł i wykonanie:))
Odcinek miażdży! ^^
Znakomity odcinek :D Jeden z lepszych z 5 sezonu. Najlepsze akcje to teleturniej jak Sam oberwał i Dean jak sie denerwował jak miała nastąpić jego kolej. A co do kryminału to świetne było jak sie wkurzył, że nosi ciemne okulary w noc :D
kurde... zapomniałam o reklamie!;D i to do tego stopnia, że gdy czytałam Wasze (uwielbiam w języku polskim to, że bezpośrednie zwroty pisze sie z wielkiej litery:) wpisy, to nie wiedziałam o co chodzi... ale przypomnialam sobie;D
a teraz pytanie za 100 punktów: gdzie jest Goha24???
Goha, co sie z Tobą dzieje?:(
Goha ma problemy z kompem :/ nawet odcinka jeszcze nie oglądała, dopiero dziś po południu albo jutro :/
no Reklama była rozwalająca :D mina Sama bezcenna :D
To w końcu mistyfikator/Gabriel był ZAWSZE aniołem ? Dziwne bo jego moc była ogromna no i zabił troche ludzi .. cholernie dla mnie pogmatwali to wszystko... odebrałem to tak że Gabriel odszedł od aniołów i żył sobie na uboczu i robił to na co miał czyli zabijanie ludzi w nietypowy sposób heh...
ojeeeeju jak mi się po 6 rano miło zrobiło, jak przeczytałam, że ktoś się o mnie martwi! ;DDD
jesteeem! już oglądałam xD
to teraz od odcinku... świetny, owszem, ale dalej mi czegoś brakuje. czyżby Lucusia...? ogólnie rzecz biorąc się uśmiałam. reklama haha xD
zgniatacz jaj wielkie haha ;DD
chociaż to pytanie, że gdyby nie to, że urodził się Sam, rodzice by żyli...
no a że Gabriel się tricksterem okazał, to już w ogóle mnie zatkało. czy każdy anioł musi być takim dupkiem?
prawie każdy.
aaa i zapomniałam, mój Cas w końcu się zjawił ;D
To był najlepszy odcinek "Supernatural", z całym szacunkiem dla końcówek sezonów. Tutaj najbardziej rozwaliło mnie sparodiowanie "Chirurgów" serialu medycznego, którego nie oglądam, z uwagi na przyłożenie większej uwagi do życia osobistego głównych bohaterów(romanse, intrygi, zdrady).
"Knight rider" to była przysłowiowa "wisienka do tortu".
odcinek świetny :)
Bracia najbardziej podobali mi się w sitcomie :D
W odc najbardziej podobało mi się to, że zaczął się luźno a skończył poważnie. No i udało się połączyć zwykłe polowania braci z apokalipsą.
Jestem coraz bardziej ciekawa zakończenia 5 sezonu. Mam nadzieje, ze ich przeznaczenie się nie spełni.Oby znaleźli sposób, żeby obejść to całe "bo tak jest przeznaczone" :D
Ja padnę ze śmiechu jak się okaże, że ich ojciec to bóg, a cała ta 5-sezonowa maskarada była po to aby ich zjednać, pozdrawiam :)
Ja tez mam nadzieje , ze koncowka nie bd polegala na zjednaniu braci .
Czekam na przelomowe wydarzenie .. jaka mysle ze bd walka braci z apokalisom!!
nie no z tym bogiem to by była przesada, ale tak się z nimi zżyłam, że chyba nie chce żeby skończyło się tragicznie ;00
Co wy mowicie, nie skonczy sie tragicznie. Nie moze, nie chce zeby sie tak skonczyl. Dla mnie mogli by zrobic zakonczenie takie, ze uporali sie z ta cala apokalipisa i polowali na potowry dlugo i szczesliwiexD
no ale niech mi ktoś wyjaśni ... to Trickster zaden nie istniał? a jedynie Gabriel podszywał się pod tą postać aby mieć spokój od swoich "braci" ??
Dziwi mnie to że miał taką moc i wg. mnie to chyba on jest najsilniejszy od swoich braci skoro potrafi zrobić coś z niczego hehe... na prawde pogmatwali z tymo motyw że Trickster = Gabriel xD
Na bank coś się wydarzy, że Sam powie "tak" Lucyferowi(Jacobowi, Paulowi, he he) ale nie jestem pewien czy Dean powie to Gabrielowi. Pewnie suma sumarum "super-colt" zakończy sprawę :)
Odcinek świetny :)
Intro cudo i ta piosenka :lol: Ale najbardziej mi sie podobał motyw z okularami normalnie zagrali rewelacyjnie jakbym ogladała CSI Miami :)
I właśnie fajne połaczenie śmiechu z powaznymi sprawami dotyczącymi apokalipsy
A jak dotąd to wszystkie anioły sie ciulami okazywały oprócz Casa i Any :)
A i jeszcze tak dla jasnosci to nie Gabrielowi ma Dean powiedieć tak tylko Michalowi :)
I ja jednak mam nadzieję na walke pomiedzy bracmi
Gabriel poprostu w taki sposob swoja moc uzywal chyba nie? Np Zakariasz czy jak mu tam jak w czesie Deana przesunal to pozniej Dean mowil ze nie jest pewien czy to byla prawda ze tak se dzieje w przyszlosci czy to tylko fikcja zrobiona przez Zakariasza. Sadze ze wszyscy aniolowie maja taka moc mystyfikacji:PP
A i jeszcze jak Zakariasz wsadzil Sama i Deana do tej firmy nie?:PP Na poczatku kiedy Zakariasz byl nowy.
Spoiler!!!
Nie chcę cię smucić, ale w odcinkach jakie pojawią się w styczniu nawet Anna przestanie być miła i przyjazna :/
no toś mnie pocieszyła,ale właściwie to za nią nie przepadałam zeby Casa nie zmieniali i mi wystarczy :)
a ja akurat Anne lubię więc szkoda że tak będzie :/ a Meg jeszcze wróci? pojawiła się na początku sezonu i tyle?
SPOILER
Meg wróci. widziałam zdjęcia promujące 10 epizod.
co do Anny- tez ją lubie, ale po tym, co przeczytałam na jej temat, możliwe, że przestanę.
no niestety Anna nie zachowa się ładnie w następnych odc...
I tu wraca pytanie: Czy każdy (prawie) anioł musi być dupkiem...?!
obejrzałam sobie jeszcze raz i musze przyznac,ze aktor grający Trickstera jest niesamowity...jego mimika,intonacja-super się wczuł w rolę Gabriela:)
A co do tego odcinka, ten początek serialu, kiedy mówią, że serial jest nadawany z publicznością to parodia serialu Dwóch i pół.Tam też dwaj bracia są i jeden z nich a konkretnie Charlie ma problemy z kobietami... Znakomicie im ta parodia wyszła kiedy Dean pyta co tam nowego słychać ? A Sam odpowiada, że nic tylko koniec świata he he. I świetny muzyczny wstęp.
Ogólnie odcinek ok i serial bardzo ok. Pozdrawiam wszystkich oglądających :)